23. kolo
05.02.2017 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - UC Sampdoria 0:1

AC Milán doma znovu neuspěl a tři body si ze San Sira tentokrát odváží Sampdoria. Námořníci nebyli lepším týmem, doslova z minima vytěžili maximum. Milán nesehrál vůbec špatný zápas, ovšem doplatil na neproměňování šancí. Jedinou branku obstaral z pokutového kopu Luis Muriel.

Milán měl sice trvalou převahu, ale recept na obranu Sampdorie dnes nenašel, nebo lépe řečeno našel, ale několikrát vyloženě odmítl vyrovnat. Utkání začalo v poklidnějším tempu a AC začalo stupňovat svůj tlak až zhruba po dvaceti odehraných minutách. Ve 24. minutě vyslal parádní ránu Kucka a ještě lepší zákrok předvedl Emiliano Viviano.

Zahanbit se nenechal ani Donnarumma, který zase fantasticky zasáhl proti střele Luise Muriela. Do třetice pak nebezpečně vypálil Andrea Bertolacci a Viviano musel vyrážet na rohový kop. A tlak Milána stále rostl, Suso si ve vápně udělal prostor a před brankou neúspěšně hledal Pašaliče.

Rossoneri sice měli více ze hry, ale skóre se neměnilo. Sampdoria, která se představila bez Patrika Schicka v základní sestavě, si toho až na Murielovu střelu mnoho nevypracovala.

Ve 49. minutě přišla další stoprocentní šance Milána. Deulofeu z malého vápna trefil jen tyčku a k následné dorážce už se domácí nedostali. Deulofeu pak připravoval i další šance, jenomže jeho spoluhráči ne a ne vstřelit kýžený gól. Místo toho přišla 69. minuta a faul stopera Paletty na Quagliarellu, po kterém sudí odpískal pokutový kop. Luis Muriel situaci zvládl a Námořníci vedli na San Siru 1:0.

Do hry se následně dostal i Patrik Schick nebo na domácí straně nová akvizice Lucas Ocampos. V 82. minutě po laxní rozehrávce milánských upaloval do šance Djuričić, ale skóre zůstalo neměnné. Závěrečné minuty přinesly nápor Milána a zahozené šance Lapaduly nebo Abateho. Konec nadějím přinesl nastavený čas a druhá žlutá karta pro Argentince Sosu, protože oslabený Milán si už nic vypracovat nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
tnt03

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele