Premier League - souhrn 17. kola

17.12.2016, 15:26, aktualizováno 19.12.2016, 23:00
Komentáře a souhrny
Liverpoolské derby se dočkalo rozuzlení až v dlouhém nastavení, slaví opět Reds. Ibrahimović znovu řádil a vystřelil Man Utd další výhru. Chelsea vyhrála i na hřišti městského rivala Crystal Palace a na čele tabulky má sedmibodový náskok na Manchester City, který otočil souboj s Arsenalem. Tottenham si poradil s Burnley...

Everton FC - Liverpool FC 0:1

19.12.2016 21:00

Góly: 90+4. Sadio Mané

Z pondělního derby nakonec vyšel vítězně hostujíc Liverpool, který si díky brance Maného z nastaveného času připisuje velmi cenné tři body. Samotné utkání nabídlo pořádnou bitvu, k vidění byl fotbal plný soubojů a občasných tvrdých zákroků, bohužel opravdové kvality k vidění zase tolik nebylo.

První půli víceméně opanoval Everton, který svému soupeři hru značně zkomplikoval aktivním a intenzivním napadáním. Tato územní převaha pak vyústila jen v naprosté minimum nebezpečných situací před brankou Liverpoolu. Za zmínku tak stojí hlavně akce, při které Lukaku sklepl dlouhý nákop na Barkleyho, který kolmicí oslovil Lennona, jehož centr před Lukakem na poslední chvíli odklidil bránící Klavan. O chvíli později ještě pálil ze střední vzdálenosti nepřesně Barkley, ale to bylo ze strany domácího celku prakticky vše, co v prvních 45 minutách svým fanouškům nabídl.

To Liverpool na tom nebyl o nic lépe, ba naopak. Svým příznivcům nabídl jen jedinou pohlednou akci, kdy míč putoval po ose Wijnaldum, Clyne až k nabíhajícímu Origimu, kterému ale zakončení hrubě nevyšlo. Nikoho tak nepřekvapilo, když se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá půle už byla v podání hostujícího týmu úplně jiná písnička. Ten začal lépe kombinovat a postupem času tak získal kompletní kontrolu nad utkáním. A příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat.

Hned v 50. minutě se po nákupu Milnera řítil sám na branku Firmino, Stekelenburga však přelobovat nezvládl. O chvíli později se po narážečce s Origim málem dostal do obrovské šance Mané, těsně před ním však míč na rohový kop odklidil skluzující Baines. Ten se při tomto obranném zákroku srazil s vlastním brankářem, který byl následně nucen kvůli zranění střídat.

Liverpool ovšem nepolevoval v náporu a deset minut před koncem normální hrací doby měl další možnost ke skórování. Po rohovém kopu se k zakončení prodral Firmino, jehož povedený pokus musel zákrokem hasit náhradní brankář Robles.

Hosté se kýžené branky nakonec přece jen dočkali, a to ve čtvrté minutě nastaveného času. Nepříliš prudkou ránu Sturridge zastavila až pravá tyčka branky, od níž se míč odrazil přesně k dobíhajícímu Manému, který již odkrytou svatyni nemohl netrefit. Evertonu už na jakoukoliv odpověď nezbyl čas, a tak se po závěrečném hvizdu zaslouženě radovali svěřenci Jürgena Kloppa.

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC 2:1

18.12.2016 17:00

Góly: 47. Leroy Sané, 71. Raheem Sterling - 5. Theo Walcott

Ani brzká trefa Thea Walcotta nestačila k tomu, aby si Arsenal na půdě Manchesteru City nepřipsal druhou porážku v řadě. Citizens totiž zásluhou výtečného výkonu v druhé půli otočili skóre trefami Saného se Sterlingem a zaslouženě si připisují velecenné tři body v boji o ligový titul. Arsenal naopak znovu utrpěl prohru 2:1 z vedoucího stavu a jeho vlastní šance na první místo nabírají povážlivé trhliny.

Problémy Citizens v dosavadním průběhu sezony se odhalily v plné nahotě hned během úvodní pětiminutovky. Domácím nebylo nic platné, že měli mnohem více ze hry a obrana Arsenalu jen na poslední chvíli hasila výpady Leroye Saného po pravé straně, neboť hned ze svého prvního útoku zápasu skórovali hosté. Přímočará akce středem hřiště, kterou nastartoval Héctor Bellerín dlouhým úprkem a pasem na Alexise Sáncheze, nachytala stále nejistou defenzivu Manchesteru v nedbalkách a Theo Walcott již po Alexisově chytré kolmici tváří v tvář brankáři Bravovi nezaváhal.

Hned minutu nato měl vyrovnání na hlavě Raheem Sterling, avšak prudký centr De Bruynea z levé strany nedokázal ve výskoku nasměrovat mezi tři tyče, a tak jeho hlavička prosvištěla k úlevě Petra Čecha sotva pár decimetrů vedle. Obraz hry zůstával totožný i nadále - domácí sice měli míč takřka neustále na kopačkách, avšak Arsenal žádné nebezpečí před vlastní brankou nepřipouštěl a stále se pokoušel o rychlé útoky do otevřené obrany soupeře. Když se pak v závěru první půle neujal ani jeden z řady rohových kopů Citizens, odcházelo se o přestávce do kabin za těsného vedení Arsenalu.

Hned dvě minuty po změně stran už ale bylo vyrovnáno. Oblouček Davida Silvy převzal na samé hraně ofsajdu Leroy Sané a v samostatném úniku překonal přízemní ranou i bezmocného Petra Čecha. Arsenalu se tak ani na dvanáctý pokus za sebou nepodařilo udržet čisté konto a domácí se znovunabytým sebevědomím začali zápasu dominovat ještě více. Po hodině hry se do dalšího úniku dostal aktivní Sané, ovšem tentokrát si z obtížnější pozice z úhlu na Čecha nepřišel.

V sedmdesáté minutě pak tečovaná rána Kevina De Bruyneho přinutila Čecha k dalšímu kvalitnímu zákroku a šance Arsenalu na bodový zisk v tu chvíli visely na vlásku. Ještě hůře bylo pár minut nato, kdy obranu Kanonýrů zesměšnil Raheem Sterling, který si na pravém kraji hřiště poradil se stínujícím Monrealem a tvrdou ranou na přední tyč dokonal obrat Citizens na 2:1. Zcela demoralizovaný Arsenal si říkal ještě o větší nášup, ale rána De Bruyneho z bezprostřední blízkosti nakonec skončila jen na tyči.

Až v závěrečné desetiminutovce se Kanonýrům znovu povedlo převzít iniciativu a přišpendlit soupeře na vlastní polovinu, ovšem domácí již žádné ohrožení branky Claudia Brava nepřipustili a bez větších potíží si pohlídali stav 2:1 až do samotného konce. Družina Pepa Guardioly tak poskočila na druhé místo v tabulce, sedm bodů za vedoucí Chelsea, zatímco Arsenal je až čtvrtý.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Burnley FC 2:1

18.12.2016 17:00

Góly: 27. Dele Alli, 71. Danny Rose - 21. Ashley Barnes

Domácí Tottenham nakonec úspěšně zdolal překážku v podobě Burnley, ono vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. Po úvodní brance Barnese museli Spurs duel otáčet, což se jim zásluhou branek z kopačky Alliho a Rose také podařilo.

Hned po dvou minutách se do výborné pozice vřítil Dele Alli, jenže hrubě nezvládl zakončení, když branku hrůzostrašným způsobem překopl. Další nebezpečná situace přišla v osmé minutě, kdy na přízemní centr Kanea jen o kousek nedosáhl Eriksen.

Hosté se ovšem nechtěli nechat zahanbit - po centru Warda se v obrovské šanci zjevil Gray, jenže své zakončení nasměroval pouze do padajícího Llorise. Ve 21. minutě pak na White Hart Lane poprvé udeřilo - u pravé postranní čáry Walkera obral o míč Arfield, ten jej přiklepl Boydovi, který neváhal a před branku vyslal střílený centr, který se s notnou dávkou štěstí odrazil přímo pod nohy Barnese, jenž už prakticky nemohl minout.

Odpověď Tottenhamu však na sebe nenechala dlouho čekat. O pět minut později už totiž bylo vyrovnáno. V roli nahrávajícího hráče byl Walker, který svým centrem oslovil Alliho, na jehož projektil byl brankář hostů krátký.

Do poločasu mohl domácí poslat do vedení Dembele, který však svou střelu nenasměroval mezi tři tyče. To zakončení v podání Kanea bylo daleko nebezpečnější, Heaton však byl připravený.

V 50. minutě své štěstí z dálky vyzkoušel Eriksen a opravdu jen velmi těsně přestřelil. O deset minut později jej napodobil Dele Alli, který z rohu šestnáctky vyslal točený projektil na zadní tyč a minul jen o několik centimetrů.

Necelých dvacet minut před koncem přišlo rozuzlení celého souboje - středem pole vyvezl míč Sissoko, na vápně posléze vyzval vlevo nabíhajícího Rose, který pumelicí na bližší tyč strhl vedení na stranu svého týmu.

Pojistit vedení mohl v posledních minutách Son, jenže z velkého úhlu pouze nastřelil Heatona. A jelikož si hosté již žádnou větší šanci nevypracovali, po zásluze si všechny tři body odnesli fotbalisté Tottenhamu.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Southampton FC 1:3

18.12.2016 14:30

Góly: 6. Nathan Aké - 14. Ryan Bertrand, 48. Jay Rodriguez, 85. Jay Rodriguez

Jižní pobřeží má nového krále a je jím Jay Rodriguez! Anglický útočník se posledních dva a půl roku trápil s vážnými zraněními, pro které propásl i mistrovství světa 2014. Teprve třetí start od začátku v letošní sezóně si však užil naprosto dokonale, když dvěma góly rozhodl o vítězství Southamptonu v derby s Bournemouthem 3:1. Jeho druhá branka přitom zcela určitě zkrášlí i posezónní hitparády...

Zápas se přitom nevyvíjel pro hostující celek příliš dobře. Bournemouth se už po pěti minutách hry dostal do vedení zásluhou hvězdy posledních týdnů Nathana Akého. Stoper, který u Cherries hostuje z Chelsea, nastoupil v základní sestavě pošesté a po parádním centru Jacka Wilshera vstřelil pěknou rybičkou už třetí gól v sezóně.

Southampton, který naposled triumfoval na Dean Court před více než pěti roky, se však nenechal dlouho pobízet a velmi brzy vyrovnal. Překrásnou individuální akci předvedl levý obránce Ryan Bertrand, jenž dlouhou kličkou ošálil Smithe, pak se zbavil i Francise a z ostrého úhlu parádně rozvlnil síť. Anglický reprezentant byl v ofenzivě k nezastavení a po půlhodině hry málem zařídil úplný obrat - Redmond ale jeho dokonalou pobídku nevyužil a v ideální pozici míč nedokázal pořádně zasáhnout.

Bournemouth neodehrál dobrý zápas. V ofenzivě byli Cherries pramálo kreativní a nevedlo se jim ani v zakončení, naopak v obraně kupili chybu za chybou a byli překvapivě zranitelní. Po změně stran se po zaváhání Francise hnal do gólovky Redmond, ale výtečný Aké ho vytlačit z dobré pozice. Záhy si ale Steven Davis narazil s Boufalem a jeho perfektní centr před branku přetavil ve vedoucí gól Jay Rodriguez.

Anglický ofenzivní univerzál se trefil podruhé v sezóně, ale coby "startér" vůbec poprvé od března roku 2014. Odpoledne na Goldsands patřilo jemu a mohl klidně dát i hattrick - jeho pumelici z úhlu ale Boruc dobře kryl a odražený míč odkopával z čáry Aké. Holandský stoper se na brankové linii činil ještě jednou, to když pálil Hojbjerg a Boruc nestačil zasáhnout.

Southampton si ale nakonec přece z Bournemouthu odvezl vedle tří bodů i tři vstřelené branky. Parádní zápas si osladil tolikrát zmíněný Jay Rodriguez, nyní i autor jednoho z nejhezčích gólů sezóny. Když se k němu odrazil míč po sólu Redmonda, byl k bráně zády - dokázal se však obratně otočit a skákající balón poslat z voleje přímo do šibenice.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Manchester United 0:2

17.12.2016 18:30

Góly: 5. Zlatan Ibrahimović, 56. Zlatan Ibrahimović

Svěřenci Joseho Mourinha celkem bez problémů přehráli domácí West Brom a teprve podruhé v této sezóně tak vyhráli tři ligové duely za sebou.

Úvodní dějství nabídlo poměrně svižnou podívanou, jejíž kvalita neutrálního diváka nemohla urazit. Na první branku jsme nečekali vůbec dlouho - už po pěti minutách totiž utekl po pravé straně Lingard a perfektním centrem oslovil Ibrahimoviče, který se z hranice malého vápna v takových momentech nemýlí.

Odpovědět se pokoušel na druhé straně Olsson, který na bližší tyči tečoval rohový kop Brunta, míč však prolétl těsně vedle vzdálenější tyče. Po dvaceti minutách hry se málem Rudí ďáblové radovali podruhé - za obranu se opět dostal aktivní Lingard, zpětnou přihrávkou oslovil na vápně stojícího Rooneyho, který se nerozpakoval a na branku domácích vyslal pumelici, kterou Foster jen s obtížemi vytáhl alespoň na břevno.

Po půlhodině hry De Geu protáhl ranou ze střední vzdálenosti Brunt, nejednalo se však o pokus, který by španělského brankáře vyvedl z klidu. To se o chviličku později mohlo povést Rondónovi, který hlavičkoval z výhodné pozice, ovšem k vlastnímu neštěstí neměl správně seřízená mířidla a branku o podstatný kus minul.

Těsně před poločasovým hvizdem mohl zvýšit vedení hostů Lingard, kterého ke skórování vybídl svou nepovedenou střelou Darmian. Záložník United se však spíše než na přesnost soustředil na razanci a svatyni Fostera možná i kvůli tomu překopl.

Ve druhé půli pokračovala převaha celku Joseho Mourinha, který navíc po jedenácti minutách přidal pojistku. Po přihrávce Rooneyho do vápna vtrhl Ibrahimovič, jehož střelu tečoval jeden z domácích obránců tak nešťastně, že balón zapadl přesně za tyč.

V 65. minutě přinesla trochu vzruchu potyčka mezi Rondónem a Rojem. Prvně jmenovaný argentinského stopera profackoval, za což měl obdržet rovnou červenou kartu. Sudí Taylor však byl benevolentní a oběma hříšníkům ukázal kartón žluté barvy.

Ve zbylých minutách už se utkání víceméně dohrávalo - hosté pečlivě kontrolovali svůj náskok, zatímco West Brom se víceméně smířil s tím, že dnes to na body prostě a jednoduše stačit nebude. Manchester United si tak na své konto připisuje třetí výhru v řadě a pomalu se začíná dotahovat pátý Tottenham.

Více informací k zápasu

Stoke City - Leicester City 2:2

17.12.2016 16:00

Góly: 39. Bojan Krkić (pen.), 45. Joe Allen - 74. Leonardo Ulloa, 88. Daniel Amartey

Brizantní podívanou nabídlo utkání hrané v sobotu odpoledne na Britannia Stadium. Domácí Stoke City v něm hostili ligové šampiony z Leicesteru, kterým se ovšem v dosavadním průběhu sezony příliš nedaří. Naději na bodový zisk z dnešního střetnutí jim navíc poměrně zkomplikovalo vyloučení Jamieho Vardyho - nejlepší střelec Lišek v minulé sezoně v utkání odehrál jen dvacet osm minut, pak byl sudím ze hřiště vykázán za faul na Dioufa a hosté pokračovali v deseti.

O deset minut později přišla další rána pro Ranieriho celek - sudí odpískal po ruce Simpsona ve vápně penaltu a Bojan Krkič desítku bez problémů proměnil. V nastaveném čase se navíc domácí dokázali prosadit podruhé, když po závaru před brankou Kaspera Schmeichela dokázal míč za záda dánského gólmana dostat Joe Allen.

Vypadalo to tedy na snadné vítězství pro Stoke, nicméně všem fotbalovým teoretikům musela být jasné, že druhý gól do kabiny Hrnčířům zle nevyplatí. A to se také v průběhu druhé půle potvrdilo - ač měli domácí fotbalisté ještě několik slibných šancí, potřetí se jim už skórovat nepodařilo - naopak, v sedmdesáté čtvrté minutě brankou na 1:2 kontroval střídající Leonardo Ulloa, a o vítězství Stoke City definitivně dvě minuty před koncem připravil Daniel Amartey, jenž hlavou míč dopravil po parádním centru od Fuchse.

Csaplárova past tak znovu sklapla a domácí i přes dvoubrankové vedení v poločase a více jak hodinu trvající přesilovku berou z výtečně rozehraného utkání pouze bod.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Watford FC 1:0

17.12.2016 16:00

Góly: 49. Patrick van Aanholt

Fotbalisté Sunderlandu i jejich příznivci půjdou pod vánoční stromečky v o mnoho lepší náladě - jejich tým na Štědrý den nebude poslední a po dnešní výhře 1:0 dokonce na záchranu ztrácí už jenom jeden bod. O gól se přitom postaral relativně tradiční střelec z obrany, Patrick van Aanholt...

V předzápasovém preview jsem se zabýval tím, jak pouze Anichebe s Defoem z útočníků či záložníků obstarávají góly Black Cats, přičemž jsem vynechal informaci, že dokupy jde pouze o čtyři střelce - a jedním z nich byl už před výkopem také Patrick van Aanholt. Ten si nyní od startu loňské sezony připsal na konto už sedm ligových branek, více než kterýkoliv jiný obránce v lize.

David Moyes před zápasem hovořilo o naprosté nutnosti zvítězit a jeho slova si vzala k srdci především defenzíva, která po celou dobu bránila solidně, a když už výjimečně polevila, stál za ní spolehlivý Jordan Pickford. Sunderland si nakonec připsal teprve druhou nulu v ročníku a ohrožen byl spíše až v závěru. Deeney tehdy hlavičkoval mimo a Pickford vychytával Janmaata s Ighalem.

Van Aanholt byl důležitým článkem týmu po většinu utkání - skórovat mohl už koncem první půle, mezitím neustále kombinoval s Anichebem, a nakonec byl odměněn po 49 minutách, když na Defoeovu výzvu navázal se svým angličákem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Hull City 1:0

17.12.2016 16:00

Góly: 76. Mark Noble (pen.)

Kladiváři nakonec z důležitého utkání urvali tři body, byť se jejich vítězství nerodilo vůbec snadno. Hull byl po většinu utkání lepším celkem, vypracoval si několik příležitostí, nicméně jeho hráči vždy selhali v koncovce, za což je na konci utkání stihl trest.

V úvodu střetnutí zahrozil Payet, který po průniku zprava nebezpečně pálil, avšak Dawson jeho pokus zvládl zblokovat. Byli to ovšem hosté, kteří si vypracovali ty opravdu vyložené příležitosti.

Nejprve se na hranici pokutového území West Hamu uvolnil Mbokani a hezkou střelou mířil na zadní tyč, jeho ráně však chyběly decimetry. O minutku později se tentýž hráč ocitl ve stoprocentní ložence - po chybné malé domů v podání Cresswella se totiž řítil zcela sám na Randolpha, jenže svým zakončením orazítkoval pouze tyč, od které se míč odrazil zpět do hřiště. Hned o dvě minuty později přišla další možnost ke vstřelení branky - po rohovém kopu Snodgrasse do míče hlavou opřel Maguire, jehož pokus však bravurním zákrokem zneškodnil Randolph. V nastaveném čase prvního poločasu si pak Obiang téměř vstřelil vlastní branku poté, co se pokusil odhlavičkovat jeden z mnoha centrů hostujícího celku. Naštěstí pro domácí jeho nešťastná hlavička mířila o kousek vedle.

Slavena Biliče rozhodně nemohl potěšit fakt, že se druhá půle odehrávala v podobném duchu jako ta první. Na kopačkách domácích byla patrná výrazná nervozita a opět to byli hosté, kteří se dostávali do vyložených šancí. Po hodince hry se na London Stadium podruhé rozezvučela branková konstrukce poté, co se Noble pokusil hlavičkou odvrátit centr, jenže míč nasměroval pouze do vlastního břevna.

A o dvě minuty později Hull trefil tyčku potřetí - tentokrát se do míče opřel Robertson a jeho střele opět chyběly pouze milimetry.

Až poté se konečně probrali také Kladiváři. V 65. minutě mohl vedení na stranu domácích strhnout Ayew, jeho hlavičku však z brankové čáry odklidil Robertson. Stejná věc byla o chviličku později k vidění i na druhé straně - opět u toho byl aktivní Maguire, který se po rohovém kopu protlačil k zakončení, jenže na domácí zachránil na čáře stojící Fernandes.

Patnáct minut před koncem přišlo rozuzlení celého dramatu - Huddlestone ve vápně stáhl Ayewa a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Mark Noble a tentokrát nedal brankáři hostí žádnou šanci.

Bylo by nicméně pošetilé si myslet, že by snad konec utkání probíhal v poklidném duchu. Minutu před koncem se do obrovské šance řítil Antonio, jenže si balón příliš předkopl a obrana hostí nebezpečí zahnala. Mrzet jej to mohlo dvojnásob, když se o minutku později dostal do dobré pozice opět Maguire, jenže jeho střelu Randolph dokázal lapit. A když se v nastavení neujala ani další střela Payeta, dospělo tohle bláznivé utkání k poměrně nezasloužené výhře domácího týmu.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Swansea City 3:0

17.12.2016 16:00

Góly: 18. Álvaro Negredo, 29. Álvaro Negredo (pen.), 58. Marten de Roon

Poprvé od roku 2009 a tedy svého návratu do Premier League se dnes Middlesbrough prezentovalo třígólovým vystoupením a žádnou náhodou to odneslo nadále tápající Swansea, které teď klesá na předposlední pozici za Sunderland...

Boro do tohoto utkání vstoupilo v pozici nejimpotentnějšího účastníka ligy s pouhými 13 zásahy, tentokrát si ale od začátku nebralo servítky - již v 18. minutě se Negredo ideálně sešteloval a nasměroval do sítě nepříliš přesný nízký centr Claytona.

Tím domácí nabrali sebevědomí, a to dokonce do takové míry, že se i defenzivně laděný Forshaw o deset minut později prodral dopředu a vybojoval penaltu. Negredo na puntíku umně klamal a Fabianski skákal na druhou stranu - 2:0.

To nejlepší si přitom Middlesbrough schovalo až na konec, respektive 58. minutu, když De Roonově třetímu hřebíčku do velšské rakve předcházelo 16 vyměněných přihrávek a bezprostředně také krásný zakroucený pas Ramíreze.

Swansea přitom do zápasu nevstoupilo zle, opět nicméně byla zrazeno chabou defenzívou, která inkasovala už 18 branek na šesti výjezdech pod dohledem Boba Bradleyho.

Amatův penaltový faul na Forshawa pramenil z nevyzrálosti, a později mohlo být klidně hůř, kdyby nedorozumění Fabianského s Mawsonem skutečně vedlo k Forshawově gólu na 4:0. Swans přitom utkání zakončili s více střelami než soupeř (14 ku 10), jen dvakrát ovšem trefili zařízení.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Chelsea FC 0:1

17.12.2016 13:30

Góly: 43. Diego Costa

Vítězná série Chelsea stále nekončí. Svěřenci Antonia Conteho si na své konto připisují již jedenáctou výhru v řadě, když v těsném a bojovném utkání zdolali díky brance Diega Costy domácí Crystal Palace.

Utkání obecně moc krásy nepobralo a průběh hry v úvodu kopíroval předešlé dva zápasy londýnské Chelsea - soupeř vycházel z hlubokého obranného bloku, což Blues stejně jako v předešlých případech dělalo problémy.

První menší vzrušení přišlo po dvaceti minutách hry, kdy se k přímému kopu postavil David Luiz, ovšem jeho pokus dokázal jeden z bránících hráčů zblokovat na rohový kop. To na druhé straně hrozilo mnohem větší nebezpečí - po přízemním centru Kellyho vyplaval v perfektní pozici zhruba na penaltě volný Puncheon, jenže pravačkou míč zhruba o dva metry vedle hostující branky.

Ani zbytek první půle diváky ze sedadel rozhodně nevytrhl - pokusy McArthura, Azpilicuety či Puncheona oba brankáře příliš nevystrašily - nicméně možná trochu překvapivě byla k vidění úvodní branka. Ve 43. minutě si na perfektní centr Azpilicuety naskočil kanonýr Costa, který precizní hlavičkou na zadní tyč poprvé rozvlnil síť. Do kabin si tak Chelsea odnášela vedení 1:0.

Hned po pauze přišla zřejmě nejlepší pasáž Crystal Palace. Tu odstartoval povedenou ranou ze střední vzdálenosti Cabaye, Courtois však byl u své bližší tyče včas. V následujících deseti minutách se Chelsea v podstatě nedostala z vlastní poloviny, celý tento nápor pak ukončila standardní situace opět v podání Cabayeho, jehož centr jen s obtížemi odvrátil na rohový kop Azpilicueta.

Hostům z tlaku dost pomohlo střídání Fabregase, který po svém příchodu hru podstatně uklidnil. Hned po pár minutách pobytu na hřišti si mohl připsat asistenci, jeho vskutku prudký centr však Alonso do sítě nasměrovat nedokázal. Levý křídelní obránce hostujícího celku však byl i nadále při chuti a o pár minut později pálil po centru Mosese z voleje, branku však těsně minul.

Patrně největší šanci na druhý zásah měl po 70 minutách hry Fabregas, kterého svou přihrávkou na vápno oslovil Hazard. Španělský reprezentant však nenavázal na svůj zásah ze středečního duelu a balón poslal přesně do rukavic Hennesseyho. To na druhé straně ještě zahrozil Benteke, který si výborně zpracoval dlouhý míč a z otočky pohotově pálil, bohužel pro něj jen do míst, kde stál připravený Courtois.

V závěrečné desetiminutovce ještě orazítkoval z volného přímého kopu břevno aktivní Alonso, čímž výčet nebezpečných momentů víceméně skončil. V závěru si Crystal Palace již žádný výraznější nápor vytvořit nedokázal, načež si tak Chelsea opět do tabulky připisuje další tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC17141235:1143
2.Liverpool FC17114241:2037
3.Manchester City17113336:2036
4.Arsenal FC17104338:1934
5.Tottenham Hotspur1796229:1233
6.Manchester United1786324:1730
7.Southampton FC1766517:1624
8.West Bromwich Albion1765623:2123
9.Everton FC1765621:2123
10.AFC Bournemouth1763823:2821
11.Stoke City1756619:2421
12.Watford FC1763821:2921
13.West Ham United1754819:3119
14.Middlesbrough FC1746716:1918
15.Leicester City1745823:2917
16.Burnley FC17521016:2817
17.Crystal Palace17431028:3215
18.Sunderland AFC17421115:2814
19.Swansea City17331120:3712
20.Hull City17331114:3612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1690)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele