17. kolo
17.12.2016 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Chelsea FC 0:1

Vítězná série Chelsea stále nekončí. Svěřenci Antonia Conteho si na své konto připisují již jedenáctou výhru v řadě, když v těsném a bojovném utkání zdolali díky brance Diega Costy domácí Crystal Palace.

Utkání obecně moc krásy nepobralo a průběh hry v úvodu kopíroval předešlé dva zápasy londýnské Chelsea - soupeř vycházel z hlubokého obranného bloku, což Blues stejně jako v předešlých případech dělalo problémy.

První menší vzrušení přišlo po dvaceti minutách hry, kdy se k přímému kopu postavil David Luiz, ovšem jeho pokus dokázal jeden z bránících hráčů zblokovat na rohový kop. To na druhé straně hrozilo mnohem větší nebezpečí - po přízemním centru Kellyho vyplaval v perfektní pozici zhruba na penaltě volný Puncheon, jenže pravačkou míč zhruba o dva metry vedle hostující branky.

Ani zbytek první půle diváky ze sedadel rozhodně nevytrhl - pokusy McArthura, Azpilicuety či Puncheona oba brankáře příliš nevystrašily - nicméně možná trochu překvapivě byla k vidění úvodní branka. Ve 43. minutě si na perfektní centr Azpilicuety naskočil kanonýr Costa, který precizní hlavičkou na zadní tyč poprvé rozvlnil síť. Do kabin si tak Chelsea odnášela vedení 1:0.

Hned po pauze přišla zřejmě nejlepší pasáž Crystal Palace. Tu odstartoval povedenou ranou ze střední vzdálenosti Cabaye, Courtois však byl u své bližší tyče včas. V následujících deseti minutách se Chelsea v podstatě nedostala z vlastní poloviny, celý tento nápor pak ukončila standardní situace opět v podání Cabayeho, jehož centr jen s obtížemi odvrátil na rohový kop Azpilicueta.

Hostům z tlaku dost pomohlo střídání Fabregase, který po svém příchodu hru podstatně uklidnil. Hned po pár minutách pobytu na hřišti si mohl připsat asistenci, jeho vskutku prudký centr však Alonso do sítě nasměrovat nedokázal. Levý křídelní obránce hostujícího celku však byl i nadále při chuti a o pár minut později pálil po centru Mosese z voleje, branku však těsně minul.

Patrně největší šanci na druhý zásah měl po 70 minutách hry Fabregas, kterého svou přihrávkou na vápno oslovil Hazard. Španělský reprezentant však nenavázal na svůj zásah ze středečního duelu a balón poslal přesně do rukavic Hennesseyho. To na druhé straně ještě zahrozil Benteke, který si výborně zpracoval dlouhý míč a z otočky pohotově pálil, bohužel pro něj jen do míst, kde stál připravený Courtois.

V závěrečné desetiminutovce ještě orazítkoval z volného přímého kopu břevno aktivní Alonso, čímž výčet nebezpečných momentů víceméně skončil. V závěru si Crystal Palace již žádný výraznější nápor vytvořit nedokázal, načež si tak Chelsea opět do tabulky připisuje další tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

kurz 8 (no aby na tom někdo nevytočil pěkný prachy)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
frederik

1:4 není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X jedině

Reagovat
smazaný uživatel

prej to ale vyhraje Crystal Palace

Reagovat
Ranoth

mohl by.... hlavne nech daju aspon gol

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a ještě bude Chelsea ráda

Reagovat
hradec

Trochu nuda když takhle vyhráváme ale co, o to dřív bude titul.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je špatné

Reagovat
hradec

Kdo prohraje zítra zápas Man City - Arsenal je z kola ven podle mě. Teď už se to vybarví, kdo bude pronásledovatelem Chelsea. Všichni tři to určitě nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

no toto období (okolo Vánoc) je jak se říká "lámání chleba" věřím ve tři body komu to přeješ dneska ty?

Reagovat
hradec

Jsem byl trochu mimo a nesledoval jsem ale přál jsem to spíš Arsenalu, aby se Manchesterové pak prali o 4. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele