Serie A - preview 36. kola

24.07.2020, 08:32, aktualizováno 26.07.2020, 09:06
Previews
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Juventus má druhou příležitost odstartovat mistrovské oslavy. Potřebuje maličkost v podobě vítězství nad Sampdorií Janov. AS Řím bojuje o Evropskou ligu a bodové ztráty, zvláště doma, si nemůže dovolit. Dnes ho ale čeká nelehký soupeř - Fiorentina. Naděje na záchranu se nehodlají vzdát v Lecce. K tomu ale tým českého záložník Antonína Baráka potřebuje sbírat body. Platí to i pro duel v Boloni...
Bologna FC - US Lecce  (neděle 17:15)
Lecce v rámci 36. kola zavítá do Boloni a motivaci má velkou, pokud totiž zvítězí, dvě kola před koncem stáhne náskok Janova na sedmnácté pozici na jediný bod. Na stadionu Renato Dall'Ara ale nevyhráli hosté od roku 2011.

Boloňa už v závěru sezony o nic zásadního nebojuje, ještě sice může poskočit do první poloviny tabulky, ale na evropské poháry nedosáhne a záchranu má už dávno jistou. Pět kol v řadě bez vítězství však nechtějí Rossoblu nechat jen tak. Siniša Mihajlović není s výkony svých svěřenců spokojen a proti Lecce žádá zlepšení.

Lecce v minulém kole zaznamenalo důležitou výhru nad Brescií (3:1) a je stále ve hře o záchranu. Na sedmnáctý CFC Janov ztrácí čtyři body, ale před zápasem v Boloni už ví, že Grifoni prohráli s Interem, takže pokud na Renato Dall'Ara zvítězí, stáhnou manko na jediný bod. Pokud však Lecce prohraje, zůstane ztráta stejná, což dvě kola před koncem může znamenat prakticky sestup.

Hosté mají ve zbytku sezony celkem příznivý los. Zahrají si v Udine a doma s Parmou, kdežto Janov čekají Sassuolo a Hellas.

Trenér Siniša Mihajlović musí oželet starty Baniho, Schoutena a Tomiyasua. Ještě více starostí má jeho protějšek Fabio Liverani - na marodce zůstávají Rossettini, Deiola, Babacar, Farías a Calderoni.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks - Medel, Svanberg - Orsolini, Soriano, Sansone - Barrow
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Paz, Donati - Mancosu, Tachtsidis,Barák, Falco - Saponara, Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.85 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - ACF Fiorentina  (neděle 19:30)
Na Olympijském stadionu v Římě dojde k zajímavému měření sil, neboť se utkají dva týmy s dobrou formu. Pět zápasů neporažený AS Řím a dokonce šest utkání neporažená Fiorentina. Zatímco domácí ale usilují o Evropskou ligu, Viola na pohárovou účast nedosáhne a jejím cílem je skončit v první polovině tabulky.

Tak jako tak se utkají dva celky, které si rozhodně nic nedarují. V minulém kalendářním roce 2019 se spolu utkaly třikrát a pokaždé šlo o zajímavý duel. Mnoho fanoušků má v paměti především nečekaný pohárový debakl Vlků 1:7 na Artemio Franchi, nicméně z poslední výhry se na stejném stadionu radoval AS Řím, který tam v rámci 17. kola zvítězil 4:1.

Fiorentina tou dobou neměla formu, topila se v krizi a vyhlídky na zlepšení byly v nedohlednu. Toskánský klub vytáhl až Beppe Iachini a to v posledních třech týdnech. Do té doby byla i jeho pozice hodně nahnutá. Od 5. července ale Fiorentina neprohrála, stabilizovala výsledky a udělala solidních dvanáct bodů, které rozhodly o tom, že se žádný boj o záchranu neuskuteční. Zhruba od stejné doby chytil formu i AS Řím. Na Ligu mistrů už sice nedosáhne, ale ve hře zůstává start v základní skupině Evropské ligy. O páté místo bojují Vlci na dálku s AC Milán a vzhledem k formě Rossoneri by měli domácí zápas s Fiorentinou zvládnout.

AS Řím byl letos ve stínu konkurenčního Lazia, nicméně pod trenérem Fonsecou si začíná hra sedat a v příští sezoně bude zajímavé sledovat jeho další vývoj. Co se týče aktuálních výsledků, AS Řím vyhrál čtyři z pěti zápasů a SPALu dokonce nasázel šest branek.

Vlci budou bez Santona, Miranteho a Ibaňeze, zatímco Fiorentině nepomohou Benassi, Dalbert a potrestaný Castrovilli.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Pau López - Mancini, Smalling, Kolarov - Bruno Peres, Veretout, Diawara, Spinazzola, Pellegrini - Mchitarjan - Džeko
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Milenković, Pezzella, Cáceres - Chiesa, Ghezzal, Pulgar, Duncan, Lirola - Vlahović - Ribéry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.45 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - SS Lazio  (neděle 19:30)
Lazio čeká ve Veroně náročná práce. Domácí pod vedením Ivana Juriće pravidelně bodují a zálusk mají i na aktuálně čtvrtý tým soutěže. Lazio po koronavirové přestávce vypadlo z boje o titul a body ztrácí i na druhý Inter a třetí Atalantu.

Velká škoda, že si Lazio neudrželo formu, kterou oplývalo před propuknutím pandemie koronaviru. Vzhledem k tomu, že Juventus také ztrácí, mohl být boj o titul mnohem zajímavější a napínavější. Takto římskému celku zbyl jen boj a co nejlepší umístění v rámci TOP 4 a v případě Cira Immobileho také boj o korunu krále střelců.

Lazio v minulém kole konečně vyhrálo, ale znovu nedokázalo přesvědčit. Biancocelesti proti Cagliari prohrávali, ovšem dokázali výsledek otočit z 0:1 na 2:1 a následně udržet.

Inzaghiho svěřenci vyhráli ve Veroně všeho všudy jen třikrát. Na druhou stranu Hellas využil domácího prostředí naposledy v roce 2013, kdy zvítězil 4:1.

Hellas patří k příjemným překvapením soutěže, nicméně v závěru sezony jako by mu docházel dech. Veronští nevyhráli už šest kol v řadě a to budou chtít v souboji s Laziem napravit. Hellasu patří v tabulce deváté místo a nejlépe může skončit osmý.

Velkou ztrátou domácích je absence Kumbully, o kterého se zajímají evropské velkokluby. Na marodce zůstávají také Dawidowicz, Adjapong, Danzi a Pazzini. Laziu bude chybět Lulić, Leiva, Radu a suspendovaný Lazzari.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Empereur - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović, Pessina - Borini, Salcedo
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Patric, Luiz Felipe, Acerbi - Marušić, Parolo, Luis Alberto, Milinković, Jony - Immobile, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.74 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Turín FC  (neděle 19:30)
Předposlední domácí zápas čeká na fotbalisty SPALu, kteří přivítají FC Turín. I v minulém kole se SPAL představil doma a byla z toho pro jeho příznivce tragická podívaná. AS Řím zesměšnil domácí šesti góly. SPAL nechce v souboji s Turínem už nic podobného opakovat.

Je těžké v závěru sezony hledat motivaci, když váš sestup do nižší soutěže je již hotovou věcí. SPAL ho chtěl dohrávat se ctí, ale hned v prvním zápase proti Římu se mu to vůbec nepovedlo. Porážka by sama o sobě nebyla problém, kdyby SPAL neobdržel potupně šest branek!

SPAL bude mít do konce sezony ještě dva zápasy na domácím stadionu Paola Mazzy a jedno utkání ho čeká venku. Forma je po koronavirové přestávce mizerná, klub nevyhrál ani jedno utkání a jediný bod získal s AC Milán za remízu 2:2, přičemž neudržel dvoubrankové vedení.

Jistotu záchrany ještě stále nemá FC Turín a pokud by ve Ferraře prohrál, mohl by si situaci zkomplikovat. Granata je však blízko a pokud uhraje alespoň bod, bude zachráněna. Turín je sice favoritem, ale první zápas ve Ferraře překvapivě prohrál. Hosté vyhráli jen dva z pěti vzájemných duelů a i tuto bilanci budou chtít jistě vylepšit.

Trenér domácích Luigi Di Biagio bude postrádat Berišu, Cerriho, Salu a potrestaného Bonifaziho. Dvě absence hlásí i Granata, jmenovitě se jedná o Baselliho a De Silvestriho.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Salamon, Reca - D'Alessandro, Missiroli,Dabo, Strefezza - Petagna, Floccari
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Aina, Rincon, Meité, Ansaldi, Verdi - Zaza, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.37 - 4.30 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 19:30)
Cagliari už sedm kol nevyhrálo a jeho pád tabulkou pokračuje. Ze třináctého místa má šanci se znovu odpíchnout proti Udinese, které si zajistilo záchranu. Oba celky mají poměrně nevyzpytatelné výsledky a vzájemný souboj nabízí zajímavou podívanou.

Přesně sedm kol už Cagliari nevyhrálo a porážkou na Laziu 1:2 potvrdilo sestupnou tendenci. Walter Zenga zatím nedokázal tým probudit a pád až na dvanácté místo je vzhledem k úvodu sezony zklamáním.

Splněno má Udinese. Překvapivou výhrou nad Juventusem si definitivně zajistilo záchranu a po zbytek sezony může být v klidu. Svěřenci trenéra Gottiho předvedli velkou bojovnost, která nakonec slaví úspěch. Udine se ještě může dostat i před Cagliari, pokud ve vzájemném zápase zvítězí, budou mít oba celky stejný počet bodů.

V posledních letech mělo ve vzájemných soubojích navrch spíše Udinese. Zebry vyhrály i oba zápasy v minulé sezoně.

Čtyři ztráty hlásí Cagliari, nejedná se však o nová jména. Pavoletti, Pellegrini, Oliva i Nainggolan nadále laborují se zraněním. S početnou marodkou musí pracovat i Luca Gotti, zranění jsou totiž Prödl, Troost-Ekong, Mandragora, Jajalo a Teodorczyk.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Pisacane, Ceppitelli, Walukiewicz - Matiello, Nandez,Ladinetti, Rog, Lykogiannis - Joao Pedro, Simeone
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, De Maio, Nuytinck - Stryger Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Zeegelar - Lasagna, Néstorovski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.54 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - UC Sampdoria  (neděle 21:45)
První "mečbol" Juventus nevyužil a nyní má na svém stadionu druhý. Pokud porazí Sampdorii Janov, zajistí si už devátý titul v řadě. V případě bodové ztráty se budou muset oslavy znovu odložit. Sampdoria už má své splněno, ligu s předstihem zachránila a na Allianz Stadium nebude mít co ztratit.

Juventus už mohl být čerstvým mistrem, kdyby překvapivě neprohrál na hřišti Udinese 1:2. Porážka zapříčinila odklad mistrovských oslav, kterých se mohou v Turíně dočkat i v tomto kole, stačí jediné - porazit Sampdorii Janov.

O formě Juventusu toho bylo napsáno již dost. Kritizovaný Maurizio Sarri přiznal, že jeho tým je ze zběsilého tempa již unavený a to určitě není dobrá zpráva pro příznivce Juventusu před blížící se odvetou Ligy mistrů s Lyonem. Právě tento zápas totiž může rozhodnout o úspěšnosti nebo neúspěšnosti celé sezony. Je totiž evidentní, že vedení se "jen" se ziskem domácí soutěže nehodlá smířit. A jelikož je osud Maurizia Sarriho dost nahnutý, na jeho setrvání u klubu to může mít zcela zásadní vliv.

Málokdo však pochybuje, že by si Stará dáma nechala utéct i druhý "mečbol". Doma k tomu má ideální podmínky, navíc soupeř už neoplývá dostatečnou motivací.

Sampdoria si zajistila záchranu a za nepříliš pravděpodobných kombinací se ještě může posunout do první poloviny tabulky. Námořníci naposledy vyplenili stadion Juventusu v roce 2013, od té doby mají pochopitelně výrazně horší vzájemnou bilanci. Jednu motivaci hosté přeci jenom mají, rádi by odčinili porážku v janovském derby.

Stará dáma se bude muset obejít bez Douglase Costy, Khediry, Chielliniho a De Sciglia. Pouze dvě jména pak budou chybět Sampdorii, konkrétně se jedná o Colleyho a Vieiru.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Rabiot, Bentancur, Matuidi - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Tonelli, Augello - Depaoli, Thorsby, Linetty, Jankto - Gabbiadini, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.04 - 11.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - Parma Calcio  (sobota 17:15)
Fotbalisté Brescie už zpečetili svůj osud a v příští sezoně budou hrát Serii B. V té letošní už půjde jenom o důstojné dohrání. Na stadionu Maria Rigamontiho přivítají Parmu, která naopak ještě usiluje o střed tabulky. Brescia v sezoně vyhrála jen šestkrát, z toho třikrát doma.

Už se k tomu schylovalo delší dobu. Brescii se nedařilo nastartovat vítěznou sérii a prohrané utkání v Lecce dalo sestupu oficiální razítko. Ve zbývajících třech duelech půjde už jen o čest. Jak bude vypadat tým Brescie v příští sezoně je otázkou. Klub takřka určitě neudrží Sandra Tonaliho, o italského reprezentanta je velký zájem a přestoupit by mohli i další.

Brescia dokázala v prvním zápase v Parmě remizovat a určitě má na to získat body i doma. Parma sice naposledy porazila Neapol, ale obecně nemá nejlepší formu. Na druhou stranu má ale pořád o co hrát, na rozdíl od svého hostitele.

Ducali dlouho koketovali s Evropskou ligou, ale forma po koronavirové přestávce nebyla optimální. Po sérii špatných výsledků následoval pád do druhé poloviny tabulky a ten se podařilo zastavit již zmiňovanou výhrou nad Interem 2:1. Hosté mají stále možnost získat až osmé místo a to by mělo být ve zbytku sezony hlavním cílem.

Brescia se musí obejít bez Cistany, Ndoje, Skrabba, Bisoliho a potrestaného Sabelliho. Parma se na tom úplně stejně, kvůli zranění schází Scozzarella, Cornelius a Hernani. Brugmana pak na trávník nepustí karetní trest.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Semprini, Gastaldello, Papetti, Matějů - Špalek, Viviani, Dessena - Zmrhal - Torregrossa, Ayé
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Alves, Iacoponi, Pezzella - Grassi, Kurtić, Barillá - Kulusevski, Caprari, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.77 - 4.25 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Inter Milán  (sobota 19:30)
Janovští fotbalisté vyhráli dva zápasy v řadě, ale boj o záchranu pro ně zdaleka nekončí. Lecce zůstává jen čtyři body pozadu a navíc Grifoni v tomto kole přivítají silný Inter Milán. Nerazzurri ještě mají malou naději na Scudetto.

Body potřebují oba. Inter ještě může potrápit Juventus, v každém případě končí v první čtyřce a cíl postoupit do Ligy mistrů byl opět splněn.

Antonio Conte si v médiích postěžoval na náročný program a je pravda, že Interu tolik zápasů v rychlém sledu nesvědčí. Za posledních šest zápasů ztratil body ve čtyřech případech a i to ho zřejmě bude stát titul.

Mnohem větší váhu má zápas pro Janov. Svěřenci trenéra Nicoly porazili Lecce i v derby Sampdorii - poprvé od roku 2016 a na sedmnácté pozici mají nadále čtyřbrankový náskok. Do konce soutěže sice zbývají již jen tři kola, ovšem Grifoni se musejí mít stále na pozoru.

Interu se v Janově nikdy moc nedařilo, výjimkou je poslední sezona. V té minulé vyhrál oba zápasy naprosto suverénně - 5:0 a 4:0. Jednoznačný byl i první letošní duel na San Siru, který Nerazzurri vyhráli opět 4:0.

Janov bude i nadále bez Radovanoviće, Sanabrii, Sturrara, Cassaty a suspendovaného Leragera. Oslaben bude i Inter. Antonio Conte se musí obejít bez Vecina, De Vrije, Sensiho a Barelly, který si odpykává karetní trest.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Goldaniga, Zapata, Criscito - Ghighlione, Jagiello, Schöne, Barreca - Pinamonti, Panděv
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, Ranocchia, Bastoni - Moses, Brožović, Gagliardini, Young - Eriksen - Lautaro, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.08 - 4.81 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - US Sassuolo  (sobota 21:45)
Duel Neapole a Sassuola slibuje zajímavou podívanou. Oba celky vyznávají ofenzivní styl a oba v minulém kole prohrály, což budou chtít napravit. V neposlední řadě jde o střetnutí sedmého týmu s osmým.

Neapol už víceméně sezonu dohrává. Do Ligy mistrů z domácí soutěže nepostoupí a jistotu základních skupin Evropské ligy získala triumfem v Coppa Italia. Přesto chtějí Gattusovi svěřenci skončit v tabulce co nejvýše. V minulém kole ale překvapivě nestačili ani ve druhém utkání na Parmu a prohráli 1:2. Po koronavirové přestávce šlo o druhou porážku a celkově čtvrtou ztrátu.

I když se Neapoli domácí liga nepovedla, stále může jít o velmi úspěšnou sezonu. K triumfu v Coppa Italia může přidat tažení Ligou mistrů, ale v osmifinále má těžkou úlohu. V prvním zápase proti Barceloně remizovala 1:1, takže jí čeká náročná odveta na Camp Nou.

Bez pohárů bude v příští sezoně Sassuolo. Před sezonou se s ním na poháry ani nepočítalo, ale kouč Roberto De Zerbi odvedl velmi dobrou práci a Sassuolo se stalo obávaným soupeřem. V minulém kole přišlo o osmizápasovou neporazitelnost, osudným se stal domácí duel s AC Milán, který dvěma góly rozhodl Zlatan Ibrahimović.

Sassuolo doma s Neapolí prohrálo a je faktem, že na San Paolo nikdy nezvítězilo. Neznamená to však, že by byli Neroverdi bez šance na úspěch. Vzhledem k jistotě, kterou Neapol má, může pod Vesuvem překvapit.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Lobotka, Zieliński - Callejón, Milik, Insigne
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos - Magnanelli, Locatelli - Berardi, Djuričić, Haraslin - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.34 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Atalanta Bergamo  (pátek 21:45)
Všichni příznivci Rossoneri si 22. prosinec 2019 dobře pamatují. Jejich tým byl v Bergamu dokonale ponížen a samotný AC Milán se ocitl na dně. Atalanta zesměšnila slavný klub pětigólovým výpraskem. Nyní je na programu druhý zápas a vzhledem k formě obou celků, se podobně jednoznačná podívaná neočekává. AC Milán touží po odplatě, dokáže to i bez některých opor Atalantě vrátit?

Byl to pro celý AC Milán černý den. Porážka 0:5 znamenala pád na totální dno. Už v té době se ale vědělo, že do klubu přijde Zlatan Ibrahimović a po vánoční přestávce se také stalo. Se Švédem na soupisce a s trenérem Stefanem Pioli se začal klub zvedat a v současnosti má nejlepší formu v celé Itálii. Bohužel pro Rossoneri ale na Ligu mistrů znovu nedosáhne a spokojit se musí s Evropskou ligou.

Milán po další výhře na Sassuolu si zajistil jistotu předkola, ale pochopitelně by rád do skupin. V tomto směru na dálku soupeří s Neapolí i AS Řím. Proti Milánu bude stát Atalanta Bergamo. Tým, který pod Gianem Pierem Gasperinim neuvěřitelně roste, jež si podmaňuje nejen Itálii ale i Evropu. Vždyť Bergamaschi budou hrát čtvrtfinále Ligy mistrů!

Atalanta funguje po koronavirové přestávce rovněž skvěle a stejně jako AC Milán ani jednou neprohrála. Ze čtvrté pozice se dokonce dostala na druhé místo a jelikož Juventus v zápase s Udinese prohrál, může v případě výhry stáhnout náskok na tři body. Velká škoda pak, že nedokázala udržet vedení na půdě Juventusu, protože boj o titul by se dostal do jiné dimenze. Orobici naposledy zvládli těžké utkání s Boloňou, kterou porazili po jediné brance Luise Muriela 1:0.

AC v minulém kole ztratilo kapitána Alessia Romagnoliho a ten díky svalovému zranění do konce sezony nenastoupí. Vedle zkušeného Simona Kjaera tak zřejmě dostane šanci mladý Matteo Gabbia. K dispozici není ani Samu Castillejo a nejistý je start Thea Hernándeze. Další velkou ztrátou pro Stefana Pioliho je absence potrestaného Bennacera. Atalantě bude chybět pouze potrestaný Castagne.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Gabbia, Laxalt - Bíglia, Kessié, Saelemaekers - Calhanoglu, Rebić - Ibrahimović
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tóloi, Caldara, Sutalo - Hateboer, Roon, Freuler, Gosens - Gómez - Muriel, Pašalić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.98 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC35255573:3880
2.Atalanta Bergamo35228595:4474
3.Inter Milán352110474:3673
4.SS Lazio35226771:3872
5.AS Řím351871069:4761
6.AC Milán351781055:4459
7.SSC Neapol351681156:4756
8.US Sassuolo351391364:6048
9.Hellas Verona3511131143:4346
10.Parma Calcio351271649:5143
11.ACF Fiorentina3510131243:4543
12.Bologna FC3511101448:5843
13.Cagliari Calcio3510121350:5242
14.UC Sampdoria351251846:5841
15.Udinese Calcio351091634:4939
16.Turín FC351151942:6338
17.Janov CFC35991744:6536
18.US Lecce35881945:7732
19.Brescia Calcio35662333:7424
20.SPAL 201335542625:7019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kedze uz sa o nic prakticky nehra tak skusim rozbehnut prestupovu diskusiu... Podla mna Inter jednoznacne potrebuje dalsieho brankara, snom by bol 1 z dvojice Musso/Cragno, neviem osobne by som uprednostnil Mussa ale to som ja... Do obrany by som bral Kumbullu a podla toho ci odide/neodide Skriniar niekoho dalsieho. Do stredu snad vyjde Tonali + stale dufam, ze da Conte sancu Radjovi, ktori podla mna stale lepsi ako Conteho babe Vidal. Do utoku nikoho nutne netreba ak sa ziska Alexis a necha Esposito.

Wingbacka na 2 stranu k Hakimimu ale urcite dufam, ze Emerson to nebude to by bol fail typu Dalbert (pravdepodobne este horsi), tiez Giroud a Dzeko mi pridu celkom zbytocny iba ak by odisiel Lautaro za 100+ co by mohol Beppe dobru divocinu potom rozbehnut lebo ma este +30 z Maura a normalny budget k tomu... Perisic urcite za nieco malo pojde atd. Koho by ste vy chceli?

Reagovat
JozefJ

S brankárom súhlasím s tebou ,do obrany podľa toho či odíde Skriniar , náhradu z týmu ktorí hra na 3obrancov . Do stredu by mohol prísť Tonali, ale dúfam že Gagliardini, Vecino , pôjdu preč .

Wigbacka na 2stranu k Hakimimu by som bral Lemara .

Reagovat
LeonardoUžoa

Odkdy je Lemar wingback.

Reagovat
JozefJ

Tak nieje to wigback ale myslím že by lepšie zahral ako Canderva

Reagovat
LeonardoUžoa

Myslim.

Reagovat
Deki

B: Handa bude ještě další sezku 1, ale už to chce někoho, kdo mu bude šlapat na paty, někoho, komu nestačí být věčným náhradníkem a to, že je na soupisce Interu. Z ekonomickýho hlediska mi nejvíc vychází Radu, což ale podle mě úplně dobře není, ten nemá na to být jednou v Interu jedničkou.

O: Tady se to asi bude hodně odvíjet od odchodů. Pokud odejde Godín (což podle mě ne) a nebo Škriniar, určitě to chce náhradu přímo do základu. Pokud odejdou náhradníci Ranocchia s D'Ambrosiem, opět to chce (mladší) náhradu. Kumbulla je drahý, to bychom museli jedině prodat Milana, nebo Marotta udělá zase nějaký masterpiece. Být Kumbullou jdou ale spíš třeba do Lazia, uvidíme, trh bude letos nevyzpytatelný...

Z: V záložní řadě (příp. u wingbacků) musí přijít největší čistka. Asi víme, o kom mluvím. Zároveň ani neuplatnovat opce na Biraghiho a Mosese. To nejsou hráči pro Inter, i když tam občas nějaký záblesk je. Vrátí se J. Mario, Lazaro, Nainggolan a v týmu je pořád Asamoah. Už takhle bude těch starostí "co s nimi" až až. Radju bych si taky nechal, ale podle mě to je unreal. Tonali by byl super, musí odejít, když Brescia padá, ale možností bude mít víc. Osobně čekám i nějaký zvrat. Něco jako Eriksen pápá a příchod někoho, koho si Conte vyloženě vybrečí.

Ú: Opět velká nejistota. Jistý flek má akorát Lukaku. Alexis nynější plat 13 mil nedostane ani v Číně, takže buď sleví o 50%, nebo bohužel ahoj. Lautaro je po pauze špatný, pokud Barca nabídne to, co se píše, dlouho bych neváhal. Ale zase... to jsou prostě spekulace. Esposito na hostovačku a asi bych přivedl útočníka prověřeného ligou, který z roli střídajícího hráče dokáže dát gól a rozhodnout zápas. Tohle nám dlouhodobě chybí. Těch jmen tam padalo za poslední dobu dost - Zaza, Džeko, Belotti, Lasagna. Nebo Muriel by byl parádní, ale tomu asi Atalanta sedí jak prdel na hrnec... uvidíme

Reagovat
Recoba Inter

Deki to dobře rozepsal a uvedl si myslím na pravou míru. Ono tento přestupák bude mega důležitej s vícero pohledů. Za prvé, je třeba se nějak popasovat s ekonomickou krizí, která zkrátka přichází, bude a je bláhové si nalhávat cokoliv jiného. Myslím, že v Itálii udeří ještě silněji než např. v Německu nebo jiných hospodářsky silných Evropy. Aktuálně už ovlivňuje trh s hráči, kdy ceny padaly závratně dolů. Potenciální zisk pro kluby se zúžuje. Proto bude muset být prodejů více. Klub si navíc musí určit, čeho chce dosáhnout a kam je proto nutné se posunout, protože je zase naivní si říkat, že ten tým co aktuálně máme je bez chybiček a že s ním máme nárok v příští sezóně bojovat o titul. Start končící sezón se vyvedl díky "hurá" efektu skrze příchod nového trenéra s novým konceptem, který si troufám říct, že Interu sedí. Ovšem potíž je v samotných hráčích, kteří nemají vítěznou mentalitu a bohužel ani kvalitu jakou by si Conte přál. A to teď bude předmětem přestupáku, aby Inter dokázal oddělit pleps od zrna. Buď se to podaří, nebo to odskáče v příští sezóně Conte. Bude to náročný přestupák i z hlediska času, protože letošní bude pokud se nepletu kratší.

Reagovat
Recoba Inter

Jinak já bych to viděl takto:

B. 1. Handanovic 2. Radu. 3. Padelli 4. Stankovic nebo jinej borec z primavery

Bohužel těch nákupů v řezu sestavou bude muset být víc. Tohle je totiž to léto kdy bychom měli udělat tu skutečnou obměnu kádru, nejen tak z části. Tahle sezóna ukázala víc než ty předešlé. V rámci šetření peněz nepřipadá v úvahu utrácet teď 20-30 mega za Mussa když víme, že s Handou jako s jedničkou je počítáno i pro následující sezónu. Proto by měl jako dvojka stačit Radu jako mladej perspektivní golman, který sice nutno podotknout nemá na to aby chytal stabilně v klubu co bude mít (doufám) ambici bojovat o titul, ale jistý tlak by mohl vyvinout a chytat alespoň pohárová utkání popř. nějaký zápas skupiny LM. Snad se Handa moc nespokojí s tím, že jeho pozice v klubu je neotřesitelnou a udrží si ještě úctyhodnou výkonnost. 3. Padelli, myslím, že po jeho letošních výkonech před nucenou pauzou není o čem. To je totiž pozice pro něj. Berni čau. Jinak bych tento post řešil zkrátka definitivně až příští rok.

O: Ukázalo se, že Milan umí být pro obranu Interu nejen přínosem jak v minulých sezónách, ale i poměrně škodnou, letos jsme viděli, že umí způsobit dost branek a těžko říct, jak mu Conteho systém a styl vedení sedí. Je to navíc hráč, který jak se zdá, budí zájem i za hranicemi Itálie, proto se nabízí jeho prodej a já jsem pro. Na Inter mentalitou podle mě nemá, nepříjde mi, že by postrádal kvalitu, spíš vyzrálost, rozhodnost, klid... a tohle pro klub, co má ambice na to hrát o titul, znamená v základu překážku, kterou si nemůžeme dovolit. Chybí mu větší suverenita.

Na jeho místo koupit adekvátní náhradu, kdy se mi jako kvalitní jeví stopeři z německého Mönchengladbachu jako jsou Ginter nebo Elvedi, které bych preferoval před Kumbullou. Nic proti němu, ale snažím se na to dívat i z hlediska mentality, a i když bych nerad Kumbullovi křivdil, raději na stopera dotáhnu Němce nebo Švýcara než Albánce. Německá preciznost je to co v našem týmu trochu chybí, Švýcar by taky mohl dobře zapadnout.

Další koho bych přivedl by mohl být Vertonghen. Conte chce leváka a já jsem pro, protože leváků je dost nedostatek, kdy máme jen Bastoniho a to je málo. Na rozehrávce sakra záleží a když si vzpomenu, tak dřív jsme taky měli víc levonohých stopérů a fungovalo to. Navíc Jan může svými zkušenostmi pomoct v rozvoji Bastonimu a to se taky počítá. Otázka ještě co Pirola. Zda-li mu dát plnohodnotnou šanci(ukazuje se v hodně dobrém světle) a nebo hostování.

D'Ambrosiovi se chce nabídnout nová smlouva, no ostatně proč ne. Ukázal, že jako náhradník má svou cenu. Godína bych si ještě ponechal. Podle mě to není takový propadák, jak někdo může říct. Ranocchiu nechat. Z lavičky umí být platným. proto bych viděl obranu pro příští sezónu takto:

Elvedi/Ginter (Godin) - De Vrij (Ranocchia) - Bastoni (Vertonghen)

Reagovat
Recoba Inter

Z: Nejprve vyházet pleps z hostovaček a potom se zaměřit na to co s Eriksenem, protože si musím vzpomenout na to co o něm v úvodu napsal Jájinek. Bohužel je úplně mimo ten hráč a pro hru Interu nemá žádný význam, naopak bych řekl, že s ním mám pocit jak kdybychom hráli o jednoho v oslabení. Tohle je Marottův velkej přešlap a pokud v létě neodejde, tak máme problém a to je jeho plat a jeho zařazení. Daleko lépe bychom udělali, kdybychom si letos ponechali v kádru Nainggolana, mít tam takové hecaře a bojovníka, tak bojujeme o scudetto možná už letos, bohužel. Byť jsem jeho fanoušek a jsem pro jeho návrat, tak moc tomu popravdě už nevěřím. Naopak věřím, že dotáhneme Vidala, který by mohl Interu ještě pořád dost dát, věřím, že i spolu s Radjou by mohli způsobit takový menší "Zlatan" efekt u nás a mužstvo nakopnout. Hlavně jsou to v první řadě kvalitní fotbalisté. Dalším koho bychom si neměli nechat utéct je Tonali, kterého ale mohutně láká AC a pokud se jim podaří ho zlanařit, tak to bude pro nás velká smůla neboť jsem měl zato, že Conte chce začít stavět na italských hráčích a vybudovat v týmu italské jádro, co bude táhnout i reprezentaci. Byť se o jeho odchodu napsalo hodně tak to vypadá, že nakonec ještě dostane smlouvu narok. Borja Valero dle mě ukázal charakter a potřebné zkušenosti a takový hráči mají pro kabinu velkou cenu, proto bych si ho nechal. Stejně tak i Vecina, kterej byť není tolik fotbalový, tak má talent být ve spravnou chvíli na správném místě a to poměrně často, navíc u něj vidím DNA Interisty, tak bych ho nerad pouštěl. To raději ať jde Gagliardini. V případě příchodu Tonaliho bych prodal Brozoviče, byť je to hodně kvalitní a užitečný hráč, tak je to zkrátka podivín co může v kabině vyvolávat kdo ví co, konflikty u něj byly už i v minulosti, navíc to řízení teď pod vlivem... jako budoucího kapitána bych ho rozhodně neviděl a proto kdyby to s ním Pool myslel vážně, klidně bych ho tam prodal. Jinak lavička a na pozici Registy Tonaliho. Největším kaufem do zálohy (a našim největším přestupovým cílem) by měl být letos neoddiskutovatelně Kanté. Měli by udělat všechno proto, aby ho podepsali. V Chelsea už nemusí hrát důležitou roli, je to skromný a profesionální hráč, který může Inter postavit na nohy. Z: Kanté (Vecino) - Tonali (B. Valero) -Barella (Vidal) ... (+ Gagliardini/Nainggolan)

Otazník co se Sensim, který dle mě nemá na to, odehrát plnohodnotně celou sezónu ve zdraví v Calciu. Raději než Gagliardiniho bych prodal právě Sensiho. Na lavku je ho škoda, protože je to mimořádně talentovaný fotbalista, bohužel na to nemá kondičně a proto si myslím, že za klub co má mistrovské ambice hrát zkrátka nemůže.

Reagovat
Recoba Inter

W: Wingbaci na pravo jsou už vyřešení: Hakimi, Candreva, D'Ambrosio jsou solidní. Otázka co levá strana. Piroritou by měl být Gosens, ale tam otázka, jestli bude z Atalanty do Interu chtít jít. Proto bych dotáhnul nějakého Němce z heldiska vztahů v kabině a motivace. Popř. by mohl ukecat De Vrij, když je Gosens tak na půl holanďan. Pravděpodobný se zdá být (pokud dojde k transféru Lautara do Barcelony) Firpo, ten však v Barceloně vůbec nepřesvědčil, dokonce snad dostal i cenu pro největší propadák roku tak moc nevím co si o něm mám myslet. Emerson Palmieri by mohla být solidní náhradní varianta, ale dle mě nebude nějak znatelně lepší, než třeba Biraghi.

PW - Hakimi (Candreva, D'Ambrosio) LW - Gosens/Firpo (Emerson, Young)

Ú: Tady bude stěžejní udržet Alexise. Ten se výborně rozehrál a vypadá to, že za Inter fakt chce hrát a podávat výkony. Cenovka 20 mega by neměla být nereálná a pokud se dohodli na snížení platu tak by mělo být jasno. Otázka co Evropská liga a Lautaro, který neodejde dřív, než nebude dohráno, to je jasné. Osobně bych ho prodal, potenciál má sice enormní, jenomže jde vidět, že chce za Messim do Barcelony, tak bych ho u nás nedržel. Nahradit jej můžeme také kvalitním a stále ještě mladým a perspektivním Italem Belottim. K nim bych jako 4. zkušeného na doplnění koupil buď často letos zmiňovaného Džeka, nebo Francesca Caputa, který s Contem dříve úspěšně spolupracoval např. v Bari nebo i později v Sieně. Esposito odchod na hostování, klidně i na dva roky.

Útok: Lukaku (Dzeko) - Belotti (Sanchez,Caputo/Salcedo?)

Reagovat
smazaný uživatel

Za MĚ

Brankáři: Handa, Radu, Padelli

Odchody: Valero, Asamoah, Perisic, Vecino/Radja/Mario, Young.

V případě, že se prodá Škriniar s Brozovicem, tak najít vhodnou náhradu.

Příchody: doufám v Tonaliho, kvalitní LB jako je Telles, přál jsem si Osimhena, ale toho nám vyfoukla Neapol, takže než brát Girouda, Džeko a podobný třicátníky, tak raději koupit mladýho talenta. Dotáhnou příchod Alexise. Četl jsem i možném příchodu Kantého, ale to mi nepřijde moc pravděpodobný..

Vyněný posily: Alex Telles, Tonali, Zaniolo.

Reagovat
smazaný uživatel

To to běží

Reagovat
AngryPrd

Dnesny zapas AC - Atalanta bude masaker ! AC oslabene, no stale v lepsej forme ako naposledy ked sa stretli, a bude chciet napravit ten debakel z posledneho suboja. Atalanta motivovana, ked vyhra ma stale sancu na titul ..aj ked to bude mat AC bez Bennacera, Thea, Romagnoliho tazke - FORZA AC

Reagovat
To som ja

Fúha,veď to vám nehrá celá obrana,toto by Atalanta mala zvládnuť podľa mňa.

Reagovat
AngryPrd

A este je otazny aj Kjaer. Takze cela kvalitna obrana je fuc. Favorit zapasu je jasny, dufam, ze AC prekvapi

Reagovat
Kaka14

no dnes to bohuzial vidim na prvu prehru po preruseni, aj ked Atalante uz tiez dochadza stava..

ale za tychto 3 hracov nemame adekvatnu nahradu (Gabbia, Laxalt; Biglia;) a obavam sa ze aj Kessie pojde kvalitou dole bez Bennacera, Calabria tam bude pojasene behat a defenzivne nebudeme na Atalantu stihat .... ale hadam sa mylim

Forza Milan

Reagovat
AngryPrd

Biglia by mal slusne zastupit, Kessie by mal zvladnut tiez, ale ta obrana...fuuu...bojim sa Dufam, ze aspon neprehrame.

Reagovat
Savi

V tom případě na atalantu musíme vletět systémem 3-4-3 a vyhrát třeba 8:7

Reagovat
AngryPrd

This is my sen :-)

Reagovat
CubONE

No ak bude hrat stoperska dvojica Gabbia-Duarte, tak to mozno bude aj horsie ako 5-0.

Reagovat
AngryPrd

Myslim, ze remizka spravodliva. Ja som spokojny s vykonom AC, byt plna zostava mohla byt aj vyhra

Reagovat
Shevchenko

Už dneska? To je blázinec

Reagovat
Kaka14

Tak Ibra chce vraj predlzit v AC o jeden rok a ziada 6M .. tak hadam ho podpisu,

tento tim psychycky velmi zdvihol

Ako alternativa ked neostane je Dzeko, ale o neho sa vraj zaujima Juve a Inter ...

Reagovat
AngryPrd

Jy by som kupil Kane-a z Tottenhamu, je vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš z Evertonu

Reagovat
AngryPrd

Nie, ved pisem Kane z Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale píše "výborný"

Reagovat
Savi

A co Bale? :-D

Reagovat
AngryPrd

Ked pride ako Beckham, ze bude brat minimum penazi, moze byt

Reagovat
Kaka14

tak ten je podla mna strasne drahy..... toho chcel aj Real

Reagovat
AngryPrd

Priznam sa nesledujem prestupy ale ani ma to neprekvapuje. Kane ked nie je zraneny podava stale vyborne vykony.

Reagovat
ED91

Skromný

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus o Dzeka?

Reagovat
ED91

Reagovat
PP

Ooooch.. tzv. na Alexe..

Reagovat
FORZAMILAN

Kurva Čala z rohu ...............

Reagovat
AngryPrd

Skoda tej tycky od Jacka, bolo by to pekne symbolicke

Reagovat
LesyJePan

Co sa deje s digi ze to nejde? Zapol som to len teraz, pise ze ma ist AC ale stale nejake reklamy

Reagovat
Hristo Stoichkov

Chvilku po krásným gólu Calha to vypnuli a rozjeli tam nějaký reklamy .

Reagovat
To som ja

Biglia mal s fleku dostať červenu

Reagovat
AngryPrd

Debil je to, skoro pokazil zapas, tak ci onak penalta bola a vdaka Gigimu zachraneny zapas.

Reagovat
PP

Gomez a Zapata jsou sakra zajímaví hráči..

Reagovat
Zark

o Gomezovi se to tady vi dobrych 10 let

Reagovat
PP

o to divnější, že je pořád jen v Atalantě..

Reagovat
LeonardoUžoa

Vsak byl zarabat na Ukrajine.

Reagovat
Zark

docela jo no, tech paradoxu by se v italii naslo vice

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
cresposuper

Skriniar sa od toho hrozneho vykonu proti Hellas snazi a maka

Reagovat
Deki

Gagliardini je tak mimo, že už signalizuje i vlastní hraní rukou?

Reagovat
Panděvova ofina

Taky jsem nepochopil. A Lautaro.... občas si říkám, jestli nepadá na truc

Reagovat
cresposuper

Janov z vyhody zakonci a on im este hodi priamy kop

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

AS Rim hra o ake pohare ako pise preview? Podla mna ma predsa EL istu.

Reagovat
FORZAMILAN

Samozřejmě je to píčovina, hrají maximálně o to, jestli budou pátí - skupina EL a nebo šestí - předkolo.............To je stejné jako minule jsme tady řešili Napoli, že hrají o EL, když už jí mají jistou vzhledem k tomu, že vyhráli pohár ...........

Reagovat
Francesco Totti AS

Jestli někdo umí ukrást titul dvě kola před koncem, tak je to Doria. Daje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Pazzini akurat teda teraz by to bolo aj tak prd platne

Reagovat
To som ja

Jediný kto vie kradnúť tituly je Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Holomajzna až zas v noci? Tak na to koukat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

94 minuta poměrně jasný zatažení, VAR nic. Chudáci z Lecce.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ttopi

Ted nevim kdo koho podle tebe fauloval. Mne prijde ze se drzej oba navzajem

Reagovat
smazaný uživatel

4 černoch ho zatáhnul. Lepší záběr jsem nenašel

Reagovat
ttopi

Vypadá to jako by ho přímo škrtil

Reagovat
smazaný uživatel

"Juventus chce ukončit smlouvu s Khedirou

Sami Khedira má sice s Juventusem smlouvu ještě na nadcházející sezónu, odejít by však mohl dříve. "Stará dáma" se chce podle italských médií se zkušeným záložníkem dohodnout na předčasném ukončení spolupráce. (football-italia.net)"

Jsem úplně zapomněl, že tenhle paraolympionik je ještě v Juve

Reagovat
Alberto Aquilani

Tie nové dresy sú krásne!!!

Divná penalta, ale Bruno v laufe, minule 2 góly, teraz zrobil penaltu... najlepší pravý bek v súčasnosti

Mkhitaryan je vynikajúci, presne vie, čo má v tomto systéme hrať, ako meniť tempo hry, ako chodiť do narážačiek, je rýchly, obratný, nebojí sa súbojov, zapája Spinazzolu a ostatných do hry. Naproti tomu evergreen posledných zápasov - Pellegrini je znova nepozerateľný, Uňho je ťažko rozoznať, či je to formou, alebo v tomto systéme nebude dobrý nikdy, pretože výkyvy máva často, ale už mal sedieť, Zaniolo i C. Pere sú na tomto poste lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Mikitarian vážně? Vždyť u něj všechno končí . Jinak Pelle je jasnej, ta pozice mu nevyhovuje, otázka je kam jinam s ním.

Reagovat
Alberto Aquilani

Končí to uňho, pretože nehrá alibisticky, chodí do súbojov, chce loptu, rozdáva ju, pokúša sa vymýšľať veci a vzhľadom na jeho stats z posledných zápasov, mu to aj vychádza...

Reagovat
smazaný uživatel

Alibisticky nehraje to ano, ale spoustu míčů zbytečně odevzdá hloupou kličkou nebo zbytečně riskantní přihrávkou.

Reagovat
Largo

Aspon to zkousi

Reagovat
Largo

Pro AS rozdilovej hrac

Reagovat
Lech

Reagovat
Ed_Hazard

Wtf, za toto penalta AS? Chvalabohu ale, nakoľko ich mám na dlhodobom tikete, že skončia do 6. miesta

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
M11

FEDEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!

Reagovat
DelPiero137

Bernov prvy gol v sezone?

Reagovat
Pettirosso

Od roku 2018

Reagovat
LeonardoUžoa

Ten Cuadrado hraje odkdy RB? Ja co ho letos videl, tak to je priserny hrac a hned bych ho dal do Bcka. 70% operaci co dela posere, a to nekdy i tak, ze je z toho juventus inkasuje. Nechapu, jak na tom postu v klubu jako juve muze hrat takovy nymand.

Reagovat
ED91

Túto sezónu by som povedal, že jeden z najplatnejších hráčov v tíme. A kredit mu dvíha ešte to, že dokáže zahrať na viacerých pozíciách. Samozrejme, že občas niečo zajebe, ale to prichádza s tým, že sa ako málokto snaží spraviť niečo viac než len alibisticky posúvať loptu na najbližšieho hráča.

Reagovat
stas87

Penaldo nedal penaltu. Ciro uz si to dokope.

Reagovat
kaja900

to máš radost že jí jednou taky nedal viď

Reagovat
Inter Eterno Amore

Gratulujem k scudettu

Reagovat
ED91

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele