17. kolo
18.12.2016 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Southampton FC 1:3

Jižní pobřeží má nového krále a je jím Jay Rodriguez! Anglický útočník se posledních dva a půl roku trápil s vážnými zraněními, pro které propásl i mistrovství světa 2014. Teprve třetí start od začátku v letošní sezóně si však užil naprosto dokonale, když dvěma góly rozhodl o vítězství Southamptonu v derby s Bournemouthem 3:1. Jeho druhá branka přitom zcela určitě zkrášlí i posezónní hitparády...

Zápas se přitom nevyvíjel pro hostující celek příliš dobře. Bournemouth se už po pěti minutách hry dostal do vedení zásluhou hvězdy posledních týdnů Nathana Akého. Stoper, který u Cherries hostuje z Chelsea, nastoupil v základní sestavě pošesté a po parádním centru Jacka Wilshera vstřelil pěknou rybičkou už třetí gól v sezóně.

Southampton, který naposled triumfoval na Dean Court před více než pěti roky, se však nenechal dlouho pobízet a velmi brzy vyrovnal. Překrásnou individuální akci předvedl levý obránce Ryan Bertrand, jenž dlouhou kličkou ošálil Smithe, pak se zbavil i Francise a z ostrého úhlu parádně rozvlnil síť. Anglický reprezentant byl v ofenzivě k nezastavení a po půlhodině hry málem zařídil úplný obrat - Redmond ale jeho dokonalou pobídku nevyužil a v ideální pozici míč nedokázal pořádně zasáhnout.

Bournemouth neodehrál dobrý zápas. V ofenzivě byli Cherries pramálo kreativní a nevedlo se jim ani v zakončení, naopak v obraně kupili chybu za chybou a byli překvapivě zranitelní. Po změně stran se po zaváhání Francise hnal do gólovky Redmond, ale výtečný Aké ho vytlačit z dobré pozice. Záhy si ale Steven Davis narazil s Boufalem a jeho perfektní centr před branku přetavil ve vedoucí gól Jay Rodriguez.

Anglický ofenzivní univerzál se trefil podruhé v sezóně, ale coby "startér" vůbec poprvé od března roku 2014. Odpoledne na Goldsands patřilo jemu a mohl klidně dát i hattrick - jeho pumelici z úhlu ale Boruc dobře kryl a odražený míč odkopával z čáry Aké. Holandský stoper se na brankové linii činil ještě jednou, to když pálil Hojbjerg a Boruc nestačil zasáhnout.

Southampton si ale nakonec přece z Bournemouthu odvezl vedle tří bodů i tři vstřelené branky. Parádní zápas si osladil tolikrát zmíněný Jay Rodriguez, nyní i autor jednoho z nejhezčích gólů sezóny. Když se k němu odrazil míč po sólu Redmonda, byl k bráně zády - dokázal se však obratně otočit a skákající balón poslat z voleje přímo do šibenice.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele