Premier League - souhrn 12. kola

07.11.2015, 15:43, aktualizováno 08.11.2015, 18:54
Komentáře a souhrny
Arsenal se rozešel s Tottenhamem smírně, Liverpool doma překvapivě podlehl Crystal Palace. Aston Villa se rozešla s ManCity bez branek. Mizérie Chelsea má další pokračování, tentokráte londýnský klub prohrál 0:1 na půdě Stoke. Leicester porazil Watford, Manchester United si poradil s West Bromem. Nejtěsnější možné výhry slaví rovněž Southampton a Norwich, West Ham se rozešel s Evertonem nerozhodně...

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 1:1

08.11.2015 17:00

Góly: 77. Kieran Gibbs - 32. Harry Kane

Stejně jako při posledním měření sil mezi Arsenalem a Tottenhamem na Emirates Stadium, i dnes skončil zápas remízou 1:1. Oba celky měly silnou jen určitou část duelu - Spurs byli lepší mezi 20. a 70. minutou a vytěžili z toho úvodní gól Kanea. Kanonýrům zase vyšel začátek a závěr - a v něm dokázal vyrovnat Kieran Gibbs.

Začátek ostře sledovaného derby se odvíjelo podle očekávaného scénáře. Ani jeden tým se nikam nehnal, podobně jako manchesterské derby před dvěma týdny byl i tento městský střet takticky svázaný. Navíc se projevilo, že se utkaly dvě z nejlepších obran v lize - Tottenham navíc v Premier League před dneškem neprohrál desetkrát v řadě; Arsenal naproti tomu pětkrát za sebou zvítězil.

Domácí Gunners měli ale přece jenom o něco více ze hry. Po akci Özila se do vápna dostal Alexis, jehož střelu zblokovala obrana; s úspěchem se nesetkal ani Monrealův centr z levé strany. Se stejným výsledkem skončily i úvodní pokusy Tottenhamu - Dembélé ani Eriksen Petra Čecha v bráně Arsenalu neprověřili.

Postupem času se převaha překláněla na stranu hostí. V pětadvacáté minutě se po centru Eriksena zjevil úplně sám na zadní tyčce Eric Dier, ale nedokázal hlavou míč nasměrovat mezi tři tyče. To se podařilo až Harrymu Kaneovi, jenž hned první střelou na branku v zápase otevřel skóre. Harry Kane si do širokého prostoru mezi stopery naběhl na Roseův nákop a samostatný nájezd na Čecha zakončil přesně.

Arsenal zhruba od dvacáté minuty ztratil svoje tempo, přišel o střed pole, kde výtečně operovali Dembélé, Alli a Dier, a ani po obdržené brance nebyl schopný adekvátně zareagovat. Za celý první poločas se zmohl na jednu jedinou střelu mezi tři tyče, a to ještě velmi propagační. Alexisva patička po Joelově přihrávce by sice mohla být nádhernou trefou, ale Llorise nevystrašila.

V závěru poločasu ještě nebezpečně pálil sebevědomý Harry Kane, ale tentokrát vyšel ze souboje vítězně český brankář. Po změně stran už byl zápas pohlednější a na obou stranách se brzy začalo jiskřit. Joel Campbell poprvé vážně zaměstnal Huga Llorise, který proti jeho technické ráně vytáhl skvělý zákrok. Chvíli nato se ke střele dostal i Christian Eriksen, jenž těsně minul.

Arsenal se osměloval stále více - výstražné cinknutí připravil Tottenhamu ve čtyřiapadesáté minutě Olivier Giroud, který hlavou po centru Özila trefil břevno. Tatáž spolupráce skončila po hodině hry další Giroudovou hlavičkou, jež pro změnu jen těsně minula zadní tyčku. Hrozilo však i na druhé straně, kde opět pálil Eriksen. Z podobné pozice jako on pak netrefil ani Kane.

Stejně jako v prvním dějství se Tottenham i po obrátce postupem času stával suverénním týmem severolondýnského derby. Dokonalou příležitost na definitivní zlomení soupeře měl v sedmdesáté minutě Toby Alderweireld, ale Petr Čech po jeho hlavičce z bezprostřední blízkosti Arsenal zachránil.

Domácí se však probudili včas a čtvrt hodiny před koncem se naopak dočkali vyrovnání. Prsty v něm měl kdo jiný než Mesut Özil, který už desátou asistencí v sezóně vysvobodil na zadní tyčce střídajícího Kierana Gibbse. Ten se při početné marodce Gunners postavil na levé křídlo a i díky nejistému zákroku Llorise dokázal centr protlačit za jeho záda.

Závěr zápasu se pak nesl v rozklíčování otázky, zda si Tottenham z Emirates Stadium odveze alespoň bod, nebo Arsenal výsledek otočí úplně. Hned po vyrovnání musel Lloris vytáhnout míč před nabíhajícím Gibbsem, zatímco Giroud poté tvrdě pálil těsně nad. Městské derby tak skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Crystal Palace 1:2

08.11.2015 17:00

Góly: 42. Philippe Coutinho - 21. Yannick Bolasie, 82. Scott Dann

Crystal Palace jsou zpátky! Z šesti venkovních zápasů dokázali Eagles vyhrát už čtvrtý, tentokrát získali nesmírně cenný skalp Kloppova Liverpoolu. Po vítězství 2:1 jej navíc přeskočili v tabulce, v níž obsadili osmé místo. Liverpool je desátý.

Skóre otevřel po dvaceti minutách zápasu Yannick Bolasie, jenž využil nedůrazného bránění Liverpoolu v jejich pokutovém území. Reds se díky gólu Coutinha do šatny dokázali vrátit do zápasu, ale tři body nakonec vybojovali hosté. Deset minut před koncem o tom rozhodl stoper Scott Dann.

Svěřenci Alana Pardewa, pod jehož vedením dokázali v součtu s minulou sezónou zvítězit na hřištích soupeřů úctyhodných 10 zápasů z celkových 14, měli silný už začátek zápasu, v němž Zahův a Cabayeho pokus zblokovali Can respektive Sakho. Po dvaceti minutách hry už ale defenziva domácích selhala.

Velmi nedůrazná hra Morena dala možnost Zahovi, který potáhl balón na kraj vápna a odcentroval. Can míč odvrátil jen k Lucasovi, ten jej pouze posunul před sebe a tam už čekal Yannick Bolasie. Mignolet se proti jeho prudké ráně natahoval zbytečně.

Gól však Liverpool nepoložil, naopak mu spíše vliv krev do žil. Coutinhův pokus chytil Hennessey, stejně jak Škrtelovu hlavičku. Brankář Crystal Palace kapituloval až po čtyřiceti minutách. Ibeho průnikovou přihrávku využil Clyne, jehož přízemní centr prodloužil Lallana až ke Coutinhovi a ten do protipohybu Hennesseyho vyrovnal.

Po změně stran jako první zahrozil Christian Benteke, který pálil zevnitř vápna. Pak měl další gól na noze Coutinho, ale jeho ránu zblokoval Martin Kelly. Nebezpečno však bylo i na opačné straně hřiště - Bakary Sako rozvlnil síť za Mignoletem, pomohla mu k tomu však rána pouze do boční sítě.

Crystal Palace se však po závěrečném hvizdu přece mohli radovat ze zisku tří bodů. Rohový kop Yohana Cabayeho si ve vzduchu vyhlídl stoper Scott Dann, a přestože jeho první hlavičku Mignolet vyrazil, padl gól. Danna si totiž obránci nehleděli ani při dorážce, kterou vděčný zadák doklepl do sítě.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester City 0:0

08.11.2015 14:30

Góly: -

Zdánlivě nekonečná sedmizápasová série porážek Aston Villy je u konce! Remimu Gardemu vyšla premiéra u birminghamského celku na jedničku, když v domácím utkání dokázal udržet na uzdě vedoucí Manchester City. Zápas skončil bez branek především zásluhou výtečných zadáků Villans. Jejich ofenziva naopak nedokázala ani jednou prověřit Joea Harta.

Výborný defenzivní výkon je však přesně to, co Aston Villa do začátku záchranářských povinností potřebovala. Z posledního místa se sice díky jedinému bodu za bezgólovou remízu neodlepili, ale první bod po více než dvou měsících - navíc od vedoucího celku Premier League - je na každý pád výtečný počin.

Po pomalém začátku utkání se k zajímavé ráně odhodlal Aleksandar Kolarov, jehož ránu vyrazil nepřesvědčivý Guzan na tyčku. Solidní příležitost vzápětí spálil Fernando, který branku úplně minul. Krátce před přestávkou si toužil vykoledovat penaltu Raheem Sterling po střetu s Clarkem, ale píšťala Craiga Pawsona zůstala němá.

Ve druhém poločase měl Sterling šanci strhnout vedení na stranu Citizens i pozitivním způsobem, když po Navasově centru hlavou poslal míč na bránu - Guzan ale kryl. Další šanci měl De Bruyne - rovněž po centru Navase - ale nedokázal dobře zakončit. V závěru zápasu se na hřiště dostal i Fabian Delph a Kelechi Iheanacho; právě ten následně vyprodukoval pas, po němž Fernando orazítkoval břevno.

Více informací k zápasu

Stoke City - Chelsea FC 1:0

07.11.2015 18:30

Góly: 54. Marko Arnautović

Nejde to s Mourinhem, nejde to ani bez něj. Chelsea předvedla na půdě Stoke velice dobrý výkon, který ale nekorunovala kýženým gólem. Potters se naopak prosadili z ojedinělé šance, kterou vítězně zakončil Arnautović. Chelsea tak zažívá nejhorší vstup do soutěže od roku 1978, kdy sestoupila. Navíc vytvořila rekord v porážkách týmu, který obhajuje titul. Z 12 zápasů jich prohrála už 7!

Nutno však přiznat, že Blues byli v prvním poločase (a vlastně i v celém zápase) jasně lepší, míč drželi na nohách více než dvě třetiny času a připravili si několik šancí. To všechno až poté, co Pedro nechtěně kopačkou rozbil nos Pietersovi, který se celý zbytek svého působení na trávníku trápil se zakrváceným obličejem.

Ve čtrnácté minutě Londýňané vedli ojedinělý brejk, který po Hazardově pasu mohl zakončit Ramires - ten ovšem na míč dosáhl jen špičkou a mířil vedle. Domácí si v prvním dějství vytvořili všehovšudy jednu příležitost, zakončoval ji bývalý hráč Blues Glen Johnson. Bojan mu přihrál míč do vápna a Johnson se p krátké kličce dostal i ke střele - tu však lapil hbitý Begović.

Ve zbytku dějství už se prosazovali pouze fotbalisté v modrém, kteří tentokrát nemohli naslouchat radám suspendovaného manažera Josého Mourinha. Zhruba uprostřed poločasu centroval Pedro do vápna na Costu a odražený míč napálil na branku Ramires. Jack Butland si však připsal první skvělý zákrok v zápase; druhý přidal krátce před obrátkou, když si Costa narazil s Pedrem a vyslal nebezpečnou přízemní střelu.

Krátce po změně stran však nečekaně udeřilo Stoke. Shaqiri na pravé straně uvolnil Johnsona, jeho centr se přes Walterse dostal až k Arnautovićovi, jenž krásně akrobaticky procedil míč přes Begoviće. Chelsea se však nevzdala a vzápětí vyprášil Butlandovy rukavice Matić; Hazard chvíli poté pálil nad. Nejblíže gólu byl v 67. minutě Pedro, který z hranice vápna trefil tyčku.

Chelsea byla jasně lepší a aktivnější, obrovský rozdíl byl vidět především v individuálních kvalitách hráčů. Blues byli schopni narážet si na jeden dotek i několikrát za sebou - problém byl v tom, že drtivou většinu akcí táhli přes zahuštěný střed hřiště. Po jedné takové krásné kombinaci se nicméně ocitl ve velké šanci Hazard, jenže těsně minul zadní tyč.

Potters tak už potřetí v řadě udrželi čisté konto - děkovat za to, vedle výtečného Butlanda či Wollscheida, mohou i rozhodčímu. Ten pět minut před koncem odpustil domácím penaltu poté, co gólman Stoke málem srazil k zemi unikajícího Rémyho, jenž vzápětí ztratil rovnováhu a míč kopl vedle. Podle pravidel se ovšem jako nedovolený počítá i pokus o podražení hráče.

Více informací k zápasu

Leicester City - Watford FC 2:1

07.11.2015 16:00

Góly: 52. N'Golo Kanté, 65. Jamie Vardy (pen.) - 75. Troy Deeney (pen.)

Pohádka Jamieho Vardyho a Leicesteru pokračuje. Foxes v domácím utkání s Watfordem zvítězili 2:1 a bodově se dotáhli na úplnou špičku, kterou obsazují Man City s Arsenalem. Jeho nejlepší střelec, jenž je zároveň suverénně nejlepším střelcem Premier League, vstřelil z penalty už dvanáctý gól sezóny - prosadil se tak už v devátém utkání v řadě!

Hvězda Jamieho Vardyho neustále stoupá. Fotbalista, který ještě poměrně nedávno brázdil trávníky neprofesionálního fotbalu, se stabilně dostal do reprezentace a v současnosti je blízko k rekordu Premier League. Vede její tabulku střelců s pětigólovým náskokem a trefil se už devětkrát za sebou. To v historii ligy dokázal jen Ruud van Nistelrooy, který natáhl šňůru na číslo deset.

V prvním poločase byl ale nebezpečnější Watford, v jehož dresu celou sezónu rovněž září jeden kanonýr. Odion Ighalo. Ten ostatně ve dvacáté minutě nastřelil tyč Schmeichelovy branky. Dorážku Abdiho pak vychytal Schmeichel. V závěru Ighalo centroval do vápna a před Deeneym odvracel až na poslední chvíli Morgan.

Góly přišly až po změně stran. U Leicesteru to ostatně není nic neobvyklého - po změně stran dal už 17 gólů. N’Golo Kanté si v šestnáctce udělal prostor velmi šikovně, ale vystřelil slabě. Heurelho Gomes si však vybral zatím nejslabší chvíli v sezóně, když přízemní plazivku překvapivě propustil pod rukama.

Chvíli po hodině hry pak bylo pro Watford ještě hůř, když nervózní Gomes vyběhl proti unikajícímu Vardymu a na kraji šestnáctky jej tvrdě sestřelil k zemi. Leicester dostal výhodu pokutového kopu, které obvykle zahrává Riyad Mahrez - ten se však exekuce na poslední chvíli vzdal a přenechal ji právě poškozenému. Jamie Vardy tak vsítil zmíněný dvanáctý gól v sezóně.

Nebyla to však jediná penalta zápasu - čtvrt hodiny před koncem fauloval Kanté Paredese a rozhodčí ukázal na puntík i na druhé straně. Nařízený kop bezpečně proměnil Troy Deeney, jenž tak vrátil hosty do hry. Ve zbytku utkání už si však šanci k vyrovnání nepřipravili.

Více informací k zápasu

Manchester United - West Bromwich Albion 2:0

07.11.2015 16:00

Góly: 52. Jesse Lingard, 90. Juan Mata (pen.)

Rudí ďáblové po dvou bezbrankových výsledcích zabrali a na Old Trafford porazili West Bromwich 2:0. V divadle snů začaly padat branky až ve druhém poločase, jako první se prosadil Lingard a výhru pečetil v nastaveném čase z penalty Mata.

Manchester sice zvítězil, ale nebyl to přesvědčivý výkon. V prvním poločase domácí častěji drželi míč na svých kopačkách, ale velké šance si vytvářeli ojediněle. Na druhou stranu musíme podotknout, že ani West Brom nebyl směrem dopředu nijak nápaditý. O první vzruch se postarala ofenzivní dvojice Mata-Rooney. Jejich spolupráce byla krásná na pohled, ale neefektivní. Španělský forvard zamířil jen těsně vedle tyče.

Domácí chtěli přerušit střelecký půst, dvě kola po sobě nedokázali skórovat a dlouho se to nedařilo ani v tomto utkání. Minutu před koncem poločasu ztroskotal na brankáři Myhillovi Anthony Martial a do šaten se šlo opět za bezbrankového stavu. Spokojenější mohli být samozřejmě hosté, ovšem na Old Trafford je ještě čekala těžká druhá pětačtyřicetiminutovka.

Druhý poločas v podstatě navázal na první půli. United silnější na míči, ale šancí pramálo. Jenže pak to zničehonic přišlo, po 260 minutách Rudí ďáblové ukončili střelecký půst. Lingard získal na vápně balón a precizním technickým kopem na vzdálenější tyč překonal Myhilla - 1:0 pro United. Svěřenci Louise Van Gaala ale nijak neožili a hru začal tvořit soupeř. Čtvrthodiny před koncem měl na kopačce vyrovnání Berahino, po centru Dawsona byl v ideální pozici zcela sám, jenže hlavičku poslal hodně nad. Manchester se musel o výsledek obávat a to až do nastaveného času. V něm fauloval McAuley unikajícího Martiala a sudí vedle nařízení pokutového kopu hostujícího obránce vyloučil. Penaltu pak proměnil Juan Mata a definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro Manchester United.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Southampton FC 0:1

07.11.2015 16:00

Góly: 69. Dušan Tadić (pen.)

Sam Allardyce dál pokračuje ve spíše neúspěšném vzbouzení Sunderlandu. Kromě derby s Newcastlem nezvládl oba výjezdy a nyní i další domácí utkání se Southamptonem, který naopak v lize zůstává už šestkrát v řadě neporažen. Rozhodl Dušan Tadić z penalty...

Abychom byli k Sunderlandu féroví, žádný Everton a debakl 2:6 se neopakoval a ani pořádně opakovat nemohl. Allardyce okamžitě zavrhl nekonvenční a chaotický systém se třemi obránci, vrátil se ke klasice s úzkým 4-4-2 a Mackems hnedka vypadali kompaktněji.

Nic moc platné jim to ale ve výsledku stejně nebylo, neboť i přes kouskovitost hry nakonec kvalita na straně Southamptonu zkrátka musela převážit. Před pauzou Tadiće s Maném skvěle vychytal Pantilimon, zatímco duo Coates-Yedlin krátce po přestávce jen taktak stíhalo odklízet nebezpečné pokusy Davise a Fonteho přímo z brankové čáry.

Rozhodnutí ve finále přinesla 69. minuta a M’Vilův zbytečný faul na Bertranda. Tadić následně z penalty vstřelil svou čtvrtou branku v této sezoně a Sunderland už krok srovnat nedokázal. Dokupy zvládl zkompletovat všehovšudy 66 % přihrávek a jedinou slušnou šanci si vypracoval debutant v základní sestavě Duncan Watmore.

Více informací k zápasu

West Ham United - Everton FC 1:1

07.11.2015 16:00

Góly: 30. Manuel Lanzini - 43. Romelu Lukaku

West Ham uhrál s Evertonem na domácí půdě remízu 1:1 a posunul se na pátou pozici v tabulce, odkud však může po neděli opět klesnout zpátky. Proti Toffees je krásně poslal do vedení Manuel Lanzini, ale gól Romelua Lukaku po geniálním pasu Deulofea zajistil oběma týmům po bodu. Kladiváři mohou být o to zklamanější kvůli zranění klíčového hráče Dimitriho Payeta.

Než se po půlhodině hry Lanzini gólově prosadil, stihly oba týmy spálit minimálně dvě šance. Po rychlém brejku minul branku Koné, zatímco krátce před otevřením skóre stejný hráč poprvé prověřil Adriána. West Ham zas hrozili přes Mosese, jenž hned v úvodu rozvlnil boční síť, a Jenkinsona, jemuž radost zhatil Howard.

Situace z třicáté minuty však stála za to. Mosesovu ránu zblokovala obrana, jenže odražený míč si vzal na hranici vápna Manuel Lanzini, který úžasnou technickou střelou vymetl šibenici. Vyrovnaný stav ještě do přestávky zařídil Romelu Lukaku - ten si mezi stopery Hammers převzal dokonalý pas Deulofeua, obešel Adriána a zakončil do prázdné branky.

Na sklonku poločasu měl ještě další šanci Lanzini, který ale tentokrát těsně minul. Stejný hráč zahrozil i ve druhém dějství, kdy po hodině hry pálil a obrana jeho pokus srazila na roh. Everton měl další jasnou šanci až těsně před koncem, kdy Lukaku z nějakých deseti metrů jen těsně minul branku.

Více informací k zápasu

Norwich City - Swansea City 1:0

07.11.2015 16:00

Góly: 70. Jonathan Howson

Na posedmé se to nakonec povedlo! Norwich doma udolal jedinou brankou Howsona velšskou Swansea a dotáhl se na ní na rozdíl jednoho bodu. Zápas nenabídl mnoho šancí a diváci, kteří si našli cestu na Carrow Road se spíše nudili.

Domácí naposledy v lize zvítězili 12. září, kdy porazili nováčka Bournemouth 3:1, od té doby čekali na tříbodový zisk marně. Ani Swansea na tom nebyla dobře. Za sedm kol zvítězila jen jednou.

Norwich poprvé zazlobil v desáté minutě po hlavičce Jeroma, ale Fabianski mezi tyčemi nemusel zasahovat. Polský brankář, ale stejně tak Ruddy na opačné straně, neměl moc práce. Hra byla opatrná a bezgólový poločasový výsledek plně odpovídal průběhu.

Zlepšení nepřicházelo ani po změně stran. Až v 66. minutě Sigurdsson nepříjemně tečoval střelu, ale míč nakonec zamířil jen těsně vedle. Krátce na to se musel vytáhnout perfektní zákrok i Fabianski, střelu Bradyho vyrazil na rohový kop. A z něho nakonec padla jediná branka utkání. Přetažený centr vrátil před branku Mbokani a Jonathan Howson překonal Lukasze Fabianskiho - 1:0 pro Norwich. Nedá se říci, že by bylo vedení Kanárků zasloužené, Swansea držela více balón, ale přes obranný val domácích se prosazovala velmi obtížně. Swansea se po inkasované brance a vlastně po zbytek zápasu nemohla dostat do tempa, žádný tlak, natož šance, si nevytvořila a na Carrow Road prohrála nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Newcastle United 0:1

07.11.2015 13:45

Góly: 27. Ayoze Pérez

Bournemouth byl celý zápas s Newcastlem jasně lepší, ale nakonec si z utkání neodnáší ani bod. Soupeře přestřílel 20 ku 2, na rohy vyhrál 16:0. Všechny šance ale zhatili blokující stopeři nebo vynikající gólman Rob Elliot. Magpies tak ke kýženým třem bodům stačila jedna jediná ofenzivní akce, kterou po Wijnaldumově přihrávce proměnil Ayeze Pérez.

Cherries už ve čtvrté minutě zahrozili Joshuou Kingem, který sice pálil z velkého úhlu, ale Elliot musel vytáhnout těžký zákrok. King byl v prvním poločase nejnebezpečnějším hráčem domácích, po dvaceti minutách zkoušel štěstí z druhé strany, ale ani tentokrát gólmana Magpies nepřekonal.

Naopak Newcastle byl dokonale přesný, jejich prakticky první akce totiž hned skončila gólem. Obrana Bournemouthu potvrdila svoji neuvěřitelnou zranitelnost, Pérez tak mohl po přihrávce Wijnalduma proklouznout až před Federeciho. Ten si na jeho střelu sice sáhl, ale v cestě do branky jí nezabránil.

Bournemouth to ale nikterak nezasáhlo, domácí pokračovali v jasné převaze, což se jim málem vyplatilo. Bohužel pro fanoušky na Goldsands jen málem. Kingovu hlavičku vyrazil Elliot, dělová rána Smithe po rohovém kopu zase olízla břevno. Nejlepší zákrok si náhradní brankář Newcastlu chytající díky zranění Tima Krula nechal na devětatřicátou minuty, kdy Goslingovu hlavičku vyrazil reflexivně a s pomocí tyčky.

Po přestávce to vypadalo, jako by hra jen plynule pokračovala dále. I když je pravda, že Bournemouth svůj tlak vyvinul na úplně nejvyšší myslitelné maximum. Už třicet vteřin po startu hlavičkoval pod břevno Ritchie a Elliot opět vytáhl skvělý zákrok. Následovala hlavička Goslinga a série zblokovaných střel - Newcastle si koledoval o trest.

Ten málem přišel pět minut po obrátce, kdy Ritchieho centr netrefil v bezprostřední blízkosti brány Gosling, ale Stanislas měl stoprocentní šanci zatlouct balón do sítě. Vypálil ale také příliš vysoko. Bournemouth byl jasně lepší i ve zbylých minutách, ale nebezpečí se z jejich hry absolutně vytratilo.

Domácí kopali jeden roh za druhým, ale všechny (do jednoho) byly kopnuté velmi špatně. Matt Ritchie tak donutil Elliota jen k opakujícímu boxování. Newcastle sice ani v závěru při možnostech brejků nevytvořil absolutně žádnou efektivní snahu k ohrožení Federiciho, ale mrzet je to nemuselo. Hubené vedení udrželi až do závěrečného hvizdu, po němž se poprvé v sezóně vymanili ze sestupových pozic.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1282226:926
2.Arsenal FC1282222:926
3.Leicester City1274125:2025
4.Manchester United1273217:824
5.Tottenham Hotspur1256120:1021
6.West Ham United1263323:1621
7.Southampton FC1255219:1320
8.Crystal Palace1261514:1219
9.Everton FC1245320:1617
10.Liverpool FC1245313:1417
11.Watford FC1244411:1216
12.Stoke City1244410:1216
13.West Bromwich Albion1242610:1614
14.Swansea City1234512:1613
15.Norwich City1233616:2312
16.Chelsea FC1232716:2311
17.Newcastle United1224613:2210
18.AFC Bournemouth1222812:258
19.Sunderland AFC1213813:266
20.Aston Villa1212910:205

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1219)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele