Serie A - souhrn 23. kola

07.02.2009, 19:56, aktualizováno 08.02.2009, 22:23
Komentáře a souhrny
Inter Milán vyhrál na hřišti Lecce 3:0 a i nadále zvyšuje náskok. Ztratilo AC Milán a blízko k remíze měl i Juventus, který ale v Catanii v poslední minutě strhl výhru na svou stranu. Podobně si vedlo i Udinese proti Boloni a Fiorentina s Laziem. Římské AS zvládlo velmi důležitý zápas s Janovem. Palermo porazilo Neapol a vyšvihlo se před ni na sedmé místo...

US Lecce - Inter Milán 0:3

07.02.2009 18:00

Góly: 12. Zlatan Ibrahimović, 72. Luís Figo, 82. Dejan Stanković

Inter Milán si pojistil první pozici v Serii A, když přejel nováčka z Lecce 3:0. O branky se postarali Zlatan Ibrahimovič, Luis Figo a Dejan Stankovič.

V sestavě Nerazzurri se objevil po delší době Marco Materazzi, na lavičce pro změnu v posledních týdnech opomíjený Marco Balotelli. Po trestu se vrátil Sulley Muntari, zatímco trest si nadále odpykával Adriano.

Skóre mohl již po osmi minutách otevřít Dejan Stankovič, ale Ibrahimovičův pas poslal hlavičkou nad branku. O čtyři minuty již vše do vlastních rukou vzal kanonýr Ibrahimovič, naběhl si na Cambiassův přesný míč a z hranice vápna překonal brankáře Benussiho. Lecce mělo obrovskou příležitost vyrovnat, ale parádní zákrok proti hlavičce Guglielma Stendarda vytáhl brankář Julio Cesar a hosty udržel ve vedení.

Ve 37. minutě pronikal pokutovým územím mezi obránci Ibrahimovič a upadl, ale hlavní sudí Tagliavento ho odměnil pouze žlutou kartou za filmování. Těsně před přestávkou ještě musel proti Cambiassově střele zasahovat Francesco Benussi.

Lecce mělo další šanci pár sekund po startu druhého poločasu, ale útěk Papa Waiga, nové akvizice Lecce, byl zastaven pro ofsajd. Poté zahodil velkou šanci obránce Interu Maicon, jenž mohl pohodlně zvýšit na rozdíl dvou branek. Volný přímý kop Ibrahimoviče našel na bližší tyči volného Maicona, ale brazilský obránce branku neuvěřitelně minul. Na druhé straně měl šanci střídající Papadopoulos, jenž podnikl nádherný slalom mezi Cambiassem, Maiconem a Burdissem, ale nakonec narazil na vyběhnuvšího brankáře Cesara.

Inter tak hrozbu soupeře přežil a sám v 72. minutě pojistil vedení. Figo předskočil svého strážce, aby si naskočil na Santonův centr a hlavičkou překonal brankáře Benussiho. Vzápětí se ukázalo, že Figo vstřelil branku přesně včas, když byl vystřídán Chivuem. Nerazzurri potvrdili vzdušnou převahu i v o deset minut později, kdy si na další centr naskočil Dejan Stankovič a rovněž hlavou stanovil konečný výsledek utkání na 3:0. Na posledních pět minut nakonec naskočil Mario Balotelli, ale stihl pouze inkasovat žlutou kartu, čímž se vyřadil z příštího zápasu s AC Milán.

Více informací k zápasu

AC Milán - Reggina Calcio 1:1

07.02.2009 20:30

Góly: 67. Kaká (pen.) - 33. Davide Di Gennaro

AC Milán doma klopýtl a s poslední Regginou si překvapivě připsal pouze bod za remízu 1:1. Domácí měli v průběhu zápasu jednoznačnou převahu, ovšem střelecky jí nevyužili. Reggina vedla po prvním poločase zásluhou Di Gennara, Milán vyrovnal z penalty, tu bezpečně proměnil Kaká.

Milán zahájil utkání aktivně, Flaminiho pokus zneškodnil Campagnolo. V 18. minutě měl Milán velkou možnost na vstřelení branky, střela Kaká byla zablokována, ovšem k dorážce se dostal Flamini, a jeho střelu musel likvidovat Campagnolo, brankář Regginy míč vyrazil a třetí dorážku nenasměroval do branky Kaká. Po půlhodině hry překvapivě udeřila Reggina. Corradi hezky namazal Di Gennarovi, který přesnou a tvrdou střelou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Regginu. Pro Milán to byla těžká rána, ovšem i nadále pokračoval v aktivní hře. Do konce poločasu měl výraznou převahu ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Po změně stran se hrálo převážně před brankou Regginy, ovšem byli to hosté, kteří opět střelecky zahrozili. Corradiho střela šla těsně vedle pravé tyče. Rossoneri se konečně dočkali vstřelené branky v 61. minutě. Ronaldinho vyslal přihrávkou Kaká, a ten nastřelil tyč, ovšem okamžitě z dorážky vstřelil gól Clarence Seedorf. Rozhodčí však branku neuznal, jelikož Clarence Seedorf zahrál nechtíc rukou. Domací se neradovali ani po centru Davida Beckhama na který si naskočil Paolo Maldini. V 67. minutě přišlo vyrovnání, Pato se individuálně prosadil přes obranu Regginy a až Matěj Krajčík zastavil brazilského mladíčka za cenu faulu. Rozhodčí nařídil pokutový kop a s jeho zahráním neměl problémy Kaká - 1:1.

Tlak Milána sílil, Beckham poslal centr na hlavu Inzaghiho, italský veterán však přestřelil. V nastaveném čase přestřelil i Pato, a když Corradi ve vyložené šanci selhal, rozdělili si AC Milán body s Regginou za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:0

08.02.2009 15:00

Góly: 89. Alberto Gilardino

Fotbalisté Fiorentiny zvládli důležité a především těžké utkání s Laziem Řím a po jediné brance Alberta Gilardina vyhráli 1:0. Hosté hráli prakticky hodinu bez vyloučeného De Silvestriho a přesto měli dostatek příležitostí na vstřelení branky.

Na Laziu bylo v průběhu utkání vidět, jak moc chce zlomit hrůzostrašnou sérii zápasů bez vítězství. Největší problémy dělalo domácí obraně útočné duo Goran Panděv - Mauro Zarate. Po čtvrthodině hry vymyslel Panděv pěknou akci, kterou zakončil Zarate střelou do brankáře Freye. Aktivnější Lazio však muselo v 18. minutě měnit svoje plány, De Silvestri totiž zcela zbytečně, lehce zatáhl za dres Montoliva, rozhodčí to uviděl a udělil hráči Lazia žlutou kartu, bohužel De Silvestri už jednu měl, takže se musel poroučet ze hry.

I navzdory oslabení byli Biancocelesti aktivnější, Pasquale Foggia pálil těsně vedle a ve 39.minutě vychytal brankář Frey opět Zarateho, ten se do šance dostal po hrubé chybě domácí obrany. Fiorentina si za první poločas nevytvořila příliš stoprocentních šancí a zatím mohla být ráda za remízu 0:0.

Ve druhém dějství začala aktivněji domácí Viola. Do dvou slibných příležitostí se dostal Kuzmanovič, nejprve byla jeho střela zablokována a následně z rohového kopu ztroskotal na vynikajícím brankáři Muslerovi. Hrozilo i oslabené Lazio, Panděv zamotal hlavu domácí obraně, přihrál Zaratemu a ten poněkolikáté v zápase stanul v tváří v tvář Freyovi. Brankář Fiorentiny jeho střelu vytáhl na pravou tyč.

Zhruba dvacet minut před koncem začal tlak Fiorentiny sílit. Adrian Mutu převzal kolmou přihrávku a jeho pohotovou střelu Muslera vyrazil. Z následující akce zase zamířil po centru Vargase Gilardino hlavou nad, a když se individuálně prosadil Zarate, ale opět proti Freyovi neuspěl, zdálo se, že zápas skončí bezbrankovou remízou. Nicméně v 89. minutě se domácí fanoušci dočkali, Adrian Mutu vyslal zpoza vápna jedovatou střelu, tu Muslera vyrazil pouze před sebe, kde stál nehlídaný Alberto Gilardino. Někdejší střelec AC Milán tak rozhodl celé utkání.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 0:1

08.02.2009 15:00

Góly: 66. Luca Cigarini

Stadio Sant’Elia padlo po více než čtyřměsíční nedobytnosti. Oslabené Cagliari nakonec podlehlo Atalantě Bergamo 0:1. O jediný gól utkání se postaral záložník Luca Cigarini. Atalanta si polepšila o dvě příčky a je devátá. Cagliari kleslo na místo osmé.

Oba celky začaly opatrněji. Přímý kop Cigariniho byl sražen a na druhé straně vychytal Marchetti Ferreiru Pinta. Hostující záložník Tiberio Guarente obětavě vložil hlavu do Biondiniho voleje a byl poté velmi otřesen. Ve hře však pokračoval. O prozatím největší šanci utkání se postarali domácí. Robert Acquafresca si naskočil na centr od Michele Finiho a radost mu zkazil jen skvělý brankář Consigli.

Cagliari šlo ve 40. minutě do oslabení. Diego Lopez dostal druhou žlutou kartu a svůj celek značně oslabil. Od tohoto okamžiku se domácí téměř k ničemu nedostali a brankář Marchetti se rozhodně nenudil. Na zkrocení prudké Doniho hlavičky potřeboval až dva pokusy. Nicméně v 66. minutě již inkasoval. Luca Cigarini nevěděl, co s míčem, tak jej napálil z pětadvaceti metrů. Díky šťastné teči Caniniho míč přeskočil brankáře a zapadl do sítě.

Navýšit vedení mohl ještě Tomas Manfredini, ale svůj samostatný nájezd neproměnil. Ke konci utkání se konalo ještě jedno vyloučení, nikoli však z řad hráčů. Trenér domácích, Massimiliano Allegri, si vehementně stěžoval, že byl Acquafrescovi zamáván nekorektní ofsajd a sudí Tozzi jej vykázal na tribunu. Skóre se však již nezměnilo a Atalanta si odváží ze Sardinie velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Juventus FC 1:2

08.02.2009 15:00

Góly: 51. Takayuki Morimoto - 11. Vincenzo Iaquinta, 90. Christian Poulsen

Juventus je po neuvěřitelné bitvě s Catanií opět druhý. Stará dáma totiž brzy vedla, ale střelec branky Iaquinta byl vzápětí vyloučen a oslabil své mužstvo na většinu zápasu a Catania nakonec vyrovnala. V poslední minutě utkání nakonec rozhodl Poulsen.

Bianconeri tedy konečně po dvou prohrách protrhli černou sérii a opět se usadili na druhém místě tabulky. Hráči Juventusu navíc byli unaveni po utkání Coppa Italia, kde porazili Neapol až po penaltovém rozstřelu. Tím pádem dnes odpočíval Alessandro Del Piero, místo něhož nastoupil Iaquinta.

Po čtyřech minutách hry pálil z trestného kopu Lorenzo Stovini, ale dvojitá teč nakonec míč nasměrovala vedle branky. Domácí Rossazzurri útočili i nadále. Biagianti pasem za obranu vyslal Morimota, jenž si však míč příliš předkopl a nechal vyniknout brankáře Buffona. Zmařené šance Catanie v 11. minutě krutě potrestal Juventus. Camoranesiho trestný kop do branky usměrnil Vincenzo Iaquinta a vedoucí branku oslavil svlečeným dresem, za což samozřejmě inkasoval žlutou kartu. To však ještě nečekal, co přijde vzápětí. Pár sekund po rozehrávce totiž zezadu tvrdě zajel do soupeře a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Stará dáma tak byla na 80 minut odsouzena ke hře v deseti mužích.

Catania měla poté velkou šanci vyrovnat zásluhou hlavičkující Potenzy, jenomže jeho pokus zlikvidoval brilantním zákrokem Gigi Buffon. Na druhé straně následně ukázal férového ducha Mauro Camoranesi. Hostující záložník utekl Capuanovi, jehož však postihly svalové problémy a nemohl v souboji dále pokračovat. Na to reagoval Camoranesi zakopnutím míče, aby mohl být Capuano ošetřen. Další šance pak byly zahozeny před oběma brankami. Zatímco Amauri branku po trestném kopu netrefil, proti Martinezovi musel zasahovat Buffon.

Turínský gólman si vedl skvěle až do 52. minuty, kdy ho trochu nachytal Mascara padající hlavičkou, kterou musela italská jednička vyrážet. Míč však doputoval pouze k Japonci Morimotovi, jenž již měl usnadněný úkol a vyrovnal na 1:1. O chvilku později našel Mascarův rohový kop Baiocca, jehož volej se otřel o brankovou konstrukci. Domácí se poté dožadovali penalty, a to oprávněně. Jenomže hlavní sudí Morganti Molinarovu ruku neviděl. Juventus v závěrečných minutách stále bušil do soupeřovy obrany, která však zůstávala nepřekonána. Nakonec to ale přeci jenom domácí borci nevydrželi a v poslední minutě nastavení kapitulovali. Nedvědův rohový kop sklepl Amauri a k míči se probojoval Christian Poulsen, jenž využil chyby v obraně a rozhodl o šťastné výhře Juventusu.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AC Siena 2:2

08.02.2009 15:00

Góly: 45. Claudio Bellucci, 51. Giampaolo Pazzini - 21. Simone Vergassola, 79. Massimo Maccarone

Sampdoria opět ztratila body. Sice má na kontě již třetí zápas bez porážky, ale bod pro ní nic neřeší. Naopak Siena si po dvou porážkách konečně připisuje bodový zisk. V barvách Blucerchiati se opět trefila posila Giampaolo Pazzini.

Hned v první minutě chyběly Pazzinimu centimetry, aby dosáhl na Cassanův centr a jenom doklepl do branky. O chvíli později si útočníci vyměnili pozice. Cassano sice centr zachytil, ale mířil totálně mimo. Sampdoria sice tlačila, ale branku vstřelili jako první hosté. Odkopnutý míč spadl přímo ke kapitánovi Sieny, Simone Vergassolovi. Bývalý hráč Sampdorie měl jednoduchou úlohu a pouze jej poslal do odkryté klece.

Hosté mohli navýšit, když Rossi poslal krásný přízemní centr do vápna. Jak Ghezzal, tak Emanuele Calaiò však na míč nedosáhli. Siena svou šanci prováhala, na řadě byli domácí. V nastaveném čase se Pieriho střela odrazila od Pazziniho nohy přímo ke Claudiu Belluccimu, který nikým neobtěžovaný vstřelil vyrovnávací branku.

Po změně stran o sobě dával vědět Giampaolo Pazzini. Nejprve pouze testoval Curciho, ovšem v 52. minutě poslal svůj celek do vedení. Nicméně, zásluhy za branku náleží Antoniu Cassanovi. Bývalý útočník Realu Mardid skvěle obešel čtyři bránící hráče a finální přihrávkou našel před prázdnou bránou osamoceného Pazziniho, jenž jen nastavil nohu.

Nicola Amoruso si odbyl v dresu Sieny debut, ovšem branka přišla až se střídáním Massima Maccaroneho. Holohlavý útočník Bianconeri se ocitl ve své první šanci a již byla gólová. Maccarone uklidil do sítě přízemní centr Gallopy. V posledních minutách ještě Maccarone s Amorusem zavařili brankáři domácích, ale branka z toho nebyla. Oba soupeři se tak rozešli smírně.

Více informací k zápasu

AS Řím - Janov CFC 3:0

08.02.2009 15:00

Góly: 26. Cicinho, 47. Mirko Vučinić, 90+3. Júlio Baptista

AS Řím doma přejel CFC Janov rozdílem třídy a na svého soupeře se tak bodově dotáhl. Svůj debut v dresu Giallorossi si odbyl pravý obránce Marco Motta, jenž ještě v prvním poločase nahradil zraněného střelce první branky Cicinha.

Hosté nastoupili v netradiční barevné kombinaci, a to sice modro-bíle pruhované dresy. Rossoblu měli první velmi nebezpečnou šanci utkání. Giuseppe Biava si naskočil na hlavičku a rozezněl břevno Doniho branky. Na druhé straně se činil Rubinho proti Vučiničovou nájezdu. Nicméně Římané se ujali vedení ve 26. minutě. Krásná kombinace Brighiho, Tottiho a Perrotty vyústila ve finální přihrávku na Cicihna, jenž měl již lehkou úlohu. Cicinho však o chvíli později musel z utkání odstoupit pro zranění a uvolnil místo zimní posile, Marcu Mottovi.

Druhý poločas začali Římané s bravurou. Daniele De Rossi provedl průnik ve středu hřiště a následně lobem našel Mirka Vučiniče, který dělovkou z voleje prostřelil Rubinha. V 51. minutě se pokoušel překvapit brankáře hostí chytrým lobem Francesco Totti, ale mířil příliš vysoko. O tři minuty později přišel šok pro domácí. Rodrigo Taddei dostal za ostrý loket do tváře soupeře červenou kartu a Řím musel dohrávat o deseti.

Následovala skvělá šance Janova. Před prázdnou brankou a dotírajícím Diegem Millitem odkopával míč na poslední chvíli Max Tonetto. Zhruba po hodině hry měli diváci k dispozici hrůzný obrázek. Philippe Mexes šel do střetu s brankářem Rubinhem karatistickým způsobem a trefil jej do oblasti hrudníku. Rubinho nebyl s to pokračovat a do branky Janova se tak postavil Alessio Scarpi.

Krásná akce Janova přišla několik minut na to. Boško Janković si narazil s Thiagem Mottou, který jej skvěle uvolnil patičkou. Janković však ještě vrátil svému kolegovi, který ale neuvěřitelně přestřelil z malého vápna. Následně se červenalo i na straně hostí. Giuseppe Sculli nalétl zezadu kolenem do Francesca Tottiho a sudí Rocchi jej okamžitě vykázal ze hřiště.

Jako blesk z čistého nebe vystřelil Boško Janković v 85. minutě. Alexandre Doni však jeho dělovku elegantně vyrazil. Janovští ke konci utkání zamkli domácí. Centr Omara Milanetta prolétl celým vápnem až k Ivanu Jurićovi, kterého však výtečně vychytal Doni. V nastaveném čase přidal hřebíček do janovské rakve Julio Baptista. Brazilec si pohrál s obráncem, nekompromisní střelou z vápna zavěsil a stanovil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Turín FC - Chievo Verona 1:1

08.02.2009 15:00

Góly: 64. Nicola Ventola - 83. Vincenzo Italiano

Záchranářská bitva mezi Turínem a Chievem svého vítěze nenašla. Domácí celek se sice po hodině hry ujal zásluhou Ventoly vedení, hosté ale sedm minut před závěrečným hvizdem dokázali vyrovnat na konečných 1:1. Zisk jednoho bodu "nepomohl" ani jednomu celku, obě mužstva totiž stále zůstávají na sestupových příčkách.

První šanci utkání si vytvořil domácí Turín, Stellone sklepl míč pro Rosinu, avšak ten nedokázal slibnou příležitost proměnit v gól. I druhá příležitost vzešla z kopaček domácích fotbalistů, do pokutového území se vřítil Stellone, který byl přidržen hostujícím obráncem Yepesem, ale píšťalka sudího zůstala němá. Turín byl v první pětačtyřicetiminutovce lepším týmem, Chievo musel několikrát zachraňovat svými zákroky gólman Sorrentino, který kdysi patřil k oporám mládežnických týmů Turína. Do konce poločasu domácí výběr vážněji zahrozil ještě dvakrát, nejprve dobře umístěný přímý kop Rosiny brankář Sorrentino vyrazil konečky prstů mimo branku, těsně před poločasem poslal Dzemaili svoji střelu nad břevno svatyně Chieva. Hosté si za první poločas vytvořili jedinou vážnější šanci, chybu stopera Dellafioreho ale nedokázal útočník Pellissier potrestat.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení hned tří gólových příležitostí domácího týmu. Rosina, Stellone a Abata však nedokázali v rozmezí pár minut dopravit míč do sítě. Gólovou odměnu přinesla až 64. minuta, střídající Ventola, který byl na hřišti osm minut, využil přesnou přihrávku Stelloneho a přesnou střelou k tyči zajistil Turínu vedení 1:0.

S přibývajícím časem se míč častěji objevoval na kopačkách hostujících fotbalistů, Turín svůj hubený náskok spíše bránil. Největší šanci zahodil dvacet minut před koncem Makinwa, který nedokázal z dobré pozice překonat domácího gólmana Sereniho. Sedm minut před koncem bylo ale vyrovnáno, balónu se zmocnil Italiano a nechytatelným projektilem trefil horní růžek branky Turína.

V závěru utkání přestali hráči obou týmů ovládat své emoce a na hřišti vypukla po sporném souboji v pokutovém území Chieva strkanice. Rozhodčí ji však odměnil pouze žlutou kartou pro domácího Zanettiho. Na konečném stavu zápasu se už však nic nezměnilo a oba týmy si rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 1:0

08.02.2009 15:00

Góly: 90+2. Alexis Sánchez

Boloňa hrála s Udinese na Stadio Friuli takřka celý zápas bez branek, jenomže nakonec si neodváží ani bod. Ve druhé minutě nastavení totiž o vítězství domácích rozhodl Alexis Sanchez.

Udinese začalo útočně a k velkému sólu se nadechl Antonio Di Natale, jenž svojí akci nakonec zakončil střelou, která olízla tyč. Následně pálil levačkou vedle branky Gyan Asamoah. Na druhé straně se v útoku po boku Di Vaia objevila nová posila Osvaldo a bylo vidět, že se oba fotbalisté ještě nestihli dostatečně sehrát, když jejich spolupráce vázla. Osvaldo se navíc pět minut před poločasem zranil a na hřiště pustil bývalého hráče Interu Cesara. O tři minuty později se z vedoucí branky radoval domácí Di Natale, jenomže radost příliš dlouho netrvala, když sudí ještě předtím odpískal faul Domizzimu. V nastaveném čase prvního dějství měla Reggina nejprve důvod ke vzteku, ale nakonec měla štěstí. Di Natalemu totiž nebyl odpískán jasný ofsajd, ale domácí kanonýr si nakonec míč ukopl a šanci zahodil.

V úvodu druhého dějství prověřil brankáře Antonioliho Floro Flores. V 59. minutě ale musel kvůli zranění zad opustit hřiště. Reggina se dostávala pod tlak a Antonioli musel zasahovat stále častěji. Nejprve vyrazil hlavičku Cesara a poté mu pomohla tyč, kterou nastřelil po kombinaci s Di Natalem Pepe. Další zákrok si připsal proti ráně Domizziho. Nakonec vše rozhodl v posledních vteřinách duelu střídající mladíček Sanchez, jenž parádní ranou prostřelil Antonioliho a rozhodl o zisku tří bodů pro Udinese.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SSC Neapol 2:1

08.02.2009 20:30

Góly: 2. Giulio Migliaccio, 13. Fábio Simplício - 43. Marek Hamšík

Krize Neapole nezná konce ani po 23. kole. Azzurri nevyhráli už popáté v řadě, když padli na hřišti Palerma, které je navíc předskočilo v tabulce. Palermo je nyní sedmé, Neapol až osmá.

Předzápasové prognózy nahrávaly do karet spíše domácím, kteří s Neapolí na Stadio Renzo Barbera neprohráli od sezony 1977/78. Partenopei navíc letos venku vyhráli naposledy v říjnu. Kouč Edy Reja proto lehce pozměnil taktiku, když nasadil rozestavení 4-3-1-2, s Markem Hamšíkem jako podhrotovým útočníkem.

Pro Neapol ale utkání začalo doslova příšerně, protože Palermo po jedné minutě a 50 sekundách vstřelilo první branku. Miccoliho rohový kop našel Giulia Migliaccia, který si nebral servítky a napálil míč do branky. Na druhé straně se snažil odpovědět Marek Hamšík, ale branku netrefil. Na brankáře Navarra poté vyslal projektil Miccoli, ale bez úspěchu. Už ve 14. minutě ale přišla další branka Palerma. Miccoli na levé straně obešel Cannavara a přesným centrem připravil jednoduchou pozici pro zakončujícího Simplicia. Neapol se zvedla těsně před poločasem, kdy vstřelila potřebnou kontaktní branku. German Denis našel Hamšíka, jenž přesnou ranou snížil na 2:1.

Po poločasové přestávce chtěla Neapol vyrovnat, ale nejprve zastavil Blasiho střelu gólman Amelia a proti Lavezziho halfvoleji zasáhlo břevno. Na druhé straně však málem věnoval domácím třetí branku Manuele Blasi, jenž zpětným pasem vyslal na zteč Cavaniho, ale palermský útočník přestřelil. Velkou šanci soupeři daroval také brankář Amelia, jenž svým výkopem trefil pouze Lavezziho, který ale nedokázal přesně zamířit. Na jedné straně pak hlavičkou hrozil Kjaer a brankář Navarro měl co dělat, aby míč vyrazil. Na té druhé se opět činil Lavezzi, ale i tentokrát bezúspěšně. Neapol se sice ještě snažila vyrovnat, ale k větší šanci se již nedostala a Palermo si pohlídalo těsné vítězství 2:1 a dnešního soupeře předskočilo v tabulce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán23165240:1653
2.Juventus FC23144538:2046
3.AC Milán23136440:2345
4.ACF Fiorentina23132832:2041
5.Janov CFC23117532:2240
6.AS Řím23124736:2840
7.Città di Palermo231121032:2935
8.SSC Neapol23104931:2734
9.Cagliari Calcio23104930:2634
10.Atalanta BC231031028:2533
11.SS Lazio23941032:3631
12.Udinese Calcio2386933:3530
13.AC Siena23751118:2426
14.Calcio Catania23751121:2926
15.UC Sampdoria23671022:2825
16.Bologna FC23571125:3722
17.US Lecce23410922:3522
18.Turín FC23471223:3819
19.Chievo Verona23471216:3219
20.Reggina Calcio23371320:4116

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele