základní část, 22. kolo
06.02.2010 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 2:0

Povinnost splněna. PSV dobře ví, že titul letos visí opravdu vysoko a každá ztráta se trestá. PSV na jaře ztratilo pouze jednou a nyní bez sebevětších potíží před vlastními fandy zdolalo Den Haag. Ten tak prozatím klesl na sestupovou šestnáctou příčku a bude mít v dalším průběhu problémy. Ovšem na sobotního soka opravdu neměl, PSV se dostalo do vedení po čtvrthodině hry a dílo dokonalo po hodině hry.

Druhou branku opět vstřelil Ola Toivonen, který se stává nejvýraznější postavou domácích a sbírá branky jak na běžícím pásu. Třiadvacetiletý švédský mladíček si proto na konto připsal svou dvanáctou trefu a upevnil si v tabulce střelců třetí místo. Zápasu přihlíželo téměř 33 tisíc diváků a je vidět, že ani krutá zima příznivce neodradí, titul totiž po loňské nepovedené sezóně vskutku visí ve vzduchu.

V úvodních minutách se oba soupeři spíše oťukávali a hned první vážnější možnost vyvrcholila brankou. Z rohového kopu totiž zakroutil balón do vápna Balazs Dzsudzsak a Rodriguez si krásně naběhl na prvé straně, kde nekompromisní hlavičkou zavěsil. Eindhoven byl blízko uklidňující druhé brance po odehrané půlhodině, kdy zprava z hranice vápna napřáhl Otman Bakkal, avšak pokus z 18 metrů skončil vedle.

O minutu později se urodila další velká příležitost, Andre Ooijer vyslal do úniku Bakkala, jeho povedená tvrdá rána ale minula zakletou pravou tyč o několik centimetrů. PSV poté obléhalo vápno soupeře a kontrolovalo hru, což se potvrdilo v 61. minutě. Hlavním strůjcem byl Orlando Engelaar, který se mihl na pravé straně a přímo do středu vápna předložil přihrávku Toivonenovi.

Ten sice napoprvé nesupěl, jenže gólman Robert Zwinkels vyrazil pouze před sebe a s dorážkou neměl švédský zabiják žádný problém - 2:0. Následně se Toivonen ocitl v další příležitosti, jenže tentokráte takové štěstí neměl. Na levé straně zakličkoval Bakkal, vyzval ke skórování Lazoviče, jeho střela byla však sražená a Toivonen tváří v tvář Zwinkelsovi neuspěl. Nic podstatného se již neudálo a PSV se minimálně do neděle bude hřát na první příčce s tříbodovým náskokem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele