23. kolo
07.02.2009 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

US Lecce - Inter Milán 0:3

Inter Milán si pojistil první pozici v Serii A, když přejel nováčka z Lecce 3:0. O branky se postarali Zlatan Ibrahimovič, Luis Figo a Dejan Stankovič.

V sestavě Nerazzurri se objevil po delší době Marco Materazzi, na lavičce pro změnu v posledních týdnech opomíjený Marco Balotelli. Po trestu se vrátil Sulley Muntari, zatímco trest si nadále odpykával Adriano.

Skóre mohl již po osmi minutách otevřít Dejan Stankovič, ale Ibrahimovičův pas poslal hlavičkou nad branku. O čtyři minuty již vše do vlastních rukou vzal kanonýr Ibrahimovič, naběhl si na Cambiassův přesný míč a z hranice vápna překonal brankáře Benussiho. Lecce mělo obrovskou příležitost vyrovnat, ale parádní zákrok proti hlavičce Guglielma Stendarda vytáhl brankář Julio Cesar a hosty udržel ve vedení.

Ve 37. minutě pronikal pokutovým územím mezi obránci Ibrahimovič a upadl, ale hlavní sudí Tagliavento ho odměnil pouze žlutou kartou za filmování. Těsně před přestávkou ještě musel proti Cambiassově střele zasahovat Francesco Benussi.

Lecce mělo další šanci pár sekund po startu druhého poločasu, ale útěk Papa Waiga, nové akvizice Lecce, byl zastaven pro ofsajd. Poté zahodil velkou šanci obránce Interu Maicon, jenž mohl pohodlně zvýšit na rozdíl dvou branek. Volný přímý kop Ibrahimoviče našel na bližší tyči volného Maicona, ale brazilský obránce branku neuvěřitelně minul. Na druhé straně měl šanci střídající Papadopoulos, jenž podnikl nádherný slalom mezi Cambiassem, Maiconem a Burdissem, ale nakonec narazil na vyběhnuvšího brankáře Cesara.

Inter tak hrozbu soupeře přežil a sám v 72. minutě pojistil vedení. Figo předskočil svého strážce, aby si naskočil na Santonův centr a hlavičkou překonal brankáře Benussiho. Vzápětí se ukázalo, že Figo vstřelil branku přesně včas, když byl vystřídán Chivuem. Nerazzurri potvrdili vzdušnou převahu i v o deset minut později, kdy si na další centr naskočil Dejan Stankovič a rovněž hlavou stanovil konečný výsledek utkání na 3:0. Na posledních pět minut nakonec naskočil Mario Balotelli, ale stihl pouze inkasovat žlutou kartu, čímž se vyřadil z příštího zápasu s AC Milán.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukám,že Interu moje komentáře přinášejí štěstí 3 krát jsem sem napsal a třikrát Inter nevyhrál doufám,že J O S E bude zase odcházet spokojenej

forza nezzauri

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, vždyť to ani neumíš napsat Proč pořád píšeš k Interu, kdf;ž o nich nic nevíš? To je nějaký mindráček, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ses asi přepočítal tentokrát.FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

no moc ti to nevyšlo,co?

Reagovat
smazaný uživatel

sory, to mělobýt na giggse

Reagovat
Bakary3

Můžu se zeptat na toho Santona ? Vím o něm jen, že je ročník 90, víc nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovanec Interu, Mourinho si ho vytáhl z Primavery, překvapil ho a nasadil poprvé proti AS Řím, je to italský reprezentant do 20 let. Velký talent, levonohý záložník či obránce

Reagovat
smazaný uživatel

No levonohej rozhodně není, hraje přes nohu na levym beku, na to vytlačit Maicona zprava zatim nemá

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt dobrej ,letos mu bylo teprve 18. doufám,že bude i nadále v základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele