Preview pro Stade de Reims

10.08.2012, 00:46
Názory a komentáře
Ačkoliv si na to současná generace fanoušků již nepamatuje, patří Remeš historicky k nejúspěšnějším týmům země a mezi lety 1949 a 1962 získal hned šest mistrovských titulů. Návrat mezi smetánku oslavil klub po dlouhých 33 letech, a bude se zuby nehty snažit odvrátit okamžitý pád zpět. Pokud budeme věřit slovům kouče Huberta Fourniera, který prožívá první trenérský úspěch kariéry, není to rozhodně nereálné.

Stade de Reims (Hubert Fournier)

Změny v kádru: Ambice týmu vyznávajícího červenou barvu dostaly notnou ránu už před začátkem sezony, když jeho řady opustili hned dva klíčoví hráči: nejlepší střelec Cédric Fauré odešel do Guingampu, zatímco tvůrce hry Romain Amalfitano zamířil dokonce do věhlasné Premier League, kde si jeho služby zajistilo Newcastle. Roli hlavního útočného dua tak přicházejí plnit Kamel Ghilas (Hull) a Julien Toudic (Lens), což určitě nejsou špatná jména, jenže zejména Ghilas už při svém předloňském angažmá v Arles ukázal, že má s Ligue 1 pořádné problémy.

Ze základní sestavy zmizeli ještě křídelník Tainmont a defenzivní záložník Deaux. Zatímco situace v útoku tak zůstává rozpačitá, obranu posílili v Remeši skutečně znamenitě: štít Krychowiak (Bordeaux) a levý bek Signorino (Laval) se hlásí o základní sestavu, stejně jako Devaux a Fofana, dvě posily z Toulouse. Devaux je velmi slušným defenzivním záložníkem a Fofana platil pár let zpátky za jednoho z nejnadějnějších stoperů země.

Přednosti a slabiny: Hubert Fournier posiloval především defenzivu, což je poměrně logické vzhledem k tomu, jaký herní styl se v Remeši hraje: útočný, nátlakový, plný přihrávek, s velkým množstvím ofenzivních hráčů - a s velkými problémy při bránění. Zejména střed obrany momentálně vypadá velice silně (Fofana, kapitán Tacalfred i výtečný Weber jsou zárukami kvality), totéž lze říct i o srdci zálohy. Remeš chce svým fotbalem především bavit, čímž připomíná loňský Dijon; a právě Dijon můžeme použít jako analogii k největšímu problému Fournierova celku, kterým je velká nevyzpytatelnost a nevyrovnanost výkonů. I příprava ukázala, že Remeš je zkrátka náchylná k divokým výsledkům, většinou ve vlastní neprospěch.

Hráč ke sledování: Anthony Weber
Teprve pětadvacetiletý odchovanec Strasbourgu je velmi zajímavým fotbalistou a skutečným tmelem obrany Remeše. Vytáhlý stoper s vynikajícím čtením hry má dostatek schopností k tomu, aby v Ligue 1 způsobil slušné pozdvižení; v rozevlátém Fournierově herním stylu si zahraje skutečně dost. Nejlepší obránce minulého ročníku druhé ligy.

Prognóza: 18. místo
Remeš jsem výše přirovnal k Dijonu, a řekl bych, že podobným způsobem také skončí. Určitě nepůjde o bezkrevného, nudného nováčka, naopak; na záchranu v Ligue 1 je ale potřeba trochu jiných schopností než k tomu, stát se nejútočnějším celkem Ligue 2. Pokud se Julien Toudic (či druhý útočník Gaëtan Courtet) dostatečně rozstřílí, bude mít Remeš ruce slušné karty k záchraně, nicméně před startem sezony to spíše vypadá, že rozhodujícím faktorem bude naivita a nezkušenost.

Tip na sestavu: (4-2-3-1) Kossi Agassa - Aïssa Mandi, Mickaël Tacalfred, Anthony Weber, Khalid Sekkat - Grzegorz Krychowiak, Antoine Devaux - Kamel Ghilas, Odaïr Fortes, Floyd Ayité - Julien Toudic


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Agassa a ayité

Reagovat
smazaný uživatel

Slávny klub, ktorý je konečne tam, kde patrí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele