Serie A - preview 26. kola

29.02.2020, 08:55, aktualizováno 09.03.2020, 08:27
Previews
Poslední Brescia Calcio se v rámci dohrávky 26. kola Serie A představí na hřišti Sassuola. Hostující mužstvo potřebuje zabrat, pokud chce ještě reálně pomýšlet na záchranu...
US Sassuolo - Brescia Calcio  (pondělí 18:30)
Sassuolo bude v pondělí v podvečer čelit jedné nepříjemnosti. Pokud jde o jeho vzájemné duely s Brescií, tak na domácí půdě ještě nikdy neslavilo tři body! Další šanci má v chaoticky poskládaném víkendu a do zápasu jde jako jasný favorit.

Napříč první i druhou ligou Sassuolo hostilo v Reggio Emilia Brescii už čtyřikrát, ale ani jednou se mu nepovedlo ji porazit. Teď by se mu tři body ale náramně hodily. I vinou toho, že odehrálo jen 24 zápasů, je stále až na dvanáctém místě a má mnohem blíž k sestupu než k pohárům. Soutěžní duel odehrálo Sassuolo naposledy v polovině minulého měsíce a jeho hráči už jsou hodně natěšení na další porci ligového programu.

Obránce Gianmarco Ferrari, který byl u poslední ligové porážky od Parmy, řekl: "Minulé kolo jsme neodehráli moc dobře a inkasovali jsme po chybě v obraně. Takové chyby nemůžeme dělat, pokud chceme být v tabulce výš. Máme dostatečně kvalitní a ambiciózní celek, takže se nebojím, že bychom klesali tabulkou. Naopak se chceme pořád zlepšovat. Ta delší pauza nám určitě prospěla a mohli jsme se dát po zdravotní stránce víc dohromady.

Domácímu celku trenéra De Zerbiho budou scházet jen dva hráči, zranění Chiricheş s Tripaldellim. Brescia přijede bez vykartovaného obránce Matějů a kromě něj postrádá také zraněného Alfonsa.

Dobrou zprávou pro Sassuolo je fakt, že hraje doma. V minulém kole totiž na Mapei Stadium podlehlo Parmě a nedalo jí gól. Že by ale zůstalo doma na suchu dvakrát v řadě, to se mu stalo naposledy v roce 2018. Existuje tedy poměrně vysoká šance, že Sassuolo skóruje. Neroverdi mají s Brescií společnou jednu věc - žádné jiné týmy v Serii A tento rok nedostaly víc branek z hlaviček (už devět).

Brescia je stále až na předposledním místě s pouhými šestnácti body na kontě. Do tohoto zápasu jde se dvěma porážkami v řadě. Po prohře s Juventusem si nevzalo ani jeden bod ani z utkání s Neapolí. A to přesto, že díky brance Jhona Chancellora šla do vedení.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ferrari, Romagna, Kyriakopoulos - Locatelli, Obiang, Djuričić - Berardi, Caputo, Boga
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Cistana, Chancellor, Martella - Bisoli, Tonali, Dessena - Skrabb - Balotelli, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.07 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - SPAL 2013  (neděle 13:45)
Na krásném devátém místě se před tímto kolem nachází Parma. Pro Ducali je to po letech bojů u spodka tabulky a pobytu v nižších soutěží velké zadostiučinění. Severoitalský celek dokonce pošilhává po evropských pohárech a proti SPALu má reálnou šanci se ještě více přiblížit. Utkání se bude kvůli obavám z rozšíření koronaviru hrát bez diváků.

Šesté místo zaručující Evropskou ligu není vůbec daleko, Parma na něj ztrácí jen jeden bod, nicméně situace je kolem těchto příček pořádně nahuštěná. Parma mezi největší favority samozřejmě nepatří, ale proč by nemohla překvapit? Dosud si ve městě šunky vedli velice dobře. V minulém kole zvítězili nejtěsnějším rozdílem na hřišti Sassuola a od nového roku zaznamenali již třetí vítězství.

V neděli na Ennio Tardini zavítá SPAL, kterému se naopak vůbec nedaří. A nedaří se mu natolik, že byl od kormidla odvolán kouč Semplici, jehož nahradil Di Biagio. Někdejší kouč italské jedenadvacítky bude mít složitou úlohu, protože SPAL už ztrácí na nesestupové pozice osm bodů. Naposledy se už pod Di Biagiovým vedením statečně pral s Juventusem, ale na body dle očekávání nedosáhl.

Jestli něco současnou Parmu trápí, je to rozsáhlá marodka. Zranění do hry nepustí Ingleseho, Sepeho, Adoranta, Barillu, Scozzarellu, Kucku nebo Lauriniho. Aby toho nebylo málo, tak na lavičce nebude ani suspendovaný kouč D'Aversa, takže tým povede asistent Tarozzi. Na druhé straně se do zápasu nezapojí potrestaný Strefezza i zdravotně indisponované duo Cerri-Dabo.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Colombi - Darmian, Iacoponi, Alvés, Gagliolo - Hernani, Brugman, Kurtić - Kulusevski, Cornelius, Gervinho
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Berisha - Cionek, Bonifazi, Zukanović, Reca - Missiroli, Valdifiori, Castro - Valoti, Petagna, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.48 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Janov CFC  (neděle 15:00)
Za zavřenými dveřmi, kvůli obavám z koronaviru, se bude hrát i v Miláně na San Siru, kam zavítá k dohrávce odloženého kola CFC Janov. Rossoneri po zápase s Fiorentinou spílali sudímu Calvaresemu za bodovu ztrátu a tu si budou chtít v domácím prostředí vynahradit. AC Milán se stále nevzdává šance na evropské poháry, Janov zase bojuje o záchranu.

AC Milán remízu 1:1 z Florencie těžko rozdýchával, na druhou stranu si za výsledek tak trochu může sám. Proti Fiorentině vedl a hrál v početní převaze, jenomže sudí Calvarese posoudil střet Romagnoliho s Cutronem za penaltový, aniž by se pár minut před koncem přesvědčil u videa a to se nakonec ukázalo být klíčovým. Na Calvareseho si pak stěžovali nejen hráči ale i vedení v čele s legendárním Paolem Maldinim.

Zápas s Fiorentinou je pryč a Milán už to zpátky nevrátí, tři body ale může získat jinde - doma na San Siru proti Janovu. Milánští po návratu Zlatana Ibrahimoviće evidentně pookřáli a na jejich hru se po dlouhých letech zase dá dívat, což je zároveň dobrý příslib do bojů o evropské poháry, jinými slovy s Milánem se musí počítat. Od začátku nového roku AC prohrálo jen městské derby s Interem.

Kvůli koronaviru Milánští nehráli téměř dva týdny a svůj duel s Janovem musí sehrát před prázdnými tribunami. "Byly to divné dny, nehráli jsme skoro dva týdny, ale zase na druhou stranu jsme mohli dobře zregenerovat," prohlásil stoper Simon Kjaer, jenž následně dodává: "Bez fanoušků to nebude dobrý zážitek. Není nic, co by vás hnalo, všechno bude prázdné." Zlepšil se i Janov, který má ale úplně jiné starosti. S dvaadvaceti body na kontě bojuje o přežití v Serii A a zatím to vypadá, že v tomto směru bude bojovat i proti konkurenční Sampdorii. Janovu se určitě vyplatili investice do kádru a příchod některých zkušených borců. Teprve minulý týden Grifoni přišli o čtyřzápasovou neporazitelnost, když doma v přestřelce podlehli rozjetému Laziu.

Domácí premiéru, ale paradoxně bez diváků, prožije Asmir Begoviće. Náhradní brankář se postaví mezi tři tyče kvůli zranění Gigiho Donnarummy. Nepůjde však o debut absolutní, neboť Begović už stačil zasáhnout do zápasu s Fiorentinou. Vedle této změny zůstávají zranění Duarte, Krunić, Bíglia a Kjaer. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, Lerager, Ghiglione, Radovanović a Pinamonti jsou zranění.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Begović - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Theo Hernández - Bennacer, Kessié, Castillejo - Calhanoglu, Rebić, Ibrahimović
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Romero, Soumaoro, Masiello - Biraschi, Behrami, Schöne, Sturaro, Criscito - Sanabria, Panděv
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.05 - 6.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Sampdoria cítí velkou šanci na úprk co nejdál od pásma sestupu, protože má oproti většině svých konkurentů k dispozici o jeden až dva zápasy navíc. Jeden z nich odehraje na domácí půdě, kam v neděli zavítá Hellas.

Sampdoria má několik pádných důvodů k tomu, aby vyhrála. Tím hlavním je její nutnost získávat body, protože celek z přístavního města je stále velmi blízko sestupové propasti. V tuto chvíli se kymácí až na 17. místě těsně před svým městským konkurentem a její náskok se smrsknul na pouhý bod. Má ale k dispozici o zápas víc než ostatní týmy v poslední trojce, čehož chce Ranieriho výběr využít za každou cenu. A historická bilance proti Hellasu mu nezřízeně nahrává.

Doria totiž za dlouhých 23 zápasů s Hellasem v rámci Serie A prohrála jen jednou! V patnácti případech vyhrála a velkou roli v tom hrála její velmi dobrá defenziva. V téměř polovině utkání se totiž Hellasu nepovedlo obranu Dorie překonat. Aktuální rozložení sil je však přeci jen trochu jiné a Dorii čeká ještě pořádný kus práce, má-li se zachránit. Jejím posledním soutěžním duelem byl debakl o pěti inkasovaných brankách od Fiorentiny.

A záložník Albin Ekdal doufá, že tentokrát Doria vykročí mnohem lepší nohou. "Stále na sobě vidíme chyby, které děláme. Máme velký prostor pro zlepšení v obraně, útoku i mezihře. Poslední kolo jsme hodili za hlavu a měli dost času zapracovat na tom, co jsme udělali špatně. Všichni tady hýří optimismem a nemůžeme se dočkat, až se znovu postavíme na hřiště. S Hellasem to bude hodně těžké, ale musíme získávat body."

I přes delší pauzu Sampdoria stále postrádá zraněnou trojku Ferrari, Linetty a Thorsby, k nimž se přidali také vykartovaní Ramírez a Murru. Hosté přijedou bez vykartovaného Velosa a zraněných Boriniho, Pazziniho a Faraoniho.

Zvlášť vepředu proto Hellas přišel o podstatnou část kvality. Stále je ale velkým favoritem, protože mu patří osmé místo a za posledních deset duelů neprohrál ani jednou. Pokud proti Hellasu nastoupí Fabio Quagliarella, bude to jeho 460. zápas v Serii. Tím mimochodem překoná legendy jako José Altafini, Sergio Pellissier nebo Daniele De Rossi (všichni jsou na čísle 459).
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Tonelli, Augello - Depaoli, Ekdal, Vieira, Jankto - Gabbiadini, Quagliarella
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Günter, Rrahmani, Kumbulla - Dawidowicz, Pessina, Amrabat, Lazović - Verre, Zaccagni - Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.19 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 18:00)
Jeden z mnoha duelů první ligy, který se bohužel odehraje bez diváků, začne na stadionu Friuli v Udine. Soupeřem Zeber se stane Fiorentina, která se sice nepyšní zrovna ideální formou, ale právě proti Udinese se jí daří.

Udinese se snaží zuby nehty bojovat o to, aby se zachránilo. Jeho předsezónní cíle možná byly o trochu vyšší, ale po nepodařeném úvodu do sezony budou fanoušci zřejmě rádi i jen za záchranu. K ní má Udinese nakročeno, ale rozhodnuto samozřejmě není o ničem. Pořád je až na patnáctém místě v tabulce a na sestupové pásmo má náskok pouhých pěti bodů. Radovat se tedy ještě ani zdaleka nemůže.

A na nějaké posouvání tabulkou vzhůru to zatím taky nevypadá. Od poloviny ledna totiž Udinese nevyhrálo a body se mu na kontě připočítávají jen velmi pomalu. Po delší době ale Udinese taky přestalo prohrávat a aktuálně má za sebou už tři remízy v řadě. V minulém kole si mohli svěřenci trenéra Gottiho polepšit mnohem víc, protože dlouho drželi nad Bolognou vedení. Jenže stačila chvíle nepozornosti a v nastaveném čase utkání se prosadil Rodrigo Palacio.

A trenér Gotti doufá, že podobné výpadky se nebudou opakovat. "Proti Bologně jsme rozhodně nebyli favoritem, ale nezalekli jsme se. Líbilo se mi, jak se můj tým prezentoval. Mrzí mě ale, že jsme na konci ztratili koncentraci a inkasovali. Nebylo to poprvé, co jsme dobře rozehraný zápas ztratili v takové chvíli. Musíme na tom pracovat, takhle bychom se nikam neposunuli. Chci po týmu víc důrazu v závěrečných pasážích hry."

Gottiho tým se bude muset obejít bez dvojice Prödl a De Maio. Fialky mají větší absence, protože kvůli kartám nemůže nastoupit obránce Dalbert a dlouhodobými marody jsou Kouamé s Ribérym.

Fanoušci Fiorentiny neprožívají ideální sezonu a ani převzetí klubu novým vedením v čele s Roccem Commissem zatím nepomáhá. Fialky se trápí až na 13. místě a když už se zdá, že se posunou výš, vždycky je něco srazí na kolena. Tak třeba se dočkají teď, po vítězství nad Sampdorií a remíze s AC Milán.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Troost-Ekong, Nuytinck - Larsen, Mandragora, Fofana, Sema - De Paul - Okaka, Lasagna
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Duncan, Castrovilli, Igor - Chiesa, Vlahović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.11 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Inter Milán  (neděle 20:45)
Turín hostí slavné derby dvou nesmiřitelných rivalů. Nedělní program bude završen oslavou tradic i odvážných vizí, protože na Allianz Stadium dorazí Inter. Oba kluby si to rozdají v přímém boji o první místo a oba doufají, že tím nakročí k vysněnému Scudettu.

Dlouhá léta rivality, nenávisti a neutuchajících diskuzí nejen tady na EF, ale i ve světě. Přesně to spojuje jedno označení - Derby d‘Italia. Tohle slovo použil poprvé známý italský novinář z Gazzetty Gianni Brera v roce 1967 a od té doby se vžilo v podstatě jako oficiální název. Označuje dva doma nejúspěšnější italské týmy. Článků rozebírajících, proč se oba týmy tak nesnáší a nevynechají jedinou možnou příležitost, jak hanobit jméno soupeře, už bylo popsány mraky.

Tentokrát se k tomu přidala i vidina Scudetta, kterou Inter dlouho neměl a svým věrným nenabízel. V letošní sezoně si ale vzal z Juventusu v mnoha věcech příklad a aby svou naději na Scudetto podpořil, angažoval muže spojeného s nedávným úspěchem Juventusu - Antonia Conteho. A to bylo něco, co s trochou nadsázky spojilo oba tábory. Oba pochopitelně našly další důvod, proč jim je soupeř ještě méně sympatický.

Na lavičce Juventusu mezitím sedí Maurizio Sarri a ani v jeho případě se nedá říct, že by fanoušci byli spokojení. Mimo jiné i proto, že ofenzivní fotbal jím praktikovaný a jím slíbený zatím nedorazil. Naopak, vzhledem k materiálu v kádru a suverénnímu pocitu nadřazenosti Juventus zůstává za očekáváním. V lize se mu daří držet první místo, ale několikrát už klopýtl. A ke všemu se do laufu dostalo Lazio, kterému schází na první příčku jen jeden bod!

Juventus jde do utkání s vědomím, že se mu nepovedlo ani první dějství Ligy mistrů. Pro tu má Juventus slabost, respektive je dlouhodobě posedlý ziskem ušatého poháru. A stále se mu to nedaří. Ideálně nenakročil ani nyní, když se představil na půdě Lyonu. Domácí celek totiž hrál s Juventusem vyrovnanou partii a díky trefě mladíka Lucase Tousarta prohrál první duel. To jen zvýšilo tlak tisku a veřejnosti, takže se nyní volně mluví o tom, že pokud Sarri nezvládne utkání s Interem, mohl by být propuštěn.

Taková situace samozřejmě na klidu nepřidá. Ještě štěstí, že Juventus netrápí tolik absencí. Mimo hru zůstává zcela jistě vlastně jen obránce Demiral. I historické tabulky Juventus favorizují. Stará dáma s Interem prohrála jen jednou za posledních 14 utkání první ligy a body soupeři nehodlá nechávat ani teď.

Záložník Miralem Pjanić sdělil: "Je pravda, že se nám teď zrovna nedařilo hrát tak, jak bychom si představovali. Utkání s Lyonem jsme měli zvládnout mnohem lépe a odvézt si lepší výsledek. Teď to musíme hodit za hlavu a soustředit se jen na Inter. To je zápas, který musíme vyhrát, pokud se chceme ucházet o titul."

Trenér Antonio Conte určitě kuje plán, jak vyzrát na favorita utkání. Jindy elektrizující atmosféře zcela jistě nenahrává fakt, že se utkání bude hrát bez diváků. Důvodem je samozřejmě panický záchvat Itálie z šířícího se koronaviru.

Stranou toho, Inter se pokusí obrat Juve o body bez Sensiho, což je pro záložní řadu Nerazzurri velká potíž. Chybět bude i Roberto Gagliardini a Victor Moses. Interu se v minulém kole týkalo omezení v podobě odložení duelu, takže si v poslední době střihl jen dvojduel s Razgradem. Oba zápasy ale zvládl na výbornou a už se může těšit na španělské překvapení z Getafe.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Ramsey, Bentancur, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Ronaldo
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godín, Škriniar, De Vrij - Candreva, Barella, Brozović, Eriksen, Young - Martinez, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.38 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Lecce v minulém kole nestačilo na AS Řím a dostalo od něj čtyři branky. Na léčbu z debaklu si ale nevybralo ideálního soupeře, protože na Stadio Via del Mare zamíří Atalanta. Kromě toho, že jsou Orobici ve skvělé formě, měli také dostatek času na regeneraci svých sil.

Nováček z Lecce oslnil několika výtečnými výkony, které ho rázem katapultovaly mimo nebezpečí sestupu. Po Turínu, Neapoli a SPALu si chtěli na opasek připnout i skalp AS Řím, jenže to už nevyšlo. Namísto toho se proti trápícímu klubu z Věčného města vytratily všechny atributy, které Lecce až donedávna ve zmíněných duelech obklopovaly. S Římem Lecce tvrdě narazilo a dostalo od něj čtyři branky, aniž by samo skórovalo.

S Atalantou to těžko bude jiné. Tým z aktuální "velké čtyřky" se totiž pyšní tou největší ofenzivní silou v lize. Dal už 63 branek a to má ještě jeden zápas k dobru. Lecce naopak trpí vzadu, což dokazuje už 49 inkasovaných branek. Mimochodem je to nejhorší obrana v lize, takže tady můžeme očekávat dostatek branek. Domácí si svou roli outsidera moc dobře uvědomují a hodlají udělat maximum, aby se minulé kolo neopakovalo.

Záložník Alessandro Deiola prohlásil: "V minulém kole nám nevycházelo naprosto nic. Najednou jsme ztratili odvahu a dělali hloupé chyby. Proti Neapoli nebo Turínu jsme si vedli mnohem lépe, hráli jsme sebevědomě a nebáli jsme se. Proti Atalantě to musíme zopakovat. Víme, že máme vlastní silné zbraně a že nesmíme jít na hřiště s poraženeckou náladou. Pro nás je každý bod důležitý a musí to být vidět i z našeho projevu."

Zrovna proti Atalantě to ale Lecce z historického hlediska moc nevychází. Doposud Lecce s Orobici vyhrálo jen jeden jediný zápas (v roce 2005) a jinak se raduje především Atalanta. Při prvním měření sil v této sezoně Atalanta rovněž vyhrála, o což se postarali Zapata, Gómez a Gosens. Domácímu týmu teď navíc schází Farías, Saponara, Babacar a Falco, čili podstatná ofenzivní složka.

Atalanta hrála soutěžní duel naposledy v Lize mistrů proti Valencii a dopadl nad očekávání dobře. Se zkušeným soupeřem neměla Atalanta coby svěží vítr v milionářské soutěži žádné slitování a nasázela mu čtyři branky. Ligový duel se Sassuolem byl pro nebezpečí koronaviru odložen, takže posledním ligovým kláním zůstává výhra nad AS Řím. Právě tomu Atalanta uniká a nehodlá se čtvrté příčky vzdát.

O její ofenzivě už byla řeč, ale velkou zbraní Atalanty je její lékařský tým. Ten s několika výjimkami drží Gasperiniho partu pohromadě a ani tentokrát se zkušený trenér nemusí obávat nějakého vleklého zranění. K dispozici má veškerá esa. Přesto i hráči La Dea umí klopýtnout a jejich fanoušci doufají, že se nebude opakovat utkání se SPALem z ledna.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Vigorito - Donati, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Majer, Petriccione, Deiola - Mancosu, Barák - Lapadula
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Palomino, Djimsiti - Castagne, De Roon, Freuler, Gosens - Gómez - Iličić, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.16 - 5.56 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (neděle 18:00)
Cagliari se stále nedokázalo vymotat z krize a dalším soupeřem srdeční záležitost tahouna Nainggolana. Problémem pro Cagliari je to, že proti AS Řím se mu vůbec nedaří. A je to už pěkně dlouho, co se mu povedlo doma nad Vlky vyhrát.

Byla to ještě ta slavná "španělská" éra Enriqueho ofenzivního fotbalu, když se Cagliari radovalo z domácí výhry nad AS naposledy. Zápas se konal v únoru 2012, do sítě brankáře Stekelenburga se dvakrát prosadil Thiago Ribeiro a od té doby se Cagliari na Sardinii spíš trápí. A nejen na Sardinii, ale všeobecně. Na to, jak ze začátku soutěže Maranův výběr šlapal jako hodiny, poslední měsíce znamenají krizi. A zkušený trenér nemůže najít příčinu, kde se jeho mužstvo "rozbilo".

Cagliari za posledních deset soutěžních duelů nevyhrálo ani jednou a připsalo si v této pasáži jen tři remízy. V minulých dvou duelech se mu nepovedlo ani jednou skórovat a bez toho se vyhrává hodně těžko. Ze Stadio Sant'Elia si v minulém kole odvezla tři body Neapol, které kromě solidní obrany stačila jediná trefa Driese Mertense.

Tenhle stadion měl dlouhou dobu pověst těžko dostupné pevnosti, odkud se body prostě nevozí. Ve dvanácti dosud odehraných duelech na své půdě však Cagliari prohrálo pětkrát a celkem si zde vysloužilo jen 17 bodů. Pravda, Cagliari má ještě jedno utkání ve srovnání s AS Řím k dobru, ale i tak je jeho jedenáctá příčka spíš zklamáním.

Do brány Cagliari se po delší odmlce způsobené zraněním zase vrátil Alessio Cragno a obrana Cagliari na něj hodně spoléhá. Absence ale přesto neubývají. Na marodce najdeme hráče jako Ceppitelli, Faragò a Pavoletti, k nimž musíme připočíst také vykartovaného záložníka Nahitana Nándeze.

Velkou část kariéry, alespoň v rovině emocionální, prožil v Římě Radja Nainggolan. "Pro mě budou zápasy s AS Řím vždycky velmi osobní, protože mám ke klubu vřelý a hodně úzký vztah. Na Olimpicu jsem zažil krásné chvíle a rád na ně vzpomínám. Teď je ale mojí prioritou Cagliari, můj druhý domov. A udělám všechno, co je v mých silách, abychom uhráli dobrý výsledek."

Ani Římané nebudou v utkání s Cagliari kompletní. Pro karty vynechá jedno utkání stoper Gianluca Mancini a jinak mezi zraněné se počítají Zaniolo, Diawara, Pellegrini, Zappacosta, Mirante a klasicky Pastore.

Římané mají za sebou (z velké části) krizi, do níž se dostali po novém roce. První zápas s Gentem je ale nastartoval a naplno se potenciál AS rozvíjel v minulém kole Serie A. To Vlci nadělili čtyři branky do sítě Lecce a připsali si důležité tři body. Na vysněnou Ligu mistrů a s tím spojenou čtvrtou příčku ale pořád ztrácejí dostatek bodů. Ve venkovních duelech získali Giallorossi už 21 bodů.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Klavan, Pisacane, Pellegrini - Ionita, Cigarini, Rog - Nainggolan - J. Pedro, Simeone
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lopez - Bruno Peres, Fazio, Smalling, Kolarov - Cristante, Veretout - Ünder, Mchitarjan, Kluivert - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.65 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Bologna FC  (sobota 15:00)
Itálie se vzpamatovává ze strachu způsobeného šířícím se virem a z toho důvodu jsou mnohé zápasy odkládány, či hrány bez diváky. To ale není případ Lazia s Bolognou, protože v Římě se hrát bude a budou u toho i diváci. Favoritem bude samozřejmě Lazio, kterému schází jen bod na první Juventus.

A to je něco, co tady dlouho nebylo. Lazio je opravdovým zjevením a pod vedením trenéra Inzaghiho se překonává. Tým, který dříve vyhlížel Evropskou ligu a tajně snil o Lize mistrů, tentokrát postoupil ještě výš. Zdařilé výkony v letošní sezoně totiž Římany postavily po bok Juventusu a Interu, od kterých se vyzyvatelský boj tak nějak očekával. Když se dva perou,.. však to znáte. Laziu se zatím daří a vyhýbají se mu také delší absence u klíčových hráčů.

Na přelomu ledna a února sice Lazio několikrát zaváhalo a po prohraném čtvrtfinále Coppa Italia s Neapolí remizovalo také v lize proti AS, ale únor už zase patří jen jemu. Lazio v pěti duelech za tento měsíc odehraných jednou remizovalo a ve všech ostatních případech si poradilo na jedničku. Patřilo mu i minulé kolo, ve kterém si díky větší palebné síle nakonec nechalo tři body, o které byl chudší Janov.

Byla to bitva, ale Lazio ji opět zvládlo. I s přispěním nejlepšího střelce ligy, Cira Immobileho. Sympatický blondýn má na kontě už 27 přesných zásahů jen v rámci ligy a to znamená jasné první místo s náskokem šesti branek na legendárního Cristiana Ronalda. V souvislosti s Immobilem musel trenér Inzaghi přeci jen řešit určité problémy, neboť jeho eso vynechalo několik tréninků z důvodu vysokých teplot.

Přesto si je Inzaghi jistý kvalitou kádru. "Bologna mě zaujala svým stylem hry i tím, že se nevzdává. Myslím, že to na ni přenesl trenér Mihajlović. Každopádně je to tvrdý oříšek a bude pro nás znamenat hodně potíží. Musíme být obezřetní. Pokud se ale máme ucházet o nejvyšší příčky, musíme zvládat zápasy s kýmkoli."

V duelech Lazia s Bolognou se nám poslední dobou vyvinula taková zvláštní, nepěkná věc. Rysem tohoto střetu je totiž neschopnost domácího týmu vyhrávat. Když se naposledy radoval domácí tým ze tří bodů, psal se rok 2015!

Tentokrát se trenér Inzaghi bude muset obejít bez Luliće s Acerbim, což už je velký zásah do základní sestavy. Hosté z Bologně postrádají zraněné Dijkse, Krejčího, Medela, Svanberga a Sansoneho, zatímco Mbaye nemůže hrát pro karty.

Bologna první část února zvládla, ale aktuálně už má dva zápasy bez výhry. Po nečekaném debaklu od Janova se vzchopila jen mírně, protože v minulém kole nabídla svým fanouškům remízu s Udinese, vybojovanou až v nastavení.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Vavro, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Jony - Correa, Immobile
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Bani, Danilo, Denswil - Schouten, Poli - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.29 - 5.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Turín FC  (sobota 20:45)
Hráči Neapole se pomalu ale jistě zvedají. V italské nejvyšší soutěži už poskočili na pohárové šesté místo a pochopitelně pomýšlejí i na vyšší mety. V sobotu večer se na San Paolo představí Turín FC, kterému se naopak vůbec nedaří a to ani po změně trenéra. Díky pěti porážkám v řadě se nebezpečně přiblížil sestupovému pásmu.

Po zpackaném začátku sezony to s Neapolí přeci jen vypadá lépe. Svěřenci Gennara Gattusa v Serii A vyhráli čtyři z posledních pěti duelů včetně toho s Juventusem a v tabulce už se dostali na pohárové pozice.

Neapol se v úterý postavila v osmifinále Ligy mistrů Barceloně a po dobrém defenzivním výkonu s ní remizovala 1:1. Do odvety na Camp Nou to možná není nejlepší výsledek, na druhou stranu Neapol je stále ve hře a stát se může cokoliv. Sám trenér Gennaro Gattuso byl s výkonem Partenopei spokojen.

Jestli někdo v Itálii nemá formu, pak je to Turín FC. Po odvolání Waltera Mazzarriho se kormidla ujal Moreno Longo, ale dosud žádné zlepšení nepřišlo. Turín dál prohrává a výrazně se propadá tabulkou, naposledy nestačil na AC Milán a i to se zákonitě promítlo do stávajícího pořadí. Granata spadla na čtrnácté místo a k dobru před osmnáctým Janovem má jen pět bodů. Po zápase v Neapoli budou mít hosté před sebou naprosto zásadní období, postupně se utkají s Udinese, Parmou a Cagliari a očekává se, že v těchto zápasech by se mohl lámat chleba. Mimochodem pak už na Granatu zase čekají tvrdé oříšky - Lazio, Juventus nebo Inter.

V Neapoli sice Turín nebude favoritem, ale bez šance také není. Loni na San Paolo remizoval 0:0 a mimochodem branka nepadla ani v prvním vzájemném utkání z počátku října loňského roku.

Partenopei stále nemohou využít služeb stopera Koulibalyho, což je tradičně velká ztráta a chybějí i další jako Malcuit, Lozano nebo nově i Belgičan Mertens. I bez těchto opor by si Neapol měla s Turínem poradit. Hostům bude chybět pouze Millico.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Maksimović, Hysaj - Allan, Demme, Zielinski - Politano, Milik, Elmas
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Lyanco - De Silvestri, Baselli, Rincón, Lukić, Ansaldi - Zaza, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.33 - 6.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC25193348:2460
2.SS Lazio25185258:2359
3.Inter Milán24166249:2254
4.Atalanta Bergamo24136563:3245
5.AS Řím25126747:3242
6.SSC Neapol25106939:3536
7.AC Milán25106927:3236
8.Hellas Verona2498728:2435
9.Parma Calcio24105932:3035
10.Bologna FC2597938:4034
11.Cagliari Calcio2488838:3632
12.US Sassuolo24851138:3929
13.ACF Fiorentina25781032:3629
14.Turín FC24831327:4327
15.Udinese Calcio25761221:3727
16.US Lecce25671232:4925
17.UC Sampdoria24651326:4323
18.Janov CFC25571329:4622
19.Brescia Calcio25441722:4616
20.SPAL 201325431819:4415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (260)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
FORZAMILAN

Hmm, takže nakonec nehrajeme

Reagovat
Pinturicchio

Super a máme po fotbale.

Reagovat
HugoBoss27

1:3

Reagovat
Largo

Zrovna ve chvili, kdy bych daval vetsi sance Interu nez Juve...

Reagovat
Nuno čomes

Přesně tak. Co nadelas, pánové rozhodli

Reagovat
10

Dostali byste stejně na prdel, stejně jako v prvním zápase. Takhle se aspoň máte klasicky na co vymlouvat příštích 20 let.

Reagovat
Nuno čomes

Schovej tu vesteckou kouli. Nikdo se tady na nic nevymlouva, tak mlč. Ale chápu, Largo napsal něco proti vám. A to se nesmí

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

Ne, jen se tady vytváří iluze o tom, že si to takhle zařídil Juventus, že by ho zrovna Inter v životní formě aktuálně rozmrdal 5:0. Přitom Juventus hraje o soutěž víc, ne béčkový poháry s nějakým Ludogorcem nebo Getafe, takže se mu to taky moc nehodí.

Reagovat
lnterista

Pánové rozhodli... vy nejste žádní pánové

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

Ok, to je reakce i na tu vedlejší diskusi. Protože tohle hraje do karet jen Laziu...ještě chvíli to tady bude Alberto psát a začnu ty konspiraci věřit

Reagovat
Koubinhor

Reagovat
Largo

Tak ja to nepsal vylozene proti Juve, jen prpste v tyhle situaci jsem daval Interu velky sance. To je proste fakt

Reagovat
Nuno čomes

No já tě chápu, ale ten fakt tady někdo těžko kouše

Reagovat
Nuno čomes

*kouše

Reagovat
Airus

přitom v květnu jsou šance větší. Je mlá šance že tvrdohlavec Sarri něco napraví (zvlášť kabinu), navíc nám do tý doby tři hráči umřou na coronu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Albertooooo

Reagovat
Pipo123

Alberto je úplne niekde inde

Reagovat
lucius6

Zatím neuvěřitelná dominance.

Reagovat
Pipo123

Strašne žerem Alberta, za 20 minút má gól a asistenciu, navyše pekná strela po priamom kope tesne vedľa, do toho vysunul do tutovky Cira krásne sa na jeho hru pozerá

Reagovat
Pipo123

Btw IRRIDUCIBILI (ultras Lazia) po 33 rokoch končia svoju činnosť.

Kritizujú opatrenia na štadiónoch, obmedzenia na tribúnach

"Príliš veľa krvi, príliš veľa zatknutí a zákazov"

Reagovat
smazaný uživatel

To uz nemohli dokoncit tuto sezonu? Aby to nelutovali ak vyhraju Scudetto

Reagovat
Kepy_FCB

a aby těch zákazů nebylo málo tak si jeden pořádnej přidali sami

no potrestali se sami, bude je to mrzet a část se v tichosti vrátí

Reagovat
Jajinek

2 neuznané góly? Sleduje to někdo?

Reagovat
Pipo123

Tlačili nas za výhrou co ti poviem

Reagovat
Pipo123
Reagovat
Largo

Ten druhej souhlas, ale osobne bych ten prvni uznal. Ruka jo, ale v padu, neumyslne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lega Serie A chief Paolo Dal Pino insists Inter “categorically refused” to play Juventus with open doors on Monday. “They should take responsibility and not talk of a distorted league.”

“On Friday, the general manager De Siervo and I proposed to Inter the idea of moving the game with Juventus to Monday evening so that it could be played with a crowd present.

Aha, takže dnes v nedeľu sa hrať nemôže a zrazu o jeden deň neskôr sa môže? To mi ako niekto chce povedať, že za deň sa situácia ohľadom toho vírusu zlepší? Toto smrdí ďalším Calciopoli

Reagovat
smazaný uživatel

Moratti a jeho kamarádi z TIM už tu nejsou.

Reagovat
10

hoďte na něj síť

Reagovat
The Krupy

Ty si fakt hlupák, to nie je možné.

Reagovat
smazaný uživatel

Fiat ma finacni problemy diky coronaviru a tomu mafianovi co ten cirkus vede dochazeji prachy. Nezbude dost penez na podplaceni rozhodcich a preplaceni jistych hracu, proto bude chti vytriskat co nejvic penez ze zapasu jako je xindl vs. inter. Mimochodem gratulace k vitezstvi strane olano ve volbach na Slovensku a doufam ze tahle strana a jeji sef igor M. tam udelaji trochu poradek a dostoji toho jejich sloganu na prvnim miste lide. Mam z nich dobry pocit tak uvidime. Drzim palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý pocit měla spousta lidí i z Babiše na jeho začátku. Raději bych v tomhle ohledu byl ostražitý. Pokud v politice myslíš dobře, tak buď tě donutí skončit, nebo tě někdo odělá, nebo tě zavřou anebo se přidáš do rozjetého vlaku. Jiná možnost není.

Reagovat
smazaný uživatel

*oddělá

Reagovat
Fortex

Reagovat
Zark

krutá realita

Reagovat
eleven11

Dobrý pocit maju stále,nanešťastie

Reagovat
smazaný uživatel

Nemají. Voliči ANO se změnili. Na začátku byla strana ložená pravicově, byla tu s TOPkou a měla být při úpadku ODS čerstvým pravicovým vzduchem. Během pár let ovšem uhla doleva. Na začátku ji volili voliči v minulosti volící ODS nebo právě TOPku. Později se to otočilo a nyní ANO volí daleko více voliči, kteří byli na straně ČSSD. ANO si nedrží pozici proto, že by měla stále věrné voliče, kteří by byli zarytí a byli tu od počátku strany. Naopak strana velice chytře (vypočítavě) agituje za to, co se jim zrovna hodí do krámu. Na začátku se cílilo na podnikatele a mladé voliče. Dneska je to sociálně zaměřená kampaň, která cílí na skupinu nižší třídy a důchodců. Když si to člověk sečte, je jasně vidět, proč ANO vítězí.

Reagovat
Recoba Inter

Protože velká část produktivního věku politiku vůbec nesleduje, o politickou situaci v zemi se nezajímá a proto k volbám ani nechodí, spousta těchto lidí si po náročné práci raději zasportuje, , věnuje se partnerce, psovi potažmo přátelům, koukne na seriál, film, dokument... o víkendech jede na výlet... na politiku nezbývá čas. Pro spoustu lidí už se jedná o věc minulosti. Politika je ve srovnání se zábavním průmyslem zkrátka moc složitá nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jsou to právě ti v produktivním věku, kteří nejvíce křičí a nejvíce si stěžují, jak se mají špatně a jak je všechno na hovno. To je na tom to nejúsměvější. Možná kdyby lidi nechtěli stihnout tak moc věcí, neplánovali si toho tolik, tak by měli čas si sednout, sami se sebou, vypnout a začali by přemýšlet, dalo by se s tím něco dělat. Problém je, že ta tebou zmíněná "náročnou prací" utahaná produktivní generace, neumí přemýšlet, nebo spíš nechce.

Reagovat
Recoba Inter

Řekl bych, že v tom to není. Že absence přemýšlení neexistuje. Spíš jsme lidé své doby a umíme se soustředit na to podstatné. To, že člověk v práci šlape, je pomalu více strojem, tak se to projevuje přirozeně i do doby osobního volna, kde by se člověk měl alespoň trochu zajímat o svět kolem sebe aby věděl co a proč. Řekl bych tedy, že to nebude tím, že lidé neumí přemýšlet. Nechtějí, je to zbytečné a pro mnohé možná i špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně naopak. Na to podstatné se soustředit neumíme. V tom tkví problém lidské degenerace. A kdo si řekne, že přemýšlení je zbytečné, pak je už sám o sobě odepsaný. Lidi by si měli hlavně uvědomit, že jsou smrtelní a že tahle párty jednou skončí. Většina produktivní populace život přežívá a nikoliv skutečně žije. Ale to už je ta úroveň myšlení.

Reagovat
Firkraag

Máte někdo přehled jaké je věkové složení tý třetiny nevolících? Nebo i nějaký grafy dle vzdělání apod. ??

Reagovat
Recoba Inter

I mě by to docela zajímalo. Ale nic takového nemám, nějakou dobu se však o tohle téma, byť celkem okrajově zajímám, a něco málo si troufám říct, že vím. Budoucnost a ani minulost mladší generaci příliš netáhne. Zajímá je jen současnost. Nejdůležitější je dnes být tady a teď.

Reagovat
mistr129

Reagovat
lajka30

Kdo mohl mit kdy dobry pocit z stbaka?

Reagovat
Fortex

Vy jste fakt úplně mrdlí

Reagovat
Recoba Inter

Agnelli zkušeně

Reagovat
10

Ano, zkušeně, ani nemusí mít zástupce ve vedení ligy, která o tom rozhodovala. Inter tam má 2 z 8 - Marottu a Antonella. Jste prostě zoufalci na všech frontách.

Reagovat
Recoba Inter

To mi nevadí, stejně vás na jaře porazíme. #JuveMerda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme si změřili pindíky, klasická výměna sraček JuveMerda vs InterMerda je za námi, tak teď pojďme ohodit emoce dělnické třídy a zkusme to trochu racionálně, což?

Reagovat
10

Reagovat
10

Na týhle "diskusi" o tom, jak to je celý velkej komplot Juventusu od začátku absolutně nic racionálního není, to je jen čistá paranoia duševně slabších jedinců, který se za tuhle výmluvu budou rádi schovávat ještě za 20 let, stačí se podívat na některý výplody fanoušků Interu na jejich FB stránkách, nejčastěji tam uvidíš 22 let starou fotku Iuliana s Ronaldem, tak o co se tady chceš snažit?

Reagovat
sinter

za to že pozeráš Fb stránky interistov

Reagovat
10

nepozerám, viděl jsem jen printscreeny na fóru Juventusu

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Recoba Inter

co na tom chceš brát racionálně, ano možná nejen v tvých očích jsem vyjádřil emoce dělnické třídy, ale za zklamání se stydět nemusím. Ať už to je jak chce, zkrátka tímto profituje hlavně Juve, což by mi ani zas až tolik nevadilo, důležité je se soustředit na sebe. Jenomže naše ambice jsou taky velké, letos se na to jaký máme kádr až nadmíru daří a na hráčích jde hodně vidět, že chtějí něco dokázat. Vyhrát treble je snad snem každého Interisty, byť bych takové nadšení krotil a jestli je pravda, že to budeme hrát v květnu v termínu mezi Neapolí a Atalantou tak nám to přináší jisté komplikace, na které nebude vůbec jednoduché najít řešení. Nicméně za sebe říkám, že jsem pro to, hodit negativní emoce za hlavu, a soustředit se na pohárovou Neapol. Co mě však dokáže nasrat jednou tolik, jsou fanoušci Juve co se nám chodí otevřeně posmívat na FB sstránku cz/sk, za to jací jsme uplakánci.

Reagovat
10

jak na tom profituje hlavně Juve? to si rád poslechnu

Reagovat
Recoba Inter

Ekonomicky? Co třeba takto? Všichni ví, že ten zápas má velkou hodnotu i po finanční stránce. nehledě na to, že už bylo něco domluvené a pak se to zase změnilo? termín v pondělí? nebylo třeba nic měnit. chápu, že charakter takového utkání odehrat bez diváku není ok. Nelze však měnit co se řekne a stanoví. S takovou se ta liga bude dohrávat kdy? V Červenci? Nařízení bylo, hrát utkání bez diváků, ok, koronavirus není dobré podceňovat...beru, jenomže další přesun termínu se nelíbí žádnému Interistovi. To ti můžu s klidem potvrdit.

Reagovat
10

Ekonomicky? Takže bylo férovější, aby se hrálo bez diváků, čímž by Juventus ztratil výhodu, kterou měl Inter v prvním zápase, a ještě peníze, které za to Inter v prvním zápase už taky zinkasoval? To je krásný pohled typického modročerného moralisty, taková klasická férovka a la Inter. Tohle může být i jeden z důvodů, proč kolem sebe Marotta tak kope a vytváří tyhle teorie, prostě z té situace tímhle chtěl tu výhodu získat. Když se vydalo nařízení končící dnes o půlnoci, tak měl přistoupit na pondělní zápas. On to odmítl a teď hraje ublíženého.

Ono nikde není psáno, že se za týden bude hrát, ta situace je tak nestandardní, že se dá těžko něco odhadovat. Nejdou vyloučit ani nějaký extrémy typu ukončení ligy apod.

Reagovat
10

A ten hlavní problém je v tom, že pořád ublíženě vycházíte z toho, že je za tím přesunutím Juventus a Agnelli, což je naprosto neopodstatněný, protože Juventus narozdíl od Interu nebo Lazia ve vedení ligy žádného zástupce nemá. Navíc bylo podobně zrušeno dalších 5 zápasů, stejně tak minulé kolo.

Reagovat
Recoba Inter

Jo, píšu na základě slov od Beppeho, nezkoumal jsem z vícero zdrojů. Zatím jsem neměl důvod Beppemu nevěřit. Zatím dělal vše pro to, abychom byli zpátky na vrcholu. Je to jednička.

Reagovat
10

achjo...

Reagovat
Airus

chápu, beru, nelze podceňovat ... ale pořád si stěžuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na tom profituje Juve? Mohlo se hrát v pondělí, ale Marotta to odmítl. Vám by to nijak program nenarušilo, zatímco nám ano. Každopádně ty v tom vidíš "profit Juve". Já tam vidím průser pro Juve i Inter a profit pouze pro Lazio. Juve i Inter v tom jsou společně, máme úplně stejně nabitý program jako vy. Nevidím tam výhodu ani pro jednoho.

A pokud tě naserou "fanoušci Juve co se nám chodí otevřeně posmívat na FB...", tak asi nejsi v pohodě a máš nějaký osobní problém. Vyrovnaný člověk by nad tím mávl rukou. Já se tu snažím najít vedle Jajinka (zaplať pán bůh za něj) nějakého normálního Interistu, který se nebude chovat jako vemeno (takových je tu i kupa Juventinů, to si nalijme čistého vína). Nebo tebe snad baví pořád si vzájemně psát kupu "sračko-textů" a vést tu diskuse (resp. výměnu debilních štěků, protože to s diskusí nemá nic společného), ve kterých je tu jen vzájemné napadání? Než aby ses povznesl třeba nad Pinturicchiovi "sračko-poznámky" (jakože jich tady vyplotí víc než dost), tak ho v tom ještě podporuješ úplně stejnou odezvou. Vesměs to tady pak vypadá hůř jak v pavilonu opic.

Reagovat
Recoba Inter

Díky za názor, oceňuji jak si to řekl. Je na čase se zamyslet.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Zark

Saponara gol ala del Piero

Reagovat
mastakillah

Duván ikdyž mohla Atalanta ztratit, škoda

Reagovat
mastakillah

Atalanta po 25 kolech průměr 2,8 gólu na zápas. Klobouček ...

Reagovat
Frantszek

Kámooo, ćo ti jebe Atalanta?

Reagovat
Alberto Aquilani

Zbytočné hádky medzi pruhovanými. Aj tak to vyhrá Lázio.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tvoja vina si to privolal tou predpovedou

Reagovat
10

Lotito si koupil i tebe, začíná to do sebe zapadat

Reagovat
Largo

Objektivně si Atalanta zaslouží LM daleko ale daleko víc než AS.

Každopádně Daje, musíme urvat tři body, dneska to nebude jednoduchý. Zvlášť s Kalinićem, Peresem a dvojkou Villar-Cristante.

Reagovat
10

Atalanta se kvalifikuje výhrou LM

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

vy hrajete taky dobře, jen vás kosí zranění

Reagovat
Frantszek

až tenhle zápas jsme hráli dobře.

Reagovat
Zark

Reagovat
Largo

Faktem je, že v roce 2020, kdy nás postijhla herní i výsledková krize, jsme hráli dobře jen s Laziem, Lecce a teď s Cagliari. A i s ním to vzadu bylo velký trápení.

Reagovat
Zark

Taky ten kádr není optimální, když vezmem v úvahu to, že Fonseca přišel do itálie z ukrajinské ligy a je to jeho první sezona, kosí ho zranění, tým musí neustále míchat a do toho trénuje AS, jeden z nejspecifikovanějších týmů v Itálii , tak má umístění i herní pojetí fajn si myslim.

Reagovat
Largo

Umístění jo, vzhledem k mnoha faktorům a zraněním. Ale herně to v tomhle roce vážně byla bída.

Reagovat
Lech

Reagovat
snuff24

Bože to jsou dohady a teorie úplně o hovně Tak se kolo odložilo no bóže.Pokud si chceme titul zasloužit a ukázat že na to máme tak musíme Juventus porazit v jakémkoliv období a ne dedukovat jestli tahle nebo tamta situace je pro nás lepší.Když se povedl triple..tak vymlouval se někdo na náročný program? Prostě pojedem na 100% a nějak to dopadne a upřímně ani nevidím nějak velkou výhodu toho odložení pro Juventus Jedinej koho letos tlačí k titulu je Lazio a to jsem je měl tak rád...dokud byli špatní a nedůležití

Reagovat
Fortex

Za normální komentář

Reagovat
ED91

Reagovat
Largo

Reagovat
10

chápu správně, že Inter k dnešnímu zápasu vzhledem ke karanténě nedorazí a prohraje kontumačně? až teď by bylo namístě mluvit o tom, jak to Agnelli vybavil

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že se liga dohraje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Nuno čomes

Forza Inter!

Reagovat
Nuno čomes

Bastoni ztratil důvěru?

Reagovat
smazaný uživatel

Italský premiér večer oficiálně vyhlásil karanténu severu Itálie. Tato karanténa platí až na 16 milionů lidí, ale je možné udělit výjimky. Tou zřejmě bude dnešní kolo Serie A, které se odehraje za zavřenými dveřmi.

Problém je však ten, že fanoušci sice nemůžou na stadion, ale plánují hromadné sledování v barech apod. Jen včera hráče Interu po příjezdu do Turína přivítalo zhruba 3 500 tisíce fanoušků Nerazzurri. Italský ministr sportu tak přiznal, že jedná s televizními stanicemi o tom, aby vysílání zápasů zpřístupnily zcela zadarmo, což by znamenalo, že se lidé můžou dívat ze svých domovů.

Proti hraní zápasů je silně postaven prezident asociace hráčů Damiano Tommasi, podle jehož slov nemají hráči dostatečnou ochranu, jsou vystavováni velkému nebezpečí a liga by se měla úplně uzavřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně složitá situace.. podle mě otázka času než se nakazí někdo uvnitř některého z klubů a liga se zavře. Bohužel.

Reagovat
Pipo123

No a Laziu utečie titul a o rok znova boj o 6 miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se to nestane, ale je to dost pravděpodobný.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Kocour Klapuška

Co se děje v tý Parmě? Hraje se bez dívaků, ale na livesportu napsaný zpožděno - ohrožena bezpečnost

Reagovat
M11

Mozna se uplne pozastavi liga

Reagovat
Pipo123

Nebude sa hrať, Tommasi ako Romanista nechce aby Lazio vyhralo titul tak preruší ligu

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Kocúrkovo:

Minister for Sport Vincenzo Spadafora has backed the Players’ Association call for Serie A to be suspended during the Coronavirus outbreak, stalling Parma-SPAL one minute before kick-off.

The players were literally standing in the tunnel of the Stadio Tardini with the music playing in an empty arena when suddenly everything ground to a halt.

The referees came out and informed them that the Minister for Sport was considering an immediate stop to the Serie A season, so the teams turned back into the dressing room and someone had to go and inform those who were already sitting on the bench.

Reagovat
Kocour Klapuška

Tomu rozumím

Reagovat
mickey mouse

To nemohli oznámit fakt dřív než byli hráči už v tunelu?

Reagovat
Zark

to udělat mohli, ale pak si řekli - naco dělat zbytečně logické kroky

Reagovat
FuckT

History repeats itself again. Never be reasonable, for that would have been the final blow to humanity.

Reagovat
Ranoth

nech zastavia celu ligu ved to je komedia toto... ved sa hraje bez divakov tak kto tam ma dostat ten koronavirus hraci medzi sebou ? alebo rozhodca ich nakazi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže ja som čítal, že Juventus plánuje tzv. atentát na Inter, pri ktorom by mala prísť osoba nakazená koronavírusom do šatne Interu, aby prešla nákaza na hráčov alebo personál Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Věříš všemu, co si přečteš? Upřímně, zajímalo by mě, jak fungují lidé jako ty v běžné praxi, v běžném každodenním životě. Kdo jsou? Mají rodinu? Mají nějakou víru? Jaké mají životní cíle? Ber to pouze jako řečnické otázky. Upouštím od nějakého fanouškovství jedné či druhé strany, to mě nějak nebere, nerespektuju oficiální zástupce ani z jednoho táboru. Navíc souboje slovních útoků mezi Juventiny a Interisty tu je na úrovni dětí, takže se od toho chci distancovat. Ale ta životní filosofie, to je něco, co mě u lidí tvé rétoriky a projevu ze sociologického pohledu opravdu zajímá.

Reagovat
ED91

Reagovat
Kixi Syhimour

Takže si to jen četl a nevěříš tomu, že?

Reagovat
Jajinek

Takže co? Titul Juve a nebo nikdo a anulovat ročník? Pokud anulovat, kdo spadne a kdo do poháru? A co se bude dít v dubnu a květnu až to opadne?

Reagovat
Pipo123

Nikto by nepostúpil ani nespadol, ale tiež by ma zaujímalo kto by hral budúci rok LM a EL

Reagovat
smazaný uživatel

LM: Lazio, Juventus, Inter, Atalanta. Rozhodnuté za jednu sekundu. Bodka.

Reagovat
Pipo123

Toby nebolo fér, si zober že také AS stráca 3 body na LM

Reagovat
Zark

tak fér není ani ten tvůj případ, že by nikdo nepostoupil třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to už nie je náš problém, že AS stráca 3 body. Nejako sa to musí urobiť. Takže ty by si radšej vyškrtol Atalantu a dal tam AS? Alebo by si vybavil výnimku a dal tam rovno 5 klubov?

Reagovat
Pipo123

Skôr by som to videl na nejaké kvalifikačné zápasy medzi klubmi ktoré majú malé rozostupy od seba, fakt netuším

Reagovat
Kixi Syhimour

5 klubů by u UEFA(y) neprošlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako píše Pipo. Nikdo nahoru, nikdo dolů. Titul nikomu. Otázkou zůstavají ty poháry. Hodně nepříjemná záležitost.

Reagovat
Kixi Syhimour

Složitá otázka . Možná by šli vzájemné zápasy? Ty co se neodehrály by se snad odehrát mohly, nebo by se vytvořil nějaký miniturnaj na neutrální půdě?

(Když si to člověk čte po sobě, tak to zní jako slušná magořina )

Reagovat
10

pravidla pro tyhle situace stanovený nejsou...

Reagovat
Pipo123

Parma - Spal sa má hrať o 13:45

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobre, ukončite to a dajte titul Juventusu. Neriskujme titul pre Lazio My sa do tej LM kvalifikujeme cez EL

Reagovat
Pipo123

Veď celé to tak zariadil Tommasi, hold Romanista neunesie predstavu toho že Lazio získa titul fuj velebnosti, jdu blejt

Reagovat
Alberto Aquilani

Už som ti to tu vysvetloval, že je to Loitov Inside job, kedy z toho 1 zápasu týždenne to teraz bude 1 zápas za 2 týždne. Tare, ten starý albánsky pes, bohvie aké štetky klátil po večeroch a to naschvál doniesol do Talianska. Premyslené...

Reagovat
Pipo123

Tare je lišiak

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Bude sa hrat, kym to niekto nechyti v jednom z klubov.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty si v Miláne, nie? Nie že si teraz spomenieš na svoju domovinu a dotrepeš sa

Reagovat
CubONE

Nie som bohuzial a nemozem sa teraz mesiac vratit. Ide ma jebnut doma uz, som preventivne v domacej karantene, este jeden tyzden.

Reagovat
LesyJePan

Kedy pustia na digi AC? Az skonci parma - spal?

Reagovat
LesyJePan

Ta penalta pre Spal je vtip? Futbal uz prestava byt kvoli var futbalom

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska poslední možnost si v téhle sezoně zařvat a užít fanatismus díky Derby. V úterý nám to zavřou a je konec.

Reagovat
Liquid

jsem přesně věděl, že Parmě to bez diváků dnes nepůjde, že by se ten SPAL tam mohl chytit, ale i tak SPAL bych si tam přál i v další sezóně, nechť se zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

AC zatiaľ katastrofa ale niet sa čo čudovať problémy vo vedení, Pioli vie že po sezóne končí, IBRA asi tiež takže žiadna motivácia. Chaos a cirkus.

Reagovat
oli9

Tak hlavně že je tam bůh Ibra absolutně mimo tenhle tah

Reagovat
Jajinek

Člověk jsi až říká jestli má cenu to večer vůbec sledovat...podle posledních čísel z Itálie není naprosto šance tu ligu dohrát...

Reagovat
lnterista

Ja se ani netesim a je mi nejak tak jedno

Reagovat
Deki

stejně

Reagovat
lnterista

Ale začne zápas a budu zase zpátky ale je to fakt divný bez těch fanoušků

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!! Jebat koronavir

Reagovat
PP

Veselá mysl a spousta dětí.. toť nejlepší lék na nástrahy života..

Reagovat
DelPiero137

Takyto zapas bez divakov je sila. Mozno sa to zbytocne sili a liga by sa mala prerusit.

Reagovat
ED91

Dá sa to. Prerušiť = ukončiť...

Reagovat
Koubinhor

tj šílený, tam bude slyset každý prd

Reagovat
cresposuper

Na to sa neda pozerat, uz to mohlo byt 2/3-0

Reagovat
stiflerovamama

Stream pls

Reagovat
Kixi Syhimour

Tady je teda živo

Reagovat
fenixLFC

to je bezne mat v taliansku tolko nahradnikov na lavicke?

Reagovat
Kixi Syhimour

až 12

Reagovat
Visca el barca

Pokud se stopne liga, jak to bude s Italama v pohárech? Vždyť potom co se u nich děje nemá smysl, aby pokračovali ne?

Reagovat
lnterista

Prej tabulka po 24.kole

Reagovat
Kluivert9

Myslel aktuální sezónu v pohárech...

Reagovat
lnterista

Tak to nevím

Reagovat
andycek1

Nejaký strem máte ??

Reagovat
DelPiero137

Costa je zatial velmi marny na vlastnej polke a v predu mu Cuadrado neprihra ani za boha.

Reagovat
stiflerovamama

Stream prosiiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Ty hráči jsou slyšet jak v české lize

Reagovat
Deki

Lautaro uhýbá z každý hlavičky jak já v okrese proti dvoumetrovym hovadum

Reagovat
cresposuper

Reagovat
10

a pak ho svinsky trefí na koleno, píčus

Reagovat
Nuno čomes

Zas taková divocina to nebyla.

Reagovat
10

je to krysa, buď simuluje, nebo dělá takovýhle věci, věděl moc dobře

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Nuno čomes

Neříkám ze ne. Ale kdejaký šlapák na nohu vypadá hůř. Každopádně vím co mas na mysli.

Reagovat
10

Reagovat
ED91

Na čo tam aj toho Higuaina nasilu musel znova dať...

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si nabiehal na druhú stranu ako mu prihrá niekto však netrenuju spolu každý deň tak sa to dá chápať

Reagovat
ED91

Normálne mi je zle, keď ho vidím na ihrisku. Dúfam, že po sezóne pojde a príde nová krv s potenciálom.

Reagovat
10

atmosféra je zatím to nejlepší z toho zápasu

Reagovat
Panděvova ofina

Costa se musí strašně špatně bránit...fakt šikovnej hráč

Reagovat
10

jenže ty jeho průniky a přešlapovačky poslední dobou vůbec nic neřeší, jeho efektivita je nulová, když už teda hraje a není zraněnej, což je málokdy...

takový technický možnosti a střela a on má v Juve 5 gólů za 3 roky, to mluví za vše

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Panděvova ofina

Já vím, že není zrovna ve formě jen říkám, že si s míčem neskutečně rozumí. Navíc tyhle drzé průniky jsou občas v takticky svázaných a opatrně se hrajících zápasech, klíčové.

Reagovat
PP

mě přijde že moc chce. Tlačí to na sílu a kolikrát udělá 90% dobře, aby to těma posledníma 10% úplně dojebal.. a to může být klidně jednoduchá nahrávka po zemi.

Reagovat
10

ano, měl by zjednodušit hru na úkor toho tlaku na efektnost...to ale vychází i z toho, že neodehraje 2 zápasy bez zranění za sebou

Reagovat
PP

jop, zjednodušení je to pravé.. Na druhou stranu, s kým si to má dnes chudák dát?

Reagovat
ED91

Tak jeho schopnosti sú skôr do otvorenejšieho futbalu, nie proti tímom, čo sa zatiahnu do bloku. V takej LM mi príde použitelnejší.

Reagovat
10

My máme největší problém si vytvořit šanci a mistr génius na lavičce nechá znovu sedět Dybalu, kterej obstarává asi tak 106% veškerý kreativity toho týmu, navíc na úkor Higuaina, kterej neodehrál dobrej zápas asi tak od října...to prostě omlouvat nejde.

Matuidi s Ramseym v záloze, to je kapitola sama pro sebe, tam se nemá vůbec smysl opakovat. Nebaví mě to.

Reagovat
Jajinek

Nevím no....ty poslední týdny mi nějak zkazili zážitek z celé sezóny. Zmatek, nehraje se, žádná atmosféra, nedá se jet na výjezd, všichni se hádají a ještě z toho všeho těží Lazio. Navíc bohužel nelze čekat, že bude za měsíc klid...snad jsem pesimista a nakonec budeme nějakou tu trofej slavit před lidma a budu moct být na místě.

No a třeba to dnes urveme... nevím jak...třeba si Lukaku vzpomene, že je vlastně na hříšti...

Reagovat
10

je to hrozně divný poslední dny/týdny...dneska to je takový vyvrcholení, hrát derby v takový atmosféře, to je strašně smutný

Reagovat
lnterista

Reagovat
DelPiero137

Hlavne to nesmie skoncit nejakym predcasnym ukoncenim a tabulkouz 24.kola. To by bolo nefer Okolnosti odsuvvaju futbal do uzadia, co je logicke.

Reagovat
Salfovic

Derby ?

Reagovat
ED91

Reagovat
Nuno čomes

Lukaku se nedostavil. Opět.

Reagovat
M11

AARON !!!

Reagovat
10

RAMSEY, já vám to říkal

Reagovat
M11

Ono to zacina pomalu fungovat i na nej

Reagovat
10

2. v řadě, říkal jsem, že ten Ronaldův rekord překoná jedině on

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-preview-25-kola-459584/#post11736068

zrovna tohle jsem jako jednu z mála věcí myslel smrtelně vážně

Reagovat
M11

Reagovat
PP

toto je jeho půlsezona. On zasévá zmatek do spoluhráčů i protihráčů. Ještě dá druhý..

Reagovat
ED91

+ Matuidi nábeh, nahrávka ktorá našla spoluhráča.

Reagovat
Benesse

Ramsiinho

Reagovat
cresposuper

Sanchez za Lukakua prosim, ten dnes nenastupil

Reagovat
masly008

Ta serie je tak v hajzlu že tam už ani diváci nechodí

Reagovat
Nuno čomes

My jsme zase od ledna odpadli. Není tam pohyb, drive, technika. Uděláme Eriksena a stejně nejsme schopni ho zapracovat do sestavy.

Milan zkušeně nedal nohu do toho balonu pod sebe u gólu.

Reagovat
Zark

Blés-Hemzy, spolupráce snů

Reagovat
Panděvova ofina

Lukaku opět úplně k ničemu. Já opravdu nevím, jak o něm můžou media psát, jako o lídrovi . Potom dá omylem gol a slízne všechnu smetanu. Zlatej Icardi

Reagovat
Tomanatura

Ighalo pro chude

Reagovat
masly008

tvl ten skriniar u toho golu

Reagovat
Jajinek

co to pískl???????

Reagovat
Nuno čomes

Co to pískal teď

Reagovat
smazaný uživatel

dobytek

Reagovat
10

myslíš svýho oblíbence Ronalda, nebo Škriniara?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí

Reagovat
M11

INCREDYBALA !!!

Reagovat
10

pčo to je génius prostě

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Deki

ok, tak se jdeme věnovat tý diplomce...

Reagovat
10

tohle je fantacalcio

Reagovat
M11

A priste zase na lavce

Reagovat
Mihal

Mozno keby je tam od zaciatku tak to neurobi...

Reagovat
Nuno čomes

Přitom jejich nejlepší útočník.

Reagovat
Nuno čomes

Samir je vzdycky dobrý v tom, jak tu bezmoc u branky podpoří tím, jak tam stojí jak snehulak a ani sebou nehodí o zem

Reagovat
10

nechce to kazit, má cit pro hru

Reagovat
Nuno čomes

Mně připomíná ty staré psy v brance na vesnickem fotbálku, kde proste když nemi šance tak neskoci ani kdyby se posral.

Reagovat
10

a proč jsou asi starý? protože se šetří! můžou chytat do 60, jako Handa...ty mladý blbci, co tam skáčou jak kašpaři za každým míčem končí ve 30 kariéru

Reagovat
Nuno čomes

A pak jak Perin kolena v hajzlu.

Reagovat
10

přesně

Reagovat
cresposuper

Tak dobre rozohrata sezona a dopadne to ako vzdy

Reagovat
Mihal

Conte co za tahy dava?

Reagovat
lnterista

To je zase zrcadlo

Reagovat
Panděvova ofina

Vecino a Lukaku mimo

Reagovat
Jajinek

No co...ligu v úterý zrušej, Juve vypadne s Lyonem takže vlastně bude všechno v pořádku. V létě, pokud všichni nepomřeme, přivedeme z Anglie Ozila, Terryho a Paula Gascoigna a mávnutím proutku....skončíme zase třetí.

Ale což, stejně mě to bude bavit

Jdu uspávat dceru... to její řvaní a zvracení je lepší než tohle.

FORZA INTER

Reagovat
10

kolik jí je, Jardo?

Reagovat
10

podle toho popisu buď <6 měsíců, nebo 15 let

Reagovat
Jajinek

3 týdny

Reagovat
10

užívej a gratulace!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
PP

jestli první, tak jedno dítě, žádné dítě. . Byť uznávám, že ten skok z žádného na první je brutal no. My tu máme za pár týdnů třetí, tož tak..

Reagovat
smazaný uživatel

respekt..

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

12

Reagovat
Kixi Syhimour

Pozdravuj

Reagovat
Il Architetto

Bohuš Matuš?

Reagovat
Kixi Syhimour

ale uznávám, že to mohlo vyznět divně

Reagovat
Jajinek

Jedno se ale musí nechat....tahle sezóně mě fotbalově úplně zdegenerovala.Tak 14 dní jsem si během ní myslel, že je Lukaku dobrej útočník...

Reagovat
Nuno čomes

To já i víc. A to já byl zásadně proti jeho příchodu.

Dobře klame.

Reagovat
10

já stejný iluzi podlehl u Higuaina tohle léto/začátek ligy...a to jsem s ním měl bohaté zkušenosti z předchozích let, takže buď v klidu

Reagovat
lnterista

Na slabší týmy je dobrej

Reagovat
Nuno čomes

To je málo.

Reagovat
lnterista

Reagovat
Nuno čomes

Od mala noční živel.

Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se bojuje o titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď myslíš Real , Inter nebo Sporting?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel oba. Sporting na titul neměl už od začátku sezony.

Reagovat
DelPiero137

Ronaldo dnes nic moc, toto musi premienat.

Reagovat
PP

Jinak Mourinho s Ronaldem musí být příbuzní. Tak ojedinělé grimasy mají stejné jako otec se synem.

Reagovat
Mihal

Lukaku jak prisiel tak moze aj ist v lete, moze zobrat aj Skriniara kym ma nejaku cenu lebo rok co rok je horsi a Eriksen, ten nemal ani chodit...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale ale.. tak prece jenom muzeme byt radi ze sel do prdele tlustoch..

Reagovat
Stamby

Nejlepší defenzivní křídlo v dějinách nejlepší ligy dnes na hrotu po boku SuperMaria.

https://www.livesport.cz/zapas/j1imlODd/#sestavy;1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele