Nizozemská Eredivisie - souhrn 22. kola

05.02.2010, 23:12, aktualizováno 07.02.2010, 18:28
Komentáře a souhrny
Alkmaar konečně vyhrál a trochu překvapivě veze body ze hřiště Feyenoordu. PSV Eindhoven osamostatnilo na čele Eredivisie od Twente, v prvním sobotním zápase porazilo Den Haag, zatímco celek z Enschede prohrál na Ajaxu. Waalwijk se znovu přiblížil sestupu, naopak Venlo opět spodním příčkám uniklo...

AFC Ajax - FC Twente 3:0

07.02.2010 16:30

Góly: 22. Demy De Zeeuw, 44. Marko Pantelić, 75. Dennis Rommedahl

Tak že by to fotbalisté Ajaxu přeci jen zkusili a vytoužený titul nebyl zcela ztracen? Duel s Twente tomu rozhodně napovídá, protože velké překvapení podzimní části utrpělo vůbec první porážku v sezóně a nutno říci, že celkem krutou. Ajax rozhodl o své výhře již v prvním poločase, pro hosty byla smrtelnou ranou branka v závěru první půle. Čtvrthodiny před koncem dokonali domácí krasojízdu a jejich náskok se proto snížil na devět bodů.

Twente tentokráte nevymyslelo téměř nic a nefungovala dobře ani obrana, tříbodová ztráta na vedoucí PSV se však dá v příštích duelech pohodlně stáhnout. Ajax si pojistil třetí příčku, neboť Feyenoord zaváhal doma s Alkmaarem a může být v dalších duelech relativně v klidu, minimálně Liga mistrů po tomto úspěchu totiž visí ve vzduchu. Ajax nad Twente vyhrál podruhé v řadě, mezi střelce se zapsali Demy de Zeeuw, Marko Pantelič a Dennis Rommedahl.

Domácí zatlačili na soupeře od úvodních minut. Už ve 3. minutě se musel vytáhnout gólman Sander Boschker po volném kopu De Zeeuwa a následné hlavičce Panteliče. O něco později zahrozili poprvé hosté, když švýcarský reprezentant Blaise Nkufo přestřelil branku po pasu Kennetha Pereze. Poté založil akci hostující Ronnie Stam, jenže Pereze tentokráte na poslední chvíli ozbrojil stoper Gregory Van Der Wiel.

První branka se urodila po chybě domácí defenzívy. Tedy konkrétně Petera Wisgerhofa. Ten nepochopitelně podskočil rohový kop zprava od Urbyho Emanuelsona a De Zeeuw pokořil bezmocného Boschkera. Minutu před vytouženou pauzou přišel druhý zásah do sítě Twente. Povedenou střelu vyslal Luis Suaréz a i když ta rozechvěla pouze tyčku, balón se odrazil k Van Der Wielovi. Ten poté předložil zcela volnému Panteličovi, jenž neměl se zakončením žádný problém - 2:0.

Druhý poločas nebyl co se týče šancí příliš zajímavý a prosadil se až při gólovém okamžiku Rommedahl. U všeho byl opět Suarez, který se tak výjimečně v tomto klání vžil do role nahrávače. Utekl po pravé straně a uvolnil Panteliče, jenž přihrál přímo na pravačku střídajícího playera. V závěrečné desetiminutovce se musel dvakrát blýsknout domácí gólman Maarten Stekelenburg. Nejprve brilantně zlikvidoval přímý kop Pereze, následně kolem tyčky vytáhl střelu Nickyho Kuipera.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 1:2

07.02.2010 14:30

Góly: 39. Pontus Wernbloom (vl.) - 28. Mounir El Hamdaoui, 87. Héctor Moreno

Letošní účastník Ligy mistrů AZ Alkmaar si odváží všechny tři body ze stadionu De Kuip, kde porazil 2:1 domácí Feyenoord Rotterdam. Za vítěze se trefili El Hamdaoui a Moreno, Feyenoord branku nevstřelil, výstavního vlastence si dal Wernbloom.

Utkání bylo soubojem loňského mistra s týmem, který má vždy pohárové ambice. Jenomže AZ se vůbec nedaří a ani Feyenoord nijak neoslňuje.Ve 28. minutě zahrávali hosté rohový kop a El Hamdaoui před brankou jakýmsi karate chvatem poslal Alkmaar do vedení - 1:0. Vyrovnání přišlo o deset minut později, De Guzman se dral do zakončení, v tom chtěl evidentně zahrát na jistotu Wernbloom, ovšem míč trefil tak nešťastně, že si vstřelil vlastní gól. Brankář hostujícího AZ neměl proti jeho vlastenci žádnou šanci.

AZ začalo druhý poločas lépe, Moisander se dostal po rohu do zakončení, trefil však jen dobře postaveného Wijnalduma. Ve 49. minutě na sebe upozornil také Feyenoord, Leroy vypálil levačkou ale netrefil cíl.Tři minuty před koncem utkání udeřil Alkmaar znovu po rohovém kopu, centr usměrnil hlavou do branky Moreno a zajistil hostům velmi cenné vítězství 2:1 na hřišti Feyenoordu Rotterdam.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SBV Vitesse 2:0

07.02.2010 14:30

Góly: 9. Civard Sprockel (vl.), 88. Patrick Paauwe

Souboj dvou celků ze středu tabulky zvládlo lépe domácí Venlo. V deváté minutě si vstřelil vlastní branku hostující Sprockel a Vitesse jí už napravit nedokázalo. Výhru 2:0 pak pečetil dvě minuty před koncem krásně zahraným přímým kopem Paauwe. Venlo se díky třem bodům vzdálilo bezpečně sestupovému pásmu a na soupeře si navíc vytvořilo čtyřbodový náskok.

Domácí se už v deváté minutě ujali vedení. Auassar se vydal do vápna a předal balón před branku, kde si z bezprostřední blízkosti přihrávku srazil do vlastní sítě Sprockel. Hned na to se Vitesse snažilo o vyrovnání, jenže Kolk z vyložené pozice střílel jen doprostřed branky. Po půlhodině hry pálil Kolk po centru zprava od Hofse znovu, jenže ani jeho nůžky na gólmana Begoise nevyzrály.

Hned minutu po poločasovém hvizdu se musel mezi třemi tyčemi ohánět hostující brankář Velthuizen, jenž po rychlé akci VVV nohou jen tak tak vyrazil střelu Calabra z vápna. Ani Schaken pak z akrobatické dorážky branku trestuhodně netrefil. O pár chvil později vytasil Velthuizen další reflexivní zákrok, Calabrovu tvrdou hlavičku mířící pod břevno fantasticky vyrazil.

Vitesse předvedlo hezkou akci v 65. minutě, Buttner si našel na hranici ofsajdu krásně místo ve vápně, jenže jeho slabý pokus polapil v pohodě Begois. Jinak bylo i nadále lepším mužstvem Venlo. V 88. minutě ukončil zápas druhou brankou Paauwe, na jehož ránu z přímého kopu už tentokráte Velthuizen neměl.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - NEC Nijmegen 0:1

07.02.2010 14:30

Góly: 90. Bas Sibum

Nijmegen zvládl utkání na půdě posledního Waalwijku, byť se dlouho trápil. Vítězství 1:0 totiž zařídil až v 90. minutě Sibum. Waalwijk tak zůstal na posledním místě, Nijmegen je čtrnáctý.

Domácí byli v úvodu o něco aktivnějším celkem a brankář Nijmegenu Gabor Babos měl co dočinění se střelou Derka Boerrigtera. Babos se předvedl i ve 26. minutě proti ráně Muldera a měl tak hlavní zásluhu na tom, že jeho tým držel bezbrankový stav. Jeho protějšek v brance domácích Ohad Levita nemusel až do 34.minuty výrazněji zasahovat, v tento moment se totiž dostal k hlavičce hráč s krkolomným jménem Saidi Ntibazonkiza a Levita ho dobře vychytal.

Nicméně ve druhém poločase pokračovala aktivita domácích i dobré výkony brankáře Babos, ten opět zastavil gólové příležitosti Waalwijku, střelu Freda Bensona vyrazil na rohový kop. Babos dováděl domácí borce k zoufalosti, Waalwijk byl lepším týmem ale vstřelit branku byl pro něj obrovský problém. Velký šok nastal v samotném závěru utkání, hostující Nijmegen totiž vstřelil rozhodující branku, Sarpong odcentroval na hlavu Sibuma, a ten překonal Levitu - 1:0. RKC mělo ještě šanci na vyrovnání ale branka byla pro ně doslova zakletá.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Groningen 4:3

06.02.2010 20:45

Góly: 46. Bas Dost, 72. Bas Dost, 75. Willie Overtoom, 89. Birger Maertens - 36. Thomas Enevoldsen, 41. Thomas Enevoldsen, 51. Morten Nordstrand

Co všechno se může stát v divokém utkání opravdu nezná mezí. Heracles se v poslední době začínal propadat do vlastí krize a vůbec to nevypadalo, že by chtěl bojovat o kvalifikaci do pohárů. Ani úvod v domácím prostředí nebyla zrovna žádná sladká třešnička, naopak pořádné kyselá sprška jako z citrónu. Hostům se náramně povedl konec první a začátek druhé půle, což by normálně stačilo. Jenže zažili dvě vyloučení a tedy hrůzný závěr, neodvážejí si tak nic.

Heracles proto zůstává na pátém místě a může mít i po nedělních dohrávkách tříbodový náskok. Groningen zůstává devátý a ztratil proto možnost poprvé nahlédnout do elitní osmičky, kde se bude svádět souboj o Evropskou ligu. Hosté vedli v Almelu ještě dvacet minut před koncem 3:1, jenže k radosti většiny příznivců byl k vidění na světelné tabuli po závěrečném hvizdu stav 4:3.

Přitom až do 35. minuty to vůbec nevypadalo, že by se schylovalo k nějaké přestřelce. Hosty pohřbilo především dvojí vyloučení krátce po hodině hry, handicap dvou hráčů byl hodně znát a Heracles vyšponoval svůj tlak právě do závěrečných minut. Nudný první poločas oživila až závěrečná desetiminutovka, kde domácí obraně dvakrát utekl Thomas Enevoldsen, žádnou kartu rozhodčí neudělil a Groningen tak chtěl pokračovat ve své krasojízdě, kterou načal na začátku jarní části sezóny.

Envoldsen se nejprve trefil asi z 15 metrů do dolního pravého rohu, o pět minut později doklepl do sítě průnik Mortena Nordstranda. Plány hostům sice malinko narušil hned v první minutě druhého dějství Bas Dost, kdy po dlouhém nákopu Overtooma zavěsil hlavou - 1:2. Avšak hned za čtyři minuty bylo opět veseleji v táboře hostí, po přímém volném kopu Dannyho Holly propálil Nordstrand všechno před sebou.

Jenže dva zkraty připravily Groningen o všechno. Ještě předtím pokračovalo trápení domácích, když po faulu Bacuny na Overtooma šel právě postižený na značku pokutového kopu, ovšem pokus mu zlikvidoval gólman Luciano da Silva. V 60. minutě ale zastavil Gibril Sankoh Evertona a rozhodčí vytasil rovnou červenou kartu, o čtyři minuty později se pakoval po druhé žluté Bacuna. A tak nejprve snížil svou druhou brankou Dost, čtvrthodiny před koncem se napřáhl Overtoom a ranou do horního levého rohu napravil neproměněnou penaltu. Konečnou tečku za utkáním tohoto sci-fi napsal v 89. minutě Maertens, když svůj průnik zavěsil do pravé šibenice - 4:3.

Více informací k zápasu

Roda JC - Sparta Rotterdam 2:1

06.02.2010 19:45

Góly: 32. Willem Janssen, 65. Mads Junker - 89. Erik Falkenburg

Roda zvládla své utkání v holandské Eredivisii, když si na domácí půdě poradila s rotterdamskou Spartou a po devadesáti minutách se tak mohla radovat z vítězství 2:1.

Utkání začalo v mírném tempu a obě mužstva se nechtěla dopustit zbytečných chyb. I proto byla o nějaké ty šance docela nouze. První větší šance, která přišla ve 32. minutě, se však zapsala ihned jako branková. Laurent Delorge si zpracoval míč a přesnou přihrávkou jej adresoval přímo do nohou Madse Junkera. Ten neváhal a okamžitě napřáhl ke střele, kterou hostující brankář vyrazil. Bohužel pro něj však tak nešikovně, že se k odraženému míči nejrychleji dostal Willem Janssen a pohodlně vstřelil první branku utkání.

Neuběhlo mnoho a domácí mohli jít již do dvoubrankového vedení. Ruud Vormer se skvěle uvolnil a v okamžiku, kdy měl více volného času ve volném prostoru, tak okamžitě pálil směr hostující branka. Bohužel však pro něj, i přesto že jeho střela byla vcelku solidní, tak nedokázal brankový stav změnit. Proti byl totiž zasahující brankář Šeliga, který se blýskl povedeným zákrokem.

Poté ovšem o sobě začali dávat vědět i hostující hráči. S blížícím se koncem prvního poločasu se aktivita přemístila spíše na jejich kopačky, kteří usilovali o vyrovnání. Nejblíže k tomu bylo po šanci Erika Falkenburga, který se po přihrávce Kevina Strootmana dokázal uvolnit a přesnou ranou vyzkoušet pozornost domácího brankáře. Tytov v brance byl ovšem připraven a do kabin se tak po pár minutách šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase začali lépe domácí. Ti se postupem času dostávali do souvislého tlaku a nutili Rotterdamské k chybám. Běžela 64. minuta a skvělou možnost zvýšit stav měl Boldiszar Bodor, bohužel pro něj však z těsné blízkosti nemířil přesně. Roda se ovšem druhé branky přece jen dočkala a to o pouhou minutu později, když Janssen sklepl na Junkera a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté již tedy prohrávali o dvě branky, avšak stále chtěli hrát. Bohužel se však na jejich kopačky vkradla nervozita a tím pádem jejich akce končily dříve, než začaly. Blížil se však samotný závěr utkání a hostům už nezbývalo moc času. V 89. minutě se tak alespoň dočkali snížení, když se elegantní střelou trefil Erik Falkenburg a stanovil na konečných 2:1.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:0

06.02.2010 19:45

Góly: 5. Gerald Sibon, 51. Gerald Sibon (pen.)

Heerenveen dokázal konečně zabrat a po nevýrazných výsledcích si na své konto připsal cenné vítězství proti Utrechtu.

Domácím skvěle vyšel úvod do zápasu. V prvních minutách se totiž tlačili do útoku a usilovali o brzké vedení. Toho se také dočkali, když běžela 5. minuta. To se k míči dostal Viktor Elm a s chirurgickou přesností našel nabíhajícího Geralda Sibona, který se již nemohl mýlit. Z vyložené šance tak dokázal skórovat a domácí vedli 1:0.

Poté ovšem přišel útlum a oba celky spíše čekaly, s čím že přijde soupeř. V tomto tempu uběhla dobrá čtvrthodina. Ze spánku všechny však v polovině poločasu probudil Sibon. Ten se v pokutovém území soupeře skvěle uvolnil a svou střelou orazítkoval břevno.

Tím však zajímavé situace z prvního dějství skončily. Poločas se dohrál v klidném tempu. Do druhé půle domácí zase vlétli a to také přineslo své ovoce. Běžela 51. minuta a Roy Beerens si proklestil cestu hostující obranou a objevil se sám před brankářem Vormem. Ten ovšem danou situaci nezvládl a útočníka zfauloval. Rozhodčí tak nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Sibon. Ten také bez sebemenšího zaváhání poslal domácí již do dvoubrankového vedení.

To bylo ovšem ze zápasu prakticky všechno. Domácí se poté začali bát o výsledek a uchýlili se k bránění. Hosté z Utrechtu se na nic nezmohli, a tak se srdíčkám bránilo opravdu lehce. Utrecht utkání celkově nezvládl a jedinou vyloženou šanci si vypracoval v samotném závěru. Jákob Mulenga se dokázal uvolnit v pokutovém území, avšak na jeho pokus byl již brankář připraven a stav se neměnil. Ve zbytku utkání již hosté odevzdaně utkání dohráli, aby se Heerenveen mohl po devadesáti minutách radovat z vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 2:0

06.02.2010 18:45

Góly: 16. Francisco Rodríguez, 61. Ola Toivonen

Povinnost splněna. PSV dobře ví, že titul letos visí opravdu vysoko a každá ztráta se trestá. PSV na jaře ztratilo pouze jednou a nyní bez sebevětších potíží před vlastními fandy zdolalo Den Haag. Ten tak prozatím klesl na sestupovou šestnáctou příčku a bude mít v dalším průběhu problémy. Ovšem na sobotního soka opravdu neměl, PSV se dostalo do vedení po čtvrthodině hry a dílo dokonalo po hodině hry.

Druhou branku opět vstřelil Ola Toivonen, který se stává nejvýraznější postavou domácích a sbírá branky jak na běžícím pásu. Třiadvacetiletý švédský mladíček si proto na konto připsal svou dvanáctou trefu a upevnil si v tabulce střelců třetí místo. Zápasu přihlíželo téměř 33 tisíc diváků a je vidět, že ani krutá zima příznivce neodradí, titul totiž po loňské nepovedené sezóně vskutku visí ve vzduchu.

V úvodních minutách se oba soupeři spíše oťukávali a hned první vážnější možnost vyvrcholila brankou. Z rohového kopu totiž zakroutil balón do vápna Balazs Dzsudzsak a Rodriguez si krásně naběhl na prvé straně, kde nekompromisní hlavičkou zavěsil. Eindhoven byl blízko uklidňující druhé brance po odehrané půlhodině, kdy zprava z hranice vápna napřáhl Otman Bakkal, avšak pokus z 18 metrů skončil vedle.

O minutu později se urodila další velká příležitost, Andre Ooijer vyslal do úniku Bakkala, jeho povedená tvrdá rána ale minula zakletou pravou tyč o několik centimetrů. PSV poté obléhalo vápno soupeře a kontrolovalo hru, což se potvrdilo v 61. minutě. Hlavním strůjcem byl Orlando Engelaar, který se mihl na pravé straně a přímo do středu vápna předložil přihrávku Toivonenovi.

Ten sice napoprvé nesupěl, jenže gólman Robert Zwinkels vyrazil pouze před sebe a s dorážkou neměl švédský zabiják žádný problém - 2:0. Následně se Toivonen ocitl v další příležitosti, jenže tentokráte takové štěstí neměl. Na levé straně zakličkoval Bakkal, vyzval ke skórování Lazoviče, jeho střela byla však sražená a Toivonen tváří v tvář Zwinkelsovi neuspěl. Nic podstatného se již neudálo a PSV se minimálně do neděle bude hřát na první příčce s tříbodovým náskokem.

Více informací k zápasu

Willem II - NAC Breda 1:2

05.02.2010 20:45

Góly: 16. Mitchell Donald - 44. Edwin de Graaf, 56. Matthew Amoah

Willem opět zaváhal a zbytečně si ztížil svou situaci. Proti Bredě se vcelku rychle sice ujal vedení, nakonec opět však nemá ani bod. Okolo přestávky totiž dvakrát inkasoval a podlehl za stavu 1:2. Stále tak zůstává na předposledním místě tabulky, to Breda si zajistila postup až na pátou pozici.

Již šestnáctá minuta přinesla úvodní branku střetnutí. Na svědomí jí měl Mitchell Donald. Pro talentovaného záložníka, který přišel do Tilburgu na hostování z Ajaxu, to byl první zápas a hned jej dokázal okořenit přesnou trefou. Síť se mu povedlo rozvlnit po přihrávce Saida Boutahara střelou do dolního levého rohu brány ten Rouwelaara.

Vedení mohl o pár okamžiků později pojistit druhou brankou Gerson Sheotahul, jenže po Donaldově centru byla jeho dělovka zblokována a hostujícího gólmana ani neohrozila. To jeho protějšek Maikel Aerts příliš práce neměl. Sem tam chytil nějaký ten centr, případně zlikvidoval nepříliš nebezpečnou šanci. Těsně před přestávkou ale Breda zaútočila a hned z toho bylo vyrovnání. Mezi střelce se zapsal neobsazený De Graaf.

Ve druhém poločase již začal Tilburg výrazně ztrácet a výsledkem byl poměrně rychlý gól v jeho síti. Na hranici pokutového území napřáhnul ke střele kanonýr Amoah a s pomocí břevna zvýšil na konečných 2:1. Domácí fotbalisté se ale nechtěli dát a i nadále tvrdě dřeli, aby dokázali minimálně vyrovnat. Šanci s gólovými parametry však měli jen jednu. Z přímého kopu vypálil Said Boutahar, ale ten Rouwelaar báječným zákrokem míč vyrazil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven22184051:1458
2.FC Twente22174142:1855
3.AFC Ajax22154363:1749
4.Feyenoord Rotterdam22126433:1942
5.Heracles Almelo22113831:3136
6.NAC Breda2296731:3133
7.AZ Alkmaar221021035:2532
8.FC Utrecht2288624:2232
9.VVV Venlo2269731:3027
10.FC Groningen2276928:3227
11.SBV Vitesse22651124:3623
12.Roda JC22651127:4123
13.SC Heerenveen22721325:3923
14.NEC Nijmegen2157923:3522
15.Sparta Rotterdam22551221:3920
16.ADO Den Haag22461220:4018
17.Willem II21521425:4117
18.RKC Waalwijk22401817:4112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tilburg zaváhal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Groningen jede na titul.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
terry

Reagovat
afc ajax

´ktorýrok?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to celkom možné, vo Fife som s nimi získal za 15 rokov 7 majstrovských titulov a 6 v LM

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Donald dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Heracles

Reagovat
smazaný uživatel

Demi De Zeeuw 1:0 Ajax.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to 2:0 Pantelič.

Reagovat
Arne

To je válec, to je válec...

Pante!!!

Reagovat
AjaxFans

Kua,celkem je drtíme jako prase

Reagovat
afc ajax

no koment

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Kebyže v prých 15 minútach premení Perez tie dve tutovky tak je ten zápas o niečom inom ...

Reagovat
Arne

Kdyby se hrálo na kdyby, tak je Ajax pět až deset bodů před Twente.

Reagovat
afc ajax

suhlasim s tebou twente zatial zaostáva ! a du fam ze ajax pridá este 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to by bolo Twente o 5 bodov pred PSV a za nimi Ajax

Reagovat
Arne

Tohle si vyprávěj dětem, jako rozprávku na dobrou noc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked ich budem mať, tak budem a snád pri tom aj zaspia

Reagovat
Arne

Jj, nech si to v zásobě, až bude třeba, tak tohle určitě zabere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

ale no nepreháńaj

Reagovat
afc ajax

3:0

Reagovat
AjaxFans

Mohlo i víc

Reagovat
afc ajax

rysuje sa výprask

Reagovat
AjaxFans

Lodeiro jde tam

Reagovat
afc ajax

a je to 3:0 parada

Reagovat
smazaný uživatel

krásná práce! a ten 135centimetrový čobol vůbec hrál??

Reagovat
FuckT

myslis Stocha ???jj s Ruizom dvaja best hraci...a ten 135 centimetrovy cobol si vytiera rit postupne s celym teamom CR...

Reagovat
smazaný uživatel

"chudák" Stoch si na Gregorym ani neštrejchnul

Reagovat
FuckT

jj a tebe to robi strasnu radost ??? aj ked prienik tam jeden mal...ale nebudem sa hadat...celemu Twente nevysiel zapas...a vy vidite len Stocha...lebo je slovak a na tom,ze s Ruizom boli dvaja najlepsi nezalezi...nemate nahodou nejaky komplex,ze ??kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

mě Stoch nevadí, ale že tady pokaždém zápase Twente tady bylo asi 10x Stoch výborně atd., teď ho jednou zkritizujem a ty tady vyvádíš jako malej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

hej, hral dlhsie ako ten vas čehun utocnik katsouranis,ci seitaridis alebo ako sa ten karagounis vlastne vola.. nevadi mino,aj tebe sa jeden zapas nemusi podarit,dalsi zapas snad zvladnete lepsie. len raz som si toho salpingidisa dovolil trosku skritizovat tak tu snad nebudete vyvadzat jak mali chlapci

Reagovat
afc ajax

klud chlapci nestojí toza to, AJAX bol lepši A dufajme ze twente a PSV strati dosť bodov a my budeme MAJSTRI VIVAT AJAX AMSTERDAM

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak jak říka Klaas mohl ses z toho Stocha po každým špílu pomočit. A nemotej sem repre nechci se kvuli tobe vybanovat.... jinač minimálně 2.flek bude náš!

Reagovat
smazaný uživatel

Môžeš sa pototo aj s tým tvojim chemickým prostriedkom

Reagovat
smazaný uživatel

Twente Ajax

Reagovat
AjaxFans

AFCA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

povedz nieco rozumitelné nie len do vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil jsem na Ajax 5 kilo, že postoupí do LM přes Slavii

Reagovat
afc ajax

co to ma s tymto spolocne

Reagovat
smazaný uživatel

Od té doby nemůžu přijít klubu Ajax na jméno

Reagovat
afc ajax

tak ho ani nevyslovuj a nechaj nás ozajstných fanuśikov na pokoji , takých ludi tu nepotrebujeme co vidia futbal len cez peniaze HAUK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
afc ajax

čo tym chceš povedať

Reagovat
smazaný uživatel

No 9 bodů na první pořád moc. Asi to odnesou ještě vidláci z PSV. Měli doposud lehčí los.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax. Naděje umírá poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád věřimv titul!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem koukal na sestřihy Groningenu, tak se tam velmi dobře jeví Daley Blind. Doufám, že mu to vydrží, protože podle mě to může být v příštích sezónách důležitý článek obrany Ajaxu. Je to opravdu velký talent

Reagovat
AjaxFans

Skoro jako jeho tata Je ještě mladý,teprve se u nás ukáže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele