Serie A - preview 32. kola

11.07.2020, 09:19, aktualizováno 13.07.2020, 08:48
Previews
Z elitní trojky o víkendu nikdo nevyhrál a to je šance pro Inter Milán, výhra nad Turínem by ho posunula před druhé Lazio. O co bojovat mají také hosté, jejich náskok na sestupové pozice činí jen pět bodů...
Inter Milán - Turín FC  (pondělí 21:45)
Inter Milán se z největšího rivala turínského Juventusu pomalu dostal až na čtvrtou příčku a má štěstí, že kluby za ním působí přinejlepším nevyrovnaně. I přes poslední dva neúspěchy by ale pro Inter neměl být Turín větším soupeřem.

Inter v poslední době, podobně jako třeba Lazio, trochu ztrácí dech. Opět se zde projevuje malá šíře a možná kvalita na určitých postech, což už v minulosti Nerazzurri několikrát stálo lepší umístění. A pod trenérem Contem situace není jiná, opět chybí kvalitní alternativy. Výsledkem je přetížení hráčů v základu, což se týká zejména útočné dvojice a stoperů.

Pokud k tomu přidáme perfektní formu Atalanty, pak je jasné, že Inter nejenže nedosahuje na druhé místo, ale kromě toho se musí bát taky o třetí. Aktuálně je na něm právě Atalanta, která má ještě dostatek času i sil na vyšší příčky. Po porážce od Bologně Inter znovu zaváhal v minulém kole, když se mu nepovedlo porazit ani Hellas Veronu. V ní se pro něj vše vyvíjelo dobře až po 86. minutu, v níž Miguel Veloso srovnal na konečných 2:2.

Atalanta ale naposledy remizovala s Juventusem, takže Inter se v případě pravděpodobné výhry může vrátit na třetí příčku, neboť na Atalantu ztrácí jen dva body. A dle slov záložníka Roberta Gagliardiniho to má v plánu.

"Potřebujeme proti Turínu vyhrát a jsem si jistý, že se nám to může podařit. Pokud každý z nás udělá maximum a vyhneme se hloupým chybám, můžeme vyhrát. V poslední době jsme několikrát ztratili koncentraci a dostali hloupé góly v závěrech zápasů, i když jsme předtím kontrolovali průběh utkání. Dokud tenhle chybový faktor neodstraníme, nikam se neposuneme."

Trenér Antonio Conte nebude mít pro duel s Turínem k dispozici zraněnou trojici Sensi, Barella a Moses, ale po odpykání karetního trestu se mu do hry vrací D’Ambrosio s Bastonim, který by měl zaujmout místo Godína.

Hostující trenér Moreno Longo si musí poradit bez diskvalifikovaného útočníka Simoneho Zazy, ale vzhledem k jeho dosavadnímu dopadu na mužstvo to asi nebude tak velký problém. Do hry se opět vrací klíčový stoper Izzo, který si odpykal karetní trest. Turín se pokusí napravit bilanci na San Siru, kde se mu proti Interu dlouhodobě nedaří. Vyhrál zde jen dvakrát za posledních patnáct let.

A teď nemá zrovna ideální předpoklady k tomu, že by bral tři body. Za posledních deset ligových kol vyhrál jen dvakrát a sedmkrát v nich prohrál. To způsobilo pád Turína až na současné 15. místo, což je hodně daleko od tužeb a přání jeho nadšených fanoušků. Turín má aktuálně čtvrtou nejhorší obranu ligy, s čímž bude chtít trenér Longo urychleně něco udělat.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Gagliardini, Brozović, Biraghi - Eriksen - Lautaro Martinez, Sánchez
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Lyanco - De Silvestri, Meité, Rincon, Ansaldi - Verdi, Edera - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.07 - 7.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - SPAL 2013  (neděle 17:15)
Sedm kol před koncem soutěže spadli Grifové na osmnáctou příčku a proti SPALu jí budou chtít co nejrychleji opustit. Přímý záchranářský duel je důležitý i pro hosty, jejichž situace už je na posledním místě kritická.

Grifoni prožívají nepovedenou sezonu a zdá se, že koronavirová přestávka krizi ještě prohloubila. Po obnoveném startu soutěže Janov nevyhrál a spadl na osmnáctou příčku, která znamená sestup.

Svěřenci trenéra Davida Nicoly potřebují přímý souboj se SPALem zvládnout, v opačném případě může sedmnácté Lecce odskočit a to by bylo šest kol před koncem soutěže velice nepříjemné. Janov v minulém kole hostil favorizovanou Neapol a i když nepředvedl špatný výkon, tak nakonec prohrál 1:2.

Ještě hůře si vede SPAL, jehož ztráta na nesestupové pozice už činí propastných devět bodů. Osud ferrarského celku sice ještě není zpečetěn, ale málokdo věří, že by se ještě mohl v nejvyšší soutěži zachránit. SPALu se ani pod Di Biagiovým vedením nedaří vyhrávat, jediný bod po koronavirové přestávce uhrál s AC Milán, ovšem to prohospodařil dvoubrankový náskok. SPALu se nedařilo ani v přímých záchranářských konfrontací a podlehl jak Sampdorii, tak Udinese shodně 0:3.

Janov nastoupí bez zraněných Radovanoviće, Ankersena, Romera a Criscita. Soupeř je na tom totožně a i on musí oželet starty některých hráčů, jmenovitě Berišy, Valotiho, Di Francesca a Farese.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Soumaoro, Masiello - Ghiglione, Behrami, Schöne,Cassata, Barreca - Pinamonti, Panděv
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - D'Alessandro, Valdifiori, Dabo.Strefezza - Cerri, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.83 - 4.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - Bologna FC  (neděle 19:30)
Parma prohrála už ve čtyřech posledních duelech a tuhle černou sérii bude chtít co nejdřív ukončit. Další šanci má v neděli v podvečer, kdy na Stadio Ennio Tardini poměří síly s Bolognou. Problém tkví v tom, že se domácí s Bolognou poměrně dost trápí.

Už čtyřikrát v řadě odcházela Parma z utkání poražena. Pravda, velmi často měli její hráči i činovníci dojem, že je sudí svými chybami okradli. Buď měla Parma pískat penaltu, nebo sudí neuznali regulérní gól, popřípadě nařídili penaltu proti Parmě, která byla řekněme sporná. Jako třeba naposledy, Parma měla v utkání zahrávat dvě penalty, ale sudí Fabbri z nepochopitelných důvodů druhou penaltu nepískal, byť byla zcela evidentní a dvě minuty se díval na videozáznam.

Není divu, že trenér Roberto D‘Aversa byl po zápase natolik rozhořčen, že odmítl jít na standardní novinářskou konferenci. Parma dala gól už v šesti posledních duelech Serie A, jenže na tři body to stačilo jen jednou. Série špatných výsledků uvrhla Parmu až na současnou 12. příčku, což rozhodně není maximum ambiciózního týmu. A trenér D‘Aversa to dobře ví.

"Nehrajeme špatně, ale výsledky nás nepodporují. Ze zápasu, který ovládáme nebo ve kterém se nám daří, vytěžíme jen minimum. K rozhodčím už se nechci vyjadřovat, ale je pravda, že nás jejich výroky mnohokrát poškodily. Teď to ale nemá cenu řešit. Naším úkolem je soustředit se na další duel a vyhrát ho. To je naším cílem, ta série porážek trvá už dlouho. Chceme se s touto sezonou rozloučit na mnohem vyšší příčkách."

D‘Aversa se v domácím prostředí bude muset obejít bez útočníka Roberta Ingleseho, ale na jeho absenci už je dlouhodobě zvyklý. Hosté postrádají Santandera s Polim, ale mimo hru pro karty jsou také Soriano s Denswilem. A na lavičku neusedne ani vykartovaný trenér Mihajlović.

Desátá Bologna překvapila skvělým výkonem proti Interu Milán, ale v minulém kole opět prohrála. Nestačila na efektivnější Sassuolo, které i díky Slováku Haraslínovi vyhrálo 2:1. Ještě dodám, že Parma na své půdě neporazila Bolognu už od roku 2012.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Kucka, Hernani, Kurtić - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Bani, Dijks - Schouten, Medel, Svanberg - Orsolini, Barrow, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.48 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Hellas Verona  (neděle 19:30)
Do optimálních výkonů má Fiorentina stále hodně daleko a především v domácích zápasech by se ráda zvedla. Viola naposledy doma brala všechny body 12. ledna proti SPALu a to už je poměrně dlouhá doba. Nyní jí na Stadio Artemio Franchi čeká Hellas, jenž válčí v první polovině tabulky.

Ne že by situace v ligové tabulce byla ideální, to v žádném případě, ovšem po výhře v Parmě se Fiorentina sestupovým pozicím přeci jenom vzdálila a v tuto chvíli má už osmibodový náskok. Výkony Violy jsou ale pořád hodně rozpačité a remíza 0:0 s Cagliari to jenom potvrzuje. Výše už bylo naznačeno, že paradoxně domácí zápasy bývají problémem. V minulosti rozhodně nebývalo zvykem, že si z Artemia Franchi odvážel body kdekdo, letos ale Fiorentina vyhrála před vlastními diváky jen třikrát!

Body si bude chtít odvézt i Hellas, který drží letošní laťku stále hodně vysoko. Po porážce na Brescii se zdálo, že nadešel ten čas, kdy bude ztrácet dech, ale vybojovaná remíza z Interem to vyvrátila. Hellas nad slavným soupeřem vedl, pak sice prohrával, ale dokázal zabojovat a získat cenný bod.

Hellas je v tabulce na devátém místě a rád by v první polovině setrval. Zezadu se však na něho tlačí Boloňa a stoupat tabulkou hodlají i Cagliari nebo Parma. Hellas v prvním zápase Fiorentinu porazil 1:0, když jedinou brankou rozhodl Samuel Di Carmine.

Fiorentině budou scházet pouze dva hráči. Benassi si nezahraje vinou zranění, Duncana do hry nepustí karty. Více starostí se skladbou sestavy má Hellas, jehož marodka se rozrostla už na osm jmen, jedná se o Dawidowicze, Danziho, Eysserica, Salceda, Bocchettiho, Zaccagniho, Boriniho i Pazziniho.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Cáceres - Lirola, Pulgar, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Ribéry, Cutrone
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Gunter, Kumbulla - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović, Pessina - Verre, Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.53 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - US Lecce  (neděle 19:30)
Jedna výhra stačila Lecce na to, aby se posunulo ze sestupového pásma na sedmnáctou pozici o bod před FC Janov. Situace na dně tabulky je nadále hodně dramatická a Lecce by ke klidu potřebovalo získat z Cagliari nejlépe tři body. Sardiňané mohou být v klidu a jejich cílem je postup do první poloviny tabulky.

Časy kdy Cagliari drželo čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů jsou sice ta tam, ale postavení ve středu ligové tabulky také není špatné. Cagliari se rychle oklepalo z porážky od Hellasu a následně dva zápasy vyhrálo, čímž zastavilo svůj pád tabulkou. V tuto chvíli však Maranův tým opět čeká tři zápasy na výhru a doma k tomu bude mít ideálního soupeře - o záchranu bojující Lecce.

Jihoitalský celek vstoupil do obnovené sezony přímo katastrofálně, ve čtyrech zápasech inkasoval čtrnáct branek a pochopitelně nezískal ani bod. Jenomže stačila jedna výhra nad Laziem 2:1 a všechno je jinak. Lecce poskočilo na sedmnácté místo, které znamená záchranu.

Lecce ještě v žádném případě nemá vyhráno, ale výhra nad Laziem může mít velkou váhu z hlediska psychiky. Svěřenci Fabia Liveraniho se totiž přesvědčili, že se dá hrát s každým a že výhra může situaci v tabulce výrazně zlepšit. Důležité bude i jak si Lecce povede na Sardinii. Naposledy tam vyhrálo 2:1, ale to už je osm let zpátky.

Domácím nebudou k dispozici útočník Pavoletti ani Pellegrini s Olivou. Na druhé straně barikády budou chybět Lapadula, Rossettini a Meccariello.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Walukiewicz, Pisacane, Klavan, Mattiello - Nandez, Naingollan, Rog, Lykogiannis - Joao Pedro, Simeone
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Donati, Lucioni, Paz, Calderoni - Majer, Petriccione, Barák, Falco - Mancosu, Farías
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.82 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (neděle 19:30)
V Dacia Areně se v neděli večer odehraje duel dvou týmů, které spolu soupeří o lepší postavení a které mají shodně velké potíže se záchranou. Domácí Udinese už tři duely neprohrálo, Sampdoria rovněž chytá druhý dech.

Tohle bude ještě zajímavé. Udinese má velkou šanci odskočit pásmu sestupu, protože na své půdě uvítá tým, který je bezprostředně zatažen do problémů se sestupem. Navíc se Udinese nečekaně rozstřílelo, protože v posledních třech duelech dalo do sítí svých soků vždycky aspoň dvě branky. Celkově za tyto tři duely už zvládlo získat sedm bodů a rádo by v tom pokračovalo nadále.

Po remíze s Janovem, kterou Zebry mohou částečně vnímat jako ztrátu, se jim povedlo utkání minulého kola na jedničku. Díky dalšímu perfektnímu výkonu Rodriga De Paula si totiž ve Ferraře poradily s domácím Spalem, nasázely mu tři branky a domů jely se třemi body.

Dvaapadesátiletý trenér Luca Gotti před utkáním se Sampdorií prohlásil: "Tohle je hodně důležité utkání, jehož výhra by pro nás mohla znamenat hodně. Sampdoria je přímým ohroženým týmem, naším konkurentem, takže nesmíme zaváhat. Trenér Claudio Ranieri svůj celek určitě skvěle připraví, takže nás čeká ohromně těžké utkání. Musíme si věřit a potom to půjde lépe."

Gotti za tu dobu, co je s týmem, už několikrát předvedl velmi solidní utkání. A to i přesto, že jen málokdy měl k dispozici kompletní kádr. Teď mu rovněž schází Prödl s Mandragorou. Hosté rovněž nepřijedou kompletní, protože jim schází Vieira, Tonelli a Ferrari.

V zápasech mezi Udinese a Sampdorií se jen málokdy daří hostujícímu celku. Hosté vyhráli soutěžní utkání naposledy v roce 2015. Sampdoria navíc letos nepředvádí zrovna stabilní výkony. V posledních deseti duelech se jí povedlo vyhrát jen čtyřikrát. Doria má nyní na kontě jen 32 bodů a od pásma sestupu ji dělí jen pět bodů. Příliš jí nejdou remízy, kterých uhrála dosud jen pět, což je třetí nejnižší číslo v celé lize. Minulé kolo pro ni neznamenalo nic pozitivního, protože dostala dvě branky od Atalanty.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Samir - Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Sema - Lasagna, Okaka
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Depaoli, Linetty, Ekdal, Thorsby - Quagliarella, Ramirez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.19 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (neděle 21:45)
Přímý souboj o Evropskou ligu a delikátní zápas z pohledu Gennara Gattusa se uskuteční pod Vesuvem v Neapoli. Domácí Partenopei totiž přivítají AC Milán. Když se oba celky utkaly v listopadu loňského roku, Neapol vedl ještě Carlo Ancelotti a Gennaro Gattuso byl po konci angažmá v Miláně bez práce.

Fakt, že se bude hrát o Evropskou ligu je přeci jenom pro oba týmy zklamáním. Začátek sezony jak Neapoli, tak i Milánu výrazně utekl a ještě v průběhu sezony došlo k významným personálním změnám. Do Neapole přišel Gennaro Gattuso a do Milána místo odvolaného Marca Giampaola Stefano Pioli. A své ovoce to přineslo.

Partenopei se výsledkově zvedli a dokonce triumfovali v Coppa Italia. Krom toho v ligové tabulce přeskočili i AC Milán, ovšem rozjetá Atalanta je těžko k zastavení a rozdíl mezi oběma celky je už příliš vysoký.

Podobné je to i na straně Rossoneri. Až příchod Stefana Pioliho a také Zlatana Ibrahimoviće s týmem pohnul a aktuálně mají Rossoneri vynikající formu. Porazili oba římské kluby a naposledy nasázeli čtyři góly Juventusu (4:2). Katastrofální vstup do sezony se však nadále promítá v tabulce - Milán je až na sedmém místě a ve zbytku sezony bude usilovat o šesté nebo páté umístění.

Ohlédneme-li se za statistikami vzájemných soubojů, lépe v nich za poslední dekádu vycházela Neapol. Pro fanoušky Rossoneri to zní neuvěřitelně, ale v Serii A AC nad Neapolí od roku 2014 nevyhrálo a velice výstižně to charakterizuje úpadek milánského velkoklubu.

Neapoli bude chybět pouze útočník Llorente, jinak je ho kádr pohromadě. Milánu zase stále chybí stopeři Duarte s Musacchiem a křídelník Samu Castillejo.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Demme - Callejón, Mertens, Insigne
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Bennacer, Saelemaekers - Rebić, Calhanoglu - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.62 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - US Sassuolo  (sobota 17:15)
Za posledních deset let se jen jednou stalo, že by se Sassuolo na půdě Lazia Řím povedlo vyhrát. V sobotu v podvečer se to svěřenci trenéra De Zerbiho pokusí zopakovat. Jenže současné Lazio je jasným favoritem a další body ztrácet nehodlá.

Lazio dlouho pronásledovalo turínský Juventus a doufalo, že mu síly vydrží co nejdéle. Nevydržely. Slabší lavička, větší únava a především velmi úzký kádr, to jsou všechno faktory, které způsobily razantní zastavení dobrých výsledků. Lazio prohrálo tři z posledních pěti duelů a první příčka se mu rázem hodně vzdálila. Tým trenéra Inzaghiho teď působí dojmem, že mu došel dech.

V minulém kole se mu sice na rozdíl od duelu s AC Milán povedlo dát branku, ale ani to tentokrát na body nestačilo. Druhou porážku v řadě mu tentokrát nepřichystal evropský velkoklub, nýbrž nováček z Lecce! Díky brance Felipeho Caiceda sice Lazio na půdě Lecce vedlo velmi rychle, ale ani to mu nestačilo. Domácím se dvěma góly povedlo otočit vývoj utkání ve svůj prospěch a řádně zamotat pořadí posledních tří míst.

A trenér Inzaghi dobře ví, že další body už jeho tým ztratit prostě nemůže. "V minulém kole jsem měl pocit, že se všechno obrátilo proti nám. Nic nám nevycházelo, v závěru jsme ještě hráli v oslabení. Moc mě mrzí, že se nám tohle utkání vůbec nepovedlo, měli jsme ho zvládnout mnohem lépe. Ne snad proto, že bychom přemýšleli nad Juventusem, ale takováto utkání prostě musíme vyhrávat. Za námi je situace velmi napjatá a my se už nemůžeme dovolit ztrácet body."

Lazio má to štěstí, že proti Sassuolu se mu velmi daří. A to dlouhodobě. Od roku 2013, kdy se Sassuolo usadilo v první lize, se Neroverdi radovali z výhry nad Laziem jen dvakrát. V Římě se jim to povedlo jen jednou, v pnoru 2016. Jinak se ale daří Laziu.

To se teď nebude moci spolehnout na obránce Patrica, který v minulém kole dostal chuť na lidské maso a kousl protihráče, za což si čtyři duely nezahraje. Pro zranění jsou mimo Marušić, Correa a také Lulić, což jsou pro trenéra Inzaghiho špatné zprávy.

Sassuolo se bude muset obejít bez Pedra Obianga s Filippem Romagnou, kteří jsou zranění. Oproti Laziu má ale De Zerbiho tým skvělou aktuální formu. Za poslední tři duely bralo Sassuolo vždycky tři body a má v plánu v tom pokračovat. Povedená série, která čítá také poslední vítězství nad Bolognou, dostala Sassuolo už na skvělou osmou příčku, což pro Sassuolo znamená velký úspěch. Porážku si po obnoveném startu připsalo Sassuolo zatím jen jednou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, Acerbi, Radu - Lazzari, Parolo, Leiva, Luis Alberto, Lukaku - Caicedo, Immobile
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Marlon, Ferrari, Kyriakopoulos - Locatelli, Bourabia - Haraslín, Djuričić, Boga - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.86 - 5.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - AS Řím  (sobota 19:30)
Brescia cítí jednu z posledních šancí, jak ještě alespoň na chvíli oddálit nepříjemnou pravdu týkající se sestupu. Na domácí půdě Stadio Mario Rigamonti se v sobotu večer postaví proti AS Řím. A hosté nejsou zrovna v ideálním rozpoložení, což už v posledních týdnech dokázali mnohokrát.

Ve hře je pořád 21 bodů, takže Brescia živí naději na záchranu, ale v jejím případě se jedná spíš o zbožné přání patrona Cellina, který musí dobře vědět, že jeho nezkušený a nepříliš kvalitní tým bojuje bitvu s větrnými mlýny. Aktuálně je Brescia až na předposledním místě a na sedmnácté Lecce jí schází sedm bodů. Nic nepřekonatelného, ale ani nic snadného. I vzhledem k tomu, že Lecce naposledy dokázalo přehrát i druhé Lazio, takže potenciál v jeho kádru rozhodně je.

Brescia taky umí překvapit, jako třeba když v předminulém kole zvládla vyhrát nad Hellasem Verona, ale naposledy se zase vrátila do normálu. Tedy k porážkám. Naposledy Brescia rozhodně nezačala špatně, když vstřelila rychlý první gól do sítě FC Turín. Ještě na konci první půle tento stav držela a vypadalo to nadějně. Jenže pak se třikrát prosadili domácí a z výhry zase nebylo nic.

V deseti posledních duelech se Brescii povedlo vyhrát jen jednou a to je něco, s čím se na záchranu pomýšlí jen hodně těžko. Čísla taky odpovídají boji o záchranu, protože Brescia se "pyšní" druhou nejhorší obranou s jednašedesáti inkasovanými góly, zatímco její nepříliš aktivní útok dal jen 28 branek. Horší je v tomto ohledu v rámci celé ligy již jen poslední Spal.

A trenér Diego López si dobře uvědomuje, že proti AS má jeho tým jen málo šancí. "Římané jsou velmi zkušený a kvalitní tým, který má v kádru několik šampionů. Čeká nás hodně těžká bitva, ale my tak stejně musíme brát každý duel bez ohledu na to, kdo proti nám stojí. Každý zápas je pro nás jako finále, do kterého musíme dát maximum našich sil a možností. Věřím, že odvedeme solidní výkon a při troše štěstí proměníme naše šance."

Brescia se nebude moc spolehnout na tři zraněné hráče, kterými budou Alfonso, Cistana a Bisoli. AS bude mít taky několik důležitých absencí. Pro karty nebudou moci nastoupit záložníci Cristante s Mchitarjanem a zranění nepustí do hry Smallinga, Jesuse a Santona.

I bez nich si ale Giallorossi v minulém kole poradili. Bylo to na hraně a o penaltě po ruce Manciniho se bude diskutovat ještě dlouho, ale tři body AS získalo. Otočilo totiž utkání s Parmou, které se pro něj nevyvíjelo dobře. Vlci tím ukončili sérii tří porážek v řadě a i kvůli tomu jsou nyní pátí s tím, že se musí neustále ohlížet za záda na hladovou Neapol.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Chancellor, Semprini, Matějů - Bjarnason, Tonali, Dessena - Zmrhal - Torregrossa, Donnarumma
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Ibañez, Fazio, Mancini - Zappacosta, Veretout, Diawara, Kolarov - Pérez, Pellegrini - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.32 - 4.78 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Atalanta Bergamo  (sobota 21:45)
Kdo jiný, než vedoucí Juventus by měl zastavit rozjetou mašinu jménem Atalanta Bergamo. Stará dáma bude chtít odčinit nečekaný kolaps v zápase s AC Milán a ještě více se přiblížit titulu. Do Turína ale přijede velice nebezpečný tým, který o sobě dává čím dál více vědět a který si vydobývá respekt nejen na Apeninském poloostrově.

Žádný Juventus, žádné Lazio ani milánské velkokluby či Neapol. Nejlepší formu mají v Itálii hráči Atalanty Bergamo. Po koronavirové přestávce jako jediní zůstávají stoprocentní. Atalanta v letošní sezoně píše další úspěšnou kapitolu klubu a je téměř jisté, že si i v příští sezoně zahraje Ligu mistrů. Zní to až neuvěřitelně, ale Bergamaschi mají šanci tu letošní dokonce ještě vyhrát. Od čtvrtfinále, kam se už probojovali, se bude hrát na jeden zápas, čili dva zápasy dělí svěřence Giana Piera Gasperiniho od finálové účasti. A Atalanta už zná i čtvrtfinálového soupeře, bude jím PSG.

Zpátky však k Serii A. Atalanta na podzim poztrácela některé důležité body a to ji prakticky stálo boj o titul. Hlavním cílem Bergamaschi ale nebylo Scudetto, nýbrž zopakování loňské sezony a v tuto chvíli to opravdu vypadá, že si to s Interem a Laziem rozdá o titul vicemistra Itálie.

První místo by měl znovu obsadit Juventus a to bez ohledu na jeho poslední vystoupení proti AC Milán. Stará dáma má na čele sedmibodový náskok a je málo pravděpodobné, že by o něho ještě přišla. Mezi Juventusem a Atalantou je pak jedenáctibodový rozdíl, ale to hosty nemusí vůbec trápit, sami totiž mají patnáctibodový "polštář" před Římem a Neapolí.

Juventus chová k Atalantě velký respekt, ale doma chce pochopitelně vyhrát. Dříve byla vzájemná bilance dominantou Staré dámy, ale v posledních letech v souvislosti s prudkým vzestupem Orobici už nejsou statistiky tak jednoznačné. Za tři roky vyhrál Juventus jen dva ligové zápasy z šesti možných.

Absence hlásí jen jedna strana a sice Juventus. K dispozici nebudou zranění Demiral, Khedira a De Sciglio.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonuci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Rabiot - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti, Hateboer - De Roon, Freuler, Gosens - Iličić, Gómez, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.79 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31243465:3075
2.SS Lazio31215567:3368
3.Atalanta Bergamo31206585:3966
4.Inter Milán31198465:3365
5.AS Řím311561056:4351
6.SSC Neapol311561050:4151
7.AC Milán311471043:3949
8.US Sassuolo311271257:5343
9.Hellas Verona3111101039:3843
10.Bologna FC311181244:4941
11.Cagliari Calcio3110101148:4640
12.Parma Calcio311161442:4239
13.ACF Fiorentina318111237:4335
14.Udinese Calcio31981430:4335
15.Turín FC311041737:5734
16.UC Sampdoria31951736:5332
17.US Lecce31771740:7128
18.Janov CFC31691638:6027
19.Brescia Calcio31562028:6121
20.SPAL 201331542223:5619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty týmy mi přijdou už dost vysátý a to je čeká ještě dost kol

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.football-italia.net/155702/ibra-if-i-wanted-old-milan

“Ibrahimovic is the most complete striker of all and I still haven’t seen another Ibracadabra.

“Someone 1.96m tall with the power of Mike Tyson, who knows how to dance like Muhammad Ali and is quick like Bruce Lee... No, there isn’t one.”

“When I go under the Curva, I feel alive and it makes [the fans] happy. They pray to their God.”

Ako bral som to s humorom ale toto uz mi pride ako keby tym deluziam aj veril...

OT: https://www.football-italia.net/155693/reports-inter-could-turn-allegri

Este nech pretiahnu aj Agnelliho, Buffona a rovno zmenia dresy na cierno biele

Reagovat
Yzemi

Proč to není pod serii A???

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáte na to někdo? Lazio zase marný?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo. Ale hlavně Sassuolu nebyl naprosto skandálně uznán gól pro “ofsajd” .

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě nedali penaltu, koukám

Reagovat
danko10

Lotito > VAR. To je fakt škandál, toto skurvené Lazio.

Reagovat
Pipo123

Pozor na ruku Manciniho v poslednom kole

Reagovat
danko10

Čo má (podľa mňa jasná) ruka Manciniho s tým, že Lácio v každom kole ide v nejakom takomto hovadstve?

Reagovat
Pipo123

že rozhodcovia sú kokoti a pískajú sračky

Reagovat
danko10

Aha. No tak aspoň, že to laziálom konečne prestalo stačiť.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty si tiež taký captain obvious v týchto veciach. V sezóne, kedy mal Rím najviac penált asi tak o 1 viac ako druhý a tretí, si tu dával týždeň čo týždeň štatistiky, ale pri Láziu sú to len sprosté chyby rozhodcov - pretože sa dejú všade. Nie nedejú. Rímu teda v minulom kole parádne pomohli, čo nikto nepopiera, ale väčšina sporných situácií šla ako pred covidom, tak aj po covide proti Rímu. A to tlačenie Lázia je teda neuveriteľné, a celé to umocňuje fakt, že tu je VAR, ale pri Láziu je pravidelne vypnutý...

Reagovat
smazaný uživatel

10 minut do konce, 1:1 nepohyblibej bez gólu, to vidím na penaltu

Reagovat
FORZAMILAN

....a už je tam, viď

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobře Sassuolo, po zásluze si pro ty tři body došlo.

Kdy jindy je na čase prohrát než dneska? Atalanta na vítězství a pojďte před Lazio. I tak věřím, že dneska si to Dybala zase ošéfuje a ukáže těm šupákům (svým spoluhráčům, aby nevznikla mýlka), jak moc jsou na něm závislí.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Alberto Aquilani

Ibanez 2 hrubice za 90 sekúnd. Ďalší Petrakyho majštrýk

Reagovat
Furia Ceca

Jinak proč je v každým preview Neapole na EF psáno "souboj o EL"? Neapol má jakožto vítěz Coppy EL ligu jistou...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve skvělý fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
castelL

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherná akce

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Dybalu by Juve pomaly bolo za Sassuolom to je zase grc zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej jak budeš blejt v pondělí touhle dobou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam uz nie je motivacia, som schopny uverit, ze ak to Atalante pojde tak im to este sneaky pustia v poslednom zapase :DDD ale tak kiblik si nachystam

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si vsadil při kurzu 4,2 že první gól bude do 15.minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon ma Cris normalne vlasy konecne, mna tie vrkociky strasne irituju neviem preco

Reagovat
CR7RONALDO

Už aj proti AC mal takéto vlasy. Inak ja tiež nemám tie copy, ale myslím si, že si to mohol do konca roka nechať, lebo sa mu s tým aj celkom darilo a ľudia by si spomínali na Ronalda v roku 2020 tak, že mal cop. A keby s tým náhodou vyhral aj ligu majstrov, v podstate by vytvoril novú verziu samého seba.

Reagovat
PP

Dybala tzv. na Berbatova.. Jinak záloha a křídelní hra Juve je katastrofa.

Reagovat
Melchior

Matuidi je úplně zbytečný hráč pro tenhle fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby se věnoval orientačnímu běhu nebo šachu, fotbal by o nic nepřišel

Reagovat
To som ja

Ak by sa Matuidi venoval orientačnému behu,tak už by ho nikto nikdy nenašiel

Reagovat
Furia Ceca

Bože, to je tak po všech stránkách na hovno, že ani nevím, kde začít... Seru na to. Ten tým je fakt zralej na komplexní přestavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela tam byl asi 2x náznak pěkný spolupráce Dybala x Ronaldo

Reagovat
Furia Ceca

Dybala, Bentancur, De Ligt, Demiral a brankáři jsou taky jediní, kteří snesou nějaký měřítko... Druhou šanci bych dal ještě Rabiotovi, Ronalda bych si nechal už jenom na rok + bych u nás nechal dohrát Chiella a Costu bych si nechal jako talisman. Zbytek může jít, Sarrim počínaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez opět fantastický.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernardeschi to je hráč tak pro Empoli nebo Cesenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

A Danilo tak pro Ascoli. Nejen že je to dřevák, ale ještě k tomu pomalej... konečně je dole, sráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, proč ten De Roon nenechal ty ruce za zádama

Reagovat
smazaný uživatel

Má někdo lepší záběr té ruky? Mě přišlo, že ji měl u těla teda.

Reagovat
PP

z takového hovna..

Reagovat
Melchior

On ještě Cris v těch penaltách předběhne Immobileho Jinak zasloužená, De Roon tam dal ruce jak školák. Navíc po těch dvou posledních penaltách proti nám trochu vzpruha. Teď to chce Costu (akorát to píšu v době jeho příchodu) v jeho god módu.

Reagovat
Furia Ceca

...a Atalanta tam pošle Muriela a bude to souboj žolíků

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, toho Pjanice už úplně odšmikli, co?

Reagovat
PP

stejně jako Barca Arthura. Možná je to dohodou klubů nebo se chovají oba týmy jako svině no..

Reagovat
Visca el barca

Tak Pjanic udělal 262 minut od přestupu. Arthur 4. Takže kdo je svině je asi jasně vidět ne?

Reagovat
Furia Ceca

Jj, přesně tak: ty

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Furia Ceca

Tak víš klasicky píču jako vždycky a zase děláš nějaký závěry na základě spekulací a svých dojmů... Jseš fakt nepoučitelnej.

Reagovat
Visca el barca

Mluvim o našem vedení. To, že si to klasicky nepochopil není můj problém.

Reagovat
Furia Ceca

Dalo se to pochopit i tak, že je to spíš narážka na naše vedení. Takže je to tvůj problém, když se neumíš jednoznačně vyjádřit.

Reagovat
Visca el barca

Já za to nemůžu, že seš vztahovačnej a nechápavěj.

Reagovat
Prefontaine

Reagovat
Furia Ceca

Já nejsem nechápavej, ty neumíš jenom psát. A za to teda můžeš.

Reagovat
Visca el barca

Proboha z jakýho důvodu bych myslel Juve? Já jsem tohle téma řešil víckrát. Každej to vždycky pochopil. Ty ne. Tak si to přiznej, že vždycky bouchneš jak čertík v krabičce, urazíš všechny okolo, ale sám chybu nepřiznáš.

Reagovat
Furia Ceca

A co je mi po tom, žes to řešil s ostatníma? Možná to všichni tenkrát pochopili, protožes to tenkrát napsal jinak...

"Pjanic udělal 262 minut od přestupu. Arthur 4. Takže kdo je svině je asi jasně vidět ne?" Sorry, ale to se dá pochopit, že narážíš na vedení Juve ve smyslu, že zatímco Barcelona chce Arthura předat v co nejčerstvějším stavu, Juve se snaží z Pjaniće vyždímat na poslední chvíli co nejvíc, což je podle tebe zavrženíhodné... Ostatně: tyhle "rozumy" k tobě vždycky dost pasovaly.

A nevím podle čeho soudíš, že jsem vybouchl. Fotbal je pro mě zábava a diskuze už moc nějak neprožívám, vždyť poslední dobou se už skoro ani nezapojuju... ono teda taky nemám na to včas tak jako kdysi, takže většinou na diskuze koukám jen tak zpovzdálí. A neurážím všechny okolo, urážím maximálně tebe. A jo, přiznávám: myslím si o tobě, že seš blbec už od doby, co si snažil v diskuzi pod SA vnutit ostatním svůj názor, že Piqué je nejlepší stoper na světě.

Reagovat
Visca el barca

Proč by Juve diktovalo Barce kolik odehraje minut? Barca přišla s tímhle dealem, aby vyrovnala účty. No a samozřejmě se jí nehodí do krámu, kdyby náhodou Arthur hrál dobře. Protože tahle výměna z pohledu Culés je prostě mimo. Druhá věc, že já si o tobě myslím to samé. Takže asi nemá dál smysl to rozebírat.

Reagovat
Panděvova ofina

Nechci se vám do toho nějak moc montovat, ale přijde mi lepší nechat hráče hrát, aby zůstal v zápasové kondici, než mu k tomu zbytek sezóny nedat čuchnout. Navíc se ti hráči, kteri maji přestupovat do jineho klubu ani kolikrát nezůčastní některých částí tréninku, v rámci zamezeni potencionálního "vyzrazení" různých zápasovych postupů a taktik. Za mě jsou svině z La Ligy

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Ruslan!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si myslel, že se mi zastavil obraz, ale on tak Matuidi normálně hraje

Reagovat
smazaný uživatel

parádně maršál

Reagovat
Melchior

popoběhl už Higuain za těch 20 minut na hřišti?

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, Sarri, ten propocenej límec

Reagovat
smazaný uživatel

a z toho vajglu si slintá na hrudník

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

To je smůla

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, to fakt není možný

Reagovat
PP

Juve by mělo dobrovolně zkontumovat výsledek ve prospěch Atalanty..

Reagovat
stuff

Kto sa z tych penalt moze tesit

Reagovat
Furia Ceca

Mě už taky sere, jak nás furt penalty tahaj z průseru... Dneska jsme si zasloužili prohrát.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta voleyball Bergamo

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri včera zase dokázal, že jeho taktika "nezapáleného vajglu" je naprosto neúčinná a na kvalitní týmy nepoužitelná

Reagovat
smazaný uživatel

Bonazzoli grande gol!

Reagovat
smazaný uživatel

A Gabbi! Wau,důležitý tři body z Udine!

Reagovat
Kocour Klapuška

Zatleskal jsem. Sampi zaslouzene

https://ibb.co/K6VZNN9

Reagovat
Alberto Aquilani

Nefauloval náhodou Theo Di Lorenza? Tí sudí to pískajú podľa toho, kto viac zakričí...

Reagovat
LesyJePan

Obaja sli rovnako si myslim

Reagovat
Alberto Aquilani

Stanko Lobotka v tom obtiahnutom drese vyzerá, akoby jednu z tých twinsiek zjedol...

Reagovat
Eldarion

Reagovat
blaugrana

slim fat

Reagovat
Kovi81

Reagovat
el Principito

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Steve Stifler

V Serii A není VAR? Vždy tohle byl od Bonaventury neskutečnej dive

Reagovat
LesyJePan

Faul bol, Bonaventura to prikraslil.

Reagovat
LesyJePan

to je troll ten sudi

Reagovat
JozefJ

Dneska to zas bude na porážku

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Manuel Locatelli může po dvou letech opustit Sassuolo. Zájem o italského záložníka má Juventus, který by chtěl protistraně vyjma finanční kompenzace poslat některého z mladých hráčů. (sport-express.ru)

Já bych jim dal některého ze STARÝCH hráčů (Khedira, Matuidi, De Sciglio, Rabbiot, Ramsey) a nebo klidně VŠECHNY!

Reagovat
10

kolik ti je, že je pro tebe Rabiot v 25 letech starej?

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne tak starej jako nepotřebnej, jestli si pochopil jak jsem to myslel

Reagovat
Panděvova ofina

Dejme ihned vědět tvůrcům Pravidel českého pravopisu, že slovo "starý" je synonymem pro slovo "nepotřebný".

Reagovat
Fortex

Reagovat
smazaný uživatel

No Locatelli to opravdu vytrhne.

Reagovat
Panděvova ofina

Valero opět v základu na úkor Eriksena. Co se to proboha děje

Reagovat
smazaný uživatel

celá zaloha je reklama na hloupy vtip

Reagovat
JozefJ

Alebo sa chce zbaviť pár hráčov preto.ich necháva hrať

Reagovat
Koubinhor

to je peklo

Reagovat
lnterista

Oni nedávají Inter na Digi?

Reagovat
lnterista

No proto

Reagovat
cresposuper

Brozovic v zaklade

Reagovat
smazaný uživatel

Brozovic je jedini zaloznik co si dnes ako reakciu na start nezasluzi :DDDD

Reagovat
castelL

Reagovat
lnterista

To už asi na titul není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Ještě že nepotřebujeme golmana.

Reagovat
smazaný uživatel

Stale vstrebavam W164 je vestec

Reagovat
Panděvova ofina

Ten Borja prostě není nic

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne simuluje, v hereckom kruzku asi hraval krik

Reagovat
Panděvova ofina

Koukám, že ten Aina z Chelsea není vůbec špatnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Samir si nieco zasnupal dnes ako vidim da fq Borja tiez presviedca o svojej kvalite... Ked uz ja uznam, ze dnes je najlepsi Gaglia tak je jasne ze nieco je VELMI zle

Reagovat
Panděvova ofina

Young je dnes fajn, ale ta záloha bez Sensiho, Barelly, nebo Eriksena je prostě absolutně nekreativní.

Reagovat
cink

To je úplně tragédie.

Reagovat
JozefJ

Ja keď vidím Gagliardiniho tak ma ide šľak trafiť

Reagovat
Alberto Aquilani

Olsen > Handanovic

Reagovat
smazaný uživatel

Harsh. ... but fair...

Reagovat
smazaný uživatel

'Borja is in his prime years while eriksen is still young and unproven. It makes sense'

Reagovat
cink

On ten juventusak ani nevystřídal

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
lnterista

Pekny goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa normalne bojim co im ten Conte cez tie polcasi robi. Podla toho co hravaju v prvych polkach v poslednej dobe mi to pripada ako by boli banda masochistickych prasiat Mohli by uz aj normalni match mat po dlhej dobe...

Reagovat
lnterista

On tam toho Eriksena neda

Reagovat
smazaný uživatel

dal

Reagovat
Panděvova ofina

Nechápu, ale to asi nikdo, krom Conteho

Reagovat
10

klasickej Tonda, Eriksen půjde v zimě do Turecka

Reagovat
lnterista

Já mu taky moc nedavam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele