19. kolo
28.12.2014 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Burnley FC 2:2

Manchester City nevyužil šanci snížit náskok vedoucí Chelsea na jediný bod a v domácím prostředí k překvapení všech ztratil dvougólové poločasové vedení nad předposledním Burnley. Na branky Silvy a Fernandinha reagoval po pauze Boyd s Barnesem, a tak stejně jako při posledním vzájemném setkání těchto klubů na Etihad Stadium skončil duel remízou.

První velkou příležitost si vypracovali Citizens. Jesús Navas odcentroval z pravé strany a James Milner mířil z blízka nad. Poté se o slovo přihlásili i hosté, projektil Marneyho ze střední vzdálenosti však mířil pouze doprostřed brány a pozorný Joe Hart neměl žádný problém ukrýt ho ve svých rukavicích.

Tři minuty nato se už skóre měnilo. Aktivní Navas opět unikl po křídle, přihrál pod sebe kolegovi z reprezentace Davidu Silvovi, ten se předvedl rychlou otočku a z ní vystřelil po zemi do protipohybu padajícího brankáře Heatona. Španělský špílmachr si tak připsal už čtvrtou trefu za poslední tři zápasy.

Ještě do přestávky přidali fotbalisté Manchesteru druhý gól. Samir Nasri přiťukl na hranici velkého vápna míč Fernandinhovi a sváteční střelec skvěle technicky provedeným kopem, který se ještě otřel o břevno, rozjásal domácí příznivce podruhé. V tu chvíli by na bodový zisk Burnley zřejmě nesázel ani ten největší optimista.

Hned po změně stran však vykřesal jiskřičku naděje pro Clarets George Boyd, jenž do sítě tečoval křižný pokus Dannyho Ingse. Joe Hart se natahoval marně a později společně se spoluhráči správně reklamoval ofsajd - skórující Boyd se opravdu nacházel v těsném postavení mimo hru.

Odpovědět mohl brzy Nasri, ale jeho ránu z hranice velkého vápna s vypětím všech sil vyrazil na roh gólman Heaton. Následně se na druhé straně nejprve neprosadil hlavou Marney a za chvíli ani Danny Ings. Burnley jakožto nováček nejvyšší soutěže hrálo na půdě obhájce trofeje velice sympaticky a City si svým nemastným neslaným výkonem říkali o vyrovnání.

To také přišlo. Devět minut před koncem se po dlouhém nákopu dostal k odraženému míči Ashley Barnes a krásnou střelou do vzdálenějšího horního rohu umlčel Etihad Stadium. Šanci Jovetiće zlikvidoval znovu skvělý Tom Heaton a Burnley se tak mohlo radovat z nečekaného bodu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

4:1

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

"Historia magista vitae" Tip: 6:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ten zapas v roce 2010 na Turf Moor mam v zive pameti, to bylo neco neskutecnyho jakej to byl start do zapasu...mohlo by se to zopakovat

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si na ten zápas pamatuji, do branky domácích to padalo, hlavně v první půli, co útok to gól. V druhé půli začalo hustě pršet...

Dnes pokračovat v nastoleném trendu, uvidíme co konkurence...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Prekvapenie kola

Reagovat
MCFC_8

Prestan fetovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Parádní čuch

Reagovat
vanGomm

To jsou ty "100%" zápasy Jak už jsem psal u zápasu Souhampton-Chelsea,že pokud by VŽDY favorité jen a jen vyhrávali,tak už by dávno všechny sázkovky ohlásily konec své živnosti.Jelikož ale nic takového nehrozí a ani nikdy hrozit nebude,tak se nemají čeho obávat.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Jedeme dál

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

takovej zbytecne gol a jeste z ofsajdu

Reagovat
MCFC_8

Rozhodca ofsajdy sa nepiskaju?

Reagovat
smazaný uživatel

niekto sa pekne nabalil... neverím na náhodu, že prvé tri kluby remizujú v jednom kole..

Reagovat
smazaný uživatel

... proc by ne?! Kazdy zapas zacina remizou, nekdy tak i skonci. Navic, ted pri tom naslapanem vanocnim programu, je i za bod z plichty kazdy rad. Dalsi kolo bude usmudlane jeste vic.

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt divný, že dva z nich plichtili na půdách týmů, co nejsou zas tak daleko za nima

ale tenhle zápas na city.. žebráci končim s gemblem

Reagovat
MCFC_8

2.polcas katastrofa,jasne podcenenie,1.gol ofsajd,ale toto sa nemoze stavat,hlavne doma a ked Chelsea zavahala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele