Primera Division - preview 3. kola

10.09.2011, 09:04, aktualizováno 12.09.2011, 08:43
Previews
Na závěr dalšího kola španělské ligy se představí týmy Malagy a Grenady, které shodně nemají ještě ani bod. Především domácí hráči chtějí naplnit vysoká očekávání, která na ně jsou po letním nakupování kladena, Granada je letošní nováček.
Málaga CF - Granada CF  (pondělí 21:00)
V pondělní dohrávce třetího kola se fanoušci mohou těšit na derby mezi týmy Málagy a Granady. V 70. letech byla taková utkání více než prestižními, nyní je situace mírně odlišná. Málaga sice letos pomýšlí na vysoké příčky, ale Granada se v La Lize teprve rozkoukává. Význačnost tohoto zápasu tedy již není taková jako za dávných časů, na druhou stranu 36 let jsme vzájemný střet těchto dvou týmů v La Lize nemohli vidět, a tak to bude zajisté zajímavé zpestření.

Ačkoli Málaga přes léto výrazně posilovala a přivedla takové hráče zvučných jmen jako Toulalan, Nistelrooy, Cazorla a další, v La Lize stále čeká na první body do tabulky. V úvodním utkání totiž podlehla dobře hrající Seville 1:2. Málaze by mohla pomoci nedávná mezinárodní přestávka. Trenér Manuel Pellegrini se snažil využít tento čas k souhře nových hráčů, jediným problémem byla neúčast některých z nich právě z důvodu reprezentačních povinností.

Tým se tak stále dává do kupy, hráči si zvykají na nová pravidla a okolí, a tak nejeden fanoušek věří, že po úvodní prohře již přijde tříbodový úspěch, který nastartuje tým k cestě za výrazných úspěchem, kterým by byla kvalifikace do pohárové Evropy. Pellegrini nemůže počítat s Júliem Baptistou a Krisem Stadtgraasem, kteří jsou stále zraněni, zatímco Nacho Monreal, Diego Buonanotte a Enzo Maresca jsou připraveni nastoupit do základní sestavy.

Granada si v loňské sezóně vybojovala postup do elitní španělské ligy a jejím cílem je udržet se v ní. Úvod sezóny jí ale úplně nevyšel, neboť hned v prvním zápase okusila hořkost prohry, a to poměrem 0:1 s Betisem.

Nejen Málaga přes léto výrazně posilovala, do přestupového jednání se aktivně zapojil i nováček soutěže. A vzhledem k tomu, jak omezený rozpočet tento klub má, si na přestupovém poli vedl briliantně. Do svých řad totiž dokázal přilákat takové hráče jako Pamarota, Molla, Carlose Martinse, Yebdu, Diakhateho, Jaru či Ucheho, kteří rozhodně zvedli papírovou sílu mužstva.

Stejně jako Málaga má i Fabri Gonzalez, trenér Granady, plné ruce práce se sehráváním členů svého týmu. Některým hráčům navíc chybí trénink z letního období, na čemž se musí pracovat za pochodu. Právě to možná byla příčina úvodní prohry s Betisem. Nyní již všichni doufají, že Granada získá první body do tabulky.

Gonzalovi bude chybět pravý bek David Cortés a brankář José Juan, kteří jsou zraněni, zatímco start posily Ucheho a Alexe Geia ještě není zcela jistý.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Jesus Gamez, Demichelis, Mathijsen, Monreal - Cazorla, Toulalan, Maresca, Joaquin - Van Nistelrooy, Rondon
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Diakhate, Mainz, Siqueira - Moises - Jara, Martins, Yebda, Benitez - Uche
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - RCD Mallorca  (neděle 12:00)
Betis před týdnem uspěl v duelu nováčků a z Granady si odvezl tři body za výhru 1:0. Tu bude potvrzovat ve druhém kole proti Mallorce, rovněž ona svoje první utkání sezony zvládla a vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem...

V Granadě se dlouho čekalo na nějakou branku a ta jediná padla v 88. minutě, jejím autorem byl Castro.

Španělská liga má v letošní sezoně nový model, co se týče výkopu zápasů a s tím není spokojen domácí kouč Pepe Mel. Jeho tým nyní čeká stejně netradiční utkání jako před dvěma týdny Atlético a Osasunu. "Zápasy se hrají v poledne, aby se v Asii mohli koukat na Real Madrid a Barcelonu, my jsme jenom ten zbytek. Ti, kteří tohle vymýšlí, by měli vzít v potaz všechny fakrory, protože počasí v Seville touto dobou je jiné než jinde a může se projevit i na zdraví hráčů. V Segundě jsme hráli od dvanácti spoustu zápasů, ale naštěstí žádný při tak vysokých teplotách," říká Mel.

Mel se pozastavil i nad soupeřem, který je dle jeho názoru hodně kvalitní. "Dokáží si vypracovat šanci vlastně kdykoli. Musíme být opatrní. Soupeř má dobré hráče a patří stabilně do nejvyšší soutěže. Na první domácí zápas je to těžký soupeř, ale musíme vyhrát, i kdyby se hrálo na ledu," prohlásil dále.

Mallorca před dvěma týdny porazila Espanyol, a to brankou Jonathana de Guzmana. A právě nizozemský záložník klub v poslední den letních přestupů opustil a zamířil do Villarrealu. Na přestupovém poli si celek z Baleárských ostrovů připsal ještě jeden neúspěch - neposílil ho útočník Genku Erwin Ogunjimi, jehož příchod byl dotažen pozdě a FIFA ho dle regulí neschválila.

Další nepříjemnosti pro hosty přicházejí z marodky, zdravotní problémy mají brankář Dudu Aouate a záložník Josep Luis Marti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - Levante UD  (neděle 16:00)
Své další kolo má na programu nejvyšší španělská soutěž a o první body bude bojovat Racing Santander, který v prvním kole prohrál na půdě Valencie a doma si bude chtít napravit reputaci. Levante naopak v prvním utkání bodovalo v Getafe a minimálně stejný výsledek si chce odvést také ze Santanderu.

Velmi divoký zápas si Racing prožil v předchozím kole. Na půdě Valencie ještě dvě minuty před koncem vedl 3:2, ale nakonec utkání ztratil poměrem 3:4. Racing tak sahal po velmi cenných bodech na horké půdě Mestally. Okénka má trenér Héctor Cuper se svým týmem zejména v obraně a právě to je činnost, kterou chce Racing do dalšího zápasu zlepšit.

Levante odehrálo vyrovnaný duel v Getafe a odvezlo si cenný bod za remízu 1:1. Podobný výkon by pravděpodobně na plichtu stačil i tentokrát. Hosté by se pravděpodobně nezlobili za zopakování výsledku z minulého roku, kdy dokázali uhrát v Santanderu remízu 1:1. Doma pak Levante vyhrálo 3:1 a vzájemné zápasy tak mělo lepší.

Velmi nepříznivou individuální bilanci bude chtít odčinit trenér Racingu Héctor Cuper. Ten dříve trénoval Valencii a jediný týmem, se kterým v lize nikdy nedokázal bodovat, bylo právě Levante. Na lavičce Valencie zažil proti Levante dva zápasy a oba dva prohrál. Tuto nepříznivou bilanci také bude chtít smazat.

Trenér Cuper bude v zápase postrádat Gonzala Colsu, kterého trápí svalové zranění. Do sestavy by se však měl vrátit trojlístek Torrejón, Francis a Stuani. Ani jeden z těchto borců nenaskočil do úvodního zápasu proti Valencii. Jistý však není start gólmana Toňa, který se lehce zranil na předzápasovém tréninku. Levante by mohlo nastoupit v plné sestavě, žádná zranění hlášena nejsou a uzdravili se Ruben Suarez s Miguelem Pallardem, kteří nehráli proti Getafe.

Kouč Racingu před utkání nabádá na velikou opatrnost: "Levante je silný soupeř a nevidím důvod, proč by to měl být jednodušší zápas než proti Valencii. Musíme odvést zodpovědný výkon a vybojovat všechny tři body. Levante bude jeden z našich hlavních soupeřů v boji o umístění v tabulce a jsem zvědavý na přímou konfrontaci."

Trenér hostujícího celku Ignacio Martinez hovořil o začátku celé sezóny. "Jsem moc rád, že přestupové okno je uzavřeno a my se můžeme soustředit na koncepční práci. Naše možnosti nám naznačují, že budeme bojovat o záchranu a uděláme vše proto, abychom na hřišti Racingu uspěli. Bude to velmi zajímavé utkání," řekl Martinez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.35 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Sporting Gijón  (neděle 18:00)
Osasuna v prvním kole odehrála kvalitní utkání na půdě Atlética a za remízu 0:0 získala v úvodu sezóny malé uznání. Tento výkon však nyní musí potvrdit v domácím utkání proti Sportingu Gijón, jinak bude bod z Atlética téměř zbytečný. Gijón je bez bodu, díky domácímu prostředí je favoritem zápasu Osasuna.

Osasuna tak má na svém kontě po prvním kole bod za zmiňovaný duel proti Atléticu Madrid. Gijón sehrál domácí zápas proti Realu Sociedad, který nezvládl a po porážce 1:2 si musí na body počkat minimálně do tohoto kola.

Minulá sezóna nevyzněla ve vzájemných zápasech lépe ani pro jeden celek. V podzimní části dokázala Osasuna doma Gijón udolat těsně 1:0 a stejným výsledkem vyhrál poté na jaře doma také Gijón. Nyní jsou oba celky v podobné situaci a očekává se, že Osasuna by měla hrát v zápase hlavní roli.

Remíza na stadionu Reyno v Pamploně není v utkání těchto dvou týmů příliš pravděpodobná. Naposledy se totiž nerozhodný výsledek v Osasuně zrodil v roce 1989. Od té doby domácí dokázali vyhrát šestkrát a Gijón čtyřikrát. Bilance na půdě Osasuny je tak poměrně vyrovnaná. V minulé sezóně měli dlouhodobou výkonnost oba týmy podobnou. Na konci soutěže měly stejný zisk sedmačtyřiceti bodů. Lépe na tom byla o skóre Osasuna.

Osasuna má před utkáním problémy se sestavou. Do zápasu nenaskočí jedna z opor Javad Nekounam, kterého trápí zraněné koleno. Jistý není ani start Xaviho Annunziety a Asiera Riesga. Naopak trenér Realu Sociedad Manuel Preciado neřeší žádné výraznější potíže. Jediným zraněným hráčem je Alberto Lora.

Útočník Gijónu Gaston Sangoy je po prohraném zápase optimisticky naladěn, což potvrdil i v rozhovoru. "Máme za sebou jeden zápas v lize, která je velmi dlouhá. Stále je před námi mnoho výzev a utkání proti Sociedadu nebylo z naší strany herně tak špatné. Máme na čem stavět a věřím, že v průběhu sezóny půjdeme výkonnostně hodně nahoru. Samozřejmě bychom první body získali rádi už na půdě Osasuny," řekl Sangoy.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Roversio, Sergio, Raitala - Cejudo, García, Puňal, Timor - Nino, Sola
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Pablo - Canella, Gregory, Botía, Suárez - Rivera, Eguren - Las Cuevas, Castro, Novo - Barral
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Real Zaragoza  (neděle 18:00)
Ve třetím kole La Ligy se na půdě nováčka soutěže Vallecana představí hráči Realu Zaragoza. Ti se budou snažit odčinit debakl 0:6 od Realu Madrid, a tak domácí nebude čekat vůbec jednoduchý zápas. Vallecano je ale na druhou stranu povzbuzeno úvodní remízou 1:1 s Athleticem, a tak bude velice napínavé sledovat, který z týmů nakonec dosáhne na body.

Brankář domácích Dani Gimenez burcuje své spoluhráče k dobrému výkonu, neboť si uvědomuje, jak může být tento duel v závěru sezóny důležitý: "Hrajeme se Zaragozou, se kterou se budeme s největší pravděpodobností prát o setrvání v La Lize, a tak nesmíme pomýšlet na nic menšího, než na zisk všech tří bodů."

Gimenez navíc zdůrazňuje výhodu domácího prostředí: "Na svém stadionu se musíme snažit vyhrávat všechna utkání. Musíme se pokusit o vytvoření tvrze, ze které si soupeři budou odvážet body jen sporadicky. Bylo by dobré, abychom udělali pár dobrých výsledků hned z kraje sezóny, čímž nabudíme své fanoušky, a zajistíme si tak elektrizující atmosféru okolo nás."

Co se týče vysoké prohry Zaragozy s Realem Madrid v prvním utkání ligy, Gimenez si nemyslí, že to příliš ovlivní výkon na hřišti: "Kdyby dostali šest gólů od jakéhokoliv týmu kromě Realu a Barcelony, věřím, že by jejich morálka velice utrpěla. Ale prohrát šestigólovým rozdílem s těmito velkokluby není vůbec žádná ostuda, to se může stát každému jinému týmu."

Prohra s Realem Madrid Zaragozu přeci jen v něčem ovlivnila. Trenér Javier Aguirre se rozhodl svoji soupisku posilnit ještě o nějaké hráče, a tak v poslední možný přestupový den přišli do týmu Hélder Postiga a Luis García.

Zaragoza tedy posílila a do karet jí hraje i zdraví hráčů. Jediným zraněným hráčem je totiž Edu Oriol. Adam Pinter začal včera naplno trénovat poté, co se zotavil ze zranění v maďarské reprezentaci, a tak jediný možný otazník visí nad Paulem Da Silvou, který se vrátil do Španělska z reprezentačních zápasů Paraguaye teprve v pátek.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dani -Tito, Arribas, Jordi, Casado - Fuego, Movilla - Botelho, Trashorras, Piti - Tamudo
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Paredes, D.Silva, F.Meira, E Juárez - Ponzio, Zuculini - Lafita, L.García, Barrera - Postiga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 22:00)
V nedělním utkání třetího kola La Ligy se utká domácí Espanyol Barcelona s Athleticem. Oba týmy nevstoupily do ligy úplně nejlépe, Athletic remizoval s Vallecanem a Espanyol podlehl Mallorce, a tak si oba budou chtít spravit chuť třemi body.

Trenér Espanyolu Mauricio Pochettino nominoval do nedělního zápasu nové posily Waltera Pandianiho, Vladimíra Weisse a Ndriho Romarica s úmyslem opravit nepovedený vstup do letošního ročníku.

V přestupovém období domácí přišli o útočníka Pabla Osvalda, který přestoupil do AS Řím a koncový hráč jim výrazně chyběl v utkání s Mallorcou, které podlehli 0:1. Ještě před uzávěrkou přestupového okna se Pochettinovi podařilo dotáhnout do konce příchod tří mladých akvizic, které tak mohly být zařazeny mezi osmnáct hráčů sestavy.

Lodivod barcelonského týmu je před zápasem v dobrém rozpoložení, přesto připouští, že vítězství je velice důležité: "Dobré výsledky přinášejí sebedůvěru a dobrou morálku v týmu. hráči se musí oklepat z úvodní prohry a nyní jít do zápasu opět s čistou hlavou. V šatnách hlad po vítězství rozhodně nepostrádáme."

Co se týče nově příchozích posil, trenér si je pochvaluje, ale zároveň dodává, že všichni tři se v základní sestavě asi neobjeví: "Upřímně jsem byl překvapen z Pandianiho fyzičky a rychlého začlenění se do kolektivu. U Romarica se naopak můžu spolehnout na jeho sílu, ale také na dobrou techniku. Weiss bude nejefektivnější u postranní čáry, kde bude moci uplatit svoji rychlost a dravost."

Ani Athletic nezažívá nejlepší vstup do sezóny. V úvodním utkání La Ligy pouze remizoval 1:1 s nováčkem soutěže Vallecanem a v předkole Evropské ligy vybojoval s Trabzonsporem pouze bezbrankovou remízu, a to od 84. minutě hráli Turci v deseti. To nakonec taková pohroma nebyla, neboť poté, co bylo po úplatkářské aféře vyloučeno Fenerbahce z Ligy mistrů, byl vybrán právě Trabzonspor jako náhradník do milionářské soutěže a Baskové tak proklouzli do skupiny EL.

Obránce Athleticu Mikel San José se k nedělnímu zápasu vyjádřil takto: "Úvodní utkání se příliš nepovedla, což nás mírně poznamenalo, nicméně zítřejší výhra toho může hodně změnit. Po zisku tří bodů by již remíza s Vallecanem nevypadala tak špatně."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - J.López, H.Moreno, Forlín, Dídac - J.Márquez, Baena - Weiss, Verdú, García - Álvaro
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - D.Marcos, Amorebieta, Ekiza, Gurpegi - J.Martínez, Itturaspe - Muniain, Ander, Susaeta - F.Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - FC Barcelona  (sobota 18:00)
V sobotu se rozjede třetí kolo La Ligy, ve kterém se mimo jiné utkají dva vítězné týmy, a to Real Sociedad s Barcelonou. Domácí se pokusí zopakovat senzační vítězství z minulé sezóny, zatímco hosté se budou snažit navázat na zcela jednoznačné vítězství z druhého kola La Ligy. V tom by jim mimo jiné měl výrazně pomoci uzdravený kapitán Carles Puyol.

Španělský internacionál se v sestavě neukázal od konce minulé sezóny, kdy se podílel na velice důležité výhře 3:1 nad Manchester United ve finále Ligy mistrů. O měsíc později totiž musel podstoupit operaci kolena, čímž přišel o předsezónní přípravu v USA a také o začátek nového ročníku La Ligy. Nyní je již připraven vrátit se na svůj typický post stopera, za což je rozhodně vděčen taky Pep Guardiola, který se může vrátit k typické hře na čtyři obránce. Tomu pomáhá také návrat levých obránců Adriana a Maxwella, stejně tak jako pravého obránce Daniho Alvese.

Barcelona si sice v prvním utkání La Ligy dokázala poradit s absencí klíčových obránců, když porazila Villarreal poměrem 5:0, ale Javier Mascherano a Seydou Keita pro příště mnohem radši nastoupí na svém běžném místě defenzivního záložníka. Katalánskému celku však bude chybět zraněný stoper Gerard Piqué, a tak argentinský záložník bude muset ještě chvíli v obraně zřejmě zaskakovat.

Barcelona tedy má téměř zcela uzdravenou defenzívu, a tak se bez starostí může pustit do odplaty za loňskou porážku, kterou utrpěla právě na stadionu Anoeta. V dubnu tenkrát rozhodl zápas hráč Realu Sociedad Antoine Griezmann, kterému tenkrát vzdával hold celý stadion.

Letos se na něj ale spíše píská. Griezmann totiž v jednom z letních rozhovorů nediplomaticky prohlásil, že touží odejít z klubu a zamířit do většího Atlética Madrid. Celý přestup byl ale nakonec zrušen, a tak se mladý fotbalista musí snažit najít si znovu cestu ke svým fanouškům.

"Chtěl bych se znovu omluvit, otočit stránku a zapomenout na to, co se stalo. Jestli na mě budou diváci znovu pískat, pochopím to, ale chtěl bych, aby především podporovali svůj tým," vyjádřil se pro Diario Vasco.

Griezmann nebyl přítomen na hřišti v prvním zápase La Ligy, kdy jeho tým porazil Gijon 2:1. Podle něj tento výsledek může pozitivně ovlivnit celou sezónu: "Toto vítězství ukázalo, že máme velice dobrý tým, který se může snažit letos něčeho významného dosáhnout. Vím, že pro mě bude těžké vydobýt si zpět své místo v sestavě, ale věřím, že celá sezóna bude nakonec dobrá jak pro mě, tak i pro celé mužstvo."
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Estrada, Demidov, I.Martínez, D. La Bella - Illarramendi, Aranburu, X.Prieto, Zurutuza - C.Vela, Agirretxe
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
V.Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Abidal - Fabregas, Busquets, Xavi - Villa, Messi, Iniesta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 15.00 - 7.50 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Sevilla FC  (sobota 18:00)
Úvod do nového ročníku La Ligy se Villarrealu vůbec nevydařil. Prohrál totiž 0:5 s Barcelonou, a tak si sebevědomí bude chtít spravit v utkání se Sevillou. Ta si ale v prvním utkání poradila s ambiciózní Málagou a body rozhodně nebude chtít ztratit ani se Žlutou ponorkou.

Loni právě tyto dva kluby na konci sezóny bojovaly o příčky zajišťující evropské poháry, a z bojů nakonec vyšel vítězněji Villarreal, který se probojoval do základní skupiny Ligy mistrů. Sevilla mu tak rozhodně nebude chtít nic darovat a bude útočit na tři body. Toho si je vědom i brankář Žluté ponorky Diego López, který své spoluhráče varuje před útočníkem Álvarem Negredem, který se momentálně nachází ve velice dobré formě.

Právě španělský útočník stál za oběma góly do sítě Málagy, pro jejíž obránce byl permanentní hrozbou, a dva góly si připsal na konto také v kvalifikačním utkání Španělska s Lichtenštejnskem. López si je jistý tím, že pokud si na něho hráči nedají zvláštní pozor, může nadělat mnoho problémů.

"Negredo udělal obrovský pokrok. Postupem času se zlepšuje a zlepšuje a nyní je ve skvělé formě. Je to velice nebezpečný hráč a Sevilla nebude vůbec jednoduchým soupeřem, protože nemá pouze Negreda, ale i plno dalších kvalitních fotbalistů."

K tomu navíc dodává: "Bude to velice těžký zápas, navíc proti velkému rivalovi. První zápas proti dalšímu věhlasnému týmu se nám vůbec nepodařil a nyní si již nemůžeme dovolit znovu ztratit tři body. Jsme v dolní části tabulky, a tak budeme všichni plně usilovat o vítězství."

Marcelino, trenér Sevilly, se na zápas s rivalem velice těší, ale také si uvědomuje, že to nebude nic lehkého: "Villarreal je soupeřem, který má velice vysoký potenciál. Je to jeden z nejlepších týmů v lize, stačí se podívat na soupisku. Sice v létě přišli o Santiho Cazorlu (který přestoupil do Málagy), ale za to se jim povedlo přivést několik velice dobrých hráčů. Mají velmi dobrou útočnou sílu, stejně tak jako my, a tak zápas rozhodne to, kdo udělá méně zbytečných chyb."

Seville možná hraje do karet ještě jedna věc. Zatímco andaluský celek v evropských soutěžích po porážce s Hannoverem v předkole Evropské ligy již skončil, hráči Villarrealu se musí pomalu začít připravovat i na středeční zápas, kdy v Lize mistrů nastoupí proti německému gigantu Bayernu Mnichov.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D.López - Mario, Gonzalo, Musacchio, J.Oriol - B.Valero, Marchena, Bruno, Cani - Nilmar, Rossi
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
J.Varas - F.Navarro, Escudé, Cáceres, Coke - Navas, Medel, Trochowski, Rakitič, Perotti - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (sobota 20:00)
Poprvé v tomto ročníku La Ligy se Real Madrid představí vlastnímu publiku. Stane se tak ve 3. kole a soupeřem mu v "malém" madridském derby bude Getafe. Hosté přijedou se značně zdecimovanou obranou, čehož budou chtít využít domácí již k šestému vítězství ve společném měření sil.

Již pětkrát za sebou odcházel Real ze zápasu se svým sousedem z jihu španělské metropole jako vítěz. Bílý balet navíc zahájil s přehledem letošní sezónu po drtivém vítězství nad Zaragozou. Getafe naopak na úvod doma jen remizovalo s Levante.

Trenér Realu Mourinho nepovolal Lasse a nemůže počítat s Khedirou, kterého trápí zranění zad. Mimo budou i dlouhodobě zranění Sahin a Altintop. Do sestavy se naopak vrací Esteban Granero.

V základu nastoupí v brance Casillas, před ním obrana Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, o chod hry se bude starat záložní dvojice Xabi, Coentrão a v útoku se představí tradiční čtveřice Cristiano Ronaldo, Özil, Di María a na hrotu pak Benzema.

Kouč Getafe Luis García se potýká se záplavou zranění, z různých důvodů nemohou nastoupit Ustari, Lopo, Rafa, Diego Castro, Gavilán, Míchel, Albertazzi a Mané. Na soupisce kvůli doložce ve smlouvě není ani čerstvě hostující Pedro León právě z Realu, naopak druhá posila z Bílého baletu, odchovanec Sarabia nastoupit může.

Před gólmanem Moyou se tedy seřadí značně improvizovaná obrana s Cata Díazem a Miguelem Torresem na stoperu a Masilelou a Valerou po stranách. Záložní trojice bude mít podobu Lacen, Casquero a Rodríguez, zatímco v útoku se objeví Sarabia, Miku a Pedro Ríos.

Malé madridské derby zahájí ve 20.00 CET úvodní hvizd Close Gómeze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi, Coentrão - C.Ronaldo, Özil, Di María - Benzema
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - Masilela, M.Torres, Cata Díaz, Valera - Casquero, Lacen, J.Rodríguez - Sarabia, Miku, P.Ríos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 10.50 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Šlágr druhého kola Primera Division bude k vidění na Mestalle, kde domácí Valencia přivítá Atlético Madrid. Utkání nemá jasného favorita a očekává se vyrovnaný duel. Po prvním kole je na tom lépe Valencia, ale Atlético nyní posílá do boje svůj nový útočný klenot. Útočník Radamel Falcao by měl do utkání nastoupit v základní sestavě.

První kolo přineslo jedno veliké překvapení, když posílené Atlético nedokázalo na domácím hřišti porazit Osasunu a pouze remizovalo 0:0. To však hrálo bez kolumbijského útočníka Falcaa, který byl nejdražší letní posilou klubu a měl by být hlavním tahounem ofenzívy tohoto celku. Nyní si proti Valencii patrně odbude svou premiéru.

Valencia naproti tomu vstoupila do soutěže vítězně, ale k prvním třem bodům se spíše protrápila. V domácím zápase s Racingem Santander stále prohrávala a až v závěrečných minutách dokázala díky dvěma rychlým gólům strhnout vedení na svou stranu. O vítězství 4:3 se největší mírou zapříčinil útočník Roberto Soldado, který vstřelil hattrick a je naopak největší zbraní Netopýrů po odchodu Juana Maty do Chelsea.

Ligové duely v minulé sezóně zvládla lépe Valencia. V rámci čtvrtého kola sice doma pouze remizovala s Atléticem 1:1, ale v jarní části sezóny vyhrála v Madridu 2:1 a také díky těmto bodům na tom Los Che nakonec byli v tabulce o poznání lépe. Nyní si však Atlético brousí zuby na třetí pozici v tabulce a své ambice chce dát najevo v každém utkání.

V dresu Atlética Madrid by do utkání měl zasáhnout také Brazilec Diego, který se v minulosti rovněž představil v dresu Porta, podobně jako útočník Falcao. Trenér Atlética Manzano tak má k dispozici úplně novou útočnou vozbu. Diego pravděpodobně začne na lavici a hrát bude Antonio Reyes, k Falcaovi by se do útoku měl postavit mladý Adrián.

Trenér Atlética Gregorio Manzano ví, že jeho nový tým potřebuje trochu času, zároveň ale doufá, že si sedne co nejdříve a na hřišti Valencie uhraje nějaké body. "Máme nově postavený tým a pochopitelně chvíli trvá, než se sehraje. Zatím nám chybí trochu více soudržnosti, ale to je logické."

"Čas na přizpůsobení se novému působišti je delší. Někteří hráči jsou tu sotva dva týdny, ale doufám, že na hřišti Valencie předvedeme také naší individuální kvalitu, která v nás třímá," pokračoval Manzano. K zápasu hovořil také trenér druhého týmu Unai Emery. "Letošní Atlético je úplně jiné než to loňské a my musíme k zápasu přistoupit s maximální opatrností. Doma chceme vyhrávat nad každým soupeřem a nesmíme se nechat zaskočit tak, jako v předchozím zápase proti Racingu."
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Barragán, Rami, R. Costa, Alba - Banega, Topal - Pablo Hernández, Parejo, Piatti - Soldado
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Silvio, Perea, Dominguez, Luis - Tiago, Gabi, Suárez - Adrián, Falcao, Reyes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.70 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid11006:03
2.FC Barcelona11005:03
3.Valencia CF11004:33
4.Real Sociedad11002:13
 Sevilla FC11002:13
6.RCD Mallorca11001:03
 Real Betis11001:03
8.Athletic Bilbao10101:11
 Levante UD10101:11
 Rayo Vallecano10101:11
 Getafe CF10101:11
12.Atlético Madrid10100:01
 CA Osasuna10100:01
14.Racing Santander10013:40
15.Sporting Gijón10011:20
 Málaga CF10011:20
17.Granada CF10010:10
 Espanyol Barcelona10010:10
19.Villarreal CF10010:50
20.Real Zaragoza10010:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (449)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele