základní část, 22. kolo
06.02.2010 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - Sparta Rotterdam 2:1

Roda zvládla své utkání v holandské Eredivisii, když si na domácí půdě poradila s rotterdamskou Spartou a po devadesáti minutách se tak mohla radovat z vítězství 2:1.

Utkání začalo v mírném tempu a obě mužstva se nechtěla dopustit zbytečných chyb. I proto byla o nějaké ty šance docela nouze. První větší šance, která přišla ve 32. minutě, se však zapsala ihned jako branková. Laurent Delorge si zpracoval míč a přesnou přihrávkou jej adresoval přímo do nohou Madse Junkera. Ten neváhal a okamžitě napřáhl ke střele, kterou hostující brankář vyrazil. Bohužel pro něj však tak nešikovně, že se k odraženému míči nejrychleji dostal Willem Janssen a pohodlně vstřelil první branku utkání.

Neuběhlo mnoho a domácí mohli jít již do dvoubrankového vedení. Ruud Vormer se skvěle uvolnil a v okamžiku, kdy měl více volného času ve volném prostoru, tak okamžitě pálil směr hostující branka. Bohužel však pro něj, i přesto že jeho střela byla vcelku solidní, tak nedokázal brankový stav změnit. Proti byl totiž zasahující brankář Šeliga, který se blýskl povedeným zákrokem.

Poté ovšem o sobě začali dávat vědět i hostující hráči. S blížícím se koncem prvního poločasu se aktivita přemístila spíše na jejich kopačky, kteří usilovali o vyrovnání. Nejblíže k tomu bylo po šanci Erika Falkenburga, který se po přihrávce Kevina Strootmana dokázal uvolnit a přesnou ranou vyzkoušet pozornost domácího brankáře. Tytov v brance byl ovšem připraven a do kabin se tak po pár minutách šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase začali lépe domácí. Ti se postupem času dostávali do souvislého tlaku a nutili Rotterdamské k chybám. Běžela 64. minuta a skvělou možnost zvýšit stav měl Boldiszar Bodor, bohužel pro něj však z těsné blízkosti nemířil přesně. Roda se ovšem druhé branky přece jen dočkala a to o pouhou minutu později, když Janssen sklepl na Junkera a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté již tedy prohrávali o dvě branky, avšak stále chtěli hrát. Bohužel se však na jejich kopačky vkradla nervozita a tím pádem jejich akce končily dříve, než začaly. Blížil se však samotný závěr utkání a hostům už nezbývalo moc času. V 89. minutě se tak alespoň dočkali snížení, když se elegantní střelou trefil Erik Falkenburg a stanovil na konečných 2:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele