Preview pro Lille OSC

10.08.2012, 01:29
Názory a komentáře
Opět s trochu pozměněnou útočnou fází vstupují do nové sezony Dogy z Lille. Úkoly jsou jasné: dostat se z předkola do Ligy mistrů a v domácí soutěži skončit na příčkách, které zajistí milionářskou vstupenku i pro další rok.

Lille OSC (Rudi Garcia)

Změny v kádru: Sága kolem přestupu Edena Hazarda definitivně skončila, supertalentovaný Belgičan se upsal Chelsea. Spolu s ním na Ostrovy zamířil i Joe Cole, kterého si z podařeného hostování zpět stáhl Liverpool, a před managementem Lille tak stál pořádný úkol - udělat z ofenzivy týmu znovu konkurenceschopnou mašinu. A prezident Michel Seydoux se jej chopil s grácií sobě vlastní, když v krátkém čase přivedl Salomona Kaloua (Chelsea) a Marvina Martina (Sochaux) - tedy jednu hvězdu světového formátu a jednu hvězdu domácí ligy.

Lille tím definitivně potvrdilo to, co už stejně každý nějakou dobu věděl - totiž že se mu elegantně podařilo vymanit se z role provinčního týmu do pozice lokálního velkoklubu, který nutné odchody velkých hráčů nepoloží, neboť mu nedělá problém nalákat do kádru jiné. Další změny byly spíše nevýrazné; argentinský stoper Mauro Cetto se vrátil do Palerma, a Vincenta Enyeamu (hostování v Maccabi Tel Aviv) vyměnila na pozici brankářské dvojky dlouholetá opora Brestu, spolehlivý Steeve Elana. Za zmínku stojí ještě příchody dvou mladých hráčů, kteří se brzy mohou stát dalšími ceněnými vývozními artikly, Sidibého (Troyes) a Vandama (návrat z hostování v Caen). A kdyby nakonec přece jen odešel pravý bek Mathieu Debuchy, který si udělal reklamu na mistrovství Evropy? Žádný problém - na jeho pozici už stojí frontu supertalentovaný Lucas Digne.

Přednosti a slabiny: Na současném Lille se slabiny hledají přetěžko. Tým je zdravý, kvalitní, funguje, má výsledky, nerozhodila ho ani loňská účast v Lize mistrů, hraje atraktivní útočný fotbal s jasným rukopisem, zvládá bez problémů látat odchody opor - co vlastně Dogám vytknout? Nabízí se především stará bolest s obsazením středu obrany; duo Baša - Chedjou je dostatečně schopné, ale s náhradníky už je to horší, neboť po odchodu Cetta na lavičce zůstávají pouze Rozehnal a nevyzkoušený Soumaoro. Také v útočném "trojzubci" pod hrotem (kde se o místo poperou versatilní Nolan Roux a báječný hlavičkář Túlio de Melo) chybí adekvátní náhrady, a je nutné taky zmínit jednu tradiční bolístku, kterou jsou pomalejší rozjezdy do sezony (kdy si tým zvyká na nové složení). Jinak ale může manšaft Rudiho Garcii do nadcházejícího roku hledět s patřičným optimismem.

Hráč ke sledování: Salomon Kalou
Z Chelsea odcházel zadními dveřmi, což je však trochu nespravedlivé - Kalou je schopný zakončovatel, v ideálním fotbalovém věku, a v anglickém velkoklubu se osvědčil jako kvalitní, ač podceňovaný náhradník. Není žádný důvod myslet si, že mu to ve Francii nepůjde. Do Lille přišel jako náhrada za Joe Colea, oproti kterému je přímočařejší, méně kreativní "desítka" a více ostré křídlo; pokud ho Garcia dokáže správně využít - o čemž není proč pochybovat - bude velmi platný.

Prognóza: 2. místo
Lille vypadá na prahu nové sezony jako jediný tým, který může reálně zavařit PSG v boji o titul. Bude to chtít zapnout naplno od samého začátku, což v Normandii bývá problém; i proto se Dogy profilují jako jasný kandidát na druhé místo. Rozhodně se nedá očekávat nějaký výrazný výbuch, spíše si vsaďte, že tento tým bude hrát opět vysoko.

Tip na sestavu: (4-2-3-1) Mickaël Landreau - Mathieu Debuchy, Marko Baša, Aurélien Chedjou, Franck Béria - Rio Mavuba, Benoit Pedretti - Dimitri Payet, Marvin Martin, Salomon Kalou - Nolan Roux


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

paráda

http://www.facebook.com/LOSCCZ

Pro fandy Lille a Ligue 1

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele