Serie A - souhrn 3. kola

18.09.2010, 20:04, aktualizováno 19.09.2010, 22:39
Komentáře a souhrny
Inter vyhrál v Palermu a je na čele tabulky společně s nováčkem z Ceseny, který porazil Lecce. Juventus odpověděl kritikům a vyhrál vysoko v Udinese, římské AS ztratilo doma s Bolognou, stejně jako v sobotu AC Milán s Catanií. Libor Kozák rozhodl o výhře Lazia ve Florencii, Neapol veze body ze hřiště Sampdorie...

UC Sampdoria - SSC Neapol 1:2

19.09.2010 20:45

Góly: 78. Antonio Cassano (pen.) - 83. Marek Hamšík, 86. Edinson Cavani

Fotbalisté Neapole předvedli na půdě Sampdorie fantastický obrat. Ještě šest minut před koncem prohrávali po penaltě Cassana, jenomže pak zařídili dvě slepené branky Hamšík a Cavani, a díky tomu může Neapol slavit vítězství 2:1.

Edinson Cavani byl ústřední postavou nejen závěru utkání, ale také jeho začátku. Záhy po úvodním hvizdu se ocitl sám před Curcim ale míč si nedokázal ideálně zpracovat. Na druhé straně se snažil rozpohybovat hostující obranu Cassano, poté co tak učinil, přihrál Gubertimu, jehož následná střela skončila hodně vedle. Hra se pak opět přesunula před branku domácích, Maggio našel centrem Hamšíka, jenomže to není zrovna excelentní hlavičkář a podle toho to také dopadlo. Z dálky se také rozhodl překonat Curciho Christian Maggio, chyběla mu však přesnost. Neapol měla v prvním poločase více ze hry, jenže nedokázala toho brankově zužitkovat.

Ezequiel Lavezzi odstartoval druhý poločas zajímavým pokusem, ovšem ani teď nemusel Curci zasahovat. Na míč si janovský brankář nesáhl ani po střele Gargana, kterému chyběl malý kousek. Neapol nadále útočila, Cavani popotáhl míč do pokutového území, ale nepříliš razantně vystřelil. Na straně Sampdorie hrálo i velké štěstí, Garganova rána totiž zazvonila na tyč a Curci musel vyrážet i následný pokus z dorážky.

V 78. minutě mohla Neapol cítit obrovskou křivdu, Nicola Pozzi se po jednom souboji ocitl na zemi a rozhodčí doslova daroval Sampdorii penaltu. Antonio Cassano se v zahrávání pokutových kopů příliš nemýlí a nemýlil se ani teď - 1:0 pro Sampdorii. Pro mnohem aktivnější Neapol to byla pochopitelně velká rána, ovšem to, jak se s tím svěřenci Waltera Mazzarriho vypořádali, zasluhuje hluboký obdiv. V 84. minutě rozehrál Gargano překvapivým způsobem volný přímý kop, míče se uvnitř pokutového území zmocnil Marek Hamšík a vyrovnal na 1:1.

Za další dvě minuty byl dokonán fantastický, a zároveň šokující obrat. Walter Gargano znovu ukázal skvělý cit pro přihrávku, když poslal přesný pas na Edinsona Cavaniho, jenž nasadil Curcimu potupné jesličky a zároveň poslal hosty do vedení - 2:1 pro Neapol. Sampdoria tedy velmi rychle přišla o jednobrankový náskok a nakonec prohrála, nutno říci, že Neapol si za svůj výkon zvítězit zasloužila.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Brescia Calcio 0:1

19.09.2010 15:00

Góly: 30. Alessandro Diamanti

Chievo se na čele tabulky příliš dlouho neohřálo, důvodem je domácí porážka 0:1 od nováčka z Brescie. O tom, že si Brescia odveze z Verony všechny tři body, rozhodla jediná branka Diamantiho.

Domácí začali dle očekávání lépe, Davide Moscardelli se ocitl v první šanci, jenže si nedokázal poradit. Bohužel velmi brzy se domácím zranil Luciano, u něhož se ozvalo zraněné koleno, na plac tak musel Gelson Fernandes. Brescia na sebe upozornila prostřednictvím střely Caracciola, Stefano Sorrentino v brance Chieva předvedl pohotový zákrok. Velká šance byla k vidění i na druhé straně, Moscardelli nabídl branku Bentivogliovi, ale ten trestuhodně minul. Přesně po půlhodině hry šokoval stadion Bentegodi Alessandro Diamanti, z přímého kopu překonal Sorrentina a Brescia vedla 1:0. Diamanti byl při chuti, jeho následný lob ale síť nerozvlnil.

Během druhého poločasu se k dalšímu přímému kopu postavil Diamanti a Sorrentino se tentokrát nachytat nenechal. Chievo více přidalo a výsledkem byly dvě dobré šance Bentivoglia a Marcoliniho, ani jeden však vyrovnání nezařídil. Čistou brankovou příležitost měl kanonýr Sergio Pellissier, jenže ani on, a ani o chvíli později Marcolini střeleckou smůlu neprolomili. V nastaveném čase nejprve hlavičkoval Granoche a po něm Martinez, ale trefit branku se zkrátka nepodařilo. Brescia vyhrála ve Veroně 1:0.

Více informací k zápasu

AC Cesena - US Lecce 1:0

19.09.2010 15:00

Góly: 55. Erjon Bogdani

V dobrých výkonech pokračuje Cesena, ta stále neprohrála a navíc ještě neinkasovala ani gól. V dnešním utkání doma porazila Lecce 1:0. K vidění byly také dvě červené karty, na straně domácích jí obdržel Colucci, na straně hostí zase Munari. Serie A má tak po třech kolech překvapivého lídra - Cesenu.

Diváci na stadionu Dina Manuzziho mohli být svědky velmi rychlé branky, už po 120 sekundách měl obrovskou příležitost Bogdani, ale Lecce tuto šanci přežilo. Na druhé straně se prezentovali dobrou kombinací Olivera a Chevanton, ale ani po této šanci se síť nerozvlnila. Ve 37. minutě si domácí zkomplikovali zápas, Colucci totiž obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Na začátku druhého poločasu se Chevanton vyhnul ofsajdové pasti, ale Francesca Antonioliho v souboji jeden na jednoho nepřekonal. V 55. minutě si v klidu udělal prostor k zakončení Erjon Bogdani a perfektně umístěnou střelou překonal brankáře Rosatiho - 1:0 pro Cesenu. Zanedlouho poté mohl zvýšit Emanuele Giaccherini, k dokonalosti však chybělo trefit branku. Davide Di Michele posadil míč na hlavu Munariho, ovšem ten netrefil.

Lecce nedokázalo ani v přesilové hře překonat obranu Ceseny a v 80. minutě k tomu mělo ještě dále. Počet sil na hrací ploše se vyrovnal, neboť Munari obdržel po faulu na Nagatama ihned červenou kartu. A právě faulovaný Nagatomo mohl pojistit, Rosati ho však vychytal. Cesena už těsné vedení nepustila a zvítězila 1:0.

Více informací k zápasu

Parma FC - Janov CFC 1:1

19.09.2010 15:00

Góly: 72. Cristian Zaccardo - 28. Luca Toni (pen.)

Cristiano Zaccardo sice nejprve zavinil penaltu a nechal Janov dostat se do vedení, ale ve druhém poločase vše napravil a srovnal na konečných 1:1. S remízou ale nejspíše ani jeden tým nebude spokojen. Domácím byl navíc možná upřen regulérní gól.

A gólů padlo ještě více. Ve 20. minutě rozvlnil síť po Giovincově trestném kopu Valerij Božinov, ale branka mu nebyla uznána pro ofsajd. Za osm minut zahrál ve vápně rukou Zaccardo a Janov byl odměněn penaltou. A první gól v janovském dresu si rázem připsal Luca Toni, ačkoliv si Mirante na míč sáhl. Toni hrozil i po přihrávce Rafinhy, ale trefil pouze boční síť. Antonelliho centr na druhé straně umístil vedle branky Zaccardo. V nastaveném čase prvního dějství měl skvělou příležitost Rodrigo Palacio, když mohl nahrávat volnému Mestovi, jenže se místo toho rozhodl zakončovat sám a vedení Janova nezvýšil.

A ve druhé půli nakonec Parma vyrovnala. Čtvrthodiny před koncem poslal do vápna standardku Božinov a na zadní tyči číhající Zaccardo srovnal a napravil zaváhání z první půle. A domácí nakonec mohli zápas kompletně otočit. Eduardo totiž Marquesův pokus chytil přímo na brankové čáře a opakovaný záběr ukázal, že míč byl dost možná za čárou. Sudí Rizzoli však toho názoru nebyl, a tak zápas skončil 1:1.

Více informací k zápasu

AS Řím - Bologna FC 2:2

19.09.2010 15:00

Góly: 8. Marco Borriello, 59. Matteo Rubin (vl.) - 77. Marco Di Vaio, 90. Marco Di Vaio

Ani napotřetí se nepodařilo římskému AS zvítězit, ačkoliv mělo utkání s Boloňou solidně rozehrané. Vlci vedli na Olympijském stadionu už o dvě branky, jenže Di Vaio nejprve snížil a pak vyrovnal na končených 2:2.

Poměrně rychlé vedení zajistil Římu ex-milánský Marco Borriello. V 8. minutě si zpracoval dlouhý pas a balón pak poslal přesně ke vzdálenější tyči - 1:0 pro Řím. Navýšit vedení zkoušel z dálky Totti, ovšem úspěšný nebyl. Na druhé straně se dostal do blízkosti Julia Sergia útočník Marco Di Vaio, z relativně dobré pozice si však neporadil. Posléze zase útočil Řím, Francouz Menez vypálil a Viviano v brance Boloni pokus ztlumil. AS Řím ještě vstřelilo jednu branku, bohužel však zachybovali rozhodčí, Juan totiž nestál v ofsajdu a branka měla platit. Vlkům nezbývalo nic jiného, než verdikt přijmout a pokusit se vstřelit branku jinak.

Nepovedlo se to Borriellovi, jeho rána tentokrát skončila vedle. Těsně před odchodem do šaten se Boloni naskytla obrovská příležitost na vyrovnání. Rubin odcentroval a Paponi nejprve nechal vyniknout skvělého Sergia a dorážku pak opřel do tyče. Paponi nejenže promarnil jisté vyrovnání, ale při celé akci se zranil a musel ještě před poločasem vystřídat.

Boloňa začala po přestávce aktivně, Di Vaio se opět dostal do mírného úhlu, ze kterého netrefil branku. Horko bylo Sergiovi i po velmi pěkné, leč nepřesné ráně Pereze. Po hodině hry ale Římané přidali druhý zásah, respektive hosté si ho dali sami. Dobře zahraný rohový kop si do vlastní sítě srazil Rubin - 2:0. Krátce na to mohla padnout z dalšího rohového kopu třetí branka, Boloňu však tentokrát zachránila tyčka. Boloňa se ale nevzdávala, Di Vaio měl dvě velmi solidní příležitosti, pokaždé ho však vychytal bravurní Julio Sergio.

Di Vaio neprolomil střeleckou smůlu ani v 74. minutě, kdy se na Sergia řítil úplně sám. Situaci ale nezvládl a branku hodně přestřelil. Bývalý italský reprezentant Di Vaio se nakonec vytoužené branky dočkal a nutno podotknout, že za svojí snahu si jí zasloužil. V souboji předčil obránce Rosiho a pak nechytatelnou střelou snížil. Řím neměl ještě vyhráno, naopak Di Vaio minutu před koncem vstřelil druhý gól a vyrovnal na 2:2. Pro Vlky to byl obrovský šok. V nastaveném čase se ještě domácí nadechli k náporu, ale strhnout vedení na svojí stranu nedokázali.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 0:4

19.09.2010 15:00

Góly: 18. Andrea Coda (vl.), 24. Fabio Quagliarella, 43. Claudio Marchisio, 77. Vincenzo Iaquinta

Juventus si pro první výhru v sezóně dokráčel ve velkém stylu. Udinese rozstřílel na jeho hřišti 4:0 a možná se mu konečně blýská na lepší časy. Naopak Udinese je v problémech, po třech kolech má nula bodů.

Stará Dáma tak zároveň přetrhla špatnou bilanci na Stadio Friuli, když tu v posledních dvou střetnutích prohrála. Juventus poprvé udeřil po chybě Samira Handanoviče. Domácí gólman nedokázal po trestném kopu udržet míč ve svých rukavicích, a tak měl snadnou pozici kolenem dorážející Bonucci. Ve 24. minutě to bylo už 2:0. Miloš Krasič zpětnou přihrávkou vyzval Quagliarellu a ten krásnou patičkou překonal Handanoviče. Ten se pak snažil napravit prvotní zaváhání, když další Bonucciho pokus, tentokrát hlavičkou, vytěsnil na břevno.

Dvě minuty před přestávkou potvrdil dobrý výkon Miloš Krasič, když připravil přesný pas pro Marchisia a ten z voleje poslal Juventus do tříbrankového vedení.

Po změně stran mohl snížit Sanchez, když se odpoutal od Zdeňka Grygery, ale Storari byl připraven. Čtvrtý gól si připsat střídající Iaquinta, ale se zakončením váhal až příliš dlouho a Handanovič ho zlikvidoval. Udinese se nezmohlo na žádný velký odpor a pouze čekalo na závěrečný hvizd. Jenže toho se nedočkalo, dokud nedal Iaquinta čtvrtý gól. Marchisio na něj poslal přihrávku a bývalý hráč Udinese nechytatelnou ranou upravil na konečných 4:0. Storari totiž domácím nepovolil ani čestnou branku, když zlikvidoval Di Nataleho a Handanovič v poslední minutě vychytal Iaquintu.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Inter Milán 1:2

19.09.2010 15:00

Góly: 28. Josip Iličić - 62. Samuel Eto'o, 70. Samuel Eto'o

Obhájce titulu po prvním poločase prohrával v Palermu 1:0. Jenže v tom druhém se probudil Samuel Eto'o a dvěma góly v rozmezí osmi minut otočil stav a zajistil Interu důležité vítězství. Naopak Palermu se vůbec nedaří.

Přitom Nerazzurri začali hodně aktivně. Jako první měl ve 12. minutě šanci po Eto'ově přihrávce Stankovič, ale míč byl nakonec odvrácen. Vzápětí měl příležitost opět Stankovič, tentokrát skvěle vypálil, ale míč zastavilo břevno. Jaká smůla, navíc když Sirigu absolutně nevěděl, kam se míč odrazil a trefil ho do hlavy. Ke své šanci se dostal i Eto'o, Militův pas ale nedokázal dostatečně tečovat, aby zamířil do branky.

Proto bylo překvapením, když se Palermo ve 28. minutě ujalo vedení. Domácí dokázali stoprocentně využít jejich první šanci odpoledne. Javier Pastore se po rychlém brejku rozhodl vystřelit a Julio Cesar jeho pokus vyrazil pouze k Iličičovi, jenž snadno dorážel do prázdné brány. Inter chtěl rychle odpovědět. Eto'o mohl vyrovnat po chybě Sirigua, jenž nezachytil centrovaný míč, jenže pokus kamerunského útočníka zablokovali obránci.

Po pěti minutách druhé půle mohli Rosanero přidat druhý gól. Pastore výtečně našel Cassaniho, který posunul míč na Bacinoviče. Ten ale z dobré pozice trefil pouze Julia Cesara. Abel Hernandez byl v další akci odhodlán jít sám na branku, ale zastavit ho stihl Chivu. Na druhé straně proti Siriguovi zklamal Milito. V Palermu se v tu chvíli hrál hodně otevřený fotbal a gól mohl padnout každou akci. Třeba Hernandez v dobré pozici přestřelil a Milito jen potvrdil, že nemá formu, když i v další šanci vyhořel.

V 62. minutě se Milito alespoň proměnil do role nahrávače a připravil pro Eto'a zasloužené vyrovnání. Eto'o po převzetí míče obešel Munoze a přesnou ranou překonal Sirigua. Palermo ale chtělo vedení zpět, Pastore však netrefil. A přišel trest. Patička Stankoviče našla Eto'a a ten zblízka nedal šanci Siriguovi. V 70. minutě tak rázem vedl Inter a nehodlal již tři body pustit. A nakonec je získal i přes velký závěrečný tlak soupeře. Proti Pastoremu totiž výtečně zakročil Julio Cesar a zákrok Chivua nebyl posouzen jako nedovolený, takže se ani penalta nekopala.

Více informací k zápasu

AS Bari - Cagliari Calcio 0:0

19.09.2010 12:30

Góly: -

První nedělní zápas hraný už od 12:30 Středoevropského času diváky příliš nepotěšil. Šancí bylo k vidění poskromnu, a tak vlastně není divu, že Bari remizovalo s Cagliari 0:0.

Souboj sliboval zajímavou podívanou, hráli proti sobě dosud neporažené celky a v minulém kole si oba vedli velmi dobře. Bari plichtilo v Neapoli 2:2 a Cagliari nevídaným způsobem smetlo AS Řím 5:1.

Sardiňane zahájili utkání o něco lépe a Jean-Francois Gillet v brance Bari musel zasahovat proti hlavičce Roberta Acquafrescy a o chvíli později Picardi orazítkoval brankovou konstrukci. Domácí počáteční převahu hostů přežili bez úhony a vzápětí mohli sami skórovat. Nico Pulzetti v blízkosti nedokázal usměrnit míč do sítě a gólová nebyla ani Raggiho hlavička.

Po změně stran se na hřiště podíval Andrea Lazzari ale z přímého kopu netrefil branku. Barreto šikovně přihrál Sergiu Almironovi, ovšem Argentinec brankáře Agazziho nepřelstil. V závěrečné desetiminutovce útočilo především Bari, a mělo šance. Střídající D'Alessandro dával pod sebe na Ghezzala, ale ten z dobré pozice minul. Bývalý hráč Říma D'Alessandro po svém příchodu hru hodně oživil, ale už bylo příliš pozdě. Oba týmy si tak připisují bod a nadále zůstávají neporaženi.

Více informací k zápasu

AC Milán - Calcio Catania 1:1

18.09.2010 20:45

Góly: 45. Filippo Inzaghi - 27. Ciro Capuano

Hvězdami nabitý AC Milán znovu klopýtl, doma si totiž pouze rozdělil body s Catanií za remízu 1:1. Hosté na San Siru vedli zásluhou parádní rány Capuana ale do šaten vyrovnal veterán Filippo Inzaghi.

Milán mohl poslat do vedení Inzaghi, ten překvapivě nebyl v ofsajdu, ale sám před brankou Catanie absolutně selhal. O chvíli později se dožadoval pokutového kopu Ronaldinho, k jistému kontaktu tam určitě došlo, avšak hlavní sudí to jako faul nevyhodnotil. V dresu Rossoneri se předvedl i brankář Abbiati, poté co si Potenza narazil se spoluhráčem a "vykoupal" Antoniniho vystřelil a milánský brankář skvěle vyrazil.

V 27. minutě San Siro zcela utichlo, Capuano se dostal k odraženému míč a z dálky fantastickou volejí překonal Abbiatiho. Brankář AC neměl absolutní šanci, byla to pozoruhodná branka - 1:0 pro Catanii. Zanedlouho mohl přidat druhou trefu Ricchiuti, potřeboval by však více srovnat mířidla. Nebezpečnější Catania se znovu ozvala po těsné hlavičce Silvestriho. Milán více držel balón ale k zakončení se příliš nedostal. Ibrahimovič jen tak píchl do míče, ale branku tím příliš neohrozil. O tom, že Filippo Inzaghi nezapomněl dávat góly se diváci přesvědčili ve 45. minutě, Ronaldinho mu poslal přesnou přihrávku a Inzaghi vyrovnal na 1:1.

Ve druhém poločase už se hrálo na jednu branku - na tu sicilskou. Hned z kraje Ibraimovič patou našel Seedorfa a jeho dělovku Andujar vyrazil. Hosté se více zatáhli a Milánu to činilo obtíže. Do konce poločasu už neměl žádnou tutovku a s Catanií tak překvapivě remizoval 1:1.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:2

18.09.2010 18:00

Góly: 19. Adem Ljajić - 32. Cristian Ledesma, 67. Libor Kozák

Fiorentina ani tentokrát nezískala tři body, ba dokonce dnes nezískala ani bod. Ljajič sice poslal domácí do vedení, jenže Lazio odpovědělo dvěma zásahy a zaslouženě vyhrálo.

První šanci utkání si připsala Fiorentina. Do Vargasovo přízemního centru se položil Ljajič, ovšem už byl příliš blízko hostujícímu brankáři, který si s ním poradil. V 19. minutě se poprvé měnilo skóre, Ledesma se v pokutovém území provinil faulem a rozhodčí ani na vteřinu nezaváhal odpískat pokutový kop. Penaltu Ljajič proměnil a Viola díky tomu vedla 1:0. Vzápětí se snažil o rychlé vyrovnání Bresciano, odražený míč mu ale vůbec nesedl a rána skončila hodně nad.

O překvapivé přehození se zase pokoušel Mauri ale obrana Violy nebezpečí zažehnala. Po půlhodiny hry se podařilo Laziu vyrovnat, Ledesma se dostal k odraženému míči a s pomocí teče překonal zcela bezmocného Freye - 1:1. Ještě před odchodem do šaten mohlo dojít k obratu, Bresciano ale stejně jako v prvním případě přestřelil a Rocchi svého týmového kolegu zcela napodobil.

Druhé dějství začala lépe Fiorentina, která jinak nebyla v prvním poločase příliš aktivní. Ljajič vzal vše na sebe, vysmýkl se několika hráčům a z úctyhodné vzdálenosti zamířil těsně vedle. Branku netrefil ani po ostré ráně Vargas a výsledek byl tedy stále nerozhodný. Všechny tři body nakonec bralo Lazio, Mauri odvedl skvělou práci a Hernanés zakončil, branku ale nedal neboť Frey jeho pokus vyrazil, bohužel pro Violu jen před dorážejícího Kozáka - 2:1 pro Lazio Řím. Fiorentinu nespasila ani velká šance Babacara, ten z velmi dobré pozice trefil přesně připravené Muslerovy rukavice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Cesena32103:07
2.Inter Milán32104:27
3.Chievo Verona32015:36
4.SS Lazio32015:46
5.Brescia Calcio32014:46
6.Cagliari Calcio31205:15
7.SSC Neapol31205:45
8.AS Bari31203:25
9.Juventus FC31117:44
10.AC Milán31115:34
11.UC Sampdoria31116:54
12.Parma FC31114:34
13.Calcio Catania31114:44
14.Janov CFC31113:44
15.US Lecce31021:53
16.Bologna FC30213:52
17.AS Řím30213:72
18.Città di Palermo30123:51
19.ACF Fiorentina30122:41
20.Udinese Calcio30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (359)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele