Serie A - souhrn 22. kola

29.01.2011, 19:54, aktualizováno 30.01.2011, 22:40
Komentáře a souhrny
Udinese zvítězilo na hřišti Juventusu a přeskočilo ho v tabulce. Inter po přestávce otočil zápas s Palermem a odpověděl na sobotní výhry AC Milán a Lazia. Neapol smetla Sampdorii, doma vyhrály i Cagliari a Janov, Lecce v nastavení přišlo o výhru nad Cesenou a Chievo veze body z Brescie. Zápas Bologna - AS Řím byl kvůli sněžení přerušen a následně odložen...

Juventus FC - Udinese Calcio 1:2

30.01.2011 20:45

Góly: 60. Claudio Marchisio - 72. Cristián Zapata, 85. Alexis Sánchez

Udinese pokračuje ve skvělé jízdě a vyhrálo i v Turíně nad Juventusem 2:1. Rozhodující branku dal pět minut před koncem Alexis Sanchez. V samotném závěru pak byli vyloučeni dva hráči - domácí Bonucci a hostující autor vítězné branky Sanchez.

Diváci na Stadio Olimpico v Turíně se v prvním poločase branky nedočkali, přitom šancí bylo dostatek. Jako první zahrozili hosté, konkrétně Sanchez po kombinaci s Islou minul cíl. Minuli i Bonucci a především z přímého kopu Alessandro Del Piero. Ve 37. minutě předvedl dobrý zákrok Samir Handanovič po neméně dobrém pokusu Alberta Aquilaniho. Z následné dorážky selhal Del Piero a po rohovém kopu se mezi střelce nezapsal Fabio Grosso. V prvním poločase byly k vidění ještě dvě šance, po jedné na každé straně. Nejprve nebezpečně hlavičkoval Martinez a za chvíli musel předvést vynikající let Buffon, na vině byla povedená střela Isly.

Až po hodině hry padla první branka utkání a nebyla to ledajaká branka. Claudio Marchisio se položil do odvráceného balónu a jakými si podnůžkami vstřelil krásnou úvodní branku - 1:0 pro Juventus. Vedení Staré dámy dlouho nevydrželo. Už za šest minut vyrazil Buffon Di Nataleho střelu z voleje pouze před Zapatu, který srovnal na 1:1.

Rozdílová branka padla pět minut před koncem a vstřelili jí hráči Udinese. Alexis Sanchez naprosto zesměšnil soupeře a poté, co si vyměnil míč s Islou, vstřelil vítěznou branku - 2:1 pro Udinese. Do konce ještě zbývalo i s nastavením více než pět minut, avšak ambice Juventusu výrazně snížil vyloučený Bonucci. Obránce Juve uviděl červenou kartu za faul na Chilana Sancheze. V plném počtu nevydrželi ani hosté, Sanchez fauloval Grossa a také on musel po druhé žluté kartě opustit hrací plochu. Udine už si vzít výsledek nenechalo a slaví další důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AS Bari 2:1

30.01.2011 15:00

Góly: 8. Alessandro Matri, 12. Alessandro Matri - 14. Stefano Okaka

Poslední celek soutěže Bari prohloubil svojí krizi a ze Sardinie se vrací s nepořízenou. Cagliari doma proti poslednímu týmu nezaváhalo, byť se muselo o výsledek strachovat do poslední minuty. V utkání se kopaly dvě penalty, ani jedna ale nebyla proměněna. Obě branky Cagliari vstřelil Alessandro Matri.

Branky na stadionu Sant’Elia padaly jenom v první čtvrthodině. Utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby Simone Bentivoglio proměnil svojí velkou šanci po třech minutách hry. Brankář Michael Agazzi předvedl dobrý zákrok a za pár minut už domácí vedli. Matri si v pokutovém území zpracoval centr a i přes Raggiho se dokázal prosadit - 1:0 pro Cagliari.

Uběhlo sotva pět minut a Sardiňané vedli už 2:0. Michele Canini hlavičkoval a Gillet musel být v pohotovosti, míč se ale odrazil k Matrimu a ten dal na 2:0. Bari se podařilo vstřelit kontaktní branku, a to velmi brzy. Brankář Cagliari Agazzi naprosto selhal a neudržel střelu Okaky. Jeho chyba znamenala snížení.

Před koncem prvního poločasu mělo Bari obrovskou šanci na vyrovnání. Canini fauloval Bentivoglia a rozhodčí nařídil penaltu. Gergely Rudolf ale ze značky pokutového kopu selhal, Agazzi ho vychytal a Cagliari stále vedlo 2:1. Bari kousalo, ale mělo to složité. Obrana Sardiňanů totiž fungovala dobře.

V 89. minutě se mohlo Cagliari definitivně uklidnit. Masiello a Glik sevřeli ve vápně Matriho a kopala se další penalta. Robert Acquafresca stejně jako na druhé straně Rudolf penaltu nedal, ale mrzet ho to příliš nemuselo, neboť Cagliari výsledek 2:1 udrželo.

Více informací k zápasu

US Lecce - AC Cesena 1:1

30.01.2011 15:00

Góly: 11. Daniele Corvia - 90+3. Erjon Bogdani

Souboj ze dna ligové tabulky mezi Lecce a Cesenou skončil remízou 1:1. Lecce prakticky celý zápas vedlo, ale v nastavení nakonec inkasovalo vyrovnávací branku. Mezitím také Cesena zazdila penaltu.

Lecce zahájilo utkání nejlepším možným způsobem, už v 11. minutě zahrával Olivera rohový kop a hlavičkující Daniele Corvia poslal domácí do vedení - 1:0. Zanedlouho mohlo být vedení domácího celku dvojnásobné, znovu se zahrával rohový kop a opět byl v šanci Corvia, tentokrát ale další branku nedal. Cesena hodlala vyrovnat, ale obrana Lecce pozorně bránila. Naopak vytáhnout se musel Antonioli, Mesbahova střela si vyloženě říkala o branku.

Ve druhém poločase přišel další klíčový moment utkání. Tomovič zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí to posoudil jako úmyslné. Rozhodnutí to ale bylo chybné, neboť Tomovič v tom byl naprosto nevině. Nicméně stalo se, ale spravedlnost na sebe nenechala čekat. Budan nařízenou penaltu zazdil a vedení domácích pokračovalo.

Ve třetí minutě nastaveného času se domácí dočkali. Erjon Bogdani zareagoval na zahraný přímý kop a hlavou přehodil brankáře Rosatiho - 1:1. Další branka už nepadla, a tak si oba celky rozdělily body za konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Parma FC 3:1

30.01.2011 15:00

Góly: 16. Rodrigo Palacio (pen.), 44. Gabriel Paletta (vl.), 45. Kacha Kaladze - 32. Hernán Crespo

Janovské FC si konečně spravilo chuť a v lize zvítězilo nad Parmou 3:1. O výsledku utkání se rozhodlo už v prvním poločase, kdy padly všechny branky. Mezi střelce Janova se zapsali Palacio a Kaladze, jednu branku si vstřelili hosté sami.

Gólově bohatý první poločas odstartoval po čtvrthodině Rodrigo Palacio. Gabriel Paletta fauloval domácího Antonia Flora Florese a rozhodčí nařídil pokutový kop. Rodrigo Palacio ho bezpečně proměnil a Janov vedl 1:0. Gialloblu toho moc nepředvedli, přesto ale dokázali vyrovnat. Valianiho střelu dopravil za záda Eduarda Argentinec Hernan Crespo - 1:1.

Utkání se vůbec nepovedlo Palettovi, ve 44. minutě si vstřelil komicky vlastní gól a Janov díky jeho zásluze opět vedl, tentokrát 2:1. V prvním poločase to ale nebylo všechno, za minutu zvýšil vedení domácích bývalý obránce milánského AC Kakha Kaladze. Opět u toho byl nešťastník Gabriel Paletta, který nedokázal odvrátit hrozbu Rossiho a nechtěně tak Kaladzemu asistoval - 3:1 pro Janov.

Parma nedokázala na nepříznivý vývoj zareagovat ani ve druhém poločase. Třicet sekund po změně stran velmi nebezpečně pálil janovský Kucka. Na druhé straně prověřil Eduardovy rukavice Antonio Candreva. Parmě to nešlo, a to ani po chybě Kaladzeho, po které byl v šanci Sebastian Giovinco. Talentovaný Ital šanci zazdil, a i to znamenalo porážku jeho celku 1:3.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Řím 0:1

23.02.2011 18:30

Góly: 45. Daniele De Rossi

Boloňa nedokázala navázat na dobré domácí výsledky a s Římem prohrála 0:1. Úspěšnou premiéru Vincenza Montelly na lavičce Giallorossi vystřílel jedinou brankou Daniele De Rossi.

Hosté přijeli do Boloni s novým trenérem Montellou a velkým odhodláním konečně uspět a vrátit se do boje o evropské poháry. Vlci začali dobře a Viviano musel vyrážet štiplavou ránu Simplicia. Boloňa odpověděla stejně, střelu Meggioriniho lapil římský brankář. Další chvíle patřily hostům, po centru Cassettiho trefil špatně míč útočník Vučinič a těsně před odchodem se dočkal první branky Daniele De Rossi. Giallorossi se vyplatilo aktivní napadání, De Rossi uvnitř pokutového území ostře vypálil a míč skončil v síti - 1:0 pro AS Řím.

Rozhodně se nehrálo bůhví jaké ofenzivní utkání a diváci nemohli být příliš spokojeni, především ti domácí. AS si svůj hubený náskok ve druhém poločase hlídalo a dokonce mohlo přidat pojistku. Mirko Vučinič pálil opět vedle a na druhé straně střílel nepřesně i domácí Ramirez. Boloňa toho ale moc neukázala a na výsledku se nic nezměnilo ani po stoprocentní tutovce Mattea Brighiho. AS Řím zvítězil ve veledůležitém utkání nejtěsnějším rozdílem a Vincenzo Montella může být spokojen.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - UC Sampdoria 4:0

30.01.2011 15:00

Góly: 16. Edinson Cavani, 45. Edinson Cavani (pen.), 48. Marek Hamšík, 57. Edinson Cavani

Fotbalisté Neapole naprosto s přehledem přejeli Sampdorii 4:0 a nadále jim patří druhá příčka. V útoku domácích řádil Edinson Cavani, brankáře Sampdorie překonal hned třikrát! Jednu trefu zaznamenal Marek Hamšík.

Sampdoria, kterou opustil kanonýr Pazzini, dokázala domácímu výběru vzdorovat jen čtvrthodiny, pak poprvé udeřil Edinson Cavani. Lavezzi rozjel akci, přihrál Cavanimu, jenž se efektivně zbavil bránícího Accardiho a nekompromisně poslal Neapol do vedení - 1:0. Za chvíli předvedli Mazzarriho svěřenci další pohlednou akci, na jejímž konci byla nepřesná střela Yebdy. Janovští Blucerchiatti toho příliš nepředvedli, jediným světlejším okamžikem byl hodně nepřesný pokus Maccaroneho.

Neapol byla jasně lepší, Gargano ale dlouho váhal a kapitán Cannavaro nedokázal hlavou přesně zamířit. Domácí ale přesto druhou branku vstřelili. Obránce Accardi znovu zaváhal, v pokutovém území fauloval Cavaniho a sám postižený penaltu proměnil - 2:0 pro Neapol.

Pokud si někdo myslel, že by se mohla Sampdoria ve druhém poločase vzchopit, tak se šeredně zmýlil. Neapol veškeré šance na zdramatizování utnula další brankou. Marek Hamšík si v klidu zastavil míč a neomylnou levačkou zvýšil už na 3:0 pro domácí Neapol. Brankář Sampdorie Curci musel lovit míč ze sítě ještě jednou, Gargano krásně zakombinoval s Hamšíkem a následnou přihrávku přetavil v další gól Edinson Cavani, jenž zároveň zkompletoval hattrick. Výsledek 4:0 už prakticky znamenal konec utkání.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Città di Palermo 3:2

30.01.2011 15:00

Góly: 57. Giampaolo Pazzini, 73. Giampaolo Pazzini, 76. Samuel Eto'o (pen.) - 5. Fabrizio Miccoli, 36. Antonio Nocerino

Parádní odpoledne zažili diváci na stadionu Giuseppe Meazzy. Inter hrál s Palermem a bylo se na co dívat. Sicilané vedli po prvním poločase o dvě branky, ale nakonec zápas nezvládli a prohráli 2:3. Fantasticky se představil nově příchozí Pazzini, právě jeho dvě branky měly lví podíl na obratu Interu.

První poločas vyšel lépe Palermu, i když šancí bylo na obou stranách dost. Nejprve střílel vedle Cambiasso, ale pak už se mohli diváci začít radovat, tedy především ti z Palerma. Cassani vyškolil obranu Interu a předložil Miccolimu jasnou nabídku na skórování. Miccoli nepohrdl a zblízka překonal Julia Cesara - 1:0 pro Palermo. Inter se pokoušel o okamžitou odpověď, ale výsledkem bylo dožadování se pokutového kopu po faulu na Lucia. Brazilský stoper byl ústřední postavou i následujícího okamžiku, kdy hlavičkoval přesně do středu branky. Ještě během prvního poločasu vstřelilo Palermo druhou branku a znovu se projevil naprostý nedůraz obrany Interu. Maicon nezvládl bránění Nocerina a ten vstřelil druhou branku zápasu - 2:0 pro Palermo. A mohlo být ještě hůře, v nastavení totiž orazítkoval tyčku Pastore.

Po změně stran byli diváci svědky strhující podívané a famózního obratu Interu. Trenér Nerazzurri Leonardo poslal na hřiště nové posily - záložníka Kharju a především útočníka Pazziniho. Inter spustil nevídaný tlak, z přímáku pálil Eto’o a Sirigu musel vyrážet na rohový kop. K dalšímu zákroku donutil Siriga Diego Milito. Pak už přišla první velká chvíle Giampaola Pazziniho. Kharja mu poslal do pokutového území přesný centr, který Pazzini zpracoval, obtočil se kolem obránce a vsítil snižující branku na 1:2.

Palermo si mohlo vzít dvoubrankové vedení zpátky. Ranocchia si málem vstřelil vlastní gól, kopal se jen rohový kop. Mnohem větší šanci na branku měl Pastore. Motta v pokutovém území evidentně zablokoval Kasamiho a rozhodčí nařídil pokutový kop. Argentinec, který v prvním poločase trefil tyčku, ale nevyzrál na Cesara a penaltu zahodil A znovu platila otřepaná fráze "nedáš - dostaneš”, standardní situaci Maicona zatloukl do sítě hlavou Giampaolo Pazzini a vyrovnal na 2:2, vskutku výtečná premiéra!

Sicilané byli jako opaření. Za chvílí obrana Palerma opět marně naháněla Pazziniho, Muňoz ho ve vápně fauloval a výhodu pokutového kopu měl tentokrát Inter. Samuel Eto’o narozdíl od Pastoreho bezpečně proměnil a Inter dokonal fantastický obrat. Eto’o se mohl ještě jednou zapsat mezi střelce, jeho jedovatá rána však mířila vedle. Domácí už soupeři vyrovnat nedovolili a vyhráli 3:2.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Chievo Verona 0:3

30.01.2011 12:30

Góly: 45. Sergio Pellissier, 47. Davide Mandelli, 90. Sergio Pellissier

Chievo prolomilo střeleckou smůlu a na půdě sestupem ohrožené Brescie zvítězilo 3:0. Dvě branky v zápase zaznamenal Sergio Pellissier, trefil se i Mandelli. Vítězná branka padla ještě v prvním poločase.

Hosté z Verony začali lépe a byli to oni, kteří se starali o největší rozruch v úvodu dějství. Mariano Bogliacino zkoušel štěstí z přímého kopu a hlavičku Thereaua lapil brankář Arcari. Chievo se dostalo do vedení až na sklonku prvního poločasu, kdy Fernandes poslal do malého vápna vysoký míč a hlavičkující Sergio Pellissier vstřelil první branku utkání - 1:0 pro Chievo.

Brescia měla celý druhý poločas na to, aby vyrovnala. Bohužel pro domácí fanoušky přišel z kraje druhého poločasu druhý gól. Rohový kop zahrál Bogliacino a Davide Mandelli hlavou zvýšil na 2:0 pro veronský celek. Druhá branka hosty ještě více uklidnila a záhy už to mohlo být o tři branky, Constant ale nedokázal zužitkovat Pellissierovu přihrávku.

Také další vzrušení přichystali hostující fotbalisté, brankář Brescie Arcari musel řešit nebezpečnou situaci jeden na jednoho a vyřešil jí více než dobře. Brescia to měla těžké, ale i přesto se ještě mohla vrátit do zápasu, Ederova pravačka však v síti neskončila. Vyznamenal se i brankář Sorrentino, když zlikvidoval hlavičku Caracciola.

Snaha Brescie byla marná a v nastaveném čase musela přijmout další branku. Gennaro Sardo postavil Pellissiera před hotovou věc a kanonýr Fly Donkeys vstřelil svojí druhou branku v zápase. Chievo nakonec porazilo Brescii výsledkem 3:0.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - AC Milán 0:2

29.01.2011 20:45

Góly: 58. Robinho, 85. Zlatan Ibrahimović

Ani druhé utkání pod vedením trenéra Diega Simeoneho Catania nezvládla. Sicilané doma nestačili na favorizovaný AC Milán, a to i navzdory dlouhé přesilovce, kterou měli k dispozici. O výhře 2:0 rozhodli ve druhém poločase již tradičně Robinho a Zlatan Ibrahimovič.

O první rozruch se po přihrávce Ibrahimoviče postaral Robinho, jeho mířenou střelu na zadní tyč zneškodnil brankář Andujar. Catania se přihlásila o slovo až při nepřesné voleji Capuana. I další šance patřila domácím, ovšem Ledesma pálil hodně vedle. Ve vyrovnaném prvním poločase branka nepadla.

Druhé dějství začalo pro Milán dost špatně, nově příchozí Mark Van Bommel uviděl v 54. minutě druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Pro Milán tak začalo dlouhé oslabení, které ale nedokázala Catania vůbec využít. Naopak byli to Rossoneri, kteří se ujali vedení. Ibrahimovičem rozehraný přímý kop Andujar neudržel a dorážející Robinho už měl snadnou úlohu - 1:0 pro AC Milán.

Catania měla dobré šance na vrovnání, střídající Ricchiuti pálil těsně nad, a nepřesný byl i hlavičkující Simone Pesce. Šance měl ale i Milán, konkrétně Ibrahimovič mohl vstřelit pojistku, Andujar ale jeho nebezpečný pokus vyrazil, a prozatím udržel svůj tým ve hře. V 85. minutě už byl Andujar krátký, a opět zafungovala spolupráce Robinho - Ibrahimovič. Brazilec přihrál před branku Švédovi, a ten zvýšil na 2:0 pro AC Milán.

Domácím se nedařilo ani v závěru, kdy se na branku řítil Morimoto, Abbiati vytáhl skvělý zákrok a nedovolil Catanii zdramatizovat utkání. Ve vůbec poslední šanci utkání ztroskotal Pesce, ten dokonce nedokázal trefit prázdnou branku, a i proto Catania prohrála 2:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - ACF Fiorentina 2:0

29.01.2011 18:00

Góly: 69. Libor Kozák (pen.), 73. Libor Kozák

Lazio odčinilo prohru v Boloni a dnes porazilo před domácím publikem Fiorentinu 2:0. Hrdinou zápasu se stal český útočník Libor Kozák, jenž vstřelil obě branky římského celku.

Domácí poprvé zahrozili už v 5. minutě, kdy pořádně provětral polského brankáře Boruce Sergio Floccari. To byla ale jediná vážnější šance Lazia v prvním poločase. Zahrozila také Viola, rovněž z dálky to vyzkoušel Alessio Cerci a Muslera musel vyrážet na rohový kop. Diváci ale v první polovině utkání branku neviděli, na to si museli počkat až do druhé pětačtyřicetiminutovky.

Ve druhém poločase se dařilo více domácímu celku a Boruc musel hned v úvodu několikrát zasahovat. Většinou to ale nebylo nic světoborného. Více práce měl až se střeleckým pokusem Sculliho. Lazio stupňovalo svůj tlak a výsledkem byl faul na Libora Kozáka a následný pokutový kop, který český útočník bezpečně proměnil - 1:0 pro Lazio.

Pro Libora Kozáka ale večer nekončil. Za chvíli rozjel přečíslení Brocchi, který přihrál Scullimu a ten centrem našel volného Kozáka - 2:0 pro Lazio. Pro Violu to bylo definitivní KO, ze kterého už se nevzpamatovala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán22145339:1847
2.SSC Neapol22134536:2043
3.SS Lazio22124629:2140
4.Inter Milán21115536:2438
5.AS Řím21115531:2438
6.Udinese Calcio22113836:2936
7.Juventus FC2298536:2735
8.Città di Palermo22104836:2834
9.Cagliari Calcio2285926:2329
10.Chievo Verona2269723:2227
11.UC Sampdoria2169620:2227
12.Janov CFC2176818:2027
13.ACF Fiorentina2167821:2325
14.Bologna FC2177723:2925
15.Parma FC2267922:2825
16.Calcio Catania22571018:2922
17.US Lecce22561121:3921
18.AC Cesena22551216:2820
19.Brescia Calcio22531417:3018
20.AS Bari22351414:3414
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (810)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele