23. kolo
08.02.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Chievo Verona 1:1

Záchranářská bitva mezi Turínem a Chievem svého vítěze nenašla. Domácí celek se sice po hodině hry ujal zásluhou Ventoly vedení, hosté ale sedm minut před závěrečným hvizdem dokázali vyrovnat na konečných 1:1. Zisk jednoho bodu "nepomohl" ani jednomu celku, obě mužstva totiž stále zůstávají na sestupových příčkách.

První šanci utkání si vytvořil domácí Turín, Stellone sklepl míč pro Rosinu, avšak ten nedokázal slibnou příležitost proměnit v gól. I druhá příležitost vzešla z kopaček domácích fotbalistů, do pokutového území se vřítil Stellone, který byl přidržen hostujícím obráncem Yepesem, ale píšťalka sudího zůstala němá. Turín byl v první pětačtyřicetiminutovce lepším týmem, Chievo musel několikrát zachraňovat svými zákroky gólman Sorrentino, který kdysi patřil k oporám mládežnických týmů Turína. Do konce poločasu domácí výběr vážněji zahrozil ještě dvakrát, nejprve dobře umístěný přímý kop Rosiny brankář Sorrentino vyrazil konečky prstů mimo branku, těsně před poločasem poslal Dzemaili svoji střelu nad břevno svatyně Chieva. Hosté si za první poločas vytvořili jedinou vážnější šanci, chybu stopera Dellafioreho ale nedokázal útočník Pellissier potrestat.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení hned tří gólových příležitostí domácího týmu. Rosina, Stellone a Abata však nedokázali v rozmezí pár minut dopravit míč do sítě. Gólovou odměnu přinesla až 64. minuta, střídající Ventola, který byl na hřišti osm minut, využil přesnou přihrávku Stelloneho a přesnou střelou k tyči zajistil Turínu vedení 1:0.

S přibývajícím časem se míč častěji objevoval na kopačkách hostujících fotbalistů, Turín svůj hubený náskok spíše bránil. Největší šanci zahodil dvacet minut před koncem Makinwa, který nedokázal z dobré pozice překonat domácího gólmana Sereniho. Sedm minut před koncem bylo ale vyrovnáno, balónu se zmocnil Italiano a nechytatelným projektilem trefil horní růžek branky Turína.

V závěru utkání přestali hráči obou týmů ovládat své emoce a na hřišti vypukla po sporném souboji v pokutovém území Chieva strkanice. Rozhodčí ji však odměnil pouze žlutou kartou pro domácího Zanettiho. Na konečném stavu zápasu se už však nic nezměnilo a oba týmy si rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Autor: Tomáš Lavický / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele