základní část, 22. kolo
07.02.2010 16:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 3:0

Tak že by to fotbalisté Ajaxu přeci jen zkusili a vytoužený titul nebyl zcela ztracen? Duel s Twente tomu rozhodně napovídá, protože velké překvapení podzimní části utrpělo vůbec první porážku v sezóně a nutno říci, že celkem krutou. Ajax rozhodl o své výhře již v prvním poločase, pro hosty byla smrtelnou ranou branka v závěru první půle. Čtvrthodiny před koncem dokonali domácí krasojízdu a jejich náskok se proto snížil na devět bodů.

Twente tentokráte nevymyslelo téměř nic a nefungovala dobře ani obrana, tříbodová ztráta na vedoucí PSV se však dá v příštích duelech pohodlně stáhnout. Ajax si pojistil třetí příčku, neboť Feyenoord zaváhal doma s Alkmaarem a může být v dalších duelech relativně v klidu, minimálně Liga mistrů po tomto úspěchu totiž visí ve vzduchu. Ajax nad Twente vyhrál podruhé v řadě, mezi střelce se zapsali Demy de Zeeuw, Marko Pantelič a Dennis Rommedahl.

Domácí zatlačili na soupeře od úvodních minut. Už ve 3. minutě se musel vytáhnout gólman Sander Boschker po volném kopu De Zeeuwa a následné hlavičce Panteliče. O něco později zahrozili poprvé hosté, když švýcarský reprezentant Blaise Nkufo přestřelil branku po pasu Kennetha Pereze. Poté založil akci hostující Ronnie Stam, jenže Pereze tentokráte na poslední chvíli ozbrojil stoper Gregory Van Der Wiel.

První branka se urodila po chybě domácí defenzívy. Tedy konkrétně Petera Wisgerhofa. Ten nepochopitelně podskočil rohový kop zprava od Urbyho Emanuelsona a De Zeeuw pokořil bezmocného Boschkera. Minutu před vytouženou pauzou přišel druhý zásah do sítě Twente. Povedenou střelu vyslal Luis Suaréz a i když ta rozechvěla pouze tyčku, balón se odrazil k Van Der Wielovi. Ten poté předložil zcela volnému Panteličovi, jenž neměl se zakončením žádný problém - 2:0.

Druhý poločas nebyl co se týče šancí příliš zajímavý a prosadil se až při gólovém okamžiku Rommedahl. U všeho byl opět Suarez, který se tak výjimečně v tomto klání vžil do role nahrávače. Utekl po pravé straně a uvolnil Panteliče, jenž přihrál přímo na pravačku střídajícího playera. V závěrečné desetiminutovce se musel dvakrát blýsknout domácí gólman Maarten Stekelenburg. Nejprve brilantně zlikvidoval přímý kop Pereze, následně kolem tyčky vytáhl střelu Nickyho Kuipera.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

úžasné!!! to je ideální pro Eindhoven

Reagovat
smazaný uživatel

super ajax a ted všechno od konce sezony vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele