Primera Division souhrn - 23. kolo

09.02.2008, 22:02, aktualizováno 10.02.2008, 23:07
Komentáře a souhrny
Barcelona remizovala v Seville, na což dnes reagoval Real po svém: rozstřílel Valladolid 7:0 a navýšil tak svůj náskok na osm bodů. Villarreal v samém závěru urval tři body v Murcii a v tabulce mu patří třetí příčka, v závěsu se po výhře na hřišti silného Santanderu drží Atlétiko, naopak ztratil Espanyol, když doma nečekaně podlehl zachraňující se Huelvě. Podruhé za sebou vyhrála Valencia, poradila si s Betisem.

Real Murcia - Villarreal CF 0:1

09.02.2008 20:00

Góly: 90. Guillermo Franco

Villarreal porazil ve velice průměrném utkání Murcii. Domácí tým tedy zůstane na sestupových pozicích i po tomto kole, hosté se posunuli na průběžné třetí místo. Žlutá ponorka byla po většinu utkání horší, Real však doplatil na svoji špatnou koncovku.

Po úvodní nezaživné dvacetiminutovce viděli diváci na stadionu Condomina první zajímavější moment ve dvaadvacáté minutě, kdy Ivan Alonso prodloužil hlavou míč na Goitoma, jenž však pálil z osmnácti metrů nad branku Diega Lopeze. V další akci Murcie střílel Jofre, jehož pokus skončil po zásahu stopera Gonzalo Rodriguez dva metry vedle hostující branky. V závěru prvního poločasu hlavičkoval Goitom těsně mimo.

Villarreal se dostal do první střelecké pozice na začátku druhého dějství, kdy Eguren pálil metr vedle branky, kterou strážil Notario. Na další příležitost čekali fanoušci až do 78. minuty, Goitom se dostal před brankáře Diega Lopeze, ovšem v téžké pozici mířil útočník Murcie těsně vedle branky. Murcia byla lepší, jen těžce se však prosazovala přes úporně branící Villarreal. V nastaveném čase se dostal za obranu domácích útočník Guille Franco, jenž střelou podél brankáře Notaria rozhodl o tak trochu nezaslouženém vítězství Villarrealu.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Getafe CF 1:1

09.02.2008 20:00

Góly: 44. Mario Álvarez (vl.) - 69. Ikechukwu Uche

Deportivo La Coruňa se rozešlo smírně s Getafe, duel skončil 1:1. Domácí nastoupili v osvědčené pětiobráncové sestavě a s Bodipem na hrotu, hostům chyběl záložník Pablo Hernandez, který po sezoně zamíří zpět do Valencie, pouze na lavičce zůstal Uche.

Zápas začal v pozvolném tempu. První vzruch před oběma brankami přišel v 10. minutě, když nebezpečný centr hostujícího Manu del Morala musel odvracet Coloccini. První skutečná šance přišla až o 12 minut později, to se do zakončení dostal domácí Verdú, ale jeho šanci zmařil nadvakrát pozorný Abbondanzieri. O chvíli později na druhé straně zase řešil nebezpečný závar před svou brankou statečně mladý gólman Fabri. Po půlhodině přišla velká šance domácích. To pálil Kanaďan De Guzmán a Getafe se muselo opět spolehnout na Abbondanzieriho. Další možnost měl hostující Granero, ale pálil nad. Skóre se měnilo ve 44. minutě. To centroval Luís Filipe, hlavičkoval Pablo Amo a do vlastní sítě si míč srazil stoper Mario.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn. Hosté se začali tlačit více do útoku. Nejprve ohrozil Fabriho branku Manu del Moral, ale překonat domácího gólmana se mu nepodařilo podobně jako poté De la Redovi. Getafe začalo postupem času zcela ovládat hru, po hodině hry přišlo i posílení ofenzivy, když Gavilána nahradil další útočník Uche, který se před pár dny vrátil z afrického Poháru národů. Domácí zase představili novou posilu Wilhelmssona. V 69. minutě pak došlo k vyrovnání. To nacentroval Licht a Uche se prosadil přes Colocciniho. Hosté byli při chuti. Další dvě šance Granera zastavil Fabri jen s obtížemi. Uche byl nezastavitelný, hosté postupovali dva na jednoho, ale šanci na poslední chvíli zastavil de Guzmán. I závěr patřil Getafe, ale na Fabriho si nepřišli ani Granero ani střídající Braulio. V 88. minutě ještě zahrozil domácí Bodipo.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona 1:1

09.02.2008 22:00

Góly: 34. Diego Capel - 76. Xavi

Šlágr kola se hrál na stadionu Sáncheze Pizjuána v Seville, kam přijela Barcelona a utkání nakonec skončilo smírně 1:1. Domácí nastoupili v silné sestavě s Kanoutém i Fabianem v útoku, opět Palopem v brance, na pravém beku operoval Adriano. Barce chyběli zejména obránci, tak dostal příležitost Oleguer, v útoku kromě Messiho také Giovani. Ve druhé minutě zahrál trestný kop z velké dálky sice nebezpečně, ale nad Daniel Alves. O chvilku později zase pálil nad Iniesta, na druhé straně z rychlého kontru vysoko nad Kanouté.

Hrálo se ve svižném tempu, i další trestný kop byl nebezpečný, prudký a Valdés ho jen vyrážel, problémy měl i se střelou Fabiana. Palop musel zase řešit průnik Henryho a byl z toho málem rohový kop, ale poslední se míče dotkl Francouz. Před opačnou brankou nepřesně střílel Kanouté. Pak se obrany zpřesnily a na další možnost se nějakou dobu čekalo. Ve 20. minutě pak stihl před Giovanim včas míč sebrat domácí gólman Palop, Messiho střelu zablokoval Dragutinovič. Na druhé straně došlo v pokutovém území na souboj Thurama a Kanoutého, penalta z toho nebyla a asi ani neměla být. Nevyužit zůstal na straně Barcy i trestný kop Xaviho, centr proletěl do zámezí.

Na druhé straně málem využil nedůslednosti v obraně Barcy po průniku Kanoutého Fabiano, ale míč skončil těsně vedle. Rychlou akci Sevilly pak potáhl Diego Capel, jeho centr přiletěl přesně na volej ke Kanoutému a Valdés měl plné ruce práce, ale míč zkrotil. Další centr byl od Navase, využil ho na vzdálenější tyči volný Diego Capel a zblízka snadno skóroval do odkryté branky. Ve 34. minutě to bylo 1:0. Další rána Luise Fabiana pak šla těsně vedle branky Víctora Valdése. Další pokus stejného hráče byl zblokován na roh. Na střely na branku vyhrála Sevilla první poločas 5:2.

Do druhé půle nastoupila prohrávající Barca se dvěma změnami, když Thurama s Edmilsonem nahradili Márquez a také Ronaldinho, čímž se sestava stala ofenzivnější. Hosté začali brejkem Henryho, ale jeho přízemní pas byl před Giovanim odvrácen. Jinak se ale Sevilla stáhla více do obrany a utkání se hrálo téměř bez šanci. Až se po odraženém míči dostal ke střele volejem Xavi, ale ta skončila hodně vedle. Rijkaard zareagoval v 58. minutě třetím střídaním, to Gudjohnsen nahradil Henryho.

Další rána Xaviho už šla těsně vedle pravé tyče. Domácí kouč Manolo Jimenez stáhl Kanoutého a poslal na plac Renata. Sevilla celkem kontrolovala hru a Barcelona si příliš rady neveděla, vytrácel se i agilní Messi, který naopak dostal žlutou kartu za faul na unikajícího Dragutinoviče. Následný trest kop Fabiana, který zůstal sám v útoku, ale šel vysoko nad, Capel v další šanci napálil míč jen do Oleguera. Po jednom centru ze stran si naopak dal málem vlastní gól Márquez, naštěstí trefil Valdése a ten míč kryl.

Pak ale překvapivě udeřila Barca, když dal svůj první gól v sezoně Xavi. To mu míč středem hřiště prostrčil Messi, Palop si na střelu sice sáhl, ale ta stejně skončila v síti. Bylo vyrovnáno 1:1. Pak Keita fauloval na hranici vápna Messiho a byl po druhé žluté kartě vyloučen. Ronaldinho trefil z trestného kopu jen zeď. Po podklouznutí Oleguera zase střílel zdálky nad Capel. Další šance Barcy přišla po rohu, střela Messiho z velkého úhlu byla nepřesná. Poslední slovo měl z brejku Capel, avšak střílel po zemi vedle branky.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Atlético Madrid 0:2

10.02.2008 17:00

Góly: 56. Diego Forlán, 74. Diego Forlán

Racing Santander přivítal v bitvě o evropské poháry Atlético Madrid. Do branky se opět postavil Švýcar Colcorti, na pravém kraji zálohy zastoupil obvykle hrajícího Jorge Lópeze Pablo Alvarez, v útoku nastoupili 18letý Bolado se Smolarekem. Hosté nastoupili v obvyklé sestavě, jen na místě pravého beka si stoupl Antonio López.

Zápas začal v poklidném tempu, první práci měl hostující gólman Abbiati, když pěstmi řešil nebezpečně centrovaný míč od Colsy. Nevyužity ale zůstaly i další rohy Santanderu. Atlético zahrozilo střelou Antonia Lópeze, Colcorti míč nedokázal zkrotit a málem využil příležitosti ke skórovaní Aguero. Atlético zase mělo šance Clébera Santany a Raúla Garcíi, ale ani ty nebyly využity. V 19. minutě pak spálil velmi dobrou příležitost Santanderu Bolado, nechybělo mnoho a domácí vedli. Na druhé straně zase zamířil nad Cléber. Bolado byl i nadále aktivní, po necelé půlhodině si na něm Perea vykoledoval žlutou kartu. Nebezpečný byl i domácí stoper Garay, i on se dokázal prodrat do šance, ale branku netrefil. O dvě minuty později se do další příležitosti dostal opět Bolado, Abbiati míč jen vyrazil a do bezpečí ho uklidil až Pablo. V 36. minutě dal o sobě poprvé vědět Forlán, ale po spolupráci se Simaem na Colcortiho nevyzrál.

Do druhé půle vstoupilo lépe Atlético, Pablo málem připravil velkou šanci pro Simaa. Na druhé straně zasahoval Abbiati proti střele Pabla Alvareze. V 56. minutě šlo díky trefě Forlána Atlético do vedení. Ten využil zaváhání obrany Racingu a zařídil svému týmu výhodu. Bylo to 0:1. Další obrovskou šanci měl o minutu později Simao, když střílel z míst penaltového puntíku, ale Colcorti svůj tým zachránil skvělým zákrokem. Fotbalisté Santanderu zapomínali bránit, před brankou se ocitl úplně sám Aguero, ale proti se opět postavil domácí brankář. Prapor domácích zvedl až Garay, ale jeho zakončení z trestného kopu zneškodnil Abbiati. V 69. minutě se kouč Racingu Marcelino rozhodl oživit hru střídaním. To stáhl Pabla Alvareze a na jeho místo dosadil dalšího útočníka Jonathana Valleho, na druhé straně přišel za Simaa Luis García. I druhý gól hostí dal po velkou část zápasu nevýrazný Forlán, tentokrát se prosadil střelou zpoza pokutového území a Colcorti byl bez šance. Atlético dohrávalo v pohodě, domácího gólmana ještě otestoval střelou zleva Luis García.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - UD Almería 0:0

10.02.2008 17:00

Góly: -

Almería opět neprohrála a odváží si velmi cenný bod ze hřiště Realu Mallorca. Diváci na Son Moix neviděli za celé utkání jedinou branku, na čemž nese zásluhu hlavně výborná defenzíva hostů a řada nepřesností na obou stranách.

Ve fantastické formě hrající nováček během celého zápasu diktovat tempo hry, i když z počátku se k některým náznakům šancí dokázali prodraz spíše domácí. První šance si připsal Ramos, následovaly nesmělé pokusy Daniho Guizy či Treja.

Mallorca v průběhu první čtvrthodiny zahrávala hned čtyři (!!!) rohové kopy, nezapršelo však ani z jednoho. Na druhé straně neuspěli v obrovských šancích Álvaro Negredo a Miguel Ángel García Corona. Utkání bylo přes nerozhodný stav poměrně otevřené s rychlými přechody do útoku. Zásluhu na tom měl hlavně domácí trenér Gregorio Manzano, který nasadil velmi ofenzivní složení týmu.

Problémem však byla právě spolupráce mezi dvěma největšími útočnými hvězdami – Guizou a Ibagazou, který byl hlídán tak pečlivě, že se takřka nedostával do hry. Ve své kůži navíc nebyl ani Arango, jenž působil dosti unaveným dojmem.

Almería naproti tomu hrála v poklidu, sem tam vyrazila na nebezpečný protiútok a celou dobu působila dojmem suverénního celku, ne nováčka soutěžka. Po přestávce se Mallorca o něco zlepšila, ale stále jejím útokům chyběla ona pověstná jiskra. Přesto mohli ostrované strhnout vedení na svou stranu, to by však musel Juan Arango proměňovat tutovky. Jenže on ji neproměnil, a zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Zaragoza 1:0

10.02.2008 17:00

Góly: 45. Jaroslav Plašil

Osasuna si zajistila nesmírně cenné tři body v boji o záchranu, když na vlastním hřišti porazila Zaragozu 1:0. Baskové se díky tomu uvolnili od sestupové osmnácté pozice (od které je před zápasem dělilo jen skóre) a mají nyní na osmnácté Deportivo dvoubodový náskok. Zaragoza podobnými ztrátami pouze potvrzuje, že letos to na postup do evropských pohárů přes ligu nevypadá.

Pamplona byla po celý průběh zápasu o něco lepším celkem, i když hlavně v prvním poločase byla Zaragoza několikrát velmi blízko vedení. Domácí tedy začali vzhledem k nutnosti bodovat aktivněji, ale Zaragoza si i přes menší procento držení míče dokázala vypracovat řadu šancí. Jako třeba tu Ricarda Oliveiry, jehož parádně vyslal Sergio García a ještě mnohem lépe vychytal Ricardo. Stejný muž zachránil Osasunu i proti Diegu Militovi. Osasuna na druhou stranu hrozila Velou, Dadym či Juanfranem. Když se užuž zdálo, že poločas skonší bez gólů, přišla tečovaná střela Plašila, která zapadla za brankáře Césara a přesně popsala termín "gól do šatny".

Druhá pětačtyřicetiminutovka už tolik vzruchu bohužel nepřinesla. Pamplona vsadila na uhlídání jednogólového náskoku a to se jí dařilo. Zaragoza se proti dobře zformované obraně nedokázala prosazovat a její útočné snahy se omezily na dalekonosné rány jako třeba na tu od Sergia Garcíi či Óscara. Sama Osasuna se sem tam vydala do útoku a byly z toho poměrně slušné šance, ale Dady tu svou trestuhodně promarnil a Delporte pár minut před koncem nastřelil tyč.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Recreativo Huelva 1:2

10.02.2008 17:00

Góly: 40. Ewerthon - 18. Florent Sinama-Pongolle, 26. Florent Sinama-Pongolle

Espanyol doma prohrál druhý zápas za sebou, tentokráte s Recreativem Huelva a klesl na pátou příčku průběžné tabulky. Huelva se díky tomu vyšvihla na nesestupovou 17. příčku.

O všem rozhodlo mistrovství Flrenta Sinamy-Pongolleho v prvním poločase. Nový kouč Manuel Zambrano tak začal své působení u kormidla Recre vítězstvím. Za domácí celek už jen snižoval Ewerthon. Hosté mohli vést už ve čtvrté minutě hry, ale když se Sinama-Pongolle ocitl sám tváří v tvář Kike Casillovi, tak trefil jen tyč, od níž se míč odrazil do zámezí. V 18. minutě pak Sinama převzal zády k rance míč, otočil se a tvrdou ranou prostřelil Casillu. Huelva vedla 1:0. Espanyolu navíc nenahrála brzká zranění Jonathana Soriana a Moisése, které nahradili Ewerthon a Lola Smiljanič. Recre šlo do dvoubrankového vedení. To centr Poliho našel Sinamu-Pongolleho a ten zvýšil překvapivě už na 2:0. A po 33. minutách mohl bývalý hráč Liverpoolu zkompletovat hattrick, ale vypálil nad.

O šest minut později ale Espanyol snížil. Po rohu se zblízka dokázal prosadit Ewerthon. O minutu později Recreativo málem opět vedlo o dvě branky, když Beto na vzdálenější tyči trefil břevno, těsně před půlí střílel nad Camuňas. Po změně stran se na hřištim objevil domácí vyléčený stoper Jarque. Espanyol se vrhl do útoku, přihrávku od De la Peňi musel vyběhnutím před Rierou krýt Sorrentino. V dalším útoku hlavičkoval ve velké šanci zblízka nad Luis García. Tlak domácích nepřestával, pokus Riery odvracel na brankové čáře Caceres. 20 minut před koncem mohl zvýšit opět Sinama, ale Casilla vyrazil jeho střelu nohou. I závěr patřil hostům, nad pálil Aitor Tornavaca, další šanci Sinami zneškodnil Casilla.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Levante UD 1:0

10.02.2008 17:00

Góly: 55. Fernando Llorente

Athletic Bilbao dokázal na svém hřišti udolat poslední Levante a vzdálil se sestupovým příčkám, na které má nyní náskok dvou bodů. Hosté přerušili úspěšnou sŕii z posledních kol (sedm bodů z devíti možných) a na sedmnáctou pozici se nyní dívají ze vzdálenosti dvanácti bodů.

Baskové v posledních kolech zlepšili herní projev na San Mamés a hned z počátku chtěli v nastoleném trendu pokračovat. Jenže výsledkem byla pouze územní převaha, jelikož do vápna soupeře se Athletic dostával zcela výjimečně. A tak málem byli za svou útočnou impotenci potrestáni. Rohový kop Courtois našel ve 24. minutě hlavičku Álvara, jemuž na poslední chvíli překazil radost Asier del Horno.

Domácí se pokusili kontrovat o pět minut později, když Yeste napálil břevno, s dorážkou následně neuspěl Fernando Llorente. Smůla se Baskických lvů v prvním poločase nezbavila a stejnou část brány krátce před odchodem do kabin nastřelil po Lópezově rohu hlavou i sám Llorente.

Smůle se očividně během přestávky nechtělo přílši cestovat, a tak zůstala na stejné bráně, na kterou však již nyní útočili hráči Levante. Krátce po začátku druhé půle, ve vůbec největší příležitosti hostů, nastřelil tyčku Miguel Ángel a z následné dorážky střílel vedle Courtois.

Svěřenci Joaquína Caparróse se poté opět pustili do útočení a odměnou jim byla vedoucí branka. V 55. minutě hrubě chybovala obrana hostí, čehož využil Aritz Aduriz, našel centrem Fernanda Llorenteho a ten vsítil jediný gól utkání.

Levante se nevzdalo a svého soupeře po zbytek utkání pořádně zatlačilo, jenže gólově se poslední celek soutěže prosadit nedokázal a to ani skvělou ranou Miguela Ángela, kterou výborně zlikvidoval Armando. Zápas tedy skončil výsledkem 1:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Valladolid 7:0

10.02.2008 19:00

Góly: 9. Júlio Baptista, 31. Raúl, 33. Arjen Robben, 39. Raúl (pen.), 44. Guti, 62. Guti, 80. Royston Drenthe

Real Madrid porazil na domácím hřišti Valladolid rekordním výsledkem 7:0. Bílý balet svým drtivým vítězstvím zvýšil svůj náskok v čele tabulky před vedoucí Barcelonou na osm bodů. Hosté z Valladolidu pykali za otevřenou hru a chyby v obraně.

Real nastoupil s vědomím, že nemá na střídání žádné jiné obránce, jedinou změnou v sestavě bylo nasazení Robbena na pravé křídlo a Baptisty na post staženého útočníka. Hosté nastoupili v očekávané sestavě.

Úvod zápasu přitom žádný debakl pro hosty nevěstil. Fialovobílí se zakousli do favorita a hned ve druhé minutě měl šanci po chybě Cannavara Llorente, ale s jeho pokusem si poradil Casillas. Na druhé straně odpověděl střelou do boční sítě Robinho. V 8. minutě se už skóre měnilo. Robben našel pěknou přihrávkou Baptistu a ten nekompromisní střelou k tyči načal střelecký účet utkání.

Hosté však nesložili zbraně a neustále hrozili brance Ikera Casillase. Jedinou šanci Realu v této fázi zápasu měl Robben po průniku Robinha, ale jeho střela byla příliš slabá. Brazilec musel kvůli bolestem břišního svalu vystřídat a jeho místo zaujal mladý Holanďan Drenthe, který se posunul na pravé křídlo a svého krajana Robbena poslal na levé.

Šanci Valladolidu měl Llorente, ale centr Sisiho, který si pohrál s v zápase nejistým Marcelem, udeřil hostujícího útočníka do tváře. O chvíli později vypálil levačkou Capdevila, ale Casillas vyrazil jeho střelu na roh. Valladolid měl převahu v držení míče a neustále se snažil srovnat nepříznivý stav.

Pak se dvakrát blýskl jako gólový nahravač Guti. Ve 32. minutě po jeho pasu obehrál Raúl brankáře Asenja a zvýšil na 2:0. O dvě minuty později další mistrovská přihrávka Gutiho vyslala do šance agilního Robbena a ten střelou k bližší tyči nedal hostujícímu brankáři šanci.

A to nebylo zdaleka všechno. Ve 38. minutě byla nařízena penalta proti Valladolidu za faul Asenja na Baptistu. Raúl trest proměnil a přiblížil hosty ke kraji propasti. Kanonádu v prvním poločase uzavřel Guti, který využil přesné přihrávky od Drentheho. Za stavu 5:0 se odcházelo do kabin.

Druhý poločas začal střelou Baptisty vysoko nad. Poté se po jednom z mnoha valladolidských rohů dostal sám ke střele Capdevila, ale jeho střelu zastavil Casillas. Na druhé straně vychytal ve vyložené šanci Baptistu mladý Asenjo.

V 60. minutě vystřídal Diarra Ramose a překvapivě se postavil na místo stopera. Krátce nato vstřelil svůj druhý a celkově šestý gól Guti. Robben mu po vlastním průniku nezištně přihrál a Guti odrazem od tyčky uvrhl Valladolid do zkázy.

Tempo zápasu poté upadlo. Na hřiště se dostal i Soldado, ale v žádné šanci se neobjevil. V 75. minutě se prezentoval střelou Llorente, kterou vyrazil Casillas na břevno. O čtyři minuty později přidal Real sedmý gól. Po přihrávce Gutiho ho trochu akrobaticky vstřelil Royston Drenthe a aspoň částečně naplini očekávání fanoušků.

Do konce zápasu se pak výsledek nezměnil. Real uštědřil po čtyřech letech Valladolidu další vysokou porážku a odskočil druhé Barceloně v tabulce už na osm bodů.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Betis 3:1

10.02.2008 21:00

Góly: 16. David Villa, 28. David Silva, 89. David Villa - 47. Edú

Valencia podruhé v řadě zvítězila, po dobrém výkonu si poradila s Betisem Sevilla. Andalusané se v tabulce propadli na šestnáctou pozici a mají pouhý bod náskoku na osmnácté Deportivo. Naopak klub z východního pobřeží Španělska dotahuje pohárové pozice, na šestý Santander ztrácí už jenom bod.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně, už ve čtvrté minutě pálil z přímého kopu Xisco, brankář Valencie Timo Hildebrand byl na místě. Na druhé straně střílel z velkého úhlu David Silva a také Ricardo si připsal úspěšný zákrok. Ve dvanácté minutě si naběhl za obranu hostí Joaquin, jenž však ve velké šanci nedokázal prostřelit Ricarda, portugalský penaltový mág vyrazil míč na roh. Aktivnější Valencie se dostala do další příležitosti v 17. minutě, kdy Moretti vyslal krásnou přihrávkou Davida Villu, španělský reprezentační útočník si míč zpracoval do běhu, a narozdíl od Joaquina dokázal tváří v tvář překonat Ricarda - 1:0.

Betis chtěl ihned vyrovnat, Capi ale mířil z velké dálky mimo. V pohodě hrající domácí celek se v 28. minutě dostal už do dvoubrankového vedení, Maduro krásným pasem vyslal Villu, jenž si míč přikryl a poté skvěle přistrčil Silvovi, který bez problému překonal Ricarda. Do konce poločasu stačil Betis vyslat směrem k brance domácích jenom dvě slabé střely, ty však ani nemířily mezi tři tyče strážené Timem Hildebrandem.

Betis stejně jako v prvním poločase začal v druhém dějství aktivně a tentokráte se mu to vyplatilo, Caffa našel centrem Edua, jenž přesnou hlavičkou překonal Hildebranda a snížil tak na 1:2. Po hodině hry pálil po velkém závaru v pokutovém území Betisu střídající Ever Banega, Ricardo dokázal míč vyrazit.

Následujících dvacet minut se divákům na Mestalle příliš líbit nemohlo, bojovalo se především ve středu hřiště a hra se kouskovala střídaními a tvrdými fauly. Až šest minut před koncem se po přihrávce Joaquina dostal do šance Villa, v úhlu však pálil je do připravených rukavic Ricarda. V 88. minutě Betis spálil velkou možnost na vyrovnaní, konkrétně Juanito, jenž hlavičkoval z rohového kopu do břevna domácí branky. Z následujícího protiútoku se dostával za obranu hostí Villa, zastavil ho však faul jednoho z obránců Betisu. Sám postižený útočník Valencie si postavil míč a krásnou střelou z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v rohu hostující branky - 3:1.

V závěru utkání ještě nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán gól Joaquinovi, ale to už úsměvy z tváří domácích fanoušků smazat nemohlo. Valencia se vítězstvím opět dostává do přímého boje o evropské poháry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid23182353:1856
2.FC Barcelona23146342:1548
3.Villarreal CF23133741:3442
4.Atlético Madrid23125638:2341
5.Espanyol Barcelona23116633:2639
6.Racing Santander2397723:2534
7.Sevilla FC231031042:3133
8.UD Almería2396820:2133
9.Valencia CF231031027:3433
10.Real Zaragoza2378835:3629
11.Real Mallorca23610732:3428
12.Getafe CF23841128:3228
13.Real Valladolid23761030:4127
14.Athletic Bilbao2368920:2326
15.Osasuna Pamplona23751124:2826
16.Real Betis23671024:3425
17.Recreativo Huelva23671020:3125
18.Deportivo La Coruňa23661124:3424
19.Real Murcia23581020:3223
20.Levante UD23341617:4113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda Depor...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Murcie, žádná škoda La Coruni

Reagovat
smazaný uživatel

gól Villarrealu padl z offsidu

Reagovat
smazaný uživatel

fuj

Reagovat
-Kopy-

Spíš ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu sporné to bylo..

Reagovat
-Kopy-

Jo ale spíš to ofsajd nebyl.

Reagovat
-Kopy-

Každopádně Murcia byla lepší a měla vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda převeliká , Segunda division se pomalu blíží

Reagovat
-Kopy-

Neboj, snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

musej to udržet tým maj celkem dobře poskládanej no...

Reagovat
smazaný uživatel

bud optimista...ještě se taky může stát že spadne Valencia,tabulka je vyrovnaná

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Barcy zatim hoří..

Reagovat
herbage

Obrana hori, ale v dusledku tragicky hry zalohy. Dos Santos tam nema co delat a Henrymu nikdo slusnej mic neposle. Messi to taha sam a celkove hra Barci je bezpohybu a napadu. Sevilla tlaci, hlavne fandove ji neskutecne tlaci, peknej kotel tam je. Jediny co me mrzi je simuovani na obou stranach, hlavne od hrace jako Thuram bych to vazne necekal.

Reagovat
smazaný uživatel

ale 1:1 a za co prosím dostal rudou Keita?

Reagovat
herbage

ze Messiho simulaci, sice tam Keita zapomel nohu, ale Messiho se ani nedotk. Messi, dos Santos, Iniesta dneska Vykon Sevilly Rozhodci

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,Sevilla patří mezi top 4 týmy...ae pokud odejde Daniel pujdou níž.jinak minule pomohli rozhodčí,tedka poškodili,si nevyberou.a hrál Ronaldinho?

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ani nebyl rozhodčí, ale nějaká parodie. Kdo udělal tři kotouly navíc, měl vyhráno...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí nasadil vysokou latku...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí se zbláznil.

Reagovat
smazaný uživatel

vysokou latku doslova,kdo vyskočí výš vyhrál.)

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním poločase to měl pod kontrolou. Ale jak dal ty zbytečný karty Abidalovi a Keitovi, tak jsem věděl, že se mu to začne hroutit. Asi to bude Ronaldinhův oblíbenec .

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho dneska chtěl hrát bangbinton, se mi tak zdálo.

Reagovat
smazaný uživatel

sqash teda, mi hrabe.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda té La Coruni, mohl to být velmi úspěšný večer.

Reagovat
Radin

Doufám,že ostatní se hecnou a poperou se s Barcelonou o ten druhej flek za Realem

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je zlatý... Ale vzhledem k událostem v posledních minutách jsem tajně doufal ve tři nespravedlivé body. To by ale nesměl kopat přímé kopy Ronaldinho, který pětkrát nastřelí zeď - dneska byl úplně marný... Valdés si zaslouží uznání, dneska pochytal tak pět jasných branek.

Oleguer dlouho nehrál, ale že si "povede" takhle jsem fakt nečekal, až na dva centry do šestnáctky Sevilly byl trapný...

Celkově to byla blamáž, víc nemá cenu to rozebírat...

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze je bod zlaty hlavne pre mna lebo som vsadil X ........diki XAVI

Reagovat
Kuchta

Taky sem si vsadil a vyšlo mi to,kurz 3.00 a pak mi ticket posere Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že se zitra předvede Athletic B....už by potřebovalo trošku zabodovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak jestli se tady zase někdy někdo bude ohánět haluzáky z Madridu, doporučím mu záznam z posledního sobotního utkání...

Reagovat
smazaný uživatel

jedosss

Reagovat
smazaný uživatel

Letos si titul zasloužíte vy, respektive my si ho nezasloužíme. Ačkoli Real občas hraje hroznej haluz a dějou se věci na muj vkus docela podivný (rozohdčí), tak na druhou stranu hraje letos Barca daleko větší haluz než Madrid, neumí vyhrávat, nechce vyhrávat. Bohužel je to tak, za tuhle hru a výkon si titul absolutně nezasloužíme, takže já už ho letos nečekam a popravdě ani nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi správný fanoušek, že nechceš titul. Hmmmm.

Reagovat
rufus

Plašil

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Forlan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneska mě ve španělský lize potěšili,prosadil se Pláša a dokonce 2x můj oblíbenec Diego Forlán :))

Reagovat
M11

hmmm co ten real

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

Bílá Balet

Reagovat
smazaný uživatel

Alfredo Di Stefano: Samozřejmě Bílý Balet samou radostí neumim psát

Reagovat
M11

5-0

Reagovat
GEGE

taky čumim

Reagovat
alegre

Jsem skoro všechno, jen ne masochista. Vypínám Real - Valladolid, poštím si Requiem za padlé bojovníky. Plyn doma nemáme, tak si pustit nemůžu... To jsou jatka v bílém provedení!

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
alegre

Ale jinak, GRATULACE!

Reagovat
-Kopy-

K titulu

Reagovat
smazaný uživatel

ten bude mít Valencie přece?

Reagovat
-Kopy-

Příští sezonu určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co znamena HAZ co ma Guti na drese?

Reagovat
smazaný uživatel

hajzl

Reagovat
smazaný uživatel

preco ma teda tvoje meno na drese?

Reagovat
smazaný uživatel

proto.. na mě nekoukej , já se na to nedívám. Ale haz by mohla být zkratka hajzl , teda aspoń pro některé

Reagovat
smazaný uživatel

ne teď vážně.. nemám Gutiho Hernandéze (nebo jak se jmenuje) moc v lásce. Je to primadona náladová.

Reagovat
smazaný uživatel

ale niektore prihravky ma skvele

Reagovat
smazaný uživatel

jj, má famozní přihrávky. Ale ty dokáže mít takový Barton taky a kde je? Guti má (měl) daleko větší potenciál, než předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas o tolik ne. Vždycky byl limitovanej špatným pohybem, a to je pak těžký...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zkratka jména Hernández a jmen jeho dvou dětí...

Andy, já tě vidím a budeš pykat...

Reagovat
smazaný uživatel

Těsné vítězství, měli jsme štěstí.

Hala Madrid

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Aby vám něco zbylo na AS, ti vám tam zatlačí oči.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to víš že jo,hlavně si dej pozor na Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně venku je Celtic nebezpečný...

Reagovat
smazaný uživatel

doma vyhrají 1-0,a u vás to zabetonují

Reagovat
smazaný uživatel

Dej si pivo a běž si zahrát bowling, to je dost zoufalé, co tady předvádíš...

Reagovat
smazaný uživatel

pravda bolí

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nebolí nic.

Reagovat
smazaný uživatel

bude

Reagovat
smazaný uživatel

Jde ti fórum?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

No já po poločase psal aby nám něco zbylo na Betis, na AS bych málem zapomněl.

Reagovat
plechi

Iker 7

Marcelo 6

Fabio 9

Sergio 8 --- Diarra 6

Michel 5

Robben 10

Guti 10

Gago 8 --- Soldado není co hodnotit, za 15 minut sem ho neviděl

Robinho - není co hodnotit ale byl u prvního gólu --- Drenthe 8

Raúl 9

Julio 9

Reagovat
One-Real

dneska kraje obrany nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ta levá, pravá docela ušla, Michel si za rozhodnutého stavu lecos dovolil směrem dopředu ale i dozadu..

Reagovat
One-Real

Ten výsledek je až nějak moc dobrej to se mi nějak moc nelíbí

Reagovat
Alessandro24

no real teda splape..cakal som ze vyhra ale vymaze valladolid 7-0 tak to nie..len tak dalej

Reagovat
M11

Villa

Reagovat
-Kopy-

Góooooooooooool.

Reagovat
One-Real

NEMAM RAD BETIS TAKZE TAKY DNESKA FANDIM VALE.... HLAVNE TAM MAM RAD DVA HRACE,,, DAVIDY VILLU A SILVU TAKZE GGGOOOLLL

Reagovat
-Kopy-

NADHERAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
M11

Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Davidové září

Reagovat
smazaný uživatel

Stále září?

Reagovat
smazaný uživatel

co se s tou Vale děje,že by zase začali hrát fotbal? jinak,kádr na to samozřejmě maj,pokud nehraje např. Arizmendi na pravým beku

Reagovat
fantomas

tjn

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se mi to moc líbí, ale to asi každému fanouškovi Vale

Reagovat
-Kopy-

Albiol Maduro Joaquin Villa

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Joaquin, ty jeho průniky, zdálo se mi, že se zase začíná nacházet

Reagovat
smazaný uživatel

Vale pekne no, nebejt toho Manu tak jsem si dnes vidál 3000 KC

Reagovat
M11

pekne... ja litr kdyby ajax neprohral...

Reagovat
smazaný uživatel

jn, Ajax to jsou fakt tragedi ty uz radsi nedavam, letos uz me dvakrat vypekli

Reagovat
M11

me dnes po 3

Reagovat
smazaný uživatel

A dáš je i po čtvrté..

Reagovat
M11

asi jo... jsem vul

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

100 pro villu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Dneska dobrej výkon, sice někdy hluchý místa ale rozhodně zlepšení tam vidět je. Je stále na čem pracovat, ale tydle dvě vítězství jim určitě vlily krev do žil a dodali patřičné sebevědomí. Dneska mě mile překvapil Maduro, fakt parádní pasy za obranu. Joaquin taky super, góla si zasloužil, škoda. Davidové super. Nejlepším pro mě však Raul Albiol. Dneska všechny akce hostí odvracel on, Helgueru sem snad ani nezahlídl. Navíc dokáže vyvést balon.

AMUNT

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, jak to, že jsi upřednostnil koment Valencie před ostatníma, dříve odehranýma zápasema? Jsi se nemohl dočkat co

Reagovat
-Kopy-

No jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

117 000 kč mě díky vám upláchnulo toby se stoho člověk normálně pos... a

Reagovat
-Kopy-

Mě to tedy taky posrali, ale já mohl vyhrát dvě stovky

Reagovat
smazaný uživatel

tak tojo já měl kombinátor a beru 19 800 za 4 skupiny ale oni mě posrali tu 5 skupinu!! A včera PSV na 36 400 Kč to nechápu vžy o jednom zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

ty nebudeš nováček

Reagovat
smazaný uživatel

no ale zase takypřimě stálo trochu štestí měl jsem dnes na Juventus na Schalke Chelsea 0 a na Egypt a pak jsem k tomu něco doházel !! A Naštestí jsem nestihnul vsadit na Manch. Utd.

Reagovat
M11

tak to klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

dík ale já už jsem zastance že vyrounanější zápas je lepší než nějaké velké tutovky jako třeba minule Juve doma 0:0 za 1,20

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem taky tipoval 1, ale rozhodně mě to nepřekvapilo. Bez Tamuda to nejde .

Reagovat
Xavi

Myslím, že loni to bylo podobné. Fantastická první polovina soutěže, ale v druhé půlce co se týče ligy šli dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj, to byl špatnej výkon. Sice jsme se po půlce zvedli, ale i tak si tři body zasloužila Sevilla. No, nic, nezbývá, než si vystačit z pozitivy - výbornej výkon Victora a taky to, že se k nám štěstí otočilo čelem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak to vidím titul je asi v h...Nonic snad příští sezonu. Největší rozdíl o proti Barce před 2 lety vidím v Ronaldinovi. Předtím byl famózní, pokud to bylo nahnutý dokázal sám strhnout zápas. Vzpomeňte kolik dal důležitejch gólů a na kolik jich nahrál. Messi je sice dobrej, ale má problémy se stálostí formy(což v tak madým věku je celkem pochopitelný) Hanry není taky nic moc, jeho nákup asi nebyl to nej. Deco v této sezóně není zdaleka tak kreativní, jak v minulosti atd. No jednoduše snad něco uhrají v lize mistrů. Liga je asi ztracená.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší rozdíl v Barce vidím ve hře celého mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

jako fanda Barcy jsem těmito výsledky lehce iritován...ale jak říkal náš ostravský rodák Ivan Lendl : " Je to jenom spóóurt. " Ovšem je třeba podotknout, že se poslední dobou ( asi tak rok ) cítím jako fanda tohoto klubu trochu zvláštně, asi jako rodiče, kteří mají postižené dítě...Nebo tak nějak...

Reagovat
smazaný uživatel

to je hodně přehnaný. Hlavně to postižený dítě je opravdu "trochu" bokem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to chtěl napsat, ale nechme to být.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu ostřejší srovnání, ale poslední rok je všechno špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

jsme v semi poháru, ve 1/4finále LM, druzí v lize a je všechno špatně? Neblázni ...

Já zažil z Barcou daleko horší časy a neřekl bych ani tehdy, že bylo všechno špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale výkony mají klesající tendenci a to není dobře - při tomto tempu si neumím představit, co bude za další rok. Nehledě na to, že ten tým má obrovský potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak bych neřekl, že je "všechno špatně".

Reagovat
smazaný uživatel

ve čtvrfinale LM...to ne...Celtic vám zatopí

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vidim problem skor v tom,ze ste sa ako fanusikovia barci za posledne roky zmlsali.Magicku hru z tej doby povazujete za isty standard,ale to je chyba,pretoze na svete je dalsich 8 klubov s rovnakym potencialom,nemozte byt stale hore a snad vas tieto "horsie" casy naucia istej pokore,ktora je velmi dolezita...

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona se vždycky snažila hrát pro diváky, takže je logické, že od toho nechceme upustit. A je i celkem pochopitelné, že se výsledky i ta hra srovnávají s mistrovskými sezonami. Ten tým se tolik nezměnil. Osa týmu zůstala stejná a řekl bych, že současný tým má větší potenciál, takže není divu ta rozčarovanost nad hrou i výsledky.

Ale nemyslím si, že bychom (nebo alespoň já) byli nějak zmlsaní. Jak píše jiri - fcb, pamatujeme daleko horší časy (6 místo v lize atd.).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele