Serie A - souhrn 23. kola

04.02.2017, 22:42, aktualizováno 07.02.2017, 22:39
Komentáře a souhrny
Juventus ovládl šlágr s Interem a pojistil si vedení. Palermo vyhrálo nad Crotone a posunulo se na osmnáctou pozici. Pescara před vlastními fanoušky utrpěla ostudný debakl od Lazia. Dries Mertens s Markem Hamšíkem svými hattricky při výhře 7:1 naprosto znemožnili domácí Bolognu. AC Milán nečekaně podlehl Sampdorii, AS Řím deklasoval Fiorentinu...

AS Řím - ACF Fiorentina 4:0

07.02.2017 20:45

Góly: 39. Edin Džeko, 58. Federico Fazio, 75. Radja Nainggolan, 83. Edin Džeko

Viola si dnes připisuje další těžké utkání, na jehož konci jí zbyly jen slzy. Její žalostný výkon dokumentuje nula v kolonce vstřelených gólů a hned čtyři inkasované. Domácí si v poklidném tempu s Fiorentinou hrající bez nápadu a chuti poradili a opět se vrací na druhé místo.

V Římě čekal diváky velký šlágr, protože s domácími Vlky přijela změřit síly nebezepčná Fiorentina. V prvním vzájemném ukání se právě florentskému celku dařilo lépe a domácí dnes chtěli odvetu. I proto, že Neapol si naposledy připsala tři body a posunula se na druhé místo.

AS začalo hodně tradičně s očekávanou sestavou, do níž se dostali Rüdiger, Fazio, Szczesny nebo Džeko s Nainggolanem a De Rossim. Na krajích fungovali Peres a Emerson. I Viola byla hodně silná, třebaže se nakonec Nikola Kalinić uzdravit nestihl. Jeho místo v útoku zaujal Khouma Babacar. V obraně se ofenzivní sílu domácích snažili ustrážit Carlos Sánchez, Gonzalo Rodriguez a někdejší Říman Astori.

Po několika kombinacích kolem vápna Violy se AS dostalo k zakončení, když Brazilec Emerson hledal krouceným centrem Edna Džeka a míč se málem snesl do rohu brány! Na opačné straně AS ale nevychytalo ofsajd systém a Federico Chiesa našel Bernardeschiho, který postupoval sám na Szczesnyho! Polský brankář ve službách AS míč vyrazil, ale přesto jej musel z brankové čáry odkopávat vracející se obránce Fazio!

Rovněž Fiorentina velmi dobře kombinovala a především duo Bernardeschi a Chiesa hodně zlobilo obránce AS. Na konci akcí ale často stál Khouma Babacar, na kterém byla nerozehranost i velká tíha odpovědnosti hodně vidět. Hodně nebezepčnou ránou se prezentoval Bruno Peres, ale brankář Tatarusanu byl na místě. Řešit nakonec nemusel atak Emersona, který pronikl do vápna a hledal Džeka. Před dosud nejlepším střelcem týmu ale zasáhl obránce Gonzalo Rodriguez.

Strootmanův jemný pas vpřed tečoval útočník Edin Džeko jen mimo tři tyče. Pak ale Radja Nainggolan vymyslel krásnou kolmici vedle sebe na volného Bruna Perese. Nikdo jej nehídal a brankář reagoval také pozdě, jenže Peres pálil nepochopitelně vysoko nad! Peres proto radši zkoušel centrovat a udělal to velmi dobře. Na vápně našel Stephana El Shaarawyho, který by zakončoval do prázdné. Jenže včas se před něj dostal stoper Carlos Sánchez! A chvíli se tempo hry moc nehýbalo.

Až deset minut před koncem první půle to AS konečně vyšlo, třebaže po nahrávce zpátky od El Shaarawyho celá akce vypadala bledě. Jenže veterán Daniele De Rossi krásným pasem našel útočníka Edina Džeka, který si pohlídal špatně zahraný ofsajd systém Violy a zkušeně zakončil - 1:0 pro domácí Vlky!

V první půli vše, co se stalo. Fiorentina věděla, že potřebuje trochu víc tlačit vepředu, zatímco dávat větší pozor na ofenzivně laděného soupeře. Větší problémy než obvykle jí dělala rovněž mezihra, kterou ani Borja Valero s Vecinem nezachraňovali. Do druhé půle vlétla Fiorentina lépe, Federico Bernardeschi pálil jen do těla Manolase. Hráči na obou stranách přitvrdili ve svém počínání, ale zatímco Fialky z toho nic nevytěžily, Daniele De Rossi a jeho hráči už ano. Právě zkušený záložník poslal po faulu na Džeka krásný balon do vápna, kde si na něj vyskočil Federico Fazio! AS vedlo o dvě branky a s Fialkami to nevypadalo dobře.

Fiorentina potřebovala nový impuls a lepší herní projev zejména v ofenzívě. I proto vystřídal Maxiho Oliveru Josip Iličić. Dál ale hořelo v obraně Fialek. Po jednoduché a efektivní akci Emersona se míč dostal k Rüdigerovi, což není žádný ostrostřelec, ale přesto jeho pokus z otočky jen těsně minul tyč! Další pokus od Edina Džeka už mířil za překonaného brankáře Violy, ale toho na poslední chvíli zastoupil obránce Davide Astori, který vykopl míč z brány!

A to nebylo vše, protože po Tellově špatném centru se míče ujal De Rossi, který vyslal kolmici na Strootmana. Nizozemský záložník si všiml kolegy Nainggolana, který sice byl tísněn vracejícím se obráncem, ale přesto dokázal přesný pas zpracovat a druhou nohou poslat do sítě - 3:0 pro Vlky, kteří se vrací na druhé místo.

AS dál pokračovalo v dekonstrukci svého soupeře, když už byl na hřišti i Totti. Carlos Sánchez chyboval v obraně, ještě větší krkolomnost předvedl jeho kolega Astori a Edin Džeko mu lehce míč sebral. Pak už jen stačilo zamířit - 4:0.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Inter Milán 1:0

05.02.2017 20:45

Góly: 45. Juan Cuadrado

Derby d'italia skončilo lépe pro Juventus, který vyhrál jedinou brankou Juana Cuadrada 1:0. Na Juventus stadium se odehrál vyrovnaný duel, Inter měl své příležitosti ale Buffon zůstal nepřekonán.

Stará dáma si tak upevnila vedení v čele Serie A, naopak Inter po delší době pod Pioliho vedením prohrál, nadále ale zůstává v kontaktu s Ligou mistrů.

Domácí začali lépe a Handanovič musel zasahovat už ve 3.minutě proti nůžkám Khediry. O pár minut později pohotově střílel Dybala a Inter zachránilo břevno. Osmělil se i Inter, z dobré pozice to zkoušeli Gagliardini a krátce po něm i Joao Mario. Ve 37.minutě měl Inter další velkou šanci, ale D'Ambrosio zblízka hlavičkoval jen do Buffona. Juventus znovu zahrozil až těsně před koncem poločasu a Interu opět muselo pomoci břevno, tentokrát po přímáku Miralema Pjaniče. Diváci na Juventus stadium se dočkali veducí branky ve 45.minutě a vstřelili jí domácí borci. Juan Cuadrado se dostal za hranicí šestnáctky k odraženému balónu a parádní ranou nedal Handanovičovi šanci!

První poločas nabídl vyrovnanou partii, Juventus sice vedl ale Inter rozhodně nebyl bez šance. Také do druhého poločasu vstoupil aktivněji Juventus, Higuaín posunul balón na rozeběhnutého Pjaniče a Handanovič musel rychle na zem. Inter ale rychle srovnal tempo a diváci museli na další zajímavý okamžik čekat poměrně dlouho. Až do závěrečné desetiminutovky, kdy se Inter tlačil dopředu a Juventusu se naskýtaly rychlé kontry. Po jednom z nich zakončoval Mandžukič a Handanovič parádním zákrokem udržel naděje Nerazzurri na bodový zisk.

Inter měl ale málo času, v nastavení se ještě tlačil dopředu, do pokutového území Staré dámy přiběhl i golman Handanovič, ale k žádné vážnější příležitosti nedošlo. Naopak ve čtvrté minutě nastavení uviděl červenou kartu Ivan Perišič a to znamenalo pro Inter konec nadějí.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - FC Crotone 1:0

05.02.2017 18:00

Góly: 27. Ilija Nestorovski

Palermo v tabulce předskočilo svého soka a díky těsnému vítězství jeho naděje na záchranu dál žije. Crotone v přímém souboji nestačilo a doplatilo na nulovou efektivitu v zakončení. Navíc dohrávalo v početním oslabení.

Palermo dnes čekalo na podvečerní utkání jako na smilování, protože doma hostilo Crotone. To je stejně ohrožené a nemá příliš mnoho zkušeností s prvoligovým fotbalem, takže mohlo být snadnou kořistí. Tou se nakonec také stalo, třebaže ne snadnou. O výhře Palerma rozhodla jediná branka, kterou měl po pětadvaceti minutách na svědomí domácí střelec Ilja Nestorovski.

V první půli se ještě hrál fotbal s chutí, napětím a šancemi. Ve druhém poločase ale veškerá energie odešla a fotbalový projev obou celků bojujících o záchranu vystřídal laxní polehávání dvou týmů, které už balí do druhé ligy. V prvních chvílích brankář Josip Posavec musel řešit pár ožehavých střel či náznaků šancí, ale pak převzalo aktivitu Palermo.

Domácí útočník Aleksandar Trajkovski parádním průnikem došel před vápno Crotone, kde však jeho odvážný průnik skončil. O mnoho lépe si počínal Carlos Embalo, který i přčes přesilu udržel míč ve vápně a nahrál jej volnějšímu střelci Nestorovskimu. S jeho střelou už si brankář Cordaz neporadil - 1:0 pro domácí.

Pak se brankář Alex Cordaz musel ukázat také proti střelám Nestorovskiho, která mířila těsně nad, a v další šanci likvidoval při chuti hrajícího Čočeva. I ten ale pálil vedle, takže Cordaz seřval své obránce a pak v klidu vykopával. A pak dlouho nic. Vlastně až do 60. minuty jsme čekali na nějakou alespoň trochu fotbalovou akci, kterou zakončil mladý útočník Trotta ranou z hranice vápna mimo.

O pár minut později bylo utkání definitivně rozhodnuto v neprospěch Crotone, protože Crisetig zbytečně fauloval Čočeva a sudí Gianluca Rocchi mu bez váhání udělil druhou žlutou kartu. Crotone se v poslední křeči snažilo o srovnání, ale přestože si bylo vědomé důležitosti utkání, nedokázalo si odvézt ani bod.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio 2:0

05.02.2017 15:00

Góly: 4. Alejandro Gómez, 16. Alejandro Gómez

Atalanta nezaváhala a Cagliari doma zdolala 2:0. Bergamaschi se tak nadále drží v popředí s minimální ztrátou na evropské poháry, Cagliari je patnácté. Zápas rozhodl už po čtvrthodině hry dvougólový Alejandro Gómez.

Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho pokračují ve spanilé jízdě, v tabulce jim nadále patří šesté místo, ale plusem navíc je bodový odskok od Milána nebo Fiorentiny. Atalanta byla proti Cagliari jasně lepším týmem, hosté si v podstatě vůbec nic nevytvořili a dvě branky inkasovali hned v samotném úvodu dějství.

Ve 4.minutě prošla Contiho přihrávka pokutovým územím až na Alejandra Gómeze, který bez přípravy otevřel skóre utkání! Útočník Atalanty hraje v této sezoně v životní formě a po čtvrthodině hry to znovu dokázal, když nádherným obstřelem zvyšoval na 2:0. Byla to fotbalová lahůdka jak se patří. Bohužel pro diváky na stadionu Azzurri to byla poslední branka zápasu. Domácí sice mohli ještě zvýšit, ale Gómez v před brankou na balón těsně nedosáhl.

Gómeze bylo vůbec plné hřiště, také po změně stran hlavičkoval z nadějné pozice, jenomže přestřelil. Skóre se nezměnilo ani v závěrečných minutáh zápasu, kdy nejprve Rafael vyrazil střelu Cristanteho a pokus Petangy skončil těsně mimo. Atalanta zvítězila pohodlným výsledkem 2:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Sassuolo 0:1

05.02.2017 15:00

Góly: 26. Lorenzo Pellegrini

Janov znovu padl a potvrdil tím mizernou formu, naopak na vzestupu je Sassuolo, které vyhrálo v Janově díky jediné brance Pellegriniho 1:0. Po závěrečném hvizdu dali domácí Tifosi hlasitým pískotem najevo svojí hlubokou nespokojenost.

Branka sice nakonec padla jenom jedna, ale na Luigi Ferraris se odehrálo ofenzivní utkání plné šancí. Grifové nezačali vůbec špatně a po čtvrthodině hry měl na kopačce vedoucí trefu Panděv. Makedonský fotbalista se dostal až do blízkosti Consigliho, kterého nechal vyniknout. Místo vedení ale přišel trest. Přizvednutý centr na vzdálenější tyč poslal za Lamannova záda Lorenzo Pellegrini.

Hosty první branka pořádně nakopla a jen po, musel Lamanna předvést výtečný zákrok proti Berardimu. Janov převzal iniciativu až těsně před přestávkou, Burdissova hlavička skončila těsně vedle. Domácí nakonec mohli být za těsný výsledek rádi, neboť v nastavení nedotáhl do konce slibný kontr Duncan.

Grifové věřili, že mohou utkání zvrátit podobně jako se jim to podařilo proti Fiorentině. K něčemu takovému by ale bylo potřeba proměňovat své šance a to se nestalo. Juan Gentiletti dokonce orazítkoval břevno! Neroverdi měli možnosti výsledek pojistit, ale další branka už nepadla.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Turín FC 1:1

05.02.2017 15:00

Góly: 45+2. Manuel Pucciarelli - 11. Andrea Belotti

Turínskému FC se dnešní duel nepovedl tak, jak by si jeho fanoušci představovali. Hosté z Turína sice vedli díky brance Belottiho, ale ani jeho trefa nestačila. O radost ze tří bodů Býky připravil Manuel Pucciarelli, který se prosadil těsně před koncem první půle.

Empoli slaví cenný bod, se kterým před utkáním jistě nepočítalo. Býci možná nejsou právě v oslnivé formě, ale s návratem Belottiho je jejich ofenzíva zase o poznání nebezpečnější. Empoli navíc nedávno přišlo o jednu ze svých opor, když prodalo do sousední Fiorentiny Riccarda Saponaru, takže byla otázka, jak si oslabení domácí s Býky poradí. A nakonec velmi dobře.

Domácí nezačali vůbec dobře a brzy prohrávali. Nejprve musel ze hřiště obránce Costa, kterého kvůli zranění nahradil Cosić. A pak přišla další rána, když se po krásném pasu od Adema Ljajiće prosadil kanonýr Andrea Belotti. Jeho náběh obránci Empoli nezaregistrovali, respektive s ním nestihli nic udělat. Takže se mladý kanonýr mohl opět radovat z cenné branky!

Empoli ale zabralo a do obrany Turína létal jeden balon za druhým. Dioussé vyslal na branku střelu zhruba z pětadvaceti metrů, avšak mířil vedle. Stejně tak Mčedlidze, který se pokoušel zakončit hodně akrobaticky, jenže mířil těsně vedle tyče! Dvakrát se pokoušel prosadit Rade Krunić, který nejprve centroval a jeho pokus skončil těsně vedle. Podruhé si stejný hráč navedl balon na střelu a vůbec nebyla špatná.

V téhle situaci sice brankář Hart ještě zasáhl bez problémů, ale přesto kapituloval. Krátce předtím, než sudí Di Bello poslal oba týmy do šaten, domácí srovnali skóre. Ajeti, který dnes nastoupil ke svému premiérovému startu v Turíně, vyrobil hrubku. Nepočítal totiž s tím, že když pošle balon malou domů na ploše, která je naprosto zkropená deštěm, míč nepoletí tak rychle. Toho se naopak chopil útočník Manuel Pucciarelli a jednoduše překonal anglického brankáře - 1:1.

Do druhé půle vlétli rovněž hosté jako lepší tým, remíza jim nestačila. A byli dokonce velmi blízko ke vstřelení další branky, když byl ve vápně faulován pronikající Adem Ljajić obránce Belluscim. Jenže proti zakončení Iaga Falquého se skvěle vytáhl brankář Lukasz Skorupski a jeho ránu vyrazil mimo! To byl zlomový moment celého utkání, protože od té doby úroveň zápasu jen klesala.

Ani několik střídání na obou stranách nezvedlo tempo utkání, takže šancí jsme se už nedočkali žádných. Mčedlidze se dostal ke střele uvnitř vápna soupeře. Jeho pokus ale skončil hodně mimo, stejně jako další rána Adema Ljajiće. A když se v závěru neprosadil ani střídající Juan Manuel Iturbe, skóre zůstalo stejné.

Více informací k zápasu

Delfino Pescara - SS Lazio 2:6

05.02.2017 15:00

Góly: 29. Ahmed Benali, 41. Gastón Brugman - 10. Marco Parolo, 14. Marco Parolo, 49. Marco Parolo, 57. Keita Baldé, 69. Ciro Immobile, 77. Marco Parolo

Lazio Řím se vrací z Pescary ve velmi dobré náladě. Sice dostalo od domácích Delfínů dvě branky, ale hned šest jich vstřelilo! I díky čtyřem gólům záložníka Marca Parola navázalo na včerejší výkon Neapole a přispělo k příjemnému nedělnímu odpoledni pro nejednoho svého fanouška.

O Serii A se často říkalo, že je to především defenzivně laděná soutěž, ve které prim hraje nula na kontě inkasovaných branek a až poté se někdo zajímá o to, zda se na fotbal dalo dívat i na opačné straně hřiště. Poslední dobou se ale zdá, že se tato nelichotivá tendence mění. Ofenzíva se dostává dopředu, Juventus má Higuaína s Dybalou, AS Salaha s Džekem, Neapol včera opět excelovala a Lazio dnes také nezklamalo.

Další z řady hokejových výsledků se zrodil v Pescaře a jeho hrdinou byl trochu netradiční muž. Na záložníka Marca Parola se hodně nadává a vzhledem k jeho neviditelmným výkonům se ani nelze divit, ale dnes to byl zcela jiný hráč. Jako by si v šatně řekl "dost" a začal řádit. Od záložníka jeho charakteru se na hřišti očekává hlavně práce ve středu pole, která často ani není vidět, ale dnes se Parolo zviditelnil hodně razantně - příjemnými čtyřmi góly.

První z nich se mu povedlo dát už v 10. minutě. Lukaku přenesl hru na pravou stranu, Felipe Anderson odcentroval na malé vápno a na Parola obránci Delfínů jaksi pozapomněli. A to dnes neměli dělat. Jeho hlavička zaplula krásně do sítě Albana Bizzarriho, který ještě zřejmě netušil, že se z brankře převtělí do podavače míčů. Celou situaci si zopakoval krátce poté, když do vápna přílétl míč od rohového praporku a nevysoký Parolo opět hlavou mířil přesně - 2:0.

Ani Pescara nechtěla spoléhat na obranu (což by jí v této chvíli už stejně nepomohlo) a dala se do útočení. Po dvaceti minutách se dokonce prosadila, jenže gól Kastanose nebyl pro ofsajd dobře uznán. O chvíli později se po tomto varování Pescara opravdu zmohla na gól, když ránu z hranice vápna vyrazil brankář Marchetti jen před sebe a po zmatcích v obraně jej z dorážky překonal Ahmed Benali.

Další skvělou šanci měli Delfíni o pár minutek později, když byl ve vápně faulován Francesco Zampano. Jenže mladík Gianluca Caprari nařízenou penaltou pohrdl a neproměnil ji! A to domácí muselo hodně mrzet i přesto, že Gastón Brugman zdramatizoval vývoj utkání a krátce před odchodem do šaten srovnal krásnou ranou z voleje na 2:2!

Pescara byla opět na koni, ze kterého ji však rázně srazil Marco Parolo. Netradiční hrdina si vzal slovo také ve druhé půli a hned po změně stran se dočkal. Přetažený centr vrátil před bránu Sergej Milinković-Savić a na Parola se opět jaksi zapomnělo - 3:2.

Další branku už si pro narušení Parolova stereotypu vzal na starost někdo jiný. Z Afriky vrátivší se Keita Baldé totiž postupoval směrem na bránu spolu s Immobilem, který proběhl až do vápna, nesobecky nahrál na prve jmenovaného a mladý útočník pohodlně skóroval - 4:2.

Ani tehdy si Lazio v obraně nedalo pozor a mohlo být potrestáno, jenže smolař utkání v podobě Caprariho se dvacet minut před koncem hrubě netrefil, ačkoli byl před bránou téměř sám. A tak Lazio definitivně rozhodl. Gólu se dočkal i Ciro Immobile, který číhal na zadní tyči a hlavička Milinkoviće-Saviće byla pohodlnou asistencí. One-man show pak dokonal Marco Parolo, který si naběhl do vápna na pohotový centr a krásně balon uklidil do sítě - 6:2.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Udinese Calcio 0:0

05.02.2017 15:00

Góly: -

Bezbrankovou nudu nabídlo utkání mezi Chievem a Udinese. Za celý zápas byla zaznamenána jen jedna střela na branku a tak nejzajímavějším okamžikem byla červená karta pro domácího Cesara. Udine ale krátkou početní převahu využít nedokázalo.

Chievo si v minulém týdnu vyšláplo na Lazio, ale na výhru z Olympijského stadionu navázat nedokázalo. Totéž můžeme prohlásit i o Udine, které před týdnem slavilo vítězství nad AC Milán. Vzájemný duel branku nenabídl a celkově se nesehrál zrovna pohledný zápas. První poločas nabídl jedinou výraznější příležitost, o kterou se postaral Jakub Jankto. V 31.minutě se dostal z druhé vlny ke střele, ovšem ta mu příliš nesedla. Co se týče ofenzívy, tak týmům se nedá upřít snaha, byl to zkrátka zápas ve kterém excelovaly obrany.

Ani ve druhém poločase se toho moc nezměnilo. Až v 84.minutě zaznamenaly statistiky vůbec první střelu mezi tři tyče, postaral se o ní hlavičkující Adnan. To už také bylo v době, kdy Zebry hrály o jednoho muže v poli více. Slovinec Cesar totiž uviděl za faul druhou žlutou a musel se poroučet ze hřiště. Zhruba desetiminutovou převahu Udine nevyužilo, avšak z Verony neodjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 0:1

05.02.2017 12:30

Góly: 69. Luis Muriel (pen.)

AC Milán doma znovu neuspěl a tři body si ze San Sira tentokrát odváží Sampdoria. Námořníci nebyli lepším týmem, doslova z minima vytěžili maximum. Milán nesehrál vůbec špatný zápas, ovšem doplatil na neproměňování šancí. Jedinou branku obstaral z pokutového kopu Luis Muriel.

Milán měl sice trvalou převahu, ale recept na obranu Sampdorie dnes nenašel, nebo lépe řečeno našel, ale několikrát vyloženě odmítl vyrovnat. Utkání začalo v poklidnějším tempu a AC začalo stupňovat svůj tlak až zhruba po dvaceti odehraných minutách. Ve 24. minutě vyslal parádní ránu Kucka a ještě lepší zákrok předvedl Emiliano Viviano.

Zahanbit se nenechal ani Donnarumma, který zase fantasticky zasáhl proti střele Luise Muriela. Do třetice pak nebezpečně vypálil Andrea Bertolacci a Viviano musel vyrážet na rohový kop. A tlak Milána stále rostl, Suso si ve vápně udělal prostor a před brankou neúspěšně hledal Pašaliče.

Rossoneri sice měli více ze hry, ale skóre se neměnilo. Sampdoria, která se představila bez Patrika Schicka v základní sestavě, si toho až na Murielovu střelu mnoho nevypracovala.

Ve 49. minutě přišla další stoprocentní šance Milána. Deulofeu z malého vápna trefil jen tyčku a k následné dorážce už se domácí nedostali. Deulofeu pak připravoval i další šance, jenomže jeho spoluhráči ne a ne vstřelit kýžený gól. Místo toho přišla 69. minuta a faul stopera Paletty na Quagliarellu, po kterém sudí odpískal pokutový kop. Luis Muriel situaci zvládl a Námořníci vedli na San Siru 1:0.

Do hry se následně dostal i Patrik Schick nebo na domácí straně nová akvizice Lucas Ocampos. V 82. minutě po laxní rozehrávce milánských upaloval do šance Djuričić, ale skóre zůstalo neměnné. Závěrečné minuty přinesly nápor Milána a zahozené šance Lapaduly nebo Abateho. Konec nadějím přinesl nastavený čas a druhá žlutá karta pro Argentince Sosu, protože oslabený Milán si už nic vypracovat nedokázal.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SSC Neapol 1:7

04.02.2017 20:45

Góly: 36. Vasilios Torosidis - 4. Marek Hamšík, 6. Lorenzo Insigne, 33. Dries Mertens, 43. Dries Mertens, 70. Marek Hamšík, 74. Marek Hamšík, 90. Dries Mertens

V předzápasovém preview jsem psal cosi o tom, že má Neapol nejlepší ofenzívu celé ligy, přestože jí chybí střelci jako Milik nebo Pavoletti. Dnešní utkání má slova jen potvrdilo, protože Neapol i díky třem brankám Marka Hamšíka zesměšnila domácí obranu Boloni a vstřelila jí sedm branek!

Střelci neapolské chlouby se zase jednou předvedli. V negativním slova smyslu se to samé dá říct o obraně domácího celku, která nevěděla, kde dřív stát a kam dřív skočit. Partenopei dnes jednoduše excelovali a nastříleli domácím Felsinei sedm branek! Více než hokejový výsledek zařídily i tři branky Marka Hamšíka, k nimž se přidal hattrickem Dries Mertens a jednou brankou Lorenzo Insigne.

Fotbal je zkrátka zábava. Vždy to platilo a dnes se na stadionu v Boloni toto pravidlo dodrželo. Naneštěstí pro domácí barvy se ale kochat fotbalovým projevem mohli jen fandové Neapole, protože sedm branek jednoho týmu jek vidění jen málokdy. Obrana Bologně naopak nebyla konzistentní a rovnocenným soupeřem hostům rozhodně být nemohla. Jediná branka domácích nestačila ani náhodou zdramatizovat utkání.

Bylo to hodně nervózní utkání, což můžeme vidět například z faktu, že sudí Davide Massa rozdal jen za první poločas červenou kartu na obou stranách! Už ve čtvrté minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Protože z pravé strany odcentroval José María Callejón a na zadní tyči zůstal nepokrytý Marek Hamšík. Slovenský internacionál si věděl rady a brankář Antonio Mirante byl krátký. Kdyby tak tušil, kolikrát dnes ještě bude lovit míč ze své svatyně...

Skvělý pas od Piotra Zielińskiho obránci Bologně opět nezachytili, takže se Lorenzo Insigne mohl hrnout na bránu Antonia Miranteho, aniž by byl stíhán. Toho mladý útočník využil a skóroval opět. A to, prosím, běžela teprve šestá minuta - 2:0.

Po dvaceti minutách přišel centr z levé strany, ve vápně domácích pálil z voleje José María Callejón. Jenže bránu netrefil. Bologna mohla vzápětí potrestat chybu Callejóna, když sudí nařídil v její prospěch penaltu. K ní se postavil osvědčený zabiják Mattia Destro, ale spíše zabil šance Bologně. Brankář Pepe Reina totiž chytil jeho ránu! Pak si situaci zkomplikovali i hosté, když se zbytečně nechal vyloučit José Callejón. Evidentně frustrován ale nezůstal sám, protože o pár minut později byl vyloučen také domácí Masina po tvrdém zákroku!

Následná standardní situace znamenala další změnu skóre, protože se k míči postavil belgický kouzelník Dries Mertens a krásnou ranou překonal Miranteho v bráně domácích! Tomu už začalo být hodně těžko. Trochu radosti mu udělala řecká spolupráce, když se po ráně Oikonomoua dostal k dorážce Vasilios Torosidis, který už si věděl rady a překonal brankáře Reinu - 3:1.

Poločas ale zakončili lépe opět hosté, kteří domácím sebrali jakoukoli naději na bodový zisk. Dries Mertens si krátce před odchodem do kabin nasprintoval s míčem do vápna, tam udělal kličku gólmanovi a ještě poslal míč do sítě - 4:1.

Neapol byla při chuti a hodlala to dokázat také ve druhé půli. Na jedné straně mohl druhou branku v utkání vstřelit domácí bek Torosidis, ale jeho obouček se nakonec odkutálel vedle brány. Marek Hamšík pak postupoval sám na brankáře Miranteho, jenže jeho akci zastavil zkušený gólman výtečným vyběhnutím. Přesto byl o chvíli později překonán, když mu Dries Mertens viděl nabíhajícího Marka Hamšíka a tomu se placírkou podařilo poslat míč k tyči!

Ten se radoval z hattricku o chvíli později, když mu Ghoulam přihrával před vápno, kde se dostal k míči právě Hamšík. Jeho rázný pokus skončil v síti a s domácími bylo zle. A ještě hůř s nimi bylo v 90. minutě, kdy si svůj hattrick připsal také skvělý Dries Mertens, který po přihrávce za obranu dokázal znovu ve velké rychlosti udělat kličku brankáři a poslat míč do opuštěné brány - 7:1 pro Neapol.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC22180445:1654
2.AS Řím23162548:2150
3.SSC Neapol23146355:2648
4.SS Lazio23134641:2743
5.Inter Milán23133737:2442
6.Atalanta Bergamo23133736:2542
7.ACF Fiorentina23107638:3337
8.AC Milán22114732:2737
9.Turín FC2388740:3332
10.UC Sampdoria2386926:2930
11.Udinese Calcio23851027:2929
12.Chievo Verona23851022:3029
13.US Sassuolo23831232:3727
14.Bologna FC2276922:3327
15.Cagliari Calcio23831232:4827
16.Janov CFC23671027:3325
17.Empoli FC23571114:3122
18.Città di Palermo23351519:4214
19.FC Crotone22341520:3813
20.Delfino Pescara23161619:509

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (634)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele