23. kolo
08.02.2009 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - Juventus FC 1:2

Juventus je po neuvěřitelné bitvě s Catanií opět druhý. Stará dáma totiž brzy vedla, ale střelec branky Iaquinta byl vzápětí vyloučen a oslabil své mužstvo na většinu zápasu a Catania nakonec vyrovnala. V poslední minutě utkání nakonec rozhodl Poulsen.

Bianconeri tedy konečně po dvou prohrách protrhli černou sérii a opět se usadili na druhém místě tabulky. Hráči Juventusu navíc byli unaveni po utkání Coppa Italia, kde porazili Neapol až po penaltovém rozstřelu. Tím pádem dnes odpočíval Alessandro Del Piero, místo něhož nastoupil Iaquinta.

Po čtyřech minutách hry pálil z trestného kopu Lorenzo Stovini, ale dvojitá teč nakonec míč nasměrovala vedle branky. Domácí Rossazzurri útočili i nadále. Biagianti pasem za obranu vyslal Morimota, jenž si však míč příliš předkopl a nechal vyniknout brankáře Buffona. Zmařené šance Catanie v 11. minutě krutě potrestal Juventus. Camoranesiho trestný kop do branky usměrnil Vincenzo Iaquinta a vedoucí branku oslavil svlečeným dresem, za což samozřejmě inkasoval žlutou kartu. To však ještě nečekal, co přijde vzápětí. Pár sekund po rozehrávce totiž zezadu tvrdě zajel do soupeře a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Stará dáma tak byla na 80 minut odsouzena ke hře v deseti mužích.

Catania měla poté velkou šanci vyrovnat zásluhou hlavičkující Potenzy, jenomže jeho pokus zlikvidoval brilantním zákrokem Gigi Buffon. Na druhé straně následně ukázal férového ducha Mauro Camoranesi. Hostující záložník utekl Capuanovi, jehož však postihly svalové problémy a nemohl v souboji dále pokračovat. Na to reagoval Camoranesi zakopnutím míče, aby mohl být Capuano ošetřen. Další šance pak byly zahozeny před oběma brankami. Zatímco Amauri branku po trestném kopu netrefil, proti Martinezovi musel zasahovat Buffon.

Turínský gólman si vedl skvěle až do 52. minuty, kdy ho trochu nachytal Mascara padající hlavičkou, kterou musela italská jednička vyrážet. Míč však doputoval pouze k Japonci Morimotovi, jenž již měl usnadněný úkol a vyrovnal na 1:1. O chvilku později našel Mascarův rohový kop Baiocca, jehož volej se otřel o brankovou konstrukci. Domácí se poté dožadovali penalty, a to oprávněně. Jenomže hlavní sudí Morganti Molinarovu ruku neviděl. Juventus v závěrečných minutách stále bušil do soupeřovy obrany, která však zůstávala nepřekonána. Nakonec to ale přeci jenom domácí borci nevydrželi a v poslední minutě nastavení kapitulovali. Nedvědův rohový kop sklepl Amauri a k míči se probojoval Christian Poulsen, jenž využil chyby v obraně a rozhodl o šťastné výhře Juventusu.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele