17. kolo
17.12.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Watford FC 1:0

Fotbalisté Sunderlandu i jejich příznivci půjdou pod vánoční stromečky v o mnoho lepší náladě - jejich tým na Štědrý den nebude poslední a po dnešní výhře 1:0 dokonce na záchranu ztrácí už jenom jeden bod. O gól se přitom postaral relativně tradiční střelec z obrany, Patrick van Aanholt...

V předzápasovém preview jsem se zabýval tím, jak pouze Anichebe s Defoem z útočníků či záložníků obstarávají góly Black Cats, přičemž jsem vynechal informaci, že dokupy jde pouze o čtyři střelce - a jedním z nich byl už před výkopem také Patrick van Aanholt. Ten si nyní od startu loňské sezony připsal na konto už sedm ligových branek, více než kterýkoliv jiný obránce v lize.

David Moyes před zápasem hovořilo o naprosté nutnosti zvítězit a jeho slova si vzala k srdci především defenzíva, která po celou dobu bránila solidně, a když už výjimečně polevila, stál za ní spolehlivý Jordan Pickford. Sunderland si nakonec připsal teprve druhou nulu v ročníku a ohrožen byl spíše až v závěru. Deeney tehdy hlavičkoval mimo a Pickford vychytával Janmaata s Ighalem.

Van Aanholt byl důležitým článkem týmu po většinu utkání - skórovat mohl už koncem první půle, mezitím neustále kombinoval s Anichebem, a nakonec byl odměněn po 49 minutách, když na Defoeovu výzvu navázal se svým angličákem.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele