Primera División - preview 2. kola

27.08.2011, 09:47, aktualizováno 29.08.2011, 08:46
Previews
Real Madrid odstartoval Primera Division na jedničku, dnes pak do ligové sezony vykročí také Barcelona. Obhájce titulu na úvod čeká loni čtvrtý Villarreal...
FC Barcelona - Villarreal CF  (pondělí 21:00)
Barcelona v pondělí odstartuje novou sezónu v La Lize, ve které se znovu pokusí obhájit titul. Prvním soupeřem v cestě jí bude silný Villarreal. Hráči katalánského klubu jsou ovšem v dobrém rozpoložení, neboť se jim již podařilo získat dvě trofeje, a to jak Španělský superpohár, tak i evropský.

Loni Barcelona vyhrála jak španělskou ligu, tak Ligu mistrů, kvalifikovala se do obou Superpohárů. Ten domácí vyhrála díky celkové výhře 5:4 proti Realu Madrid, zatímco evropský získala výhrou 2:0 nad Portem. Pod vedením trenéra Guardioly, který se k týmu připojil v roce 2008, je to již dvanáctá trofej, kterou Barcelona získala, a očekává se, že se tato sbírka ještě rozroste. Sám Guardiola ale varuje před přílišným sebevědomím.

"V pátek jsme porazili Porto a získali trofej, z čehož jsme všichni velice nadšeni, ale nyní začíná úplně jiná soutěž a my do ní musíme vstoupit od začátku plně koncentrováni. Jen zápasy ukážou, zda budeme stejně konkurenceschopní jako v minulých letech. Musíme se snažit hrát alespoň tak dobře, jako jsme hráli v předcházejících, úspěšných sezónách. Začali jsme dobře, ale nesmíme se nechat unést a hrát zápas od zápasu naplno, ne se vznášet v oblacích."

K tomu ihned dodává: "Vždy je možnost něco zlepšit a já, z pozice trenéra, bych se právě o toto měl snažit. Nesmíme usnout na vavřínech. Vytvořit dobře fungující tým je otázkou několika let, ale veškeré úsilí může při špatném přístupu přijít vniveč během několika zápasů."

Barcelona do zápasu bude vstupovat bez dvou tradičních Brazilců, a to Daniho Alvese, který je suspendován, a zraněného Adriana, zatímco se na trávník brzy vrátí kapitán Carles Puyol, který se zotavuje z operace kolena.

V základní sestavě by se také mohly objevit dvě velké letní posily, a to Alexis Sánchez, který přišel z italského Udine, a Cesc Fabregas, ten se dočkal přestupu z Arsenalu do týmu, ve kterém s fotbalem začínal.

Villarreal loni skončil na čtvrtém místě, což mu zajistilo Ligu mistrů, ale na první Barcelonu ztrácel propastných 34 bodů. Letos to bude mít o to těžší, že z týmu odešli dva španělští reprezentanti, a to Santi Cazorla do Malagy a Joan Capdevila do Benfiky. Na druhou stranu se Žluté ponorce podařilo udržet dva své nejproduktivnější útočníky Guiseppe Rossiho a Nilmara, kteří dali v loňské sezóně dohromady více než 50 gólů.

Trenér Juan Carlos Garrido na oficiálních stránkách uvedl: "Jsem velice rád, že je v našem týmu stále Guiseppe Rossi, ale také Cani, Bruno, Borja Valero, Marcos Senna, Wacaso Mubarak, Joan Oriol a další. Jsem opravdu šťastný za tyto hráče. Upřímně, každý může toužit po lepších a lepších hráčích, ale je třeba je poté dlouze sehrávat a aklimatizovat, zatímco hráči, kteří jsou na sebe již zvyklí, podávají čím dál lepší výkony."

Co se týče pondělního zápasu, Garrido říká: "Naším cílem je hrát nejlepší fotbal, který dokážeme. Musíme velice dobře bránit, být stále v pohybu a dělat vše precizně. V posledních letech jsme slyšel mnoho pseudopouček, jak vyzrát na Barcu, ale upřímně jsem neviděl nikoho, kdo by ji přehrál. Proto do zápasu budeme vstupovat s pokorou a budeme doufat, že se zrovna na nás usměje trochu štěstí."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdes-Montoya-Mascherano-Fontas-Abidal-Busquets-Fabregas-Iniesta-Pedro-Messi-Villa
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez-Mario-Musacchio-Zapata-Oriol-Bruno-Marchena-Cani-Valero-Nilmar-Rossi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - CA Osasuna  (neděle 12:00)
První kolo španělské nejvyšší soutěže bylo přeloženo a tak čeká Atlético vstup do sezóny na domácím stadionu Vicente Calderóna, kde v rámci 2. kola přivítá Osasunu. Obměněné Atlético chce vstoupit do ligy vítězně a není pochyb o tom, že je jednoznačným favoritem tohoto zápasu.

Atlético Madrid už za sebou má čtyři mistrovské zápasy letošní sezóny. Odehrálo totiž dvě předkola Evropské ligy a ve všech čtyřech zápasech dokázalo zvítězit. V tom posledním vyhrálo na půdě portugalské Vitórie vysoko 0:4 a dva góly vstřelila nová posila z Deportiva, mladý útočník Adrián, který zazářil například na mistrovství Evropy do 21 let.

Osasunu naopak čeká první ostré utkání v nové sezóně a každý celek by rád vstoupil do nového ročníku vítězstvím. V tomto případě to však bude mít Osasuna velmi složité, protože nové Atlético Madrid vypadá v úvodu sezóny velice slibně a neočekává se, že by na domácím hřišti proti Osasuně zaváhalo.

V minulé sezóně se Osasuně navíc proti Atléticu vůbec nedařilo a prohrála oba dva zápasy. V Madridu si odnesla výprask 3:0 a na domácím hřišti podlehla těsně 2:3. Atlético Madrid skončilo v loňské sezóně v lize na sedmé pozici a to se nelíbilo vedení klubu. Letos se tak od tohoto tradičního španělského celku očekává souboj o elitní čtyřku celé soutěže.

Tým však prošel před novou sezónou zásadními změnami. Největšími jsou rozhodně odchody klíčových hráčů. Gólman David De Gea zamřil do Manchesteru United, obránce Tomáš Ujfaluši do Fenerbahce Istanbul a útočník Sergio Agüero do Manchesteru City.

Samozřejmě však přišli jiní a vypadá to, že Atlético doplnilo kádr velice vhodně. Přišel Gabi ze Zaragozy, Adrián z Deportiva, Arda Turan z Galatasaray Istanbul a obránce Silvio z Bragy. Největší posilou je však kolumbijský útočník Falcao, který by měl vepředu nahradit Sergia Agüera, proti Osasuně ale zřejmě ještě nenastoupí.

K prvnímu zápasu v nové sezóně hovořil na tiskové konferenci záložník Juanfran: "V předkolech jsme podali dobré výkony a budeme na ně chtít navázat také v lize. Ukázali jsme, že v této sezóně máme vysoké ambice a chceme se nadále zlepšovat. Proti Osasuně to nebude jednoduché utkání, ale věřím, že zvítězíme a získáme tři body," řekl Juanfran.

Také Osasuna prošla v létě mírnou obměnou kádru a jejím cílem pro letošní sezónu je samozřejmě záchrana. Na hostování přišel záložník Atlética Madrid Raúl García a také přišel útočník Nino z Tenerife. Naopak odešli Javier Camuňas, Nacho Monreal, Carlos Aranda a Walter Pandiani. Také v Osasuně tak očekávají, jak si nově poskládaný tým vedený trenérem Mendilibarem povede v prvním ligovém utkání.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Joel - Sílvio, Perea, Dominguez, Luis - Gabi, Suárez - Salvio, Thiago, Reyes - Adrián
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Raitala, Lolo, Flaňo, Bertrán - Puňal, Nekounam - Calleja, Sola, Cejudo - Nino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.80 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Rayo Vallecano  (neděle 16:00)
Athletic se měl původně v prvním utkání sezóny představit na půdě Realu Madrid. Místo toho ho však ve 2. kole čeká domácí zápas s nováčkem z Vallecana. To je pro Athletic určitě pozitivní zpráva, protože má mnohem větší šanci vstoupit do ligové sezóny vítězně. Proti Rayu budou domácí jasným favoritem.

Athletic už za sebou má v letošní sezóně jeden ostrý zápas ze čtvrtého předkola Evropské ligy. Na domácím hřišti remizoval s Trabzonsporem 0:0, ale odveta se nehrála. Z Ligy mistrů bylo totiž kvůli korupci vyřazeno turecké Fenerbahce a Trabzonspor tak zadarmo získal účast v této prestižní soutěži. Athletic tak postoupil do Evropské ligy bez boje ve druhém zápase.

Hostující Rayo Vallecano naposledy nastoupilo proti Athleticu v roce 2009 v rámci 4. kola španělského poháru Copa del Rey. Tehdy se Rayo dokázalo postarat o veliké překvapení. Na domácím hřišti dokázalo porazit Athletic 2:0 a venku uhrálo remízu 2:2. Po těchto výsledcích postoupilo do dalšího kola.

Athletic je od nové sezóny pod taktovkou trenéra Marcela Bielsy, který má ve svém novém působišti vysoké ambice a očekává vítězný vstup. Bielsa pohovořil o situaci ohledně zrušeného odvetného zápasu v Evropské lize. "Byl jsem z toho velmi rozčilený. Vyhráli jsme bez boje a postoupili tak do hlavní fáze trochu se štěstím a to je špatné. Chtěli jsme si postup vybojovat," řekl nový trenér Athleticu.

V zápase se očekává, jak si povede největší posila klubu záložník Ander Herrera, který by se měl rychle stát novou oporou. Na straně Raya se vyjádřil trenér Sandoval k prvnímu ligovému klání. "Je to debut, na který se hrozně moc těším. Máme ze soupeře veliký respekt, ale rozhodně jedeme bojovat o body," řekl trenér Vallecana.

Rayo Vallecano získalo před startem soutěže dvě slibné posily. Přišel útočník Raúl Tamudo a také další ofenzivní hráč Dani Pacheco, ale do tohoto zápasu ještě nezasáhnou. Athletic by naopak měl nastoupit v plné sestavě, protože trenér Bielsa nemá hlášeny žádné absence.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, San José, Amorebieta, Aurtenetxe - Gurpegi, Javi Martinéz - Susaeta, Ander, Muniain - Llorente
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cobeňo - Casado, Jordi, Arribas, Tito - Movilla, Fuego - Piti, Michu, Susaeta - Delibašič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Espanyol Barcelona  (neděle 18:00)
Velmi zajímavý duel bude k vidění na stadionu Iberostar, kde hraje své domácí zápasy Mallorca. Ta ve 2. kole přivítá Espanyol Barcelona, který je mírným favoritem tohoto utkání. Mallorcu stále zužují finanční problémy a to se podepsalo i na přestupovém období. Espanyol tak jde do utkání s tříbodovými ambicemi.

Oba celky čeká první mistrovské utkání v nové sezóně. V té poslední byla bilance obou dvou mezi sebou 50:50. Na domácím hřišti Mallorca prohrála s Espanyolem smolně 0:1, ale v jarním utkání to dokázala Espanyolu vrátit a zvítězila na jeho hřišti 1:2. Není pochyb o tom, že i tentokrát nás čeká vyrovnané utkání.

Mallorca měla původně vstoupit do sezóny duelem proti nováčkovi z Raya Vallecana, což by byl pro Mallorcu rozhodně přijatelnější soupeř. To prohlásil také útočník domácích Chori Castro. "Samozřejmě nám první kolo proti Rayu vyhovovalo, ale chceme odehrát kvalitní domácí utkání a proti Espanyolu získat tři body. Všichni se moc těší na začátek nové sezóny," podotkl Castro.

Domácí skončili v letošní sezóně těsně nad sestupovou propastí a letos se očekává, že bude znovu bojovat o záchranu. V minulé sezóně navíc byla Mallorca kvůli finančním potížím vyřazena z Evropské ligy a problémy tak provází tento tradiční celek nadále. Také díky tomu je pro fanoušky Mallorcy důležité vstoupit do nové sezóny bodovým ziskem.

Espanyol přišel před pár dny o svou největší oporu. Do italského AS Řím odešel útočník Pablo Osvaldo, ale díky tomuto přestupu si Espanyol nasypal do kapsy. Za Osvalda vyinkasoval celkem 18 milionů eur. Celý tento přestup okomentoval sportovní ředitel klubu Ramon Planes. "Samozřejmě ze sportovního hlediska to není dobrá zpráva, ale musíme jeho odchod překonat a mít důvěru v trenéra a další hráče."

Planes navíc prohlásil, že do konce přestupového období hodlá přivést za Osvalda adekvátní náhradu. Zatím však nikdo nepřišel a do utkání proti Mallorce tak žádná nová tvář nezasáhne. Oba celky by měly do utkání nastoupit v nejsilnějších sestavách, protože nejsou nahlášena žádná vážnější zranění.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Zuiverloon, Chico, Ramis, Cáceres - Martí, Guzmán - Nsue, Víctor, Castro - Hemed
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Dídac, Amat, Forlín, Galán - Baena, Márquez - Dátolo, Verdú, Luis García - Albín
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Getafe CF - Levante UD  (neděle 18:00)
Nedělním zápasem vstoupí do nového ročníku La Ligy týmy Getafe a Levante. Úvodní utkání bude mít specifickou příchuť především pro Luise Garciu, nového kouče Getafe, neboť právě on vedl v loňské sezóně celek Levante.

Právě s valencijským týmem se mu podařilo vytvořit sérii několika dobrých výsledků, díky které se klub s netopýrem ve znaku udržel mezi elitou. O to více si García uvědomuje sílu svých bývalých svěřenců a ví, že ho nečeká vůbec jednoduchý vstup do La Ligy.

"Levante má velice nebezpečné hráče, především co se standardních situací týče. Vyzdvihl bych především Joseho Barkera, který je vůbec jedním z nejlepších rozehrávačů rohových kopů a přímých kopů."

García si bohužel nebude moci užít zápas proti svému bývalému týmu na sto procent. Kvůli trestu, který se přenáší ještě z konce minulé sezóny, bude muset utkání sledovat pouze z tribuny, nikoli od pomezní čáry. Sám ovšem říká, že ho mnohem více znervózňuje rozsáhlá marodka hráčů.

"Máme k dispozici pouze 18 zdravých hráčů, a to do toho započítávám dva hráče z dorostu. Nejsme zrovna v nejlepší pozici pro vstup do nového ročníku ligy, ale takové věci se ve fotbale prostě stávají. Cíl zůstává stejný, a to vyhrát. S moji suspendací nebude žádný problém. Už jsme takto odehráli zápas na Mestalle proti Valencii, a tak mi z trestu zbývá poslední zápas. Pro příště již znovu budu stát u střídaček."

Dobrou zprávou pro fanoušky Getafe je tak fakt, že do zápasu s největší pravděpodobností zasáhne bývalý španělský reprezentant Dani Guiza, který se po tříletém angažmá v tureckém Fenerbahçe vrací zpět do nejvyšší španělské ligy.

Zatímco Getafe získalo do služeb Guizu, Levante ztratilo jak Garcíu, tak také svého loňského nejproduktivnějšího hráče Felipeho Caiceda, který v létě přestoupil do ruského Lokomotivu Moskva. Manažer Levante Juan Martinez za něj přivedl náhradu v podobě Arouny Koného, který by měl Ekvádorce plnohodnotně nahradit.

Stejně jako García má problémy se zraněnými hráči i Martinéz, kterému budou zcela jistě chybět Asier Del Horno a Francisco Farinos, přičemž nad startem Jordy a Juanfrana se vznáší otazník.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá-M.Torres-Lopo-C.Díaz-Mané-Lacen-Casquero-J.Rodríguez-P.Ríos-Miku-Colunga
Levante UD - pravděpodobná sestava:
K.Navas-P.López-Ballesteros-Nano-Juanfran-X.Torres-Iborra-Valdo-Barkero-Juanlu-Aranda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Real Madrid  (neděle 20:00)
Po prvním prostávkovaném kole se do španělské Primera División vrací opět fotbal. A bude tomu i tak na stadionu La Romareda, kde domácí Zaragoza přivítá ve druhém kole La Ligy madridský Real. Hosté budou tradičně bojovat o mety nejvyšší, renovovaný domácí tým nejspíše bude hrát v dolní polovině tabulky.

Aragonský tým prošel přes léto velkou proměnou kádru, opustilo ho 12 hráčů včetně Jiřího Jarošíka a přišlo dalších devět a to ještě není přestupový trh uzavřen. Trenér Aguirre zůstal a bude se snažit mužstvo dovést do bezpečných vod středu tabulky.

Soupeř Zaragozy, Real Madrid, posiloval mírněji, víceméně jen pro doplnění týmu, přesto bude jako vždy hrát na třech frontách. Kouč Mourinho ví, že první zápasy v lize bývají zrádné, a proto měl proslov zejména k obráncům, jelikož v letní přípravě obdržel Bílý balet až příliš gólů.

Aguirre minulý ročník už Real porazil a totéž bude chtít dokázat i tentokrát. Do branky postaví Roberta, před něj do obranné čtveřice zleva Paredese, Da Silvu, Meiru a Juaréze. Ve středu zálohy se objeví Abraham s Ponziem, na spojce Edu Oriol, na krajích Lafita a Barrera a na hrotu pak Uche.

Realu nepomůže Granero ani Khedira, mimo zůstávají i Lass a také Gago, Drenthe a Pedro León, s kterými už napočítá trenér Mourinho. V brance bude Casillas, v obraně se seřadí zprava Ramos, Pepe, Carvalho a Marcelo. Vedle tradičního pilíře zálohy Xabiho se postaví Coentrão, na křídlech si zahrají Di María a Cristiano Ronaldo. Roli spojky bude plnit Özil a na špici útoku bude úřadovat Benzema.

Zápas mezi Zaragozou a Realem začíná na La Romaredě ve 20.00 CET a bude ho řídit Muňiz Fernández.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Paredes, Da Silva, Meira, Juárez - Ponzio, Abraham - Lafita, Oriol, Barrera - Uche
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi, Coentrão - C.Ronaldo, Özil, Di María - Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.85 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Málaga CF  (neděle 22:00)
V neděli vstoupí do nové sezóny Sevilla zápasem s Malagou. Zatímco domácí nejsou ve zcela ideálním rozpoložení poté, co vypadli z Evropské ligy, fanoušci Malagy horlivě očekávají první soutěžní zápas, ve kterém se uvedou nové posily světového renomé.

Sevilla do nové sezóny nevstoupila vůbec dobře, v předkole Evropské ligy totiž na domácí půdě pouze remizovala 1:1 s Hannoverem, když v Německu předtím podlehla 1:2. Tím tak pro ni velice brzy končí kontinentální soutěže a zbývají pouze ty španělské. To je pro velkoklub z Andalusie těžká rána, ale prezident José Maria del Nido se snaží uklidnit své fanoušky:

"Kvůli dvěma nepříliš povedeným zápasům nemůžeme ztratit důvěru v realizační tým a sestavu. Jsem přesvědčen, že máme k dispozici velice kvalitní hráče, kteří ze sebe na hřišti vydávají vše. Přesto bychom se měli zamyslet, co je příčinou neúspěchu v Evropské lize. Vždyť už se nám to stalo dva roky po sobě."

Del Nido navíc zajisté pošilhává po účasti v Lize mistrů, ale dostat se do ní není ve španělské lize vůbec jednoduché. Na konci sezóny by musela být Sevilla nejhůř čtvrtá, ale vezmeme-li v potaz, že první dvě místa budou s největší pravděpodobností obsazena Barcelonou a Realem Madrid, zbývají pouhá dvě místa, o které bude eminentní zájem.

A právě do tohoto souboje by se chtěla letos vložit také Malaga. Šejk Abdallah Ben Nasser Al-Than, člen katarské vládnoucí rodiny, je novým vlastníkem španělského týmu a své nemalé fotbalové cíle demonstruje letními nákupy hráčů, jejichž jména se ve světě neztratí. Jde například o Ruuda van Nistelrooye, Joaquína, Santiho Cazorlu, Jérémyho Toulalana a další.

Koučem posilněné Malagy se už loni stal zkušený Manuel Pellegrini, který bude v letošní sezóně pod velkým tlakem, neboť očekávání od Malagy jsou enormní. Bývalý trenér Realu Madrid se nechal slyšet, že bude rád, když modrobílí nastoupí do La Ligy v podobném stylu, v jakém ji v loni ukončili:

"Minulou sezónu skončila Malaga na uspokojujícím 11. místě s 20 body z 10 utkání. Navíc jsme dali více gólů než obdrželi, což odkazuje na naše atraktivní ofenzivní pojetí fotbalu, které budeme vyznávat i letos."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
J.Varas-Coko-Cáceres-Spahič-F.Navarro-J.Navas-Medel-Trochowski-Perotti-M. Del Moral-Negredo
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
W.Caballero-Monreal-Mathijsen-Demichelis-J.Gámez-Apoňo- Toulalan-Cazorla-Joaquín-S.Rondón-Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sporting Gijón - Real Sociedad  (sobota 18:00)
Nový ročník španělské Primera Division odstartuje zápasem Sportingu Gijon s Realem Sociedad, chcete-li San Sebastianem. Klání na stadionu El Molinón nemá favorita, vyhrát budou chtít oba celky.

V minulé sezoně obsadil Gijon kvalitní desátou příčku a plány pro letošní rok nejsou jiné. Znovu si v poklidu zajistit záchranu a bojovat o co nejlepší umístění ve středu ligové tabulky. Gijon by podobně jako ostatní celky rád na úvod zvítězil a proti Realu Sociedad určitě šanci má. Navíc do zápasu může počítat s Lorou a Ivanem Hernandezem, naopak chybět bude pro zranění Nacho Cases.

Pro Sociedad je zase dobrou zprávou udržení francouzského playera Antoine Griezmanna, jehož vábilo několik klubů. Griezmann se nakonec rozhodl zůstat a pomoci klubu co k nejlepšímu umístění, San Sebastian by rád figuroval v poklidném středu tabulky, přeci jenom časy, kdy tento celek hrál Ligu mistrů jsou ta tam.

Historie vzájemných zápasů toho zatím příliš nenapsala, v pouze ve čtyřech střetnutích si týmy rozdělili výhry půl na půl, tedy každý dvakrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Racing Santander  (sobota 20:00)
Netopýři z Valencie zahájí obhajobu třetího místa domácím zápasem se Santanderem. Vzájemné duely těchto celků bývají vyrovnané, favoritem je ale přeci jenom zvučnější Valencia. Otázkou je, jak se vypořádá s odchodem Juana Maty do Chelsea.

Valencijský klub sice prodal svůj největší klenot, avšak také kvalitně posílil. Na Mestallu přišli například Dani Parejo, Pablo Piatti, Adi Rami či z Realu Madrid Sergio Canales, mimochodem donedávna hráč Santanderu. Svěřenci trenéra Emeryho by rádi konkurovali Realu a Barceloně, avšak pokud by se jim podařilo zopakovat třetí místo zavládla by spokojenost. Krom domácí soutěže bude Valencie bojovat i na frontě Ligy mistrů, ve skupině změří síly s Chelsea, Leverkusenem a Genkem. Domácí chtějí vykročit do nového ročníku La Ligy vítězstvím, jiný výsledek by byl považován za zklamání.

Santander ale nejede do Valencie na výlet, koneckonců angažování světoznámého a slavného trenéra Hectora Cúpera znamená, že tým míří vysoko. Loni skončil Racing pod vedením Marcelina Garcii Torala na dvanáctém místě a Cúper bych chtěl toto postavení ještě vylepšit. Bohužel už nebude mít k dispozici mexického forvarda Giovani dos Santose, který se z hostování vrátil do Tottenhamu. Vedení klubu nebylo na trhu příliš aktivní, velké naděje jsou vkládány do mládeže.

Jak už bylo v úvodu řečeno, zápasy těchto dvou klubů bývají vyrovnané. Valencia sice s Racingem sedmkrát v řadě neprohrála, ale výsledky to byly vždy velmi těsné, povětšinou rozhodla jediná branka.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Bruno, Rami, Dealbert, Mathieu - Banega, Topal - Hernandéz, Piatti, Alba - Soldado
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Cisma, Picon, Omar, Christian - Arana, Diop - Bedia, Munitis, Kennedy - Acosta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.75 - 8.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Granada CF - Real Betis  (sobota 22:00)
V sobotu bude konečně odstartováno první kolo La Ligy, ve kterém se hned střetne Granada s Realem Betisem, tedy týmy, které minulou sezónu nebylo v nejvyšší španělské soutěži možno vidět. Real Betis se mezi elitu vrací po dvouleté odmlce, zatímco Granada si po boku španělských velkoklubů zahraje po celých dlouhých 35 letech.

Oba celky měly v posledních měsících mnohé problémy, jdoucí ruku v ruce s přesunem z druhé do první ligy, ale nakonec se veškeré rozkoly a nedostatky vyřešily, a tak již nic nebrání, aby se v La Lize představili někteří zcela noví hráči.

Granada před začátkem ligy nenechala nic náhodě a na její soupisce se přes léto objevilo deset nových jmen. Poslední letní posilou je bývalý záložník Portsmouthu Hassan Yebda, který byl ihned zařazen do základní sestavy.

Trenér Granady Fabri Gonzalez však bude muset řešit i mnohem nepříjemnější věci, než koho z posil postavit do základní sestavy a koho ne. Z kraje sezóny mu totiž bude chybět loňský nejlepší střelec týmu Alexandre Geijo, který má vykloubené rameno. Gonzalez tak má momentálně jediného čistokrevného útočníka, kterým je mladý Nigerijec Odion Ighalo.

I sevillský Betis má touhu posílit své řady. Vedení klubu je ve spojení s útočníky Roque Santa Cruzem a Nikolou Žigičem, ale pro manažera Pepeho Mela je momentálně mnohem důležitější fakt, že na sobotní zápas by již mohl mít k dispozici nejproduktivnějšího hráče přípravy Jonathana Pereiru, který v týdnu vynechal trénink kvůli zranění krku.

Když Betis v minulé sezóně přijel na grenadský stadion Los Carmenes,odnesl si výprask 0:3. Nyní by se Pepe Mel rád vyhnul podobným chybám, které loni zapříčinily bezbodový zisk z venkovního utkání.

"Oba týmy se změnily jen velice málo. Na lavičce jsou stále stejní trenéři a my jsme si vědomi toho, že utkání v minulém roce rozhodly tři fatální chyby na naší straně. Jinak jsme měli zápas pod kontrolou, ale i tak jsme se vraceli domů bez jediného bodu. Z toho vyplývá jediné - pokud se vyvaruje zbytečných chyb, máme velké šance na úspěch," prohlásil.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto-Nyom-Pamarot-Mainz-Siqueira-M.Rico-Abel-Ighalo-Jaime-D.Benítez-Lucena
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Casto-Nacho-Mario-C.Dorado-Chica-Iriney-Beňat-S.Sevilla-J.Montero-J.Molina-R.Castro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Getafe CF00000:00
 Racing Santander00000:00
 Valencia CF00000:00
 CA Osasuna00000:00
 Granada CF00000:00
 Levante UD00000:00
 RCD Mallorca00000:00
 Rayo Vallecano00000:00
 Real Zaragoza00000:00
 Sevilla FC00000:00
 Real Betis00000:00
 Athletic Bilbao00000:00
 Real Madrid00000:00
 Atlético Madrid00000:00
 Málaga CF00000:00
 FC Barcelona00000:00
 Sporting Gijón00000:00
 Villarreal CF00000:00
 Espanyol Barcelona00000:00
 Real Sociedad00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (695)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele