základní část, 22. kolo
06.02.2010 20:45 CET
4 : 3
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 4:3

Co všechno se může stát v divokém utkání opravdu nezná mezí. Heracles se v poslední době začínal propadat do vlastí krize a vůbec to nevypadalo, že by chtěl bojovat o kvalifikaci do pohárů. Ani úvod v domácím prostředí nebyla zrovna žádná sladká třešnička, naopak pořádné kyselá sprška jako z citrónu. Hostům se náramně povedl konec první a začátek druhé půle, což by normálně stačilo. Jenže zažili dvě vyloučení a tedy hrůzný závěr, neodvážejí si tak nic.

Heracles proto zůstává na pátém místě a může mít i po nedělních dohrávkách tříbodový náskok. Groningen zůstává devátý a ztratil proto možnost poprvé nahlédnout do elitní osmičky, kde se bude svádět souboj o Evropskou ligu. Hosté vedli v Almelu ještě dvacet minut před koncem 3:1, jenže k radosti většiny příznivců byl k vidění na světelné tabuli po závěrečném hvizdu stav 4:3.

Přitom až do 35. minuty to vůbec nevypadalo, že by se schylovalo k nějaké přestřelce. Hosty pohřbilo především dvojí vyloučení krátce po hodině hry, handicap dvou hráčů byl hodně znát a Heracles vyšponoval svůj tlak právě do závěrečných minut. Nudný první poločas oživila až závěrečná desetiminutovka, kde domácí obraně dvakrát utekl Thomas Enevoldsen, žádnou kartu rozhodčí neudělil a Groningen tak chtěl pokračovat ve své krasojízdě, kterou načal na začátku jarní části sezóny.

Envoldsen se nejprve trefil asi z 15 metrů do dolního pravého rohu, o pět minut později doklepl do sítě průnik Mortena Nordstranda. Plány hostům sice malinko narušil hned v první minutě druhého dějství Bas Dost, kdy po dlouhém nákopu Overtooma zavěsil hlavou - 1:2. Avšak hned za čtyři minuty bylo opět veseleji v táboře hostí, po přímém volném kopu Dannyho Holly propálil Nordstrand všechno před sebou.

Jenže dva zkraty připravily Groningen o všechno. Ještě předtím pokračovalo trápení domácích, když po faulu Bacuny na Overtooma šel právě postižený na značku pokutového kopu, ovšem pokus mu zlikvidoval gólman Luciano da Silva. V 60. minutě ale zastavil Gibril Sankoh Evertona a rozhodčí vytasil rovnou červenou kartu, o čtyři minuty později se pakoval po druhé žluté Bacuna. A tak nejprve snížil svou druhou brankou Dost, čtvrthodiny před koncem se napřáhl Overtoom a ranou do horního levého rohu napravil neproměněnou penaltu. Konečnou tečku za utkáním tohoto sci-fi napsal v 89. minutě Maertens, když svůj průnik zavěsil do pravé šibenice - 4:3.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele