12. kolo
07.11.2015 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Watford FC 2:1

Pohádka Jamieho Vardyho a Leicesteru pokračuje. Foxes v domácím utkání s Watfordem zvítězili 2:1 a bodově se dotáhli na úplnou špičku, kterou obsazují Man City s Arsenalem. Jeho nejlepší střelec, jenž je zároveň suverénně nejlepším střelcem Premier League, vstřelil z penalty už dvanáctý gól sezóny - prosadil se tak už v devátém utkání v řadě!

Hvězda Jamieho Vardyho neustále stoupá. Fotbalista, který ještě poměrně nedávno brázdil trávníky neprofesionálního fotbalu, se stabilně dostal do reprezentace a v současnosti je blízko k rekordu Premier League. Vede její tabulku střelců s pětigólovým náskokem a trefil se už devětkrát za sebou. To v historii ligy dokázal jen Ruud van Nistelrooy, který natáhl šňůru na číslo deset.

V prvním poločase byl ale nebezpečnější Watford, v jehož dresu celou sezónu rovněž září jeden kanonýr. Odion Ighalo. Ten ostatně ve dvacáté minutě nastřelil tyč Schmeichelovy branky. Dorážku Abdiho pak vychytal Schmeichel. V závěru Ighalo centroval do vápna a před Deeneym odvracel až na poslední chvíli Morgan.

Góly přišly až po změně stran. U Leicesteru to ostatně není nic neobvyklého - po změně stran dal už 17 gólů. N’Golo Kanté si v šestnáctce udělal prostor velmi šikovně, ale vystřelil slabě. Heurelho Gomes si však vybral zatím nejslabší chvíli v sezóně, když přízemní plazivku překvapivě propustil pod rukama.

Chvíli po hodině hry pak bylo pro Watford ještě hůř, když nervózní Gomes vyběhl proti unikajícímu Vardymu a na kraji šestnáctky jej tvrdě sestřelil k zemi. Leicester dostal výhodu pokutového kopu, které obvykle zahrává Riyad Mahrez - ten se však exekuce na poslední chvíli vzdal a přenechal ji právě poškozenému. Jamie Vardy tak vsítil zmíněný dvanáctý gól v sezóně.

Nebyla to však jediná penalta zápasu - čtvrt hodiny před koncem fauloval Kanté Paredese a rozhodčí ukázal na puntík i na druhé straně. Nařízený kop bezpečně proměnil Troy Deeney, jenž tak vrátil hosty do hry. Ve zbytku utkání už si však šanci k vyrovnání nepřipravili.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

1 Sršně sestup !

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele