Preview pro Stade Rennais

10.08.2012, 01:16
Názory a komentáře
Rennes je dalším z týmů, které každoročně bojují o poháry, a to se střídavými výsledky. Loni se to nepovedlo a letos tak mladé mužstvo z Bretaně touží po nápravě; bude to však mít hodně těžké, neboť atmosféra v kabině je před začátkem sezony všelijaká.

Stade Rennais (Frédéric Antonetti)

Změny v kádru: V Rennes se přes léto nic moc nedělo, alespoň co se příchodů týče. Z hostování se vrátili potenciální náhradníci Diallo (Bastia) a Verhoek (Den Haag), hodně si Antonetti slibuje od šikovného křídelníka Romaina Alessandriniho (Clermont).

Odchody už byly citelnější, i když žádné opory zatím nezasáhly; Rennes však tradičně trpí úzkým kádrem, a odchody Manganeho (Al-Hilal), Doumbii (Wolverhampton), Dalmata (Nimes) a Hadjiho (El-Arabi) tento nedostatek rozhodně nevylepšují. Mangane, ač ztratil místo v základu, je stále vysoce kvalitním hráčem (koneckonců platil ještě rok a půl zpátky za nejlepšího stopera ligy), a Doumbia s Dalmatem představovali vítané alternativy do středu pole; z tohoto pohledu tedy Rennes spíše oslabilo. A pak je tu ještě samozřejmě...

Přednosti a slabiny: "Pokud bude Yann M'Vila připravený nastoupit, nastoupí," nechal se před startem sezony slyšet Antonetti. Je to dobře, nebo špatně? M'Vila je stále nejlepším hráčem týmu a s ním na hřišti je hra plynulejší a efektivnější, jenže situace kolem jeho osoby přes léto byla natolik komplikovaná, že odhadovat jeho reálný přínos je jako přemýšlet, jestli jsou hezčí blondýnky nebo brunetky. Může se stát, že se atmosféra uklidní, fanoušci ho zpět přijmou mezi sebe, on sám se rozhodne hodit za hlavu vysněné angažmá v zahraničí a Rennes bude opět (alespoň naoko) bojovat o Ligu mistrů, ale stejně tak hrozí, že otrávený M'Vila bude po unylých výkonech odklizen na lavičku. A samozřejmě je tu stále možnost, že odejde - což by bylo pro všechny nejlepší. Jinak je kádr kvalitní, talentovaný, prakticky beze změny, a tudíž pro něj platí totéž co loni - skvělý brankář, spousta talentovaných hráčů, agresivní křídla, velká fyzická i technická vybavenost, slabší zakončovatel (Erding prozatím tradiční trn z paty nevytrhl), ale také labilnost výkonů a bolestivá absence zkušeného hecíře, který by vykolejený tým vrátil zpět na trať.

Hráč ke sledování: Vincent Pajot
Pokud Yann M'Vila odejde, je Pajot mužem, který ho má nahradit; pokud zůstane, je dost možné, že budou nastupovat vedle sebe. Mladý defenzivní záložník přišel do Rennes už před loňskou sezonou, a jelikož je Frédéric Antonetti vyhlášený svým čichem na mladé hráče, určitě nebude na škodu na něj zaměřit svoji pozornost. Pajot odehrál kompletní přípravu a je jasné, že se s ním počítá - nezbývá než čekat, v jakém světle se ukáže.

Prognóza: 10. místo
Rennes, které každoročně vyhlašuje útok na poháry, vypadá před následující sezonou skromněji, a je patrné proč. Rozčilený závěr loňského roku, spory s fanoušky a napjatá situace kolem hlavní hvězdy M'Vily atmosféře v Bretani rozhodně nepomohly, a mám-li letos z tradičně nabitého pelotonu týmů s pohárovými ambicemi vybrat jeden, který je nejvíc náchylný ke zklamání, volím právě Les Rouge et Noir.

Tip na sestavu: (4-2-3-1) Benoït Costil - Romain Danzé, Onyekachi Apam, Jean-Armel Kana-Biyik, Kévin Théophile-Catherine - Vincent Pajot, Yann M'Vila - Jonathan Pitroipa, Julien Féret, Jirés Kembo-Ekoko - Mevlüt Erding


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele