Preview pro Évian Thonon Gaillard

10.08.2012, 01:13
Názory a komentáře
Nepříjemná druhá sezona čeká Évian, mužstvo z městečka Annecy, které loni šokovalo celý svět konečným devátým místem ve vůbec první prvoligové sezoně v historii (klub byl založen teprve roku 2004!). To se letos každopádně opakovat nebude, realitou by měl být krutý boj o záchranu...

Évian Thonon-Gaillard (Pablo Correa)

Změny v kádru: Kromě definitivního podepsání mladíka Wasse z Benfiky stojí na straně příchodů za zmínku dvojice jmen: vedení Évianu totiž lovilo v Tunisku, odkud přivedlo talentovaného beka Mbarkiho (Bizertin) a také slibného špílmachra Dhaouadiho (Club Africain).

To je určitě vítané oživení, ale stěží vyváží bilanci odchodů: Quentin Westberg (Luzenac) byl v týmu nepotřebný, což ovšem v žádném případě neplatí pro Thomase Kahlenberga, který na jaře odehrál skvělý půlrok a zásadní měrou pomohl Évianu k nevídanému úspěchu; teď si ho však stáhl zpět jeho mateřský klub z Wolfsburgu. Bez náhrady pak byly smlouvy ukončeny hned šestici hráčů, z nichž největší jména představují Christian Poulsen a Jerome Leroy, dva veteráni, kterým se sice uplynulá sezona příliš nevydařila, ale minimálně představovali cenný zdroj zkušeností. Rippert, Durand, Farina a Cilinšek se neprosadili a chybět nebudou.

Přednosti a slabiny: Největší předností Évianu je osoba kouče Pabla Correy, který je z Nancy zvyklý hrát o záchranu, umí vymáčknout maximum i z velmi slabého kádru, dbá na pevnou disciplínu a organizovanou defenzivu, a je expertem na přivážení bodů z hřišť soupeřů. Pokud by Correa svoje kouzla náhodou přes léto zapomněl, případně pokud by se ukázalo, že na tak slabý kádr je i on krátký, čeká Évian strmý pád zpět do Ligue 2. Z hráčů se lze opřít o brankáře Andersena a snad i veterána Barbosu, který loni sice exceloval, ale patří k jedněm z nejstarších hráčů v soutěži a každý další zápas je tak v jeho podání otazník. Ligová měřítka snese i Daniel Wass a útočné duo Yannick Sagbo - Saber Khelifa, jinak je kádr mužstva vyloženě podprůměrný, sice s několika slibnými talenty (Mongongu, Dhaouadi), ale bez zkušených a kvalitních borců v ideálním fotbalovém věku. Évian se bude muset spolehnout na dokonalé semknutí a odevzdávání výkonů na 120%, protože jinak hrozí, že krizová druhá sezona bude v jeho podání vypadat jako předcházející příprava - tedy trmácení se od porážky k porážce a zoufalá neschopnost vstřelit alespoň jeden gól.

Hráč ke sledování: Zouheir Dhaouadi
Tuniský míčový kouzelník je jedním z klenotů nastupující generace Orlů z Kartága. Ačkoliv zůstává poněkud ve stínu svého kolegy, typově podobného Youssufa Msakniho, vypadá i on jako velmi talentovaný ofenzivní záložník s potenciálem tvořit hru pro týmy předních evropských lig. Hráč, schopný nastoupit uprostřed hřiště i na křídle, se bude zpočátku rvát o základní sestavu, ale postupně by se do ní propracovat měl - a bude zajímavé sledovat, jestli první "ostrý" evropský test zvládne.

Prognóza: 17. místo
Stejně jako loni je i letos Évian předním kandidátem na sestup a před Correou leží obrovský úkol: provést mužstvo, které před sezonou vypadá naprosto odepsaně, za záchranou. Bude to hodně upachtěný boj a vůbec není vyloučeno, že prorokovaná sezona ve stylu předloňských Arles si pouze vzala jednoroční "odklad". Já Correovi sice věřím, ale žádná procházka růžovým sadem to rozhodně nebude; případné zopakování loňské sezony by zavánělo přímo černou magií.

Tip na sestavu: (4-4-2) Stephan Andersen - Iheb Mbarki, Aldo Angoula, Cédric Cambon, Fabrice Ehret - Daniel Wass, Guillaume Lacour, Olivier Sorlin, Kévin Bérigaud - Yannick Sagbo, Saber Khelifa


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

saratica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele