Preview pro FC Toulouse

10.08.2012, 01:20
Názory a komentáře
Věčným čekatelem na zopakování pohárového úspěchu blahých "gignacovských" časů zůstává i na prahu nové sezony Toulouse. Okcitánský klub se bude opět snažit o dobytí výsostných pozic na čele tabulky, a i letos půjde o útok vedený spíše "ze zálohy".

FC Toulouse (Alain Casanova)

Změny v kádru: Toulouse zatím představilo jedinou předsezonní posilu, ale jde o pořádné jméno - Jonathan Zebina, italskou Serií A protřelý veterán, zažil loni v Brestu možná nejlepší sezonu v životě a poprávu byl serverem L'Equipe vyhlášen nejlepším stoperem ligy. V novém působišti dostal rovnou kapitánskou pásku a bude mít za úkol organizovat defenzivu, v níž nahradí Daniela Congrého, který odešel do Montpellieru.

Na druhé straně barikády už je to o něco horší: základní sestava sice víceméně zůstala pohromadě, ale několik cenných náhradníků už kope jinde. Především je to druhdy skvělý talent Mohamed Fofana, další stoper, který vylepší už tak dost slušnou obranu nováčka z Remeše. Do stejného působiště zamířil i řízný defenzivní záložník Antoine Devaux, zatímco turecký reprezentační útočník Umut Bulut byl po relativně neúspěšné sezoně zapůjčen domů do Galatasaraye. Vyměnili se náhradní gólmani (Riou zamířil do Nantes, z Troyes přišel Blondel), a do Luzenacu byl zapůjčen mladík Soukouna. Ideální jedenáctka Toulouse tak zůstala prakticky nezasažena, ale kádr se oproti loňsku mírně ztenčil a bude doplněn z vlastních zdrojů.

Přednosti a slabiny: Obrana, obrana a zase obrana, to je devíza týmu, který bývalý gólman Casanova v tomhle směru vycepoval k dokonalosti. Nepropustná defenziva vedená novým šéfem Zebinou bude Tefece zdobit i letos; to není žádné překvapení, hráčské obsazení je slušné a základní čtveřice ve spolupráci se stále se zlepšující brankářskou kometou Ahamadou bude opět efektivně ničit útoky soupeře. Rovněž střed zálohy je silný - dokonce tak silný, že Casanova v přípravě zkoušel postavit v preferovaném rozestavení 4-1-4-1 na hřiště hned pět štítových středopolařů (Capoué, Sissoko, Didot, Machado, Sirieix) a dá se očekávat, že se k něčemu podobnému odhodlá i v sezoně. Slabá podpora útoku (kterou, jak okcitánští fanoušci doufají, radikálně okysličí Regattin) však odsuzuje Toulouse do pozice týmu, který se na každý gól neuvěřitelně nadře, a Emmanuel Riviére ani Wissam Ben Yeder nejsou čarodějové a neumí skórovat z ničeho. Nic nenasvědčuje tomu, že by sezona v podání fialových měla vypadat nějak výrazně jinak než ty předchozí.

Hráč ke sledování: Adrien Regattin
Ne že by byl norský válečník Daniel Braaten špatným fotbalistou, ale jeho silový a upracovaný projev se na pravé křídlo naproti Tabanouovi hodil jen při nátlakové hře, kdy se k němu dostávalo hodně odražených míčů a on tak mohl uplatňovat svoji skvělou střelu. Mladíček Adrien Regattin, jeden z nejslibnějších toulouských odchovanců, je oproti tomu ze stejného těsta jako Tabanou: rychlé, technické křídlo s perfektním citem pro míč. Sledujte ho pozorně - toto může být jeho průlomový rok.

Prognóza: 7. místo
Na poháry to opět nebude. Na to postrádají Les Violets výraznějšího vítězného ducha a schopnost zabrat v krizových okamžicích; očekávejte (už tradiční) slušný nástup a stagnaci v klíčových pasážích sezony. Sestava nicméně vypadá opět velmi slušně, a pokud se konečně naplno probudí její potenciál, klidně z toho může být Liga mistrů. Takový scénař ale raději neočekávejte.

Tip na sestavu: (4-1-4-1) Ali Ahamada - Serge Aurier, Jonathan Zebina, Aymen Abdennour, Cheick M'Bengue - Étienne Capoué - Adrien Regattin, Étienne Didot, Moussa Sissoko, Franck Tabanou - Emmanuel Riviére


Autor: Dominik Zezula

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele