17. kolo
17.12.2016 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Swansea City 3:0

Poprvé od roku 2009 a tedy svého návratu do Premier League se dnes Middlesbrough prezentovalo třígólovým vystoupením a žádnou náhodou to odneslo nadále tápající Swansea, které teď klesá na předposlední pozici za Sunderland...

Boro do tohoto utkání vstoupilo v pozici nejimpotentnějšího účastníka ligy s pouhými 13 zásahy, tentokrát si ale od začátku nebralo servítky - již v 18. minutě se Negredo ideálně sešteloval a nasměroval do sítě nepříliš přesný nízký centr Claytona.

Tím domácí nabrali sebevědomí, a to dokonce do takové míry, že se i defenzivně laděný Forshaw o deset minut později prodral dopředu a vybojoval penaltu. Negredo na puntíku umně klamal a Fabianski skákal na druhou stranu - 2:0.

To nejlepší si přitom Middlesbrough schovalo až na konec, respektive 58. minutu, když De Roonově třetímu hřebíčku do velšské rakve předcházelo 16 vyměněných přihrávek a bezprostředně také krásný zakroucený pas Ramíreze.

Swansea přitom do zápasu nevstoupilo zle, opět nicméně byla zrazeno chabou defenzívou, která inkasovala už 18 branek na šesti výjezdech pod dohledem Boba Bradleyho.

Amatův penaltový faul na Forshawa pramenil z nevyzrálosti, a později mohlo být klidně hůř, kdyby nedorozumění Fabianského s Mawsonem skutečně vedlo k Forshawově gólu na 4:0. Swans přitom utkání zakončili s více střelami než soupeř (14 ku 10), jen dvakrát ovšem trefili zařízení.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

pěkné nečekal jsem, Labutě jsou absolutně v pytli (jinak za výhru Boro )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele