19. kolo
28.12.2014 17:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Everton FC 3:2

Velice zajímavé utkání se odehrálo v St. James's Parku, kam přijel Everton. Ani jednomu z celků se navzdory předsezónním cílům v letošní sezóně příliš nedaří a nikdo by asi nečekal, že v 19. kole půjde o duel jedenáctého s dvanáctým týmem tabulky. Po gólové přestřelce se nakonec radovali Magpies, rozhodující gól vsítil Colback.

Do utkání nicméně mnohem lépe vstoupili hosté. Rychlý Coleman se vydal na útočný výlet po pravém křídle, odcentroval a Arouna Koné zblízka propálil bezmocného Alnwicka. Domácí mohli rychle odpovědět, avšak Sissoko si v rozhodujícím momentu příliš předkopl míč a brankář Robles dokázal tuto šanci zažehnat.

V 34. minutě už ale španělský gólman, jenž zaskakoval za zraněnou jedničku Howarda, kapituloval. Po signálu z rohovém kopu si na zadní tyč zaběhl stoper Williamson, v obtížné pozici ještě dokázal vrátit balón před bránu, kde stál připravený Cissé a z halfvoleje rozvlnil síť.

Po změně stran bíločerní dokonali obrat. Ayoze Pérez převzal na hranici velkého vápna míč od Tiotého, dostal od obránců Toffees spoustu prostoru a přízemní střelou na přední tyč zaskočil Roblese. Čtyřiadvacetiletý gólman se stihl pouze ohlédnout, jeho defenziva mu ovšem příliš nepomáhala a absencí zkušených vůdců Howarda s Jagielkou se stala ještě propustnější než dosud.

V 63. minutě nevyužil obrovskou příležitost Samuel Eto'o, když z deseti metrů překopl branku po přihrávce od Bainese. Na druhé straně vyrobil další obrovskou hrubku Barkley, balón zpracoval přímo na kopačku Jacka Colbacka a ten mezi nohama Roblese přidal třetí zásah.

Šest minut před koncem zdramatizoval zápas Kevin Mirallas, jenž si po výborném pasu Bainese tváří v tvář Alnwickovi poradil s velkým přehledem a vykřesal jiskřičku naděje. Více už však hosté nestihli, navíc v závěru mohli ještě několikrát z brejku inkasovat, Riviéreho vychytal brankář a Ayoze orazítkoval pouze tyč.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ak Everton nevyhrá na St. James Parku tak už naozaj neviem, to isté platí aj opačne ak Newcastle nevyhrá, neviem načo si chovajú Pardewa, preč s ním

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Beros

Je třeba po 4 prohrách v řadě konečně vyhrát...

2:1

Reagovat
NuFc23

S malou dusickou 2:1 aj ked nwm kto da tie dva goly

Reagovat
NuFc23

Prva veta sa m zda byt akoby vytrhnta z kontextu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele