Premier League - souhrn 19. kola

28.12.2014, 14:59, aktualizováno 29.12.2014, 22:54
Komentáře a souhrny
Liverpool v dohrávce rozstřílel Swansea. ManCity se rozešel nerozhodně s Burnley a stále má tříbodové manko na Chelsea, která pro změnu ztratila v souboji se Southamptonem. Na "Svaté" se dotáhl Arsenal, jenž vyhrál na půdě WHU. Tři body slaví rovněž Stoke, Leicester a NUFC, který si poradil s Evertonem. Na hřištích Aston Villy, QPR a Tottenhamu se hrálo bez branek...

Liverpool FC - Swansea City 4:1

29.12.2014 21:00

Góly: 33. Alberto Moreno, 51. Adam Lallana, 61. Adam Lallana, 69. Jonjo Shelvey (vl.) - 52. Gylfi Sigurdsson

Liverpool v rozhodující fázi sezony nabírá na formě a patřičném momentu - po dvou zlepšených výkonech si dnes připisuje na konto také jeden vysloveně dominantní triumf, podepřený naopak jedním z nejhorších výkonů, jaké jsme kdy v Premier League mohli vidět od soupeřů ze Swansea...

Reds odstartovali vpravdě suverénně, a i za minimální podpory nezvykle tichého Anfieldu po celých úvodních dvacet minut prakticky ani nepustili Swansea k míči, natožpak na vlastní polovinu. Již ve 13. minutě se navíc Liverpool dostal k první větší (dvoj)šanci, když nejdříve přišel Sterlingův pohotový volej z nízkého centru Morena a posléze i hrubě nevyvedená Lallanova dorážka.

Teprve desáté letošní domácí brance červených The Kop konečně přihlížel ve 33. minutě, a jejím autorem byl kuriózně desátý odlišný střelec. Alberto Moreno si přitom celou gólovou akci sám hezky rozjel, aby ji potom za asistence Hendersonova centru také náležitě zakončil.

A pro Swansea to mohlo být do přestávky ještě horší, kdyby si rozhodčí ve 40. minutě všiml Shelveyho lokte v obličeji Cana, a případně udělil anglickému záložníkovi červenou kartu. Takhle nicméně labutě sice zůstaly v plném počtu, ihned po změně stran ovšem výměnou za to prohrávaly už 0:2.

Fabianski si v 51. minutě dával příliš záležet na rozehrávce, až nakonec trefil záda atakujícího Lallany a v podstatě se tak zasadil o ukázkový "vlastenec". Zároveň tím potom jaksi symbolicky odšpuntoval vysloveně bláznivý druhý poločas...

Okamžitě vzápětí totiž Sigurdsson využil nepozornosti ukolíbané defenzívy LFC ke snížení. A ihned jakmile Liverpool rozehrál, mohl po další hrubce Sakha skórovat také Bony, aby se na druhé straně pro změnu obratem rozezvučela tyč po svižné akci a Sterlingově ráně bez přípravy.

Ve zběsilém tempu se pak pokračovalo i nadále, a po hodině hry to bylo už 3:1. Tehdy Coutinho patičkou lahodně nastartoval Lallanu a ten po oběhnutí dvou až tří protihráčů bez větších potíží zacílil na vzdálenější tyč.

Někdejší záložník Southamptonu se takto dočkal svého prvního dvougólového zápasu v kariéře prvoligového fotbalisty a nezastavitelný byl i dál, když například později vyzýval ke skórování Sterlinga.

Celý značně nevyzpytatelný druhý poločas potom docela příhodně podtrhla bizarní čtvrtá branka Liverpoolu; přesně řečeno Shelveyho hlavička do vlastní sítě rovnou z Hendersonova rohového kopu.

V závěrečné dvacetiminutovce tuto gólovou smršť následovaly ještě četné střelecké pokusy zejména na té liverpoolské straně, žádný z nich si už ale cestu na bránu nenašel. Za Swansea mohl každopádně po Ki Sung-yuengově kolmici snižovat Routledge, zatímco na druhé straně Fabianského závěrem utkání protáhl střídající Balotelli.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 3:2

28.12.2014 17:15

Góly: 34. Papiss Cissé, 51. Ayoze Pérez, 68. Jack Colback - 5. Arouna Koné, 84. Kevin Mirallas

Velice zajímavé utkání se odehrálo v St. James's Parku, kam přijel Everton. Ani jednomu z celků se navzdory předsezónním cílům v letošní sezóně příliš nedaří a nikdo by asi nečekal, že v 19. kole půjde o duel jedenáctého s dvanáctým týmem tabulky. Po gólové přestřelce se nakonec radovali Magpies, rozhodující gól vsítil Colback.

Do utkání nicméně mnohem lépe vstoupili hosté. Rychlý Coleman se vydal na útočný výlet po pravém křídle, odcentroval a Arouna Koné zblízka propálil bezmocného Alnwicka. Domácí mohli rychle odpovědět, avšak Sissoko si v rozhodujícím momentu příliš předkopl míč a brankář Robles dokázal tuto šanci zažehnat.

V 34. minutě už ale španělský gólman, jenž zaskakoval za zraněnou jedničku Howarda, kapituloval. Po signálu z rohovém kopu si na zadní tyč zaběhl stoper Williamson, v obtížné pozici ještě dokázal vrátit balón před bránu, kde stál připravený Cissé a z halfvoleje rozvlnil síť.

Po změně stran bíločerní dokonali obrat. Ayoze Pérez převzal na hranici velkého vápna míč od Tiotého, dostal od obránců Toffees spoustu prostoru a přízemní střelou na přední tyč zaskočil Roblese. Čtyřiadvacetiletý gólman se stihl pouze ohlédnout, jeho defenziva mu ovšem příliš nepomáhala a absencí zkušených vůdců Howarda s Jagielkou se stala ještě propustnější než dosud.

V 63. minutě nevyužil obrovskou příležitost Samuel Eto'o, když z deseti metrů překopl branku po přihrávce od Bainese. Na druhé straně vyrobil další obrovskou hrubku Barkley, balón zpracoval přímo na kopačku Jacka Colbacka a ten mezi nohama Roblese přidal třetí zásah.

Šest minut před koncem zdramatizoval zápas Kevin Mirallas, jenž si po výborném pasu Bainese tváří v tvář Alnwickovi poradil s velkým přehledem a vykřesal jiskřičku naděje. Více už však hosté nestihli, navíc v závěru mohli ještě několikrát z brejku inkasovat, Riviéreho vychytal brankář a Ayoze orazítkoval pouze tyč.

Více informací k zápasu

Manchester City - Burnley FC 2:2

28.12.2014 16:00

Góly: 23. David Silva, 33. Fernandinho - 49. George Boyd, 81. Ashley Barnes

Manchester City nevyužil šanci snížit náskok vedoucí Chelsea na jediný bod a v domácím prostředí k překvapení všech ztratil dvougólové poločasové vedení nad předposledním Burnley. Na branky Silvy a Fernandinha reagoval po pauze Boyd s Barnesem, a tak stejně jako při posledním vzájemném setkání těchto klubů na Etihad Stadium skončil duel remízou.

První velkou příležitost si vypracovali Citizens. Jesús Navas odcentroval z pravé strany a James Milner mířil z blízka nad. Poté se o slovo přihlásili i hosté, projektil Marneyho ze střední vzdálenosti však mířil pouze doprostřed brány a pozorný Joe Hart neměl žádný problém ukrýt ho ve svých rukavicích.

Tři minuty nato se už skóre měnilo. Aktivní Navas opět unikl po křídle, přihrál pod sebe kolegovi z reprezentace Davidu Silvovi, ten se předvedl rychlou otočku a z ní vystřelil po zemi do protipohybu padajícího brankáře Heatona. Španělský špílmachr si tak připsal už čtvrtou trefu za poslední tři zápasy.

Ještě do přestávky přidali fotbalisté Manchesteru druhý gól. Samir Nasri přiťukl na hranici velkého vápna míč Fernandinhovi a sváteční střelec skvěle technicky provedeným kopem, který se ještě otřel o břevno, rozjásal domácí příznivce podruhé. V tu chvíli by na bodový zisk Burnley zřejmě nesázel ani ten největší optimista.

Hned po změně stran však vykřesal jiskřičku naděje pro Clarets George Boyd, jenž do sítě tečoval křižný pokus Dannyho Ingse. Joe Hart se natahoval marně a později společně se spoluhráči správně reklamoval ofsajd - skórující Boyd se opravdu nacházel v těsném postavení mimo hru.

Odpovědět mohl brzy Nasri, ale jeho ránu z hranice velkého vápna s vypětím všech sil vyrazil na roh gólman Heaton. Následně se na druhé straně nejprve neprosadil hlavou Marney a za chvíli ani Danny Ings. Burnley jakožto nováček nejvyšší soutěže hrálo na půdě obhájce trofeje velice sympaticky a City si svým nemastným neslaným výkonem říkali o vyrovnání.

To také přišlo. Devět minut před koncem se po dlouhém nákopu dostal k odraženému míči Ashley Barnes a krásnou střelou do vzdálenějšího horního rohu umlčel Etihad Stadium. Šanci Jovetiće zlikvidoval znovu skvělý Tom Heaton a Burnley se tak mohlo radovat z nečekaného bodu.

Více informací k zápasu

Hull City - Leicester City 0:1

28.12.2014 16:00

Góly: 32. Riyad Mahrez

Leicester City navázal na dobrý výkon z posledního utkání proti Tottenhamu a velice důležitý zápas dvou sestupem ohrožených celků zvládl. Duel na KC Stadium rozhodl jediný gól, který vstřelil po půlhodině hry Riyad Mahrez. V nervózním závěru udělil hlavní sudí Phil Dowd červenou kartu na obou stranách.

Oba celky věděly, že jde o hodně, a zejména pro hosty to byla jedna z posledních příležitostí, kdy se mohli bodově přiblížit nesestupovým pozicím. Úvod utkání i z tohoto důvodu byl velice opatrný a během první půlhodiny nebylo prakticky k vidění nic, o čem bychom se museli zmiňovat.

Až v 32. minutě se alžírský ofenzivní univerzál Riyad Mahrez nějakých osmnáct metrů od branky hezky uvolnil a povedeným obstřelem na zadní tyč otevřel skóre. Leicester učinil Hullu lekci z efektivity, Foxes se totiž prosadili z hned první rány směřující mezi tři tyče. V nastaveném čase prvního dějství se na opačném konci hřiště ocitl po Quinnově centru na zadní tyči Ahmed a zblízka přestřelil.

Ani po změně stran zrovna atraktivní utkání se spoustou šancí na obou stranách k vidění opravdu nebylo. Až závěrečná patnáctiminutovka nabídla trochu vzruchu. V 78. minutě nejprve napálil Jack Livermore tyč a o malý moment později zazdil tutovku Nikica Jelavić. Dělovku Hernándeze poté vyrazil brankář Hamer.

V 88. minutě přišla první červená karta. Zkušený obránce Paul Konchesky obdržel druhou žlutou za faul loktem. Druhý červená přišla až v samotném závěru, to Quinn překazil vyloženou šanci rukou a Dowdovi nezbylo nic jiného než ho vyloučit. Mezitím Tigers kýženou trefu nepřidali ani z několika závarů před Hamerem a museli se tak smířit s porážkou.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Sunderland AFC 0:0

28.12.2014 16:00

Góly: -

Aston Villa končí letošní kalendářní rok docela přiléhavým způsobem - s červenou kartou a žádným vstřeleným gólem na štítě. I pro Sunderland je potom dnešní bezbranková remíza docela příznačná; plichtit se mu totiž podařilo již pošesté od začátku listopadu...

Málokterý první poločas letos v Premier League nudil víc než ten, který se dnes strhl na Villa Parku mezi domácími a Sunderlandem.

Birminghamští odstartovali v relativním klidu a v 11. minutě Weimannovi scházel jen kousek k obstřelení O’Shey, jenže ihned záhy se hra začala nepříjemně kouskovat a stávala se něčím absolutně nekoukatelným. Nakonec ačkoliv Aston Villa byla schopná rozjet pár nadějných akcí po své pravé straně, další šance se již diváci před přestávkou nedočkali.

Po změně stran už to bylo o něco lepší, a lecčemu zřejmě napomohl Delphův nešetrný výpad proti Gómezovi, pěkně kolíky napřed, který záložníkovi Aston Villy přinesl nekompromisní červenou kartu. Birminghamští takto dohrávali o deseti již potřetí v posledních čtyřech kolech, a ihned měla starosti jak s Johnsonem, tak s Wickhamem.

Ani oslabená Aston Villa nicméně v tvorbě šancí za Sunderlandem nijak nezaostávala; spíš naopak bychom mohli klidně zkonstatovat, že byla nakonec vítězné brance o něco blíže.

To platilo především pro Pantilimonem výborně zneškodněnou hlavičku Vlaara, potažmo Bentekeho pozdní šanci, kdy si měl pro změnu sám útočící Belgičan počínat mnohem lépe. Mezitím se o poslední slovo přihlásili také Black Cats, za něž v 89. minutě nastřelil tyčku Jordi Gómez.

Více informací k zápasu

Stoke City - West Bromwich Albion 2:0

28.12.2014 16:00

Góly: 51. Mame Diouf, 66. Mame Diouf

Manažer West Bromwiche Alan Irvine před výkopem posledního utkání tohoto kalendářního roku přiznal, že se obává o své místo - a po dnešku snad aby se bál ještě intenzivněji. Jeho Baggies registrují již sedmou prohru v devíti zápasech, když odjíždějí z prázdnou i z Britannia Stadium...

Přitom Throstles ve skutečnosti nezačali vůbec zle. Vytáhlý Peter Crouch pro ně nebyl žádnou hrozbou, zatímco na opačném konci hřiště Brown Ideye pohrdal dokonce situací jeden na jednoho s Asmirem Begovićem.

Stoke se v úvodních pasážích zmohl akorát na Whelanovo volání po penaltě a v rámci celého poločasu se potom omezil pouze na Krkićovu nepřesnou koncovku po spolupráci s krajanem Muniesou.

Góly tedy začaly padat až po přestávce - a to bez prodlení. Již v 51. minutě Mame Diouf hravě zametl do sítě Pietersovu zpětnou přihrávku, načež Alan Irvine zanedlouho zareagoval dvojí snahou o oživení ofenzívy. Ani Berahino s Varelou nicméně kýženou změnu nepřinesli, když jedinou opravdovou možnost ke srovnání měl McAuley se svou střelou do brankové konstrukce.

Místo toho to byli domácí, kdo brzy rozhodli o svém vítězství, jakmile v 66. minutě Arnautović omylem nastřelil Dioufa a senegalský forvard pohotově zacílil do zpola odkryté brány.

Více informací k zápasu

West Ham United - Arsenal FC 1:2

28.12.2014 16:00

Góly: 54. Cheikhou Kouyaté - 41. Santi Cazorla (pen.), 44. Danny Welbeck

Na Boleyn Ground musí skousnout vůbec první domácí prohru od měsíce srpna - West Ham si tam nedokázal poradit s Arsenalem, kterému se po šťastném prvním poločase a spálených šancích v druhé půli závěrem přeci jen podařilo uhájit jednobrankový náskok. Gunners se takto dostávají na stejnou bodovou úroveň se čtvrtým Southamptonem...

V tomto malém, leč velmi důležitém londýnském derby mohlo být na drama zaděláno hned od začátku. Již v páté minutě se k parádnímu voleji odhodlal ex-Kanonýr Alex Song, aby jeho branka byla v tichosti anulována pro dva až tři v ofsajdu stojící Kladiváře, kteří podle rozhodčího bránili ve výhledu brankáři Szczesnému.

Tato situace jaksi předznamenala celé prvopoločasové tápání Arsenalu, kterému vůbec nepracovala defenzivní linie, a po jednom z prohraných soubojů Debuchyho rozhodně měl přesněji cílit Carroll. Kanonýři navíc ani nebyli schopni diktovat tempo hry a po většinu prvního poločasu se zkrátka zdálo být blíže vedení WHU, jakkoliv si netvořilo ani příliš pološancí, natožpak "loženek".

To jakmile se k ojedinělým příležitostem závěrem úvodní části dostali Gunners, na rozdíl od WHU neváhali ani vteřinu a využili je k překvapivému vedení. Nejprve domácí stopeři nezvládli odstavit od balonu Santiho Cazorlu, kterého nakonec spadnuvší Winston Reid evidentně podkopl, a zařídil tak Arsenalu vedení skrze pohodlně proměněnou penaltu.

A k poločasovému stavu 0:2 potom vedla pěkná kombinace na pravé straně a dravý sprint Oxlade-Chamberlaina, po němž Welbeck na malém vápně neměl problém konečně protrhnout své nedávné střelecké trápení.

Okamžitě po obrátce se West Ham jal alespoň částečně učinit spravedlnosti za dost, když se po pravé straně na ojedinělý výpad vydal Tomkins a Kouyaté ve vzduchu hravě předčil pravého beka Debuchyho, aby vsítil svou první branku v novém působišti.

Arsenal ihned odpověděl skrze hezký průnik Oxlade-Chamberlaina a nepříjemnou ránu Cazorly z osy hřiště, s níž si Adrián poradil jenom za pomoci prvotřídního reflexu. A s dechberoucím sprintem se vytasil také Welbeck v 66. minutě, aby nakonec zakončoval jen těsně mimo.

Jinak to byli nicméně Hammers, kdo určoval směr běhu zápasu. Domácí hýřili energií, zdánlivě neprohráli jediný běžecký či fyzický souboj a jejich smrtonosný potenciál měl ještě posílit příchod Ennera Valencii těsně po završení hodiny hry.

Místo toho ale opět mohli rozhodnout hosté - kdyby Adrián krátce po sobě výborně nevykopával Oxlade-Chamberlainovu hlavičku z pár kroků i Alexisovu ránu po individuální akci. Potažmo kdyby Welbeck po Downingově trestuhodné odevzdávce ve stoprocentní šanci alespoň trefil bránu.

V těchto chvílích už to West Ham hodně otevíral a do jakéhož takého tlaku se znovu dostal až po dvou ryze defenzivních střídáních Arsena Wengera. Ze střední vzdálenosti nepříjemně pálil Nolan a doslova v poslední sekundě utkání nechybělo mnoho hlavičce Ennera Valencii.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - Crystal Palace 0:0

28.12.2014 16:00

Góly: -

Poprvé bez Neila Warnocka a hned s bodem z venku, s tím by na Selhurst Parku patrně mohli být spokojeni. Naopak QPR si po prohře s Arsenalem v dalším londýnském derby tak úplně chuť nespravilo a přerušilo sérii tří domácích výher v řadě...

Dočasný manažer Crystal Palace Keith Millen udělal oproti poslednímu Warnockově utkání v čele mužstva pouze jednu změnu, když se rozhodl hrát bez klasického hrota. A Wilfried Zaha se mu odvděčil zahozením všech příležitostí, které se mu naskytly. Ať už to byla dorážka po Puncheonově ráně do tyče, nebo nepřesná střela po vlastní akci - obojí mohlo Eagles pěkně mrzet.

Nicméně zatímco Crystal Palace si alespoň bylo schopno vytvořit nějaké šance, Queens Park Rangers o sobě nemohli říct ani to. Hoops se v podstatě spokojili akorát s ojedinělou Austinovou střelou mezi tři tyče již z úvodní čtvrthodiny, a potom po celý zbytek prvního poločasu akorát nakopávali dlouhé míče na odřezaného Zamoru.

Po změně stran se již kvalita malého londýnského derby o něco zvedla a ihned ve 48. minutě se z voleje málem trefil Leroy Fer. Tentýž hráč o něco později přinutil Speroniho k zákroku konečky prstů, mezitímco Puncheon na opačném konci hrací plochy divže neudeřil z nebezpečného protiútoku.

Poměrně blízko vedení se QPR znovu ocitlo v 74. minutě, když McArthur až z brankové čáry odklízel Caulkerovu hlavičku, a ještě jeden zmatek v pokutovém území vytvořila stejná standardní situace těsně před koncem.

Poslední slovo si nicméně přeci jen vzali pasivnější hosté, když v samotném nastavení zápasu Robert Green jednou rukou vytěsnil Puncheonův pokus, a Campbell posléze nedoklepával míč do odkryté klece jedině vinou pohotového skluzu Bartona.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Chelsea FC 1:1

28.12.2014 15:05

Góly: 17. Sadio Mané - 45+1. Eden Hazard

Celkově pátou ztrátu bodů v této sezóně si připsali fotbalisté Chelsea. Na hřišti v letošní sezóně velmi silného Southamptonu brzy prohrávali, avšak ještě do poločasu po individuální akci vyrovnal Eden Hazard. Druhý poločas se nesl ve znamení převahy Blues, výsledek už se ale neměnil.

José Mourinho vyrukoval do utkání hned se dvěma typickými štítovými záložníky - vedle sebe nastoupili Mikel s Matićem a Cesc Fabregas operoval až před nimi. Domácí byli v úvodu aktivnější, drželi míč na svých kopačkách a po čtrnácti minutách si vypracovali první zajímavou příležitost. Po několika hlavičkových soubojích se k míči dral ve skluzu Schneiderlin, ovšem tísněn Terrym nedokázal trefit odkrytou svatyni.

Netrvalo to ale dlouho a Southampton se mohl radovat. Aktivní Dušan Tadić vyslal perfektní přihrávkou do samostatného úniku rychlonohého Maného, ten tváří v tvář Courtoisovi zachoval chladnou hlavu a belgického brankáře snadno přehodil. Obrana Blues zaspala, stopeři špatně vystoupili a Saints toho výborně využili.

První půle byla z pohledu vyložených brankových příležitostí opravdu dietní a favorizovaní hosté vůbec poprvé vystřelili na bránu až v nastaveném čase - zrovna to však byla střela gólová. Eden Hazard opět prokázal svou genialitu, bleskurychle si v šestnáctce typickým způsobem navedl míč do středu na pravačku a svou silnější nohou trefil přesně levý dolní kout Forsterovy branky.

Do druhého poločasu už nezasáhl nevýrazný André Schürlle, jehož místo zaujal Brazilec Willian a hra Chelsea se přece jen trochu zlepšila. Po hodině hry znovu zahrozil Hazard, stejně jako v úvodním dějství pálil z levé strany na vzdálenější tyč, tentokráte bohužel pro Blues nemířil přesně. Za chvíli vysunul skvělou přihrávkou Willian Fabregase, španělského špílmachra ale v poslední chvíli zradila gravitace a místo nebezpečného centru před bránu se skácel k zemi.

Podobná věc se následně přihodila také Costovi, který nevyužil hrubky v rozehrávce Tobyho Alderweirelda a osamocen v pokutovém území rovněž bez cizího přičinění upadl. Druhý poločas jednoznačně patřil Chelsea, svěřenci Ronalda Koeamana se převážně bránili a v závěru dokonce dohrávali v desíti, neboť Schneiderlin takticky zastavil unikajícího Fabregase a po druhé žluté kartě odešel předčasně pod sprchy.

Ze závěrečného tlaku si hosté žádnou stoprocentní příležitost nevypracovali a kýženou vítěznou trefu nezaznamenali ani z několika standardních situací.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United 0:0

28.12.2014 13:00

Góly: -

Od Rudých ďáblů se odvrátila štěstěna. Hosté byli v utkání na White Hart Lane lepším týmem, vinou skvělého Llorise a neschopnosti v zakončení však propásli všech pět, šest gólových šancí. Venku tak ztratili už posedmé z devíti zápasů probíhající sezóny a Tottenham si ze šlágru kola odnáší cenný bod...

Manchester United nasadil stejnou jedenáctku jako na Boxing Day proti Newcastlu, což je počin, který Alex Ferguson, David Moyes ani Louis van Gaal neudělali dohromady 84 zápasů. Do druhého zápasu ve třech dnech nastoupil i Falcao, o jehož fyzické kondici se dle slov Van Gaala mohly psát snad romány.

Právě kolumbijský střelec měl první velkou šanci v utkání, když se po chytré přihrávce Maty objevil ve vápně sám před Llorisem. Nebyl však dostatečně pohotový a v tísni dokázal zakončit jen slabě a do Llorise. Na druhé straně málem United potrestal Kane, ale po přihrávce Townsenda potřebný dotek míči nedodal a De Gea snadno balon lapil.

V rudém dresu Devils se pomalu dostává do formy Juan Mata - v posledních třech zápasech se postaral o tři branky. Španělský špílmachr div nebyl u další trefy; jeho přímý kop z třiadvacáté minuty skončil na tyčce. Následný nebezpečný závar dokázala obrana Spurs s obtížemi zažehnat - stejně jako o dvě minuty později, kdy Vertonghen odkopával míč až zpoza brankové čáry - akci každopádně už předtím zastavil zdvihnutý praporek čárového.

Hosté byli lepším týmem, jenže v koncovce jim to vázlo. Falcao se opět dostal do velké šance po přihrávce Maty, ale zakončil ještě hůře než poprvé - pro Llorise sladká malina. Francouzský gólman se nicméně vyznamenal hned třikrát krátce před přestávkou.

Nejprve si fantasticky poradil s Robinem van Persiem, jenž po centru Carricka stanul úplně sám před bránou, a pak vychytal i hlavičku Wayna Rooneyho. Nakonec skvěle vytáhl točenou střelou Younga přímo z šibenice.

Hitparáda zmařených šancí United pokračovala i po přestávce, po deseti minutách zakončoval Van Persie Matův polovysoký centr z pravé strany, avšak míč z jeho kopačky šel (nikoli polo-) vysoko nad Llorisovu svatyni. Mdlý výkon Spurs rozsvítil ojedinělou ránou z dvaceti metrů Townsend, ale De Gea měl dobrý výhled, střela šla navíc kousek od něho.

Pořádnou "žárovku" vyslal o pár minut později i Juan Mata, který dostal do vápna dobrý pas od střídajícího Rafaela, načež se pravačkou opřel do míče, jenž možná ještě teď hledají někde v okolí White Hart Lane. Lépe mířil stoper Kohoutů Fazio, jenže k překonání Davida De Gey je potřeba mnohem více, než solidní rána k tyči. S podobným pokusem neuspěl ani Eriksen z přímého kopu.

Závěr utkání zvládli lépe hráči Tottenhamu - asi první opravdu gólovou pobídku domácích v utkání měl na noze Mason, jenž využil skvělé práce a přihrávky od Kanea. Dnešní duel však brankám nepřál, mladý záložník poslal míč dostatečně tvrdě, nikoli však přesně, a přestřelil prostor tří tyčí. Zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC19144141:1446
2.Manchester City19134241:1743
3.Manchester United19106333:1936
4.Southampton FC19103632:1533
5.Arsenal FC1996434:2333
6.West Ham United1994630:2331
7.Tottenham Hotspur1994624:2431
8.Liverpool FC1984726:2528
9.Swansea City1984724:2328
10.Newcastle United1975722:2826
11.Stoke City1974821:2325
12.Everton FC1956829:3121
13.Aston Villa1956811:2221
14.Sunderland AFC19311516:2720
15.Queens Park Rangers19531121:3418
16.West Bromwich Albion19451018:2817
17.Hull City1937918:2616
18.Crystal Palace1937920:3016
19.Burnley FC1937914:2916
20.Leicester City19341217:3113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1212)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele