19. kolo
28.12.2014 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

West Ham United - Arsenal FC 1:2

Na Boleyn Ground musí skousnout vůbec první domácí prohru od měsíce srpna - West Ham si tam nedokázal poradit s Arsenalem, kterému se po šťastném prvním poločase a spálených šancích v druhé půli závěrem přeci jen podařilo uhájit jednobrankový náskok. Gunners se takto dostávají na stejnou bodovou úroveň se čtvrtým Southamptonem...

V tomto malém, leč velmi důležitém londýnském derby mohlo být na drama zaděláno hned od začátku. Již v páté minutě se k parádnímu voleji odhodlal ex-Kanonýr Alex Song, aby jeho branka byla v tichosti anulována pro dva až tři v ofsajdu stojící Kladiváře, kteří podle rozhodčího bránili ve výhledu brankáři Szczesnému.

Tato situace jaksi předznamenala celé prvopoločasové tápání Arsenalu, kterému vůbec nepracovala defenzivní linie, a po jednom z prohraných soubojů Debuchyho rozhodně měl přesněji cílit Carroll. Kanonýři navíc ani nebyli schopni diktovat tempo hry a po většinu prvního poločasu se zkrátka zdálo být blíže vedení WHU, jakkoliv si netvořilo ani příliš pološancí, natožpak "loženek".

To jakmile se k ojedinělým příležitostem závěrem úvodní části dostali Gunners, na rozdíl od WHU neváhali ani vteřinu a využili je k překvapivému vedení. Nejprve domácí stopeři nezvládli odstavit od balonu Santiho Cazorlu, kterého nakonec spadnuvší Winston Reid evidentně podkopl, a zařídil tak Arsenalu vedení skrze pohodlně proměněnou penaltu.

A k poločasovému stavu 0:2 potom vedla pěkná kombinace na pravé straně a dravý sprint Oxlade-Chamberlaina, po němž Welbeck na malém vápně neměl problém konečně protrhnout své nedávné střelecké trápení.

Okamžitě po obrátce se West Ham jal alespoň částečně učinit spravedlnosti za dost, když se po pravé straně na ojedinělý výpad vydal Tomkins a Kouyaté ve vzduchu hravě předčil pravého beka Debuchyho, aby vsítil svou první branku v novém působišti.

Arsenal ihned odpověděl skrze hezký průnik Oxlade-Chamberlaina a nepříjemnou ránu Cazorly z osy hřiště, s níž si Adrián poradil jenom za pomoci prvotřídního reflexu. A s dechberoucím sprintem se vytasil také Welbeck v 66. minutě, aby nakonec zakončoval jen těsně mimo.

Jinak to byli nicméně Hammers, kdo určoval směr běhu zápasu. Domácí hýřili energií, zdánlivě neprohráli jediný běžecký či fyzický souboj a jejich smrtonosný potenciál měl ještě posílit příchod Ennera Valencii těsně po završení hodiny hry.

Místo toho ale opět mohli rozhodnout hosté - kdyby Adrián krátce po sobě výborně nevykopával Oxlade-Chamberlainovu hlavičku z pár kroků i Alexisovu ránu po individuální akci. Potažmo kdyby Welbeck po Downingově trestuhodné odevzdávce ve stoprocentní šanci alespoň trefil bránu.

V těchto chvílích už to West Ham hodně otevíral a do jakéhož takého tlaku se znovu dostal až po dvou ryze defenzivních střídáních Arsena Wengera. Ze střední vzdálenosti nepříjemně pálil Nolan a doslova v poslední sekundě utkání nechybělo mnoho hlavičce Ennera Valencii.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kladivári urvú minimalne bod ak nie viac

Reagovat
bayern987

0:3 Poldi, Cazorla z penalty, Sánchez.

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dulezitej zapas.Doufam,ze zejtra Song ukaze tomu blbovi Wengeru,ze ho nemel prodavat.3:1 Come on IRONS !!!!!!!!!!

Reagovat
Gunner14

0:3

Reagovat
Gunner14

Podolski s Giroudem dali oba 4 goly ve 4 zapasech s WHU , Giroud nebude hrat , tak snad Podolak potvrdi , ze se mu proti nim dari !

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický musí hrát !

1:3

Rosický ale hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M1ck0

2:2

Reagovat
M1ck0

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rosicky opet nehraje a neni ani na lavicce nahradniku

Reagovat
justcall

Wenger on Rosicky: "I just gave him a complete recovery. He had cramps when I took him off against QPR"

Reagovat
bayern987

Poldi?

Reagovat
justcall

"There is nothing concrete on Podolski. At the moment nobody goes out. But there is a lot of competition upfront..."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele