23. kolo
07.02.2017 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AS si pohrálo s Violou, ta inkasovala čtyřikrát

Viola si dnes připisuje další těžké utkání, na jehož konci jí zbyly jen slzy. Její žalostný výkon dokumentuje nula v kolonce vstřelených gólů a hned čtyři inkasované. Domácí si v poklidném tempu s Fiorentinou hrající bez nápadu a chuti poradili a opět se vrací na druhé místo.

V Římě čekal diváky velký šlágr, protože s domácími Vlky přijela změřit síly nebezepčná Fiorentina. V prvním vzájemném ukání se právě florentskému celku dařilo lépe a domácí dnes chtěli odvetu. I proto, že Neapol si naposledy připsala tři body a posunula se na druhé místo.

AS začalo hodně tradičně s očekávanou sestavou, do níž se dostali Rüdiger, Fazio, Szczesny nebo Džeko s Nainggolanem a De Rossim. Na krajích fungovali Peres a Emerson. I Viola byla hodně silná, třebaže se nakonec Nikola Kalinić uzdravit nestihl. Jeho místo v útoku zaujal Khouma Babacar. V obraně se ofenzivní sílu domácích snažili ustrážit Carlos Sánchez, Gonzalo Rodriguez a někdejší Říman Astori.

Po několika kombinacích kolem vápna Violy se AS dostalo k zakončení, když Brazilec Emerson hledal krouceným centrem Edna Džeka a míč se málem snesl do rohu brány! Na opačné straně AS ale nevychytalo ofsajd systém a Federico Chiesa našel Bernardeschiho, který postupoval sám na Szczesnyho! Polský brankář ve službách AS míč vyrazil, ale přesto jej musel z brankové čáry odkopávat vracející se obránce Fazio!

Rovněž Fiorentina velmi dobře kombinovala a především duo Bernardeschi a Chiesa hodně zlobilo obránce AS. Na konci akcí ale často stál Khouma Babacar, na kterém byla nerozehranost i velká tíha odpovědnosti hodně vidět. Hodně nebezepčnou ránou se prezentoval Bruno Peres, ale brankář Tatarusanu byl na místě. Řešit nakonec nemusel atak Emersona, který pronikl do vápna a hledal Džeka. Před dosud nejlepším střelcem týmu ale zasáhl obránce Gonzalo Rodriguez.

Strootmanův jemný pas vpřed tečoval útočník Edin Džeko jen mimo tři tyče. Pak ale Radja Nainggolan vymyslel krásnou kolmici vedle sebe na volného Bruna Perese. Nikdo jej nehídal a brankář reagoval také pozdě, jenže Peres pálil nepochopitelně vysoko nad! Peres proto radši zkoušel centrovat a udělal to velmi dobře. Na vápně našel Stephana El Shaarawyho, který by zakončoval do prázdné. Jenže včas se před něj dostal stoper Carlos Sánchez! A chvíli se tempo hry moc nehýbalo.

Až deset minut před koncem první půle to AS konečně vyšlo, třebaže po nahrávce zpátky od El Shaarawyho celá akce vypadala bledě. Jenže veterán Daniele De Rossi krásným pasem našel útočníka Edina Džeka, který si pohlídal špatně zahraný ofsajd systém Violy a zkušeně zakončil - 1:0 pro domácí Vlky!

V první půli vše, co se stalo. Fiorentina věděla, že potřebuje trochu víc tlačit vepředu, zatímco dávat větší pozor na ofenzivně laděného soupeře. Větší problémy než obvykle jí dělala rovněž mezihra, kterou ani Borja Valero s Vecinem nezachraňovali. Do druhé půle vlétla Fiorentina lépe, Federico Bernardeschi pálil jen do těla Manolase. Hráči na obou stranách přitvrdili ve svém počínání, ale zatímco Fialky z toho nic nevytěžily, Daniele De Rossi a jeho hráči už ano. Právě zkušený záložník poslal po faulu na Džeka krásný balon do vápna, kde si na něj vyskočil Federico Fazio! AS vedlo o dvě branky a s Fialkami to nevypadalo dobře.

Fiorentina potřebovala nový impuls a lepší herní projev zejména v ofenzívě. I proto vystřídal Maxiho Oliveru Josip Iličić. Dál ale hořelo v obraně Fialek. Po jednoduché a efektivní akci Emersona se míč dostal k Rüdigerovi, což není žádný ostrostřelec, ale přesto jeho pokus z otočky jen těsně minul tyč! Další pokus od Edina Džeka už mířil za překonaného brankáře Violy, ale toho na poslední chvíli zastoupil obránce Davide Astori, který vykopl míč z brány!

A to nebylo vše, protože po Tellově špatném centru se míče ujal De Rossi, který vyslal kolmici na Strootmana. Nizozemský záložník si všiml kolegy Nainggolana, který sice byl tísněn vracejícím se obráncem, ale přesto dokázal přesný pas zpracovat a druhou nohou poslat do sítě - 3:0 pro Vlky, kteří se vrací na druhé místo.

AS dál pokračovalo v dekonstrukci svého soupeře, když už byl na hřišti i Totti. Carlos Sánchez chyboval v obraně, ještě větší krkolomnost předvedl jeho kolega Astori a Edin Džeko mu lehce míč sebral. Pak už jen stačilo zamířit - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele