23. kolo
08.02.2009 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Città di Palermo - SSC Neapol 2:1

Krize Neapole nezná konce ani po 23. kole. Azzurri nevyhráli už popáté v řadě, když padli na hřišti Palerma, které je navíc předskočilo v tabulce. Palermo je nyní sedmé, Neapol až osmá.

Předzápasové prognózy nahrávaly do karet spíše domácím, kteří s Neapolí na Stadio Renzo Barbera neprohráli od sezony 1977/78. Partenopei navíc letos venku vyhráli naposledy v říjnu. Kouč Edy Reja proto lehce pozměnil taktiku, když nasadil rozestavení 4-3-1-2, s Markem Hamšíkem jako podhrotovým útočníkem.

Pro Neapol ale utkání začalo doslova příšerně, protože Palermo po jedné minutě a 50 sekundách vstřelilo první branku. Miccoliho rohový kop našel Giulia Migliaccia, který si nebral servítky a napálil míč do branky. Na druhé straně se snažil odpovědět Marek Hamšík, ale branku netrefil. Na brankáře Navarra poté vyslal projektil Miccoli, ale bez úspěchu. Už ve 14. minutě ale přišla další branka Palerma. Miccoli na levé straně obešel Cannavara a přesným centrem připravil jednoduchou pozici pro zakončujícího Simplicia. Neapol se zvedla těsně před poločasem, kdy vstřelila potřebnou kontaktní branku. German Denis našel Hamšíka, jenž přesnou ranou snížil na 2:1.

Po poločasové přestávce chtěla Neapol vyrovnat, ale nejprve zastavil Blasiho střelu gólman Amelia a proti Lavezziho halfvoleji zasáhlo břevno. Na druhé straně však málem věnoval domácím třetí branku Manuele Blasi, jenž zpětným pasem vyslal na zteč Cavaniho, ale palermský útočník přestřelil. Velkou šanci soupeři daroval také brankář Amelia, jenž svým výkopem trefil pouze Lavezziho, který ale nedokázal přesně zamířit. Na jedné straně pak hlavičkou hrozil Kjaer a brankář Navarro měl co dělat, aby míč vyrazil. Na té druhé se opět činil Lavezzi, ale i tentokrát bezúspěšně. Neapol se sice ještě snažila vyrovnat, ale k větší šanci se již nedostala a Palermo si pohlídalo těsné vítězství 2:1 a dnešního soupeře předskočilo v tabulce.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten chlapec dal zase gol, kokos, len tak ďalej, aj v repre pán Hamšík

Reagovat
smazaný uživatel

to je nádhera a ten gol len som tak čumel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele