Serie A - preview 15. kola

06.12.2019, 08:30, aktualizováno 08.12.2019, 08:36
Previews
Šesti zápasy bude dnes dohráno patnácté kolo italské nejvyšší soutěže. AC Milán před týdnem vyloupil Parmu a zopakovat to nyní chce proti Boloni, Turín poměří síly s Fiorentinou a Cagliari jede na lup do Sassuola. Vedle toho se na fotbal mohou těšit i fanoušci v Janově, Ferraře a Lecce...
US Lecce - Janov CFC  (neděle 12:30)
Trenér Grifonů Thiago Motta doufá, že jeho tým po postupu v Coppa Italia zabere i v ligové soutěži a na jihu Itálie vydoluje potřebné tři body. Lecce sice zápas poháru vůbec nezvládlo, zato si minulý týden přivezlo z Florencie nečekanou jednobrankovou výhru. Utkání na Via del Mare je na programu krátce po poledni.

Lecce z posledních sedmi ligových kol prohrálo jen jeden zápas, přesto prožilo v týdnu hodně nepříjemný podvečer. Ve 4. kole Coppa Italia prohrálo na hřišti SPALu vysoko 1:5 a se soutěží se rozloučilo. Na druhou stranu jihoitalský celek se teď může plně koncentrovat na Serii A a boj o záchranu.

Domácí se drží nad sestupovými pozicemi jen o čtyři body, takže si v žádném případě nemohou vyskakovat. Kouč Liverani mohl být po minulém kole hodně spokojen, jeho svěřenci skolili jedinou brankou Fiorentinu a přivezli si cenné tři body a v neposlední řadě přerušili osmizápasovou sérii bez vítězství. Lecce už letos posbíralo pět nerozhodných výsledků, což je po Neapoli druhý nejvyšší počet.

Na stadion Via del Mare zavítá FC Janov, který se naopak v Coppa Italia naladil. Ascoli přestřílel 3:2 a kouč Thiago Motta doufá, že výhra jeho týmu pomůže i v nadcházejícím ligovém utkání v Lecce. Výsledky se po příchodu Motty zas tolik nezlepšily, nedávno Janov vyválčil remízu v Neapoli, jenomže potvrdit to nedokázal. Naposledy doma podlehl Turínu nejtěsnějším rozdílem.

Kouč Fabio Liverani se musí vypořádat s rozsáhlou marodkou, v tuto chvíli se na ní nacházejí Majer, Falco, Mancosu, Meccariello a Dumancić. Dalšími absentéry jsou kvůli karetním trestům Lapadula a Rossettini. Janov zase nemůže počítat s Kouamém, Zapatou a Leragerem.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Dell'Orco, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Tabanelli - Šachov - Farías, La Mantia
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Ghiglione, Romero, Biraschi, Criscito - Cassata, Schöne, Sturaro - Panděv, Pinamonti, Agudelo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.65 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Sassuolu poslední týdny vůbec nevychází a Neroverdi se v Serii A propadají stále níž. Aby těch špatných zpráv nebylo málo, jméno dalšího soupeře fanoušky rozhodně nepotěší. Na stadion Mapei totiž zavítá černý kůň soutěže ze Sardinie.

Před sezonou se o Cagliari mluvilo jako o týmu, který udělal několik povedených tahů na přestupovém trhu. Jako o týmu s potenciálem a zároveň zkušeností, ze které by mohl vylézt zajímavý mix. Dosavadní sezona ale předčila i ty nejdivočejší představy jeho fanoušků. Cagliari se totiž prezentuje velmi vyrovnanými výkony a díky nim si zajistilo dokonce čtvrtou příčku! Za jistých okolností by se navíc mohlo ještě o jedno políčko posunout.

Cagliari tažené Olsenem, Nainggolanem, Pisacanem a Pedrem se pyšní čtvrtou nejlepší ofenzivou v celé lize a předčilo i týmy jako Neapol, AS Řím nebo dokonce Juventus. Defenziva se rovněž činí, protože zatím dostala pouhých sedmnáct branek. Trenér Rolando Maran zkrátka míchá živý, dynamický a sebejistý koktejl, čímž konečně prokazuje své kvality i širší veřejnosti. Že tým umí zabrat i ve chvíli, kdy se nedaří, to Cagliari dokázalo v minulém kole.

Proti Sampdorii velmi brzy prohrávalo a ještě po hodině hry bylo manko Cagliari dvougólové. Přesto se ale sardinský celek dočkal srovnání a v šesté minutě nastavení navíc tři body pro Cagliari urval střídající mladík Cerri, mimochodem jen po necelých třech minutách pobytu na hřišti. Kromě toho si Cagliari střihlo ještě duel Coppa Italia, ve kterém se mu také dařilo. Paradoxně narazilo opět na Sampdorii a opět vyhrálo o gól.

Zatím se tedy zdá, že mu ani absence nevadí. I když jich má poměrně dost. Mimo hru jsou Olsen, Birsa, Ceppitelli, Cragno a Pavoletti. Domácí Sassuolo je na tom obdobně, protože mu schází Chiriches, Consigli a Defrel. Místo zraněné jedničky Consigliho musel do brány mladíček Stefano Turati a zatím si vede velmi dobře.

Především díky němu si Sassuolo připsalo bezprecedentní úspěch v podobě remízy s Juventusem v minulém kole. Jinak se mu ale letošní ročník zatím nedaří a Sassuolo je až na 14. místě. Kromě toho naposledy taky skončilo v poháru, když doma překvapivě nestačilo na Perugii.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Turati - Toljan, Marlon, Romagna, Kyriakopoulos - Duncan, Magnanelli, Locatelli - Berardi, Caputo, Boga
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Pisacane, Klavan, Pellegrini - Nández, Cigarini, Rog - Nainggolan - Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.68 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - Brescia Calcio  (neděle 15:00)
Záchranářský souboj se uskuteční ve Ferraře, kam v rámci 15. kola zavítá Brescia. Hosté doufají, že se jim po další trenérské rošádě začne konečně dařit, koneckonců by to potřebovali jako sůl. Zvládne Eugenio Corini svůj návrat, nebo se z bodů bude radovat SPAL?

Mistr světa z roku 2006 Fabio Grosso se na trenérské lavičce Brescie dlouho neohřál. Le Rondinelle pod jeho vedením třikrát prohráli, celkem inkasovali deset gólů a nevstřelili ani jeden. Katastrofální bilanci nemohlo vedení přehlédnout a rozhodlo se k další změně - návratu Eugenia Coroniho.

Cíl Brescie přitom zůstává stejný. Na nesestupové pozice ztrácí už pět bodů, proto se utkání ve Ferraře jeví jako dosti klíčové. Brescia se může v případě úspěchu nastartovat. Připomeňme, že poslední výhru si Le Rondinelle připsali 21. září na hřišti Udinese a doma dosud ani jednou nezvítězili.

SPAL doma triumfoval dvakrát, což také není zrovna nejlepší bilance, avšak venku ještě nezvítězil. V Serii A čeká na vítězství už sedm zápasů a kouč Semplici doufá, že jeho týmu pomůže středeční vysoká výhra 5:1 nad Lecce v rámci Coppa Italia. Podaří se střeleckou formu přenést i do zápasu s Brescií?

Ani jedna strana nebude kompletní. Domácím budou scházet Strefezza, Reca, Sala, Di Francesco, Fares a D'Alessandro. Brescia je v mírnější výhodě, protože z hráčů zůstává na marodce jen Dessena a brankář Joronen. Jeho místo mezi tyčemi zaujme náhradník Alfonso.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Beriša - Cionek, Vicari, Tomović, Igor - Missiroli, Valdifiori, Kurtić - Valoti - Petagna, Floccari
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Alfonso - Sabelli, Cistana, Chancellor, Martella - Bisoli, Tonali, Ndoj - Romulo - Balotelli, Torregrossa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.44 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fiorentina zastavila příval špatných výsledků výhrou v poháru a na ni bude chtít navázat v neděli odpoledne. To se totiž Viola musí vypravit do Turína, kde ji čeká neméně rozpačité FC. "Býci" totiž rovněž zůstávají hodně za očekáváním.

Největším překvapením druhé desítky ligové tabulky je jednoznačně AC Milán. Hned za ním se ale jako jasný kandidát rýsuje Fiorentina. Ta se po dobrém úvodu do sezony značně zhoršila a série špatných výkonů ji odeslala až na současnou 13. příčku. Což je na tým s pohárovými ambicemi a poměrně kvalitním kádrem velmi špatná bilance. "Fialky" by se mohly o notný kus posunout, kdyby se jim povedlo porazit nedělního soka. Od Turína je totiž dělí jen bod.

V lize to pro Fiorentinu není žádný med, neboť prohrála tři zápasy v řadě a dvakrát se ji nepovedlo dát ani jednu branku. Po Hellasu si s Fiorentinou poradil i další nováček, od kterého se to ale čekalo ještě méně. Po brance La Mantiy se totiž ze tří bodů radovalo Lecce, které navíc mělo dostatek šancí na navýšení skóre. Ještě štěstí, že se Viola alespoň trochu revanšovala svým fanouškům vítězstvím 2:0 nad Cittadellou.

"Fialky" teď budou spoléhat především na druhou půli. Právě druhé poločasy se jim totiž velmi daří. Vlastně jen Sampdoria dokázala ze všech týmů v Serii A dát víc branek po změně stran než Viola. Toskánskému celku se to povedlo v třinácti případech z celkových osmnácti, což činí přesně 72 %. Další góly by rád přidal v Turíně a v tomto směru je pro něho skvělou zprávou zdravotní stav tahouna Chiesy, který by měl být připraven.

Viola ale stále není kompletní a chybí jí trojice Boateng, Pezzella nebo Ribéry, což jsou poměrně citelné ztráty. Za posledních dvacet zápasů proti Turínu se Fiorentině povedlo v devatenácti případech dát aspoň jeden gól, což hodně pomohlo k tomu, že jen dvakrát odešla poražena. Turín FC po tragickém říjnu dokázal trochu vylepšit své postavení a vyhrál dvě z posledních tří klání. To ho odeslalo na desátou příčku. Trenérovi Mazzarrimu ale musí pořád vadit, že mu schází opory jako Belotti, Iago Falque, Lyanco, Zaza nebo Edera.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - De Silvestri, Baselli, Rincon, Lukić, Ansaldi - Berenguer, Verdi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Ceccherini, Caceres - Lirola, Pulgar, Badelj, Castrovilli, Dalbert - Chiesa, Vlahović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.29 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Parma Calcio  (neděle 18:00)
V podvečer se na stadionu Luigi Ferraris představí domácí Sampdoria a FC Parma. Před týdnem oba celky smolně prohrály, Námořníci neudrželi dvoubrankový náskok proti Cagliari a Parma zase v souboji s AC Milán inkasovala rozhodující gól dvě minuty před koncem. Při posledním vzájemném zápase mezi Samdporií a Parmou padlo dohromady šest branek, dočkají se fanoušci dalších gólových hodů?

Sampdoria byla blízko cenným bodům ze Sardinie, slibné dvoubrankové vedení však neudržela a Cagliari nakonec v divokém utkání podlehla 3:4. Námořníci sice tentokrát na body nedosáhli, ale pod trenérem Ranierim se neustále zlepšují. Před návštěvou Sardinie neprohráli čtyři ligová kola v řadě a postupně se vyškrábali ze sestupových vod na sedmnácté místo.

Blucerchiatti vyhráno nemají a další těžká zkouška je čeká proti Parmě. Ta také smolně prohrála, když nestačila na AC Milán. Hosté vstřelili rozhodující gól až dvě minuty před koncem. Ve čtvrtek si Parma spravila chuť a v Coppa Italia vyřadila po těsném výsledku 2:1 Frosinone.

V Serii A zůstávají Ducali na osmém místě, avšak rozdíl mezi nimi a Sampdorií je jen šest bodů. Parma naposledy vyhrála v Janově na Marassi v roce 2011, v minulou sezonu tam padla po brankách Caprariho a veterána Quagliarelly 0:2.

Kouč Claudio Ranieri se bude muset obejít bez několika opor, na marodce zůstávají Barreto, Bonazzoli, Bereszynski, Depaoli a Bertolacci. Parma zase postrádá trio Scozzarella, Inglese, Karamoh.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Thorsby, Ferrari, Colley, Murru - Ramírez, Ekdal, Linetty, Jankto - Gabbiadini, Quagliarella
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alvés, Gagliolo - Hernani, Brugman, Barillá - Kulusevski, Kucka, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.43 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - AC Milán  (neděle 20:45)
Před týdnem si Milán konečně připsal výhru, ovšem zopakovat to na Renato Dall'Ara bude pořádně tvrdým oříškem. Boloňa sice ještě před nedávnem prožívala výsledkově horší období, jenomže naposledy vyhrála v Neapoli a všem pochybovačům poslala jasný vzkaz.

Boloňa loni ukázala svojí sílu a nezalekla se žádného soupeře, se kterým se utkala. Letos se na výsledky navázat nepodařilo, přesto je na hře Boloni patrné, že nejde o tým, který by měl hrát o záchranu. Na vlastní kůži to před týdnem pocítila Neapol, která na domácím San Paolo prohrála 1:2. Boloňa vyhrála po čtyřech zápasech bez výhry, avšak v celé sezoně teprve počtvrté. V tomto ohledu na tom není Milán o moc lépe, vyhrál totiž jen pět zápasů.

Oba celky si slibují, že jejich výkony už jen porostou. Hodně se čeká především od AC, které ale stále nemůže najít optimální herní rytmus a to ani pod Piolim. Sám trenér se několikrát nechal slyšet, že je s předváděnou hrou spokojen, ovšem důležité výsledky se nedostavují. V minulém kole se smůla protrhla, avšak výhra 1:0 nad Parmou se zrodila až dvě minuty před koncem, kdy se trefil Theo Hernández. Mimochodem pro krajního obránce to byla už třetí branka v dresu Rossoneri, což z něj činí aktuálně nejlepšího týmového střelce.

To hodně vypovídá o tom, kde má současné AC největší rezervy. Krzysztof Piatek zdaleka nenaplňuje vysoká očekávání a ani Leaův příspěvek není takový, jaký by vedení AC chtělo. Zraky všech fanoušků už se upínají k lednovému přestupovému oknu a očekávanému příchodu Zlatana Ibrahimoviće.

Do hry nezasáhne český křídelník Ladislav Krejčí a zdravotně jsou v nepořádku i Santander, Dijks a Soriano. Velkou ztrátou je rovněž absence vykartovaného Garryho Medela, pro kterého by mohlo být utkání s AC velmi zajímavé, neboť hrával za konkurenční Inter. Na straně AC se toho zas tolik nezměnilo, Caldara je stále zraněn, stejně jako brazilský stoper Duarte. U jeho krajana Lucase Paquety je start spíše nepravděpodobný.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Bani, Danilo, Denswil - Poli, Džemaili - Orsolini, Svanberg, Sansone - Palacio
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernández - Paquetá, Bennacer, Bonaventura - Suso, Piatek, Calhanoglu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.46 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Hellas Verona  (sobota 15:00)
Hellas nezvládl minulé kolo a porážka od římského AS ho trochu vrátila na zem. Případný rozlet veronského celku teď navíc nebude snadnou záležitostí, protože cestuje do Bergama. A tamní Atalanta se po několika pochybeních opět vzmáhá.

Atalanta se vzpamatovala v tu nejlepší možnou chvíli. V Lize mistrů, kam poprvé postoupila, totiž naposledy dokázala přemoci Dinamo Záhřeb a doma slavila výhru 2:0. Ta sice jeho šance na účast v dalších kolech drží pořád jen v teoretické rovině a navíc Atalanta nemá všechno ve svých rukou, ale postoupit pořád ještě ze druhé příčky může. Na povedené pohárové vystoupení navíc svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho navázali neméně dobrým výkonem v minulém kole Serie A.

Dokonale využili velmi špatné formy Brescie a domácímu týmu nadělili tři branky. Dvě z nich měl na svědomí mladý chorvatský záložník Mario Pašalić, který se postupně vypracoval v oporu záložní řady a potažmo i celé ofenzivy týmu z Bergama. Jeho přínos, především pak ten gólový, si zkušený trenér Atalanty maximálně pochvaluje.

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu zmínil: "Mario od svého příchodu do Atalanty velmi vyspěl a v mnohém se zlepšil. Pracovali jsme s ním jak na taktické stránce jeho hry, tak na ostatních. Pracovali jsme také na tom, aby se víc zapojoval do střelby a byl aktivnější v ofenzivě, což se mu daří. V této sezoně dal už čtyři branky, což není špatná bilance. Věřím, že se tu bude ještě dlouho zlepšovat," dodal Gasperini na adresu stále ještě kmenového hráče Chelsea.

S Hellasem má La Dea velmi dobré zkušenosti a především minulé dva vzájemné zápasy se musely fanouškům Atalanty líbit. Celkově v nich Bergamaschi nasázeli už 8 branek a nedostali ani jedinou. V Serii A jejich postavení ale není zrovna nejrůžovější, protože příčky Ligy mistrů obsadilo Lazio spolu s překvapením z Cagliari. K tomu musíme počítat ještě AS Řím, který je na 5. místě o tři body před Atalantou.

Gasperiniho parta se proti Hellasu pokusí oslnit bez zraněného dua Kjaer - Zapata, které není ještě fit. Situace v kádru hostí je mnohem horší. Když začneme zraněními, která Hellas provází, tak na marodce najdeme jen jména Kumbulla, Badu a Bessa, přičemž menší potíže má ještě Veloso.

Hellas sice patří mezi nejpříjemnější překvapení dosavadního průběhu Serie A, jenže proti týmům z popředí se mu vůbec nedaří. Od začátku už prohrál s Interem, Neapolí a naposledy i s AS Řím. Proti Vlkům sice vůbec nehrál špatně, ale porazili ho střídající hráči Perotti s Mchitarjanem. Hellas by měl přidat zejména v útoku, protože v tuto chvíli dal o hrozivých 22 branek méně než Atalanta.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Palomino, Djimsiti, Toloi - Castagne, De Roon, Pašalić, Gosens - Malinovskyj - Barrow, Iličić
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Bocchetti, Gunter - Faraoni, Amrabat, Pessina, Lazović - Verre, Zaccagni - Di Carmine
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.52 - 9.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Neapol je v krizi. Už osm zápasů v řadě se jí vyhýbá vítězství a židle pod někdejší hvězdou mezi trenéry, Carlem Ancelottim, je pořádně rozkývaná. Ještě víc vrásek na ustaraném čele mu hodlá přidat domácí Udinese, které se potácí jen těsně nad zónou smrti.

Neapol byla před sezonou pasována na jednoho z hlavních vyzyvatelů Juventusu a měla se zařadit po bok Interu v boji o první místo. Jenže máme začátek prosince a situace je diametrálně odlišná. Podle některých médií dokonce dostal trenér Carlo Ancelotti šanci ve dvou dalších duelech na to, aby s pozicí Neapole něco udělal. Pokud by selhal, mohl by velmi brzy přijít o místo a svátky v jeho rodině by nejspíš byly hodně smutné.

Tím prvním duelem, budeme-li věřit informacím ve věčně přehánějících italských médiích, je ligový duel v Udine. Na stadion Friuli přijede tým, který má velké potíže s vyhráváním. Už v osmi duelech po sobě nedokázala Neapol vyhrát a aktuálně se nachází až na sedmém místě, tedy dost daleko od své obvyklé normy, kterou je Liga mistrů. Po nečekaně dobrém výsledku na Anfield Road se Neapol vyřítila na Bolognu a ještě první poločas zvládla velmi dobře. Po změně stran si ale Bologna vzala slovo a branky Skova Olsena se Sansonem připravily domácí o jakoukoli radost.

Tak špatnou situaci asi fanoušci nečekali a tým se znovu, tentokrát už prý dobrovolně, usadil na známé "ritiro". To mu má pomoci ven z téhle šlamastyky. Protože upřímně, cokoli jiného než pohárové příčky bude pro Partenopei obrovským zklamáním. Ještě štěstí, že proti Udinese se Neapoli tradičně daří. V sedmi posledních utkáních Neapol vždycky vyhrála a problémy jí nedělá ani výhra o tři a více branek.

V Udine je to trochu horší a favorit si tři body odvážel jen třikrát za posledních 18 let. Teď se navíc musí obejít bez vážně zraněného dua Malcuit s Allanem, což je zejména v případě zkušeného záložníka velká ztráta. Domácím naopak schází jen Jajalo.

Zkušený útočník Stefano Okaka i proto věří, že doma se Zebrám bude proti Neapoli dařit. "Neapol má skvělý kádr plný hvězd a hráčů první kategorie. Na lavičce sedí trenér se zkušenostmi, kterými se může pochlubit jen málo trenérů. Bude to pro nás velmi těžké utkání, ale věříme si. Na našem stadionu se cítíme výborně a když dáme do hry všechno, můžeme odejít se vztyčenou hlavou."

Udinese ale rozhodně není v optimistické situaci. Aktuálně mu patří až 16. příčka s tím, že na poslední tři místa má náskok jen čtyř bodů. Naposledy v lize dostalo Udinese tři branky od Lazia. Ještě štěstí, že si mohlo spravit chuť v Coppa Italia překvapivou výhrou 4:0 nad Bolognou.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Troost-Ekong, Samir - Stryger Larsen, Mandragora, Walace, De Paul, Sema - Okaka, Nestorovski
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Zieliński, Elmas - Lozano, Llorente, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.23 - 4.31 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 20:45)
Juventus před týdnem klesl na druhé místo a v tomto kole ho čeká další těžký oříšek - zápas na Stadio Olimpico proti rozjetému Laziu. Biancocelesti dělí od "Staré dámy" šest bodů, což možná není pro domácí tolik důležité. Lazio chce udržet třetí místo za každou cenu a na Juventus si věří. Společně s Atalantou je nejlépe střílejícím týmem Serie A.

V Římě dojde k opravdu zajímavému měření sil. Lazio se dostalo do výtečné formy a poráží jednoho soupeře za druhým. V tomto duchu porazilo šest protivníků v řadě a celkově neprohrálo devět ligových zápasů za sebou. Minulý víkend si Lazio bez problému poradilo s Udinese 3:0.

Skvělá forma má i své stinné stránky, neboť Laziu se vůbec nepovedlo působení v Evropské lize. Ve čtvrtek sehrají Inzaghiho svěřenci poslední zápas ve skupinové fázi a jestli chtějí postoupit, musí bezpodmínečně vyhrát v Rennes a doufat v porážku Kluže od Celticu Glasgow.

Pohárové starosti už si nemusí dělat Juventus. Ten si proklestil cestu do jarních bojů Ligy mistrů a v týdnu si může trenér Sarri dovolit nasadit náhradníky. V Serii A to ale neplatí, Juventus sice stále jako jediný z celé soutěže neprohrál, avšak poslední remíza 2:2 se Sassuolem ho sesadila z prvního místa na úkor Interu Milán. Nerazzurri tak mají po čtrnácti kolech na čele jednobodový náskok. "Je to stále jen 14. víkend, takže jsme si dobře vědomi, že vyhrát Scudetto z této první sezony bude obtížné. Juventus má dva silné týmy, které může postavit. Na každý post má dva hráče, takže si myslím, že i letos udělá titul on. V každém případě ale připouštím, že jsme neočekával takový Conteho okamžitý dopad na náš tým," vyjádřil se k současné situaci na čele tabulky Beppe Marotta, někdejší tvář Juve a současný generální ředitel Interu.

Loni Juventus Lazio dvakrát porazil, příznivci římského celku ale rádi vzpomínají na předloňskou sezonu, kdy úřadujícího italského šampiona připravili o Superpohár a následně mu uštědřili porážku i na Allianz Stadium v Turíně. "V tuto chvíli nám dávají pocit, že jsou silným týmem. Za posledních šest her získali osmnáct bodů. Je to silný tým, s velkou kvalitou," varoval před domácími kouč Maurizio Sarri.

Obě strany mají několik zraněných. Na straně Lazia to jsou Marušić, Beriša, Lukaku, Patric a Adekanye. Kouč Maurizio Sarri se zase musí obejít bez Chielliniho, Douglase Costy, Khediry a Ramseyho.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulíć - Immobile, Correa
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi - Dybala, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.62 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - AS Řím  (pátek 20:45)
Páteční večer postavil před fanoušky italského calcia jasnou záležitost. Žádná party, žádná hospoda. Největší zážitek se jim totiž zavazují nabídnout týmy Interu Milán a AS Řím, které se do sebe pustí trochu netradičně na San Siru právě v pátek večer.

V zápasech mezi AS Řím a Interem Milán šlo vždycky o hodně a velmi často patřily mezi to nejlepší, co Serie A nabízela. A po letech strádání, dá-li se to tak nazvat, se nyní zdá, že se oba celky probouzejí k životu. Především pak Inter. Tým, který pod vedením Josého Mourinha opanoval celou Evropu a vyhrával trofej za trofejí, na pár let upadl do stereotypu a lesk vystřídala bída. Postupem času se díky přílivu finančních prostředků povedlo dostat ho zase zpět nahoru, i když na úplný vrchol to v soutěži s Juventusem a Neapolí nestačilo.

O to se teď má postarat duo, které se proslavilo zejména právě v Juventusu. A nutno říct, že symbióza mezi trenérem Contem a protřelým obchodníkem Marottou se Interu zatím vyplácí. Nerazzurri se vypořádali s odchodem kvalitní, ale poslední dobou také problémové opory v podobě někdejšího kapitána Maura Icardiho ve velkém stylu a na jejich ofenzivním apetitu tento odchod není nijak vidět. Naopak, fanoušci teď oslavují nové duo.

Duo, které legendy Interu nadšeně sledují a přirovnávají ke slavným hráčům - Romelu Lukaku a Lautaro Martínez. Tahle dvojice útočníků, ačkoli nemá kvůli nedostatku alternativ mnoho šancí na odpočinek, dala dohromady už 24 branek. Inter jich přitom dal celkově jen o šestnáct víc. Za posledních deset zápasů ve všech soutěžích dohromady se Inter právě díky této dvojici vždycky zmohl alespoň na dvě branky v utkání.

A někdejší prezident Massimo Moratti si současný stav klubu pochvaluje. "Když se teď dívám na Inter a především na to, že je i přes konkurenci první, je to pro mě jako balzám na duši. Baví mě jej sledovat a věřím, že se na vrcholu udrží co možná nejdelší dobu. Teď v pátek jej čeká těžký test, protože bitvy s AS Řím byly vždy velmi náročné, ale patřily k tomu nejlepšímu v lize. Jsem přesvědčen, že i tentokrát to bude skvělá podívaná," dodal legendární boss.

Pravdou je, že v hlavě trenéra Conteho se vyskytuje několik problémů, které musí řešit. Tím zdaleka největším je složení zálohy. V krátkém čase totiž přišel o svůj korunní klenot v podobě Sensiho, dále i Barellu a naposledy také o Gagliardiniho, takže mu na tři posty zůstali jen tři zdraví hráči z prvního týmu. Kromě nich je zraněn jen útočník Alexis Sánchez, který toho za Inter věru moc neodehrál.

Římané mají oproti tomu problémy s marodkou od začátku sezony a jsou decimováni především svalovými potížemi. Jejich marodka se však úspěšně vyprazdňuje a vážně zraněný je v tuto chvíli jen Zappacosta. Plnou zátěž ještě přirozeně nezvládá ani Cristante. Největší problém pro trenéra Fonsecu však představuje Edin Džeko. Zkušený kanonýr a tahoun ofenzivy AS měl totiž ještě ve čtvrtek horečku mírně přes 39 stupňů a jeho prezence je velkým otazníkem.

Jinak má ale trenér Fonseca dostatek důvodů k optimismu. Jeho tým se od porážky proti Parmě zvedl a v dalších třech zápasech nasázel vždycky tři branky. To mu aktuálně stačí na sdílenou pátou příčku s horším skóre než má čtvrté Cagliari.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godin, De Vrij, Škriniar - Candreva, Brozović, Borja Valero, Vecino, Biraghi - Martínez, Lukaku
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Spinazzola, Mancini, Smalling, Kolarov - Diawara, Veretout - Zaniolo, Pellegrini, Perotti - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.92 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán14121131:1337
2.Juventus FC14113025:1236
3.SS Lazio1493233:1430
4.Cagliari Calcio1484229:1728
5.AS Řím1484226:1528
6.Atalanta Bergamo1474334:2125
7.SSC Neapol1455423:1820
8.Parma Calcio1453620:1818
9.Hellas Verona1453612:1418
10.Turín FC1452716:2017
11.AC Milán1452713:1717
12.Bologna FC1444620:2316
13.ACF Fiorentina1444618:2116
14.US Sassuolo1342724:2514
15.US Lecce1435618:2714
16.Udinese Calcio144289:2314
17.UC Sampdoria1433812:2412
18.Janov CFC1424815:2810
19.SPAL 2013142399:219
20.Brescia Calcio13211010:267

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (312)

Přidat komentář
Nuno čomes

Forza Inter!

Reagovat
Largo

Forza ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

AS bodovat!!

Reagovat
smazaný uživatel

neboj Juve to ma davno poistene, aj keby Inter mal 10 bodovy naskok tak neco na odpocitanie si tam borci za stolom najdu

Reagovat
Zark

sdílejte, než to smažou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle jsem uz nekde videl

Reagovat
The Krupy

To ťa učili na vysokej škole života.

Reagovat
Zark

jj, tak zase odpal

Reagovat
pistacik11

A ja debil som si myslel, že na odpočet bodov, titulov a preradzovanie súperov o súťaž nižšie sú tu machri z Interu

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Od stolu se v konfrontaci Juve vs Inter pomáhalo zatím jen Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ne? Co ty vaše tituly?!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Zark

podme signor Fonseca

Reagovat
Largo

Reagovat
Inter Fan

Forza Inter!!!

Reagovat
smazaný uživatel

S tou zálohou to bude těžký, ale na co zálohu, kdyz mame Lukakua s Lautarem

Reagovat
smazaný uživatel

Po víkendu 4 bodový trhák

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!!!

Reagovat
Deki

FORZA INTER!

Dnes bude i důležité, aby se před Barcou nikdo nezranil. Btw. co je furt s Asamoahem? Klidně bych ho do středu zálohy zkusil...

Reagovat
Dejwa

měl něco s kolenem, ale už trénuje, na gazzettě mají 60 - 40, že bude hrát Borja nebo on.. radši bych ho ale ještě pošetřil na Barcu

Reagovat
Nuno čomes

Jenže špatný byl před zraněním, myslíš, že teď po zranění bude jiný?

Reagovat
Dejwa

já s ním z celkovýho hlediska nemám problém, jasně, není dokonalej, ale oproti Biraghimu je to 100 a 1.. a ve středu zálohy u nás snad ani nikdy nehrál, letos určitě ne

Reagovat
Nuno čomes

Je fakt že trošku optimismu neuškodí.

Reagovat
cresposuper

Biraghi je hrozny, sa aj divim, ze v tych jednoduchsich zapasoch nedostal na jeho ukor sancu Dimarco.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý jsou 3 body!

Reagovat
ttopi

Black friday přichází

Reagovat
Firkraag

Reagovat
pastal

Forza Roma

Reagovat
Houfi

Forza Roma!!!

Reagovat
JozefJ

Forza INTER

Reagovat
Votas

Jdeme do rozhodující fáze sezóny, ve které se tradičně všechno posere. Nabízelo se to už se PSALem, takž začínám mírnit depresi ze zimy, že by už snad konečně někdo kletbu prolomil. ťuk, ťuk, ťuk.

Navíc nám to i hezky vyšlo, že zbude čas na nějakej odpočinek před Barcelonou, ale to už je až bezbřehá euforie, takže se budu radši krotit.

Snad to dobře dopadne.

FORZA INTER

Reagovat
Deki

ještě to snad půjde! ty krize většinou přicházely až po vánocích

Reagovat
Alberto Aquilani

Bez Džeka, Zaniolo na false 9 a možno nenastúpi ani Pau...

Reagovat
Largo

Ja to vidim spis na Mchitarjana.

Reagovat
Largo

A Pau se snad da do kupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko má být připraven, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

INTER (3-5-2): Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Vecino, Borja Valero, Brozovic, Biraghi; Lukaku, Lautaro.

Panchina: Padelli, Berni, Ranocchia, D'Ambrosio, Bastoni, Lazaro, Asamoah, Dimarco, Agoume, Politano, Esposito.

ROMA (4-2-3-1): Mirante; Santon, Mancini, Smalling, Kolarov; Veretout, Diawara; Mkhitaryan, Pellegrini, Perotti; Zaniolo.

Panchina: Cardinali, Fuzato, Juan Jesus, Cetin, Spinazzola, Florenzi, Ünder, Antonucci, Dzeko, Kalinic.

Reagovat
Largo

Bez Paua to bude tezky, bez Dzeka taky. Doufal jsem v remizu, ted uz tak optimistickej nejsem...

Daje!!!

Reagovat
Olafek

Někdo dobrý stream??

Reagovat
smazaný uživatel

Proměňovat pánové

Reagovat
Largo

Videt Pellegriniho s paskou je paradni pocit. Sedi mu, jako by se s ni narodil.

Reagovat
10

Santonova životní akce nemohla skončit víc symbolicky

Reagovat
10

Andonio velmi progresivní domácí rozestavení 8 ve vápně - 0 - 2

Reagovat
Zark

kdyz vidi clovek pelleho a pak ty nase kopyta v zaloze

Reagovat
Panděvova ofina

Achjo, ta záloha bude hořet. Nebýt zranění, tak se o dnešní výsledek vůbec nebojím.

Reagovat
Largo

Bez Dzeka to neni ono, o vase cisty konto bych se zas tak nebal. I kdyz zaloha AS domaci prevysuje, az necekane.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to padání Lautara nebo Biraghiho v době, kdy je jasné že nezískají míč, je prostě na facku

Reagovat
DieFohlenBMG

Lautaro spálil nějakou mega šanci, či?

Reagovat
smazaný uživatel

Římani nám ty šance pěkně chystají a my to spalujeme ...

Reagovat
10

AS trošku mrdá

Reagovat
cresposuper

Neskutocne, co dokazeme zahodit AS vzadu uplne derave

Reagovat
Pipo123

Zaujímavo posúdená situácia

Reagovat
Panděvova ofina

Tohle mělo znamenat jako co?!

Reagovat
cresposuper

Nebola to ruka?

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

Mirante to rozohráva ako keď si v nedeľu na obed idú starí páni zahrať fotbálek, úplne ich tou rozohrávkou dostávame do hry, z ktorej si inak Inter nedokázal nič vypracovať, a tá desaťminutovka, ako sme im nedali loptu bola skvelá, no v druhom polčase by sme mali smerom dopredu hrať odvážnejšie.

Zaniolo výborne bojuje, vie hrať chrbtom v bráne, ale možno by som ho vymenil s Arménom, bo tie naše krídla sú takí futsalisti, málo draví, všetko len do nohy, chcelo by to nejaký prieniek z krídla smerom do brány...

Reagovat
Inter Eterno Amore

To, že ste nám nedali loptu je defenzíva taktika. Nič ste neukázali.

Reagovat
Alberto Aquilani

Máš pravdu, a to, že sa vy postavíte s ôsmimi hráčmi pred 16ku je ofenzívna taktika

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ja som Inter nevychvaľoval. To ty sa tu pýšiš dajakú nudnou pasážou tiki taka bez výsledku pred bránkou.

Reagovat
Alberto Aquilani

Že vedúcemu tímu na jeho ihrisku nedáme 10 minút loptu, a ten miesto toho, aby nám ju vzal, sa rozostúpi s takmer všetkými svojimi hráčmi v okolí 16ky? Áno, je to super...

Reagovat
10

ne, to je Inter voe

Reagovat
Inter Eterno Amore

Je to super ak sa ti páči taká nuda

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Zatimco Inter predvadi ofenzivni kolotoc...

Reagovat
Inter Eterno Amore

pri tej taktickej hre, čo sme hrali mali sme dosť šancí aj na 3-0 .. ale ja som nikde nepísal, že hráme ofenzívnu nádheru tak sa preber zlatý môj

Reagovat
Largo

Narážím na to, že jsi kritizoval naši defenzivní taktiku. Nezlob se na mně, ale po tom vašem dnešním výkonu si stěžovat zrovna na tohle...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Kto sa na čo sťažuje? Ja som komentoval niečo úplne iné ako ty tu riešiš.

Reagovat
cresposuper

Co bolo take skvele na desatminutovke, v ktorej ste si vypracovali presne 0 golovych sanci?

Reagovat
Alberto Aquilani

dop.ci a ja že kto mi tu chýba... miestny špecialista na gólové šance... povedz, koľko to je? 8-9:0 na gólovky?

Reagovat
cresposuper

skvely argument

Reagovat
Largo

Ze bez Dzeka s Kluivertom nedame Interu 20 minut balon? Ze obavanou dvojku Martinez - Lukaku vymaze Smalling sam o sobe ze hry?

Reagovat
cresposuper

Neprehanaj, tak 10 minut ste nam nedali loptu a Smalling nikoho nevymazal (ale hral dobre, na rozdiel od Manciniho).

Reagovat
Largo

Dostal se přes něj někdo? Nedostal. Chyboval Smalling v něčem? Nechyboval. Měl proti sobě Lukaku s Lautarem? Měl. Škrtli si přes něj? Ne.

Reagovat
Largo

Presne tak. Souhlas se vsim. Zaniolo neni kridlo, ale je vybusnej. Perotti s Mchitarjanem vubec ne.

Reagovat
10

Roma zatím dělá všechno pro to, aby dneska prohrála. Inter vyčkává, bez problémů brání a odpočívá v 8 za míčem a jen to odpalují na ty 2 útočníky dopředu, jako celou sezonu. AS běhají jak splašený bez hlavy a paty, zkouší centry na Džeka, kterej ale sedí na lavičce, bez něj je to v útoku čistá impotence.

Reagovat
Largo

Bejt fanouskem Juve, tak zrovan potenci nebo skvele predvadenou hru nevytahuju....

Reagovat
10

Co má s hodnocením tohodle zápasu společnýho Juve? Prober se

Reagovat
Largo

Ze bejt tebou, tak potence a atraktivni hra zrovna nejsou veci, kterejm bych se bejt Tebou v tomhle zapase nejak smal? Prober se

Reagovat
10

Smál? Co to meleš? Normálně hodnotím zápas, stejně jako to dělám X let nejen já, a ty tady na mě budeš zkoušet nějaký sračky, který s tím nemají absolutně nic společnýho a budeš mi říkat, co jako fanoušek Juve můžu a nemůžu psát..? Já s hrou Juve nemám nic společnýho, když hrajou hovno, tak to napíšu úplně stejně, tak si tyhle kecy strč do prdele

Reagovat
Zark

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cresposuper

Pritom s touto zostavou bolo viac menej jasne jasne, ze toto budeme hrat.

Reagovat
Pipo123

Lautaro ma tie protiútoky Interu strasne zabíja

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašný fotbal

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Taky jsem cekal mnohem vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle očekávání

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme co vy zítra.

Reagovat
Pipo123

Bez Sensiho je ta zaloha stratena, navyse to co na krídle predvádza Biraghi a Lazaro je hrozne

Reagovat
10

ty kraje jsou na úrovni SPALu, Conte to fakt mačká jak citron s tímhle materiálem...

Reagovat
Pipo123

Conte vraj chcel Lazzariho pred sezónou, ten by mu tam sadol. Ten Lazaro si neveri, v Bundesliga mal na kraji ihriska diaľnicu a to vedel vyuzit, no akonáhle ma hrat do plných tak sa zmôže na nahrávku na stoperov.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Largo

Dej tam Ündera, chybi nam dravost a rychlost na kridlech...

Reagovat
smazaný uživatel

Lazaro je Interu k totálnímu hovnu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme společně přišli o 2 hodiny života, navíc v pátek večer.

Forza Inter!

Reagovat
Inter Eterno Amore

neskutočná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Já to proseděl Na pahorku a nelituju!

Reagovat
Frantszek

peklo. Proč jsem se na to díval......

Reagovat
Frantszek

Nebýt Miranteho a Spináka, tak je to průser...

Reagovat
Alberto Aquilani

S prstom v zadku... Inter nemal nič

Reagovat
cresposuper

Vobec nic

Reagovat
Deki

no ve druhý půli jen střelu Vecina, kterou Mirante hbitě vyrazil. jinak nic... největší utrpení jsou ty standardky, nejen, že to kope Lazaro, který to umí kopnout asi jako průměrný hráč okresního přeboru, ale ani tam nejsou nějací hlavičkáři. nedivim se, že dobrou polovinu rohů rozehráváme nakrátko, zpátky k Handovi a pak postupně zpět k brance soupeře

Reagovat
Forza_Inter

zrovna hlavickarov mame niekolko...

Reagovat
cresposuper

Plus ta sanca Lautara, urcite toho bolo dost, aby sme dali gol. Standardky su fakt slabe, pritom hlavickarov mame super (De Vrij, Godin, Vecino, Lukaku, Lautaro, Dambrosio).

Reagovat
Deki

Lautaro? pokud je v něčem slabší, tak je to hlavičkování. jinak ok, dá se s tím souhlasit. asi to u mě pramení z frustrace plus z toho, jak tyhle situace nezvládáme a gól jsme z nich nedali už fakt dlouho...

Reagovat
cresposuper

Nehlasim, ta jeho vyska to podla mna skresluje, ale v hlavickach je dobry. Za mna by to mal kopat Brozovic.

Reagovat
cresposuper

*nesuhlasim

Reagovat
10

předtím tam byl ofsajd Vecina, ne? pokud myslíš ten centr po zemi, kde Lautaro promáchl

Reagovat
cresposuper

Jj, ale myslel som, ze to bolo v poriadku.

Reagovat
Deki

dobrá bída, ale trochu jsem to čekal... Biraghi a Lazaro jsou úplně k ničemu. a celkově s touhle zálohou o titul opravdu hrát nemůžeme.

v úterý o vše!

FORZA INTER!!!

Reagovat
Largo

Já naopak čekal ofenzivnější představení, jak je ostatně v těchto duelech zvykem. Hlavně teda od Interu.

Reagovat
Nuno čomes

Jako vzhledem k tomu materiálu v záloze je to sen, ale proste to musí všichni vidět.. Ach ty kraje.

Reagovat
snuff24

Lazzaro to je něco hrozného..každá situace kdy má balón je absolutně zabitá a vzadu taky neexistuje

Reagovat
Mihal

Uz po prvych dvoch zahodenych sanciach, ktore nam AS darovalo som tusil, ze nas to bude mrziet. Dnes sme museli byt 100% efektivni ked sme chceli vyhrat. Zaloha v tomto zlozeni je absolutne nekreativna. Jediny svetly okamih zalohy bola sklepavacka valera na vecina do sance. Dufajme, ze prvy zapas v sezone bez vstreleneho golu nebude zaciatkom klasickej zimnej ciernej serie. Postup v LM bude zazrak ale samozrejme Forza Inter!!!

Reagovat
Slavia10

Taky ste mohli být kde AC. Chudák Conte, co byl ještě hedvábí bůh, být koučem Interu je taky hodně nevděčný povolení koukám, chcete si to s AC vyměnit ? Vy ste fakt čekali, že Conte udělá rekord série A první rok v bodech a ještě s tím kadrem, který nutně potřebuje ještě zimní a letní přestupy aby to bylo komplet. A ještě máte zraněný a to důležité hráče kteří by byli v základu.

Reagovat
Slavia10

Nedávno bůh

Reagovat
Nuno čomes

Ano toho jsme si vědomi.

Reagovat
Mihal

Ale ved ja Conteho vobec nehanim. Priznam sa, ze u mna urcite nebol volba cislo 1 po odchode spalka ale svojim pristupom a doterajsimi vysledkami si ma velmi ziskal. Je mi jasne, ze ten kader je kvalitou a hlavne sirkou na kilometre vzdialeny Juve ale zase si myslim, ze je kvalitneksi ako ma Neapol. Ja som sa pred zapasom s AS bavil s kamosom a on chcel davat jednotku, presvedcil som ho, ze to urcite nebude take jasne lebo v zalohe chybaju 2 kamene zakladu. Velku robotu robi aj Barella, vacsina spomina Sensiho ale ked porovnam Barellu a Valera, ktory hra miesto neho tak to je obrovsky skok k horsiemu.

Reagovat
pistacik11

Neapolu chyba jeden poriadny záložník, a poriadny tréner na lavičke. Ináč káder ma lepší ako vy, len to teraz nevedia preniesť na ihrisko.

Reagovat
Mihal

To je subjektivne, da sa to porovnavat post na post, diskutovat... Ty to vidis tak, ja inak.

Reagovat
pistacik11

Jasné, ja sa nehadam, každý to vidíme ináč. Takéto veci sa dajú hodnotiť len podľa sympatii, keďže každý má rád iný štýl futbalu.

Reagovat
pistacik11

Ale tak napríklad v drese juve, by som si vedel predstaviť pár hráčov z neapolu (Koulibaly, Manolas, Mertens), z Interu by som si asi nevybral nikoho, možno s prizmurenymi očami Sensiho, Handanoviča a Škriniara. Ale ak by som dosadil menovaných hráčov za hráčov juve, čo hrajú teraz, tak s tými z neapola by som kvalitu udržal, s tými z Interu by som šiel kvalitatívne nižšie. Ty, to možno budeš vidieť ináč.

Reagovat
ED91

Já by som nepohrdol takým Allanom a Fabianom Ruizom.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sú tie zápasy, čo rozhodujú o titule. Je šanca ísť do trháku... a Inter doma remizuje.

Reagovat
Pipo123

Na dnešok sa teším ako malé decko, neviem prečo ale tie zápasy proti Juve majú vždy náboj a bavia ma viac než derby zápasy. Juve nemá ideálnu formu, ale stále je to Juve a má ohromnú kvalitu, pri troche štastia by sme mohli uhrať aspoň bod

Reagovat
Yzemi

V současném rozpoložení Juve bych tu plichtu snad i bral...

Reagovat
10

to zase ne, ten tým se v takových zápasech i přes horší formu pořád dokáže namotivovat a odehrát dobrý zápasy (Inter, 2x Atletico)...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajete 0:1 nebo 1:2

Jinak Lazio porazilo Juve doma v lize naposledy v roce 2003 a za posledních 10 let jen 1 plichta jinak samé prohry... šílené https://www.flashscore.com/match/jqniNuij/#h2h;home

Reagovat
pistacik11

Si sa posral? Všetko iné ako 3 body sú neúspech, takto treba ísť do zápasu.

Reagovat
stuff

Udine paradny stadion aj atmosfera. Hra nic extra zo ziadnej strany.

Reagovat
Pipo123

Strakosha - Ramos, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinkovic, Leiva, Alberto, Lulic - Correa, Immobile

Reagovat
M11

Nadherne choreo

Reagovat
Airus

famózní atmosféra jen to podtrhnout hezkým zápasem. Forza Juve!

Reagovat
Pinturicchio

Dřevák

Reagovat
10

Šlapák na žlutou a on nepiskne ani faul...

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
10

Finalmente!

Reagovat
10

Parádní akce, záblesky Sarrismo

Reagovat
Pinturicchio

Criiiis

Reagovat
PP

Přijdu a hned gol.. tak podme vyrovnat Lazio, at je to trochu zábava.

Přihrávka ale luxusní..

Reagovat
Airus

Paráda Bentancur krásnej kuželkovej pass

Reagovat
Pipo123

Hrame strasne pasívne, ta rozohrávka od obrany je zbytocne dlha a riskantná.

Reagovat
Mihal

A tak si sa tesil....

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo klasika vystavni gol

Reagovat
10

Benta kua, takový sólo

Reagovat
Airus

Ridrigo prostě v sobě něco má. Jen to rozvinout naplno a nemuseli by jsme v lednu panikařit se zálohou

Reagovat
ED91

Hovorilm to už dlho, on potrebuje hrať, čo najčastejšie a potom z neho bude extratrieda.

Reagovat
Airus

spíš ať jde. U nás si nevrzne

Reagovat
ED91

Nemyslím si. Posledné zápasy pravidelne nastupuje, takže zrejme aj Sarri pochopil, čo sa v ňom skrýva. Dokonca mal po zápase vyjadrenie, že Benta je pre nás momentálne veľmi dôležitý.

Reagovat
Airus

Ale je to kvůli důvěře, nebo protože nemá Khediru

Reagovat
ED91

Skôr dôvera a možno by som to nazval nutnosť/logické rozhodnutie. Dokonca začal nastupovať aj, keď bol Khedira zdravý. A ďalšia vec je, že s Khedirom nemôže počítať dlhodobo a je to vidieť aj na tom, že Sami býva striedavaný v 60. minúte. A dovolím si povedať, že ,keď Benta nebude zranený tak zranenie Khediru využije do takej miery, že ho do základu už nepustí.

Reagovat
Furia Ceca

Ty woe, tolik okopávaček v jednom zápase jsem dlouho neviděl!

Reagovat
Pipo123

Ramossss

Reagovat
10

Jestli dá za Cana někdo v lednu víc jak 30, tak to bude zázrak...ten je úplně mimo, teď to jen vygradoval

Reagovat
kaja900

Škoda že se zranil Bentancur, ten hrál tak o tři levely líp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Furia Ceca

Lidi, hráči i realizační tým tam oslavuj, jak kdyby právě vyhráli MS...

Reagovat
pistacik11

A sa čuduješ, rozhodca nám odpustil dva penalty, vyrovnanie je pre nich zadosťučinenie.

Reagovat
Furia Ceca

Jaký dvě penalty pořád?!

Reagovat
pistacik11

Ako pipovi dnes nezávidím, už druhú penaltu nám rozhodca odpustil. Ako nasadenie všetko fajn, len ten rozhodca nezvláda

Reagovat
PP

tady ta ke konci spíš nebyla. Jsou písknuté divnější penalty skoro každý týden ,ale o fous odkopl dřív míč..

Reagovat
10

jaký 2 penalty? kromě Can/Lucas, kde trefil míč, doufám nemyslíš ten souboj Cuadrado/Immobile?

Reagovat
pistacik11

Presne tie dva, ok ak can trafil loptu beriem, ale cuadrado ho tam dva krát jemne po strčil, ako dotyk nič moc, immobile tomu pridal, ale dotyk tam bol.

Reagovat
10

Immobile padal už minutu předtím

Reagovat
PP

Celkem zaslouženě.. hezky je Lazio začalo mačkat. Byť pomohl jim nejdřív Can a následně Cuadrado, že to nebyly schopní odehrát. A to nebyl ani jeden pod tlakem..

Reagovat
Pipo123

25 min nás Juve vysoko presovalo my sme nevedeli ako poriadne založiť akciu, tá rozohrávka od brankára a obrany bola docela tragická, po tom inkasovanom góle sme začali konečne hrať a trošku sa Juve vyrovnali herne.

Reagovat
pistacik11

Fajn futbal zatiaľ z oboch strán. To nasadenie, ako žeriete trávu, krása pozerať.

Reagovat
Pipo123

Btw nebol to faul na Leivu? Veď sa mi zdalo že Can sa lopty ani nedotkol či?

Reagovat
Airus

záznam nic moc, ale zdá se že škrtnul balón. To alespoň bylo nahlášeno hlavnímu

Reagovat
10

na první pohled se mi zdála jasná, ale trefil míč

Reagovat
M11

Taky jsem prvni myslel ze jasná.. ale lehce mic zasahl

Reagovat
Hans82

Kurna Matuidi uplne zas marny zadna rychlost prihrat taky neumi a takovym prodluzujem smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

horší je snad jen Berna

Reagovat
smazaný uživatel

Místo golu na 2:0 vyrovnaní.Ale nevadí, porad stejne, dnes je Ronaldo při chuti, mohl by to rozhodnout.Neviděl sem letos Lazio hrat ale od místních na ne šla chvála, potom nechápu proč hraji tak pasivně.Cekal sem od nich víc na balonu.

Reagovat
Pipo123

Podľa mňa to Inzaghi nechcel prestreliť ako v niektorých zápasoch v minulosti, po tom góle sme začali konečne hrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viděl pasivitu do 45 minuty.ok brejky tam mate slibne, ale na balonu ste minimálně.Snad trosku vylezete a uvolnite prostory pro brejk nam.

Reagovat
Airus

jakó, asi to není nejhorší, ale přijde mi že na naší půlce jenom odkopáváme a snažíme se pak vyprasovat míč na jejich. Ten build-up kterej bych čekal od Sarriballu tam moc není.

Na víc Sarri nechce hrát trio Dybala-Ronaldo-Higuaín, protože by to moc zatahovalo Dybalu a Ronaldu ve středu hrát prý nemůže. Tak jsou pro změnu najebaný oba na křídlech a středem to táhne Berna s Matuidim?

Reagovat
smazaný uživatel

A co se tyce penalt ten zákrok Cuadrada vůbec bych neposlal.A zákrok Cana bych piskl jako penaltu.Proc ale Lazio se tak po golu neraduji když hraji s Kluzi nebo Celticem.Zas hraji zapas roku . Smutny moc

Reagovat
Pipo123

Raduj sa pred 6000 fans proti Kluzu

Reagovat
pistacik11

Ináč kto je ta redaktorka v štúdiu na dazn, tá vyzerá fest dobre

Reagovat
Zark

Diletta leotta myslis?

Reagovat
pistacik11

je to ona

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně koukatelnej poločas!

Za 14 minut mohlo být 0:3

Reagovat
10

Pořád dokola stejný problémy, nejsme schopný odskočit na víc gólů, přestože ten tým 35 minut "dominuje", efektivita je hrozná. Pak při prvním centru a klasickém bránění Bonucciho (tj. výskok 10 cm nad zem do prázdna 2 metry od skórujícího hráče) dostaneme gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedem Lazio!

Reagovat
M11

To uz nemyslí vazne sudi

Reagovat
kaja900

ten rozhodčí je dobře mimo

Reagovat
Pipo123

Boha jasný faul a on nic, rozhodca to dost púšťa na obe strany

Reagovat
10

si dělá prdel? to je další šlapák, co ani nepískne ten magor, tohle bylo oranžový dokonce

Reagovat
Pipo123

Mne sa paci jak to piska, nekzskuje moc hru, aj ked teraz to bol jasný zakrok.

Reagovat
Airus

hřebíky ba před a nic

Reagovat
Airus

chjo, ten Can je v prdeli. Co Rabiot?

Reagovat
M11

Ty nase rohy

Reagovat
Pipo123

Ojojoj

Reagovat
PP

jasná rudá..

Reagovat
10

při jasný rudý nejde míč do strany 40 metrů od brány a nedobíhají to 2 bránící hráči

Reagovat
Pipo123

Podľa mňa rozhodlo to že v začiatku toho faulu boli obaja hráči Juve pár metrov ešte vzadu

Reagovat
lajka30

Jasná červená.

Reagovat
10

to se nevidí, z našeho rohu...čistá demence

Reagovat
Pipo123

Ale Alberto si skvele skrotil tu loptu, ten jeho prehľad o hre milujem

Reagovat
10

Bernardeschi by si u něj mohl zaplatit doučování...

Reagovat
smazaný uživatel

Táhni

Reagovat
LesyJePan

Jasna cervena !

Reagovat
Airus

jo, retardovanej zákrok. Tak červená

Reagovat
M11

V prvni rade retardovane rohy.. po několikáté to smrdelo brejkem

Reagovat
pistacik11

Zatiahol ručnú, ináč ide sám na brankára

Reagovat
kaja900

proč ted mával ofsajd když šel Juve do utoku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí neuvěřitelně špatnej na obě strany, šlapáky nepíská vůbec a drobné fauly vždycky, redka byla jasna pokud to pisknul puvodne jakou faul nechapu proc daval zlutou kdyz to byl jasne posledni hráč

Reagovat
LesyJePan

On je klasicky posraty proti Juve

Reagovat
10

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Pipo123

Sergeeeei

Reagovat
smazaný uživatel

Gooool

Reagovat
PP

ten první dotyk.. uff..

Reagovat
Pipo123

Alberto je genius, dnes dalšie dve asistencie, najlepší nahrávač SA

Reagovat
10

...tak ho sundal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Líp to udělat nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:0 nebyl tak daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta fanstastico!!!!!

Reagovat
Airus

fuuuuuck

Reagovat
10

teď tam byl faul na Pjaniće

Reagovat
Pipo123

Boha Ciro čo teraz nedal

Reagovat
pistacik11

To čo je kurva, sa snáď posrali?

Reagovat
kaja900

To má za to že ji nenechal tomu jak by daval do prázdný dobře mu tak

Reagovat
pistacik11

Wojto kurva na pána

Reagovat
PP

Kuuurva.. Arsenal pustí jediného brankáře, který umí chytat penalty.

Reagovat
Airus

tvl Wojto

Reagovat
lajka30

Neměla se opakovat?

Reagovat
10

tu penaltu klidně mohl nechat opakovat, Bonucci vyběhl dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Immobille snad ti dobre zaplatili

Reagovat
PP

Ale rozhodčí to nechává na slušnou válku..

Reagovat
Pipo123

Konečne nejaký rozhodca čo to nechá na hráčov a nespraví s toho totálne divadlo

Reagovat
10

ještě by možná při takových skocích mohl dávat karty za simulaci

Reagovat
Pipo123

Mohol a mal, ale k tomu sa neodhodlá asi niekto, nie len v SA

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Prehliadnuty slapak na Ronalda, Bentancura, Matuidiho...jasne ze sa ti to paci

Reagovat
Pipo123

Ale to patrí k futbalu, nemusí všetko pískať, takto nejak sa hralo aj niekedy v SA a tie zápasy mali náboj, mne sa to páči a jediná liga kde sa tak občas hraje je PL. Lepšie takéto zápasy než niečo kde sa furt simuluje a píska každá blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

S tym suhlasim. Kazdopadne, fauly na zlte karty by sa ale piskat mali

Reagovat
DelPiero137

Ale tie slapaky sa mali piskat, tvrdsiu hru pustat ok ale toto je moc.

Reagovat
Airus

tak ale Ciro tam skáče jak delfín dvě sekundy dopředu a díví se že to rozhodčí nepíská

Reagovat
10

Max ví moc dobře, proč odmítá všechny ty Arsenaly a spol.

Reagovat
Airus

taky mě to napadlo, ale zpátky ho moc nechci

Reagovat
10

já taky ne...on je to hlavně důsledek mercata, z dlouhodobýho hlediska bohužel, tam mám největší obavy i do budoucna, protože zatím Paratici s Pavlem moc povedený kroky nedělají, spíš naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Nehladiac na klasicky grc od Bernardeschiho + hrozne chyby od Quadrada, tak zapas dnes doebal Dybala Stacilo nahrat Ronaldovi na easy tukes do prazdnej brany na 1-2, nie zasebcit a napalit to do GK...

Reagovat
10

Mire klasicky odehraje famózní zápasy na začátku sezony a pak má dvouměsíční výpadek, kdy se úplně vypaří a plouží se po hřišti v totálním deliriu. Kvůli tomu ho nikdy nemůžu řadit mezi top hráče, tohle ho provází celou kariéru.

Reagovat
Airus

přijde mi odvařenej

Reagovat
10

nj, ale to má každou sezonu a na celkem dlouhý období...

Reagovat
Airus

neomlouvám, ale v tomhle systému jakmile odejde on, tak odejde celá naše hra. A nemáme alternativu, protože Sarri formace ani taktiku nemění

Reagovat
10

ano, ale to jde za ním, on má být ten lídr a řídit tým, nejen z pohledu jeho role na hřišti...on polovinu zápasů sezony nezúčastněně vyklusává

Reagovat
DelPiero137

Skusil by som na jeho pozicii Rabiota.

Reagovat
pistacik11

Treba doniesť Sergeja, a miesto Bernu Luisa Alberta

Reagovat
Pipo123

Caicedoooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Golazoooooooooo!!!

Reagovat
Coutinho10

Lazio

Reagovat
Mates_Matesović

Tvl kde byli všichni hráči Juve?

Reagovat
pistacik11

2 alebo 3:1 je jedno, boli tam kde mali, v predu, snažili sa vyrovnať.

Reagovat
Mates_Matesović

To sice jo, ale tohle bylo vyloženě trapný. Douglas se Sczesnym se tam mohli přetrhnout a zbytek vyklusával někde za půlkou.

Reagovat
10

gratulace, Pipo

Reagovat
Pipo123

Reagovat
pistacik11

Gratulácia do Ríma, dnes to bol dobrý zápas z ich strany

Reagovat
Airus

šance vyšlápnout si nad inter a my zase vyrukujeme s tímle

A v době kdy by měl Sarri jezdit po prdeli a řvát ve svém obdelníčku, tak sedí a sepisuje memoáry. Čekám že se to v šatně začne rozpadat, ale to vedení beztak ututlá.

Reagovat
Inter Fan

Pekne!! Skoda ze sme to vcera posrali a nepremenili ani jednu z ponuknutych sanci mohlo to byt krajsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud v lednu nepřivedou pořádnýho hráče do zálohy, tak letos vyhoří jak v LM, tak i tu ligu neuhrajou. Dneska to byl z jejich strany herně povedený zápas (prvních 60 minut) pp červený odešli.. ale.jinak celá sezóna nepřesvědčivý výkony, hlavně ty domácí.

Škoda že jsme tam včera jeden nedoklepali, ale velký dík Laziu za dnešní super výkon

Reagovat
sinter

Reagovat
10

on je celej takový jedno velký wtf

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste jedno velký wtf.. hlavně ta vaše záloha

Reagovat
10

píšeme to tady x let, ale máš první bod

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ty to píšeš

Reagovat
smazaný uživatel

Co je ?

Reagovat
sinter

máš chybu v kolonke "oblíbené kluby" ...druhé odvrchu malo byť asi Juventus T.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Jen jsem zhodnotil jejich výkon.. naopak Juventini vědí, že jsem jejich největší hater.

Reagovat
10

nejseš ani v top 500 na tomhle fóru

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nepotřebuju

Reagovat
sinter

Tak to ti gratulujem, na konci sezony získaš sošku Zlateho Nedveda?

možno len mne to príde divné, ale naozaj ma netrápi záloha Juventusu. že vyhoria v LM - super, nefandím im ani ked hrajú skupinu. a v lige že neuhrajú titul? vážne ťa to trápi?

Reagovat
Generalní Gladiator

Jeho trápí pořád, není dne,aby si nepostěžoval, s kým to ronaldo musí hrát

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůže fanda Interu napsat příspěvek o Juventusu?

Nebo nechápu tvoji reakci..

Reagovat
sinter

môže, len to vypadá že im praješ titul a úspech v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec.. jim nepřeju nic, jen jsem napsal, co by museli udělat, aby se dostali z těch výkonnostních sraček. Vždyt to jsou korupčníci

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že jsme tam včera jeden nedoklepali, ale velký dík Laziu za dnešní super výkon,,

Tímhle jsem reagoval na náš zápas proti AS.

Reagovat
sinter

včera - dnes, kua aký je vlastne dátum?

Reagovat
pistacik11

Keďže ten príspevok písal včera, tak to včera tam znamená pre dnešok predvčerom, ťažká matika

Reagovat
pistacik11

Ale tak čo čakať od interistu

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to 7.12. a my hráli 6.12.

To, že máš krátký vedení není můj problém.

Reagovat
sinter

myslel som toto:

Godbless 08.12.2019 15:34#

Škoda že jsme tam včera jeden nedoklepali, ale velký dík Laziu za dnešní super výkon,,

nevšimol som si že si to skopíroval od slova do slova

Reagovat
10

tohle mi připomíná scénku z filmu "Hele vole, kde mám káru", kde si dva Interisti navzájem popisují, co mají vytetovaný na zádech...

Reagovat
sinter

Reagovat
smazaný uživatel

Po včerejšku bych si nevyskakoval

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že máme jasno. #MerdaJuve

Reagovat
Largo

Oba rimsky kluby paradni vykony.

Gratulace Pippo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Gogo Pandev legenda

Reagovat
10

Doufám, že má Paratici Castrovilliho na radaru, protože to je přesně záložník pro Sarriho, podobně jako Pellegrini. Mandragora by se taky aktuálně hodil, doufám, že nejpozději v létě aktivují tu opci.

Reagovat
LesyJePan

Komentator na digi

Reagovat
CubONE

Theo

Reagovat
CubONE

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Sa mi to zdá, alebo od kedy hráva Jackomo, tak ten tým je úplne niekde inde? Ináč Benancer opäť výborný.

Reagovat
LesyJePan

Pre nas rozdielovy hrac, zálohe dodáva kreativitu a nestráca takmer vôbec lopty este aby hral stabilne Paqueta a bude to myslim slapať.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

No nie nadarmo, vždy keď vypadol kvôli zraneniu, išlo celé AC dolu. A myslím, že také niečo sa nestalo raz ale minimálne 2x. Podľa súpera, Paqueta miesto Kessieho a bude to :)

Reagovat
CubONE

Vie prejst cez hraca 1v1 a je pokojny na lopte, mega to lavej strane a Theovi pomohlo, velky rozdiel oproti Hakanovi alebo Borinimu.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ten pokoj, žiadny stres na lopte a minimum zbrklosti.

Reagovat
GEGE

Ten kdyby se nezranil tak to 4 místo loni dáme... Snad ho Mancini vezme na euro....

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Určite by to 4. miesto bolo. Ja som si tú závislosť na ňom nechcel priznať, ale keď aj takto po dlhej pauze vidieť ten rozdiel, nezostáva len dúfať, že sa opäť nezraní a vedenie nebude robiť obštrukcie s jeho predĺžením.

Reagovat
GEGE

Hlavně je smutné že mu ten kokot Giampaolo nedal ani cuchnout a Pioli to samé... Donutili ho až okolnosti na Neapol kdy bylo hodně vykartovanych... Mrdky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele