17. kolo
19.12.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Liverpool FC 0:1

Z pondělního derby nakonec vyšel vítězně hostujíc Liverpool, který si díky brance Maného z nastaveného času připisuje velmi cenné tři body. Samotné utkání nabídlo pořádnou bitvu, k vidění byl fotbal plný soubojů a občasných tvrdých zákroků, bohužel opravdové kvality k vidění zase tolik nebylo.

První půli víceméně opanoval Everton, který svému soupeři hru značně zkomplikoval aktivním a intenzivním napadáním. Tato územní převaha pak vyústila jen v naprosté minimum nebezpečných situací před brankou Liverpoolu. Za zmínku tak stojí hlavně akce, při které Lukaku sklepl dlouhý nákop na Barkleyho, který kolmicí oslovil Lennona, jehož centr před Lukakem na poslední chvíli odklidil bránící Klavan. O chvíli později ještě pálil ze střední vzdálenosti nepřesně Barkley, ale to bylo ze strany domácího celku prakticky vše, co v prvních 45 minutách svým fanouškům nabídl.

To Liverpool na tom nebyl o nic lépe, ba naopak. Svým příznivcům nabídl jen jedinou pohlednou akci, kdy míč putoval po ose Wijnaldum, Clyne až k nabíhajícímu Origimu, kterému ale zakončení hrubě nevyšlo. Nikoho tak nepřekvapilo, když se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá půle už byla v podání hostujícího týmu úplně jiná písnička. Ten začal lépe kombinovat a postupem času tak získal kompletní kontrolu nad utkáním. A příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat.

Hned v 50. minutě se po nákupu Milnera řítil sám na branku Firmino, Stekelenburga však přelobovat nezvládl. O chvíli později se po narážečce s Origim málem dostal do obrovské šance Mané, těsně před ním však míč na rohový kop odklidil skluzující Baines. Ten se při tomto obranném zákroku srazil s vlastním brankářem, který byl následně nucen kvůli zranění střídat.

Liverpool ovšem nepolevoval v náporu a deset minut před koncem normální hrací doby měl další možnost ke skórování. Po rohovém kopu se k zakončení prodral Firmino, jehož povedený pokus musel zákrokem hasit náhradní brankář Robles.

Hosté se kýžené branky nakonec přece jen dočkali, a to ve čtvrté minutě nastaveného času. Nepříliš prudkou ránu Sturridge zastavila až pravá tyčka branky, od níž se míč odrazil přesně k dobíhajícímu Manému, který již odkrytou svatyni nemohl netrefit. Evertonu už na jakoukoliv odpověď nezbyl čas, a tak se po závěrečném hvizdu zaslouženě radovali svěřenci Jürgena Kloppa.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
LokoLFC

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
eL

1:3

Reagovat
Kwido

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
papanegra

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč, ale myslím si, že je to dost možný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele