Preview pro Paris Saint-Germain

10.08.2012, 01:31
Názory a komentáře
Opět mohutně posilující Paříž vyhlašuje frontální útok na titul: loňské druhé místo za Montpellierem šejkům ke spokojenosti rozhodně nestačilo. Trenér Carlo Ancelotti a sportovní ředitel Leonardo proto přivedli hned několik dalších top hráčů, kteří by kýžený cíl měli pomoci splnit.

Paris Saint Germain (Carlo Ancelotti)

Změny v kádru: Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi, Marco Verratti a v zimě Lucas Moura, toť výčet aktuálních pařížských posil. Dodávat není třeba mnoho; všichni stáli hodně peněz, přišli vyhrávat tituly a mají tak ohromnou kvalitu, že vyhrávat dříve či později začnou. Ibrahimović je nejlepším hráčem celé soutěže, Silva se řadí mezi absolutní světovou stoperskou elitu, a ani Lavezzi s Verrattim rozhodně nejsou žádnými otloukánky, což platí zejména pro prvního jmenovaného.

Co se odchodů týče, zatím se ledy příliš nehnuly; děkovat šejkům může Troyes, které pro boj o udržení jako "dárek" dostali talentovaného Ngoyiho a především Bahébecka, zřejmě nejcennější klenot pařížské akademie. Volným hráčem je po vypršení smlouvy brazilský veterán kraje obrany Ceará. Přestupovému období však stále není konec a je možné, že někteří z náhradníků odejdou hledat štěstí jinam - na loňského nejlepšího střelce Neneho se poptávají v Itálii a Kazani, kolem Chantomeho se Sakhem zase krouží lyonský šéf Aulas.

Přednosti a slabiny: O přednostech současného PSG nemá cenu se zmiňovat, jsou totiž dobře patrné pouhým pohledem na soupisku; Paříž má zkrátka tým, který zbytek ligy papírově strčí do kapsy. Zastavíme se proto u slabin, kterých je i přes spoustu rozházených eur stále dostatek. V první řadě má kouč Carlo Ancelotti k dispozici tolik hráčů, že stále - už téměř tři čtvrtě roku - hledá ideální způsob, jak je vlastně na hřiště poskládat, a to mu do kádru stále přicházejí nové tváře. Stále tak není jasné, jestli se bude hrát 4-3-1-2, 4-3-2-1 nebo (nejpravděpodobněji) 4-2-3-1, otazníkem je post brankáře (Douchez odchytal kompletní přípravu), složení obrany (co s Mamadou Sakhem?), středu zálohy (propracuje se Verratti do základu i přesto, že nepřesvědčil v přípravě proti Barceloně?) i útočné fáze (přestěhuje se Nene trvale napravo, nebo se bude hrát s trojlístkem Pastore - Ibrahimović - Lavezzi?). Ať už se Ancelotti rozhodne jakkoliv, bude mít na lavičce enormní kvalitu, často reprezentanty Francie či jiných zemí, kteří zkrátka budou chtít hrát. A i taková zdánlivá maličkost, jako dorozumívací jazyk kabiny (skutečně by mě zajímalo, jestli je to francouzština, italština nebo angličtina), může v důsledku hrát výraznou roli. Určitě však platí, že PSG si může cestu za titulem zkazit jedině samo.

Hráč ke sledování: Christophe Jallet
Samozřejmě, že za pozorné sledování stojí všechny nové i starší hvězdy, nicméně pozice tohoto šikovného fotbalisty v nabitém ansámblu je (alespoň na první pohled) nezpochybnitelná: Carlo Ancelotti totiž spekulace o příchodu nového pravého beka rázně utnul jmenováním Jalleta kapitánem. Útočně laděný obránce sice dost možná slouží jako jakási úlitba fanouškům vzhledem k prohlašování o "snaze o udržení francouzského ducha PSG", nicméně pozorovat jej, jak se s touto úlohou popere, bude nesmírně zajímavé. Jallet má nyní životní šanci ukázat, jestli skutečně patří ke špičce.

Prognóza: 1. místo
Jasný titul, nic jiného pro Paříž ani neexistuje a neumím si představit, že by si Ancelottiho tým nechal cennou trofej uniknout. Toto mužstvo je zkrátka příliš kvalitní na to, aby Ligue 1 nevyhrálo, cokoliv jiného by bylo obrovským překvapením, zvlášť když tradiční konkurence působí slabším dojmem než dříve. Možná to nebude tak spanilá jízda, jak fanoušci doufají (ve skutečnosti čekám tužší rozjezd, kdy bude zápasy za nesehraný tým vyhrávat Ibrahimović), ale gargantuovské finanční prostředky nakonec zvítězí.

Tip na sestavu: (4-2-3-1) Salvatore Sirigu - Christophe Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Marco Verratti, Mathieu Bodmer - Nene, Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi - Zlatan Ibrahimovic


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.facebook.com/LOSCCZ

Pro fandy Lille a Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

co lucas moura?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jsi četl článek tak vidíš že tam jde až v zimě

Reagovat
cetto

Nikdy jsem nic neměl proti projektům jako Chelsea, ale tohle je něco jinýho a je to hnus. Totálně to zabíjí francouzský fotbal a z mé neoblíbenější ligy se stává ropný výsměch, nic víc

Reagovat
Elliasson

Doufám, že aspoň Monako se v budoucnu bude moci rovnat PSG. Nikdo jiný na to zrovna finančně nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele