Nizozemská Eredivisie - souhrn 11. kola

26.10.2010, 21:59, aktualizováno 27.10.2010, 23:02
Komentáře a souhrny
Na čele nizozemské ligy nic nového. Z první pětice ztratila jen Roda remízou s Nijmegenem. Vedoucí Eindhoven i pronásledovatelé Twente, Ajax a Groningen své zápasy zvládly za tři body. Po desetigólovém výprasku v minulém kole dokázal vyhrát i Feyenoord.

Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo 3:0

27.10.2010 21:00

Góly: 65. Georginio Wijnaldum, 83. André Bahia, 90. Georginio Wijnaldum

Fotbalisté Feyenoordu si dokázali napravit reputaci a alespoň částečně obměkčili fanoušky na stánku De Kuip. Po zlepšeném výkon a konečně produktivním útoku zdolali hladce Venlo 3:0 a po delší době se dostali z bezprostředního ohrožení sestupové zóny. V tabulce se tým pod vedením kouče Mario Beena sice nějak nepohnul a je stále patnáctý, ovšem od barážové pozice se vzdálil na tři body. Venlo zůstává sedmnácté se šesti korálky.

Jeho situace tak začíná být vážná. Pravdou ale je, že mu nikdo moc na půdě Feyenoordu nevěřil. Domácí nakonec úplně jednoduchou situaci před sebou neměli a hodně dlouho se proti organizované obraně soupeře trápili. Hrdinou zápasu se stal Georgino Wijnaldum., který nejprve v polovině druhé půle otevřel stav a v nastavení upravil na konečných 3:0. Hosté by možná prohráli jen těsně, v závěru však byli nuceni otevřít svou obranu.

Feyenoord v první půli až zase tak moc vyložených šancí neměl. Teprve po dvaceti minutách vyslal první pokus Karim El Ahmadi, mířil ale nad. O deset minut později to zkusil Andre Bahia, avšak minul levou tyčku z deseti metrů. Tři minuty před pauzou vyslal hezký pokus ze třiceti metrů z přímého volného kopu Luigi Bruins, jenže gólman Dennis Gentenaar brilantně vytáhl balón z pravé šibenice.

Osm minut po pauze po rohovém kopu Tima de Clera hlavičkoval Wijnaldum a balón asi brankovou čáru překročil, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Nicméně v 65.minutě už dokázal skórovat Wijnaldum. El Ahmadi proběhl skrz vápno a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování šťastného střelce, který zavěsil pod břevno. Venlo se snažilo se stavem něco udělat, jenže sedm minut před koncem inkasovalo podruhé a bylo rozhodnuto.

Nejprve Gentenaar skvěle vychytal volej Diego Biseswara, po následném rohovém kopu Bruinse a hlavičce Bahiy však lovil balón podruhé ze sítě. Konečný výsledek zápasu stanovil v nastaveném čase Wijnaldum po centru Tima De Clera.V příštím kole jede Feyenoord na půdu Alkmaaru, kde ho nečeká nic lehkého, Venlo se pokusí v domácím prostředí o body obrat Groningen.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 0:2

27.10.2010 21:00

Góly: 32. Jonathan Reis, 61. Balázs Dzsudzsák (pen.)

Po desetigólovém debaklu Feyenoordu všichni fanoušci očekávali, co Eindhoven předvede na půdě Vitesse. Podle očekávání si veze domů plný počet bodů, žádné gólové hody to už ale tentokrát nebyly. Po jedné brance si totiž připsal pouze Jonathan Reis a Balász Dzsudzsák.

Vitesse je nyní v pozici, kdy musí bojovat o body za každou cenu s kýmkoliv. I proto se proti PSV snažilo o nějaké útočné výpady a věřilo, že by se mohlo střelecky prosadit. Jeho velmi dobrá příležitost přišla už v šesté minutě. Nebezpečně pálil útočník Lasse Nilsson, na gólmana Isakssona ale nevyzrál, ten míč pohodlně lapil. Podobně dopadnul na druhé straně taktéž hvězdný záložník Ibrahim Afellay.

Vytoužený gól vsítili hosté v 32. minutě, kdy konečně zhodnotili svůj permanentní tlak. Dzsudzsák poslal centr do pokutového území, tam si na něj naskočil Reis a v poklidu překonal hostujícího Rooma.

Na začátku druhé půle měl stoprocentní šanci kanonýr Jeremain Lens, jenže v jasné tutovce selhal, a tak hostující fanoušci mohli začít oslavovat až v 61. minutě. To se z penalty prosadil aktivní maďarský záložník Balázs Dzsudzsák.

Vitesse následně už na útok zcela rezignovalo a pouze se snažilo hlavně znovu neinkasovat. I přesto si ale vypracovalo zajímavou příležitost. V poslední minutě utkání z větší vzdálenosti tvrdě vypálil Nemanja Matič a jeho střela nakonec orazítkovala břevno.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Excelsior 2:0

27.10.2010 21:00

Góly: 6. Jacob Mulenga, 90. Ricky van Wolfswinkel

Utrecht potvrdil svou roli favorita a porazil na domácím stadionu Excelsior hladce 2:0.

Skvělý začátek a ještě lepší konec. Tak by se dal charakterizovat zápas mezi Utrechtem a nováčkem z Excelsioru. Mezi tím totiž vládla fotbalová nuda.

Netrvalo to dlouho a již v 6. minutě se po pravé straně prohnal Mertens. Ten nad ničím nepřemýšlel a okamžitě hledal v pokutovém území volného Mulengu. Tomu se povedlo zpracování a ještě lépe klička na malém prostoru, jeho zakončení poté nepostrádalo na přesnosti a domácí šli rychle do vedení.

Herní převahu si domácí drželi po dobu celého prvního poločasu, a tak se čekalo, s čímže vyrukují hosté do dějství číslo dvě. Bohužel však pro nezaujatého fanouška, či pro fanouška hostů, hostující celek s ničím nepřišel.

Přesto se však Excelsior dostal do dobré šance, a to díky skvělému uvolnění Kevina Wattamalea, který si pohrál s bránícími hráči a pořádně vyděsil brankáře Vorma. Ten si s jeho střelou poradil a stav zůstal nezmněněn.

Čekalo se marně na hostující nápor, místo toho přišel nápor domácího celku. Ten netrval dlouho a v nastaveném čase utkání definitivně rozhodla střela Van Wolfswinkela, která zapadla za záda hostujícího brankáře a stanovila tak konečné skóre 2:0 ve prospěch domácího Utrechtu.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Twente 1:3

27.10.2010 20:00

Góly: 15. Rowin van Zaanen - 28. Luuk de Jong, 37. Douglas, 64. Luuk de Jong

Fotbalisté Twente dokázali potvrdit roli velkého favorita a získali důležité tři body do tabulky. Vrátili se proto zpátky na druhé místo, stále však ztrácí na vedoucí PSV dva body a před dotírajícím Ajaxem jsou pouze o bod. Nicméně na půdě outsidera to vůbec neměli lehké, po čtvrthodině totiž prohrávali. Ještě do pauzy však dokázali stav zvrátit a ve druhé půli si výsledek již pohlídali. Tilburg je tak stále beznadějně poslední s jedním bodem.

Hrdinou utkání se stal Luuk De Jong, který nejprve po necelé půlhodině srovnal skóre a ve druhé půli po dvaceti minutách hry položil bojovný Willem II definitivně na lopatky. Hosté mohli jít do vedení už v 10.minutě, nicméně pokus Nacera Chadliho pro domácího gólmana Davina Verhulsta příliš nebezpečný nebyl. A domácí překvapivě udeřili o pět minut později. Rowin Van Zaanen dostal krásnou přihrávku do vápna a levačkou k tyči rozjásal většinu z jedenácti tisíc diváků.

Jenže vedení domácích vskutku netrvalo dlouho a hosté ani ne po odehrané půlhodině srovnali. Po rohovém kopu nechala domácí obrana úplně volného De Jonga a ten se nemohl zblízka mýlit - 1:1. Hosté se uklidnili osm minut před koncem a šli do kabin s jednobrankovým vedením. Těsně před tím ještě vyslal báječnou střelu Andreas Landgren, tu ovšem dokázal brankář Verhulst brilantně zlikvidovat. Jenže na následnou akci byl krátký.

Po rohovém kopu Thea Janssena naopak Verhulst lehce zaváhal a balón se dostal až ke Douglasovi, který chytře zakončil. Hosté mohli navýšit náskok ještě do půle, rána Dennyho Landzaata šla ale o něco vedle. Zkraje druhého dějství se dostali do nadějných možností De Jong a Roberto Rosales, mezi tři tyče však nezamířili. Tilburg se do zakončení nemohl dostat ani v nejmenším a na obranu Enschede byl vskutku krátký.

V 64. minutě k tomu inkasoval potřetí, když tomu opět předcházel rohový kop. Z něho zakroutil balón do vápna zase Janssen a De Jong bez problémů upravil na konečných 3:1 pro Twente. V příštím kole se obhájce titulu utkán ve šlágru kola s Eindhovenem a celé Holandsko se již na tento zápas těší. Tilburg bude bojovat na půdě Kerkrade o svoje první vítězství, avšak ani nyní se mu moc šancí nedává.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 3:1

27.10.2010 19:00

Góly: 48. Jonas Ivens, 58. Andreas Granqvist, 89. Koen van de Laak - 12. Lex Immers

Domácí Groningen zvládl podle papírových předpokladů své utkání a porazil poměrem 3:1 svého soupeře z Den Haagu.

Začátek utkání patřil domácím, ovšem po párd minutách iniciativu převzali hosté. Ti se také celkem překvapivě a brzy chopili vedení, když se ve 12. minutě prosadil Immers. Ten si skvěle naběhl na Kubíkův centr a s přehledem zakončil. Domácí překvapeni touto skutečností marně hledali recept na odpověď.

Groningen se zpět do hry dostal až ve druhém poločase. Ve 48. minutě se totiž střelecky dokázal prosadit domácí Jonas Ivens. Hostující brankář proti jeho tvrdé a přesné hlavičce neměl nárok.

Domácí tedy vyrovnali, ovšem netrvalo dlouho, pouhých deset minut, a radovali se z další branky. Tentokrát se o ní postaral Granqvist a nutno dodat, že stála za to. Obtočil se kolem bránících hráčů a perfektní střelou strhl vedení na stranu svého celku.

Hosté v tu chvíli oněměli a domácím patřilo celé hřiště. Ke konci zápasu se však síly srovnávali. Smrtící ránu však zasadil Van de Laak, který dokázal v 89. minutě tečovat centr ze strany a rozhodl tak o tom, že tři body zůstanou na domácí půdě Groningenu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 3:1

27.10.2010 19:00

Góly: 11. Mounir El Hamdaoui, 48. Mounir El Hamdaoui, 84. Vurnon Anita - 24. Bas Dost

Tentokrát Ajax další zaváhání nepřipustil. V utkání s nevyzpytatelným Heerenveenen hrál sice po poločase nerozhodně 1:1, ve druhé půli ale díky gólům El Hamdaouiho a Anity strhl vítězství na svou stranu.

Úvodní branku přinesla už jedenáctá minuta. Fanoušci byli svědky skutečně nádherné akce. Luis Suárez v pádu přiťukl míč nabíhajícímu El Hamdaouimu, ten si všiml vyběhnuvšího brankáře Ellegaarda a zpoza šestnáctky velmi chytrým lobem dánského gólmana přehodil.

Ajax se tak dostal do velmi rychlého vedení, které mohl po pár minutách navýšit záložník Enoh, který se zbavil hned dvou protihráčů a byl ve velmi dobré palebné pozici, avšak míč poslal nad.

Ke změně skóre nakonec došlo na druhé straně. Beerens utekl svým strážcům po pravé straně hřiště, nacentroval do šestnáctky, kde se dostal k hlavičce Bas Dost a přesně zakončil. Celou situaci podle všeho podcenil brankář Stekelenburg, jenž vyběhl, ale míč vyrazit nedokázal. V prvním poločase se mohl prosadit také kanonýr Suárez, proti ale byl gólman Ellegaard, jenž jeho střelecký pokus bravurně zlikvidoval. Do kabin se tedy šlo překvapivě za nerozhodného stavu.

Domácí hráči určitě o přestávce slyšeli z úst kouče Martina Jola dost rázný proslov, jelikož do druhého dějství vletěli skutečně po hlavě. Rozhodující gól celého střetnutí přidali už v 48. minutě. Enohův centr se snažil odvrátit Breuer, odkop mu ale nevyšel a z voleje vsítil další nádhernou branku El Hamdaoui.

Závěrečná část zápasu patřila pro změnu nevysokému obránce Vurnonu Anitovi. V 79. minutě sice trefil jen břevno, o několik okamžiků později už však mířil do černého. A ani třetí gól Ajaxu nebyl obyčejný. Anita se totiž míče zmocnil už na své vlastní polovině, následně předvedl zhruba šedesátimetrový sprint, poradil si s obráncem a přesně zakončil. Heerenveen už nic vymyslet nedokázal.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - AZ Alkmaar 2:1

27.10.2010 19:00

Góly: 54. Rydell Poepon, 87. Hugo Bargas - 49. Graziano Pellè

Ohromné překvapení si pro nás připravili hráči De Graafschapu, když porazili favorita z Alkmaaru 2:1.

Utkání začalo lépe pro domácí. Ti se do svého soupeře zakousli a snažili se o brzkou branku. První šance přišla po perfektním centru Purrela Frankela, který se uvolnil a našel osamoceného Rose. Ten však svou hlavičku nedokázal usměrnit přesně, a tak se stav neměnil.

První poločas se poté odehrával v klidném tempu. Za zmínku stojí maximálně střelecký pokus domácího Poepona, jeho střela však brankáře AZ Romera nikterak nevyděsila. Domácím došla během přestávky šťáva a hosté trestali. Již ve 49. minutě si našel volné místo Holman a přesným centrem našel Pelleho. Ten zakončoval přesně a AZ vedlo.

Vedení si však hosté neužili dlouho. Inkasovaná branka domácí razantně naladila, začali hrát a o pouhých pět minut později se radovali ze zalsouženého vyrovnání. Buijs se postavil k přímému kopu a přesnou přihrávkou našel hlavu Poepona. Ta se nemýlila a stav byl srovnán - 1:1.

Oba celky se poté zatáhly, ovšem aktivnější zůstali domácí. Těm také přišla zasloužená odměna. V 87. minutě se v dobré pozici objevil Hugo Bargas, pohrál si s bránícím hráčem a překvapivou střelou prostřelil brankáře Alkmaaru. Domácí se tak ujali vedení a do konce utkání jej nepustili.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - NAC Breda 4:1

26.10.2010 20:00

Góly: 2. Samuel Armenteros, 8. Mark-Jan Fledderus, 28. Willie Overtoom (pen.), 80. Glynor Plet - 85. Kees Luijckx

Almelo opět potvrdilo, že jeho forma jde výrazně vzhůru. Bredu, kterou v posledních dvou letech fotbalisté Heraclesu pokaždé z domácího trávníku vyprovodili s debaklem, potupili i tentokrát. Bez větších problémů nastříleli čtyři branky, na konečných 4:1 nakonec korigoval hostující Luijckx až pět minut před koncem.

Úvodní třetina zápasu domácím borcům vyšla skutečně velmi dobře. Dá se říci, že víceméně rozhodli o své výhře. První gól přišel po pouhých dvou minutách hry. Armenteros si naskočil na centr Douglase a hlavou neomylně poslal míč za záda ten Rouwelaara.

Zanedlouho mohla většina příznivců na stadiónu jásat podruhé. Obrana Bredy si vybrala další slabší okamžik. Po rohovém kopu Overtooma totiž nechala úplně volného Fledderuse, který svou střelu poslal přesně do míst, kde jí nedokázal nikdo zastavit. Hosté se pochopitelně snažili za každou cenu snížit, nejvážnější střelecký pokus Luijckxe ale gólman Pasveer zlikvidoval.

Na místo toho nakonec Breda inkasovala ještě potřetí. Gábor Horváth si v pokutovém území vyšlápl na Overtooma a zařídil pro Heracles penaltu. Tu zatoužil proměnit samotný postižený. A s velkou jistotou ten Rouwelaara překonal.

Po změně stran se už v žádném velkém tempu nehrálo, jelikož obě strany cítily, že už je z větší části rozhodnuto. Přesto ale mělo Almelo zajímavé příležitosti ke vstřelení další branky. Ta nejvážnější z nich patřila Douglasovi, jeho střelu ale dokázala hostující brankářská jednička vyrazit. Na druhé straně se pro změnu musel Pasveer vyznamenat proti pokusu Leonarda.

Skóre se nakonec opět začalo měnit až v závěrečné desetiminutovce. Jako první mířil do černého domácí Plet, který využil centru Quansaha a svou pravačkou poslal míč neomylně do sítě. Breda ale dokázala alespoň snížit. Hlavou se prosadil Luijckx.

Více informací k zápasu

Roda JC - NEC Nijmegen 1:1

26.10.2010 20:00

Góly: 50. Arnaud Sutchuin Djoum - 73. Björn Vleminckx

Zřejmě to bude pro Rodu ztráta, nicméně Nijmegen asi opravdu po výhře nad Groningenem chytl druhý dech. Domácí se dostali do vedení pět minut po pauze a zdálo se, že Nijmegen jako obvykle při nepříznivém výsledku zkolabuje. Ovšem tentokráte našel recept na skvělou obranu soupeře necelých dvacet minut před koncem a cenný bodík si tak už pohlídal. V tabulce proto poskočil na prozatímní deváté místo, Roda je momentálně senzačně třetí.

Roda ale odmítla možnost probojovat se do průběžného čela tabulky alespoň do zítřejších zápasů, což by byl pro ní neskutečně slastný pocit. Jenže nakonec musí vzít za vděk alespoň jeden bod, i když byla v zápase mírně lepším celkem. První poločas byl co se týče brankových příležitostí velmi nezáživný. Hosté si dokonce nevypracovali žádnou vážnější možnost, ani domácí na tom nebyli o moc lépe

Za zmínku snad stojí pouze pokus Roba Wielaerta, který však branku Nijmegenu netrefil. Věci sezačali dít až v dějství druhém. Hned po pěti minutách totiž mohl stadion vybuchnout radostí. Na levé straně se totiž uvolnil Pa Modou Kah a nacentroval krásný balón do vápna, který zužitkoval mladý belgický útočník Rody Arnaud Sutchuin Djum. Ten totiž balón milimetrově nasměroval do dolního levého rohu branky strážce Jaspera Cillessena.

Hosté poprvé vypálili na branku domácích v 58.minutě, tedy po necelé hodině hry, což hodně vypovídá o velmi kvalitní obraně Kerkrade. Z dobrých dvaceti metrů se napřáhl Lasse Schone, jenže brankář Przemyslaw Tyton balón dokázal zachytit. V poslední půlhodině se hra na obou stranách více otevřela. Rihairo Meulens mohl navýšit stav po kombinaci s Modou Kahem, jenže na brankáře Cillessena si nepřišel.

Proto se zrodil na druhé straně trest necelých osmnáct minut před koncem. Z pravé strany tvrdě vypálil Bas Sibum, jeho ránu ale dokázala domácí obrana odrazit. Nicméně balón se dostal na kopačku Björna Vleminckxe a ten zařídil konečnou remízu. V příštím kole bude chtít Roda najet na sérii vítězství v domácím duelu s Tilburgem, Nijmegen se pokusí navázat na úspěšné období před vlastními fanoušky proti Arnhemu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven1183037:827
2.FC Twente1174022:825
3.AFC Ajax1173129:1224
4.Roda JC1164120:1322
5.FC Groningen1163220:1321
6.FC Utrecht1161420:1619
7.AZ Alkmaar1153314:1118
8.ADO Den Haag1143421:2315
9.NEC Nijmegen1142520:2114
10.NAC Breda1142513:1714
11.SC Heerenveen1134415:1613
12.BV De Graafschap1134415:2313
13.Heracles Almelo1133518:1712
14.SBV Excelsior1132614:2111
15.Feyenoord Rotterdam1132615:2411
16.SBV Vitesse1122710:248
17.VVV Venlo112097:206
18.Willem II1101109:321

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
fantomas

Po zhlédnutí prvního poločasu sem si ani nedokázal představit, že by Roda nevyhrála -> konečnej výsledek mě teda dost zklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

El Hamdaoui dluho v Ajaxu nebude,za chvili po nem sahne nejake top klub

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Suarez je žádanější zboží.

Reagovat
smazaný uživatel

je ale za takovou cenu si ho jen tak nekdo nedovoli

Reagovat
AjaxFans

U obou to bude na odchod.Suarez je celkem sobec,Mounir je týmovější.Mounira chce Sevilla tuším

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

FotbalNet.cz jde do nového! Od nynějška se budeme věnovat pouze dění v Anglii, počínaje Premier League a před The Championship, FA Cup neo Curling Cup konče anglickou reprezentací! Nikde jinde nenajdete to, co na FotbalNetu! Pravidelný přísun informací, spousta nových rubrik! www.fotbalnet.cz, neváhej a zavítej k nám!

Reagovat
smazaný uživatel

První gól El Hamdaouiho fakt nádhera!

Reagovat
Godwinson

Ten Granqvist je výbornej, žeru ho.

Reagovat
fantomas

Úžasnej penaltovej specialista navíc.

Reagovat
Godwinson

Jj, mají sympatickej tým, snad alespoň tu LM udělají.

Reagovat
fantomas

Alespoň. Cíl by měl bejt, aby se tentokrát vyhli tý zatracený baráži, to je fakt zlo. Takže třetí místo, který je snad navíc i docela reálný. Ale s Twente a Rodou to bude boj. No těšim se.

Reagovat
Godwinson

Jj, spíš s Twente a někým z tý dvojky pod ním, ne? Nebo čekáš, že se Roda bude držet?

Reagovat
fantomas

Utrechtu ani Alkmaaru letos moc nevěřim. Rodu by zas mohlo odstřelit, že možná občas hrajou až příliš na krásu. Ale už jenom z hlediska sympatií si do toho souboje přeju zaplést právě Twente a právě Rodu, a myslim, že i objektivně na to mají.

Reagovat
Godwinson

Jsem zvědavej, jak dlouho v Utrechtu ještě vydrží Wolfswinkel.

Reagovat
fantomas

A v Rodě Junker. Toho sem si já zamiloval už ve Vitesse a modlil sem se, aby šel někam jinam. No letos hned atakoval zlatou kopačku a letos tomu nebude jinak, bych tipl. Fakt sympaťák. Jeho a Wolfswinkelovy osudy budu dál bedlivě sledovat, jsou to zajímaví hráči. Jen škoda, že Junkerovi už bude příští rok třicet. Tak aspoň Wolfswinkel to dotáhne do náký lepší ligy.

Reagovat
hefy

Wiganer.

Reagovat
smazaný uživatel

Mounir je borec Na jeho zakončení je radost pohledět

Reagovat
smazaný uživatel

Chytá Štech teďka? v tom poháru? nikde nejsou sestavy

Reagovat
miky10

jo

Reagovat
smazaný uživatel

snad vychytá penalty

Reagovat
miky10

snad jo

Reagovat
Godwinson

Proč nechytá Delać?

Reagovat
smazaný uživatel

PSV

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas

Jinak co tak zpětně koukám na ten debakl Feyenoordu, obě Leerdamovy žluté docela za nic. První očividná simulace, druhá víceméně taky, kontakt minimální. Je to škoda, nebejt toho vyloučení, určitě z toho taková ostuda nebyla.

Reagovat
Godwinson

Ty bude čekat asi pořádnej výprodej, pokud pořádně nezaberou. Možná už v zimě?

Reagovat
AjaxFans

Tak není ani rozprodej koho.Tak Fer a Wijnaldum.Jak už není v Twente Štoch,tak se tady knim jaxi nikdo nehlásí

Reagovat
smazaný uživatel

Já se k nim poslušne hlásím

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Ty jo tam je ale tolik žhavýho zboží. Jenom by jim to finančně pomohlo. Wijnaldum, Fer, El Ahmadi, Castaignos, De Vrij, Leerdam, Cabral (bez výjimky všichni, až na Maročana El Ahmadiho, součástky koster různých mládežnických výběrů Nizozemska) - ti všichni by později mohli jít za pořádný pálky, ale na ten čas se těžko bude nějak čekat. O koho bude zájem, toho střelí podle mě. A to i kdyby třeba zvládli baráž (že o ní budou ještě bojovat, o tom nepochybuju). Leda LM by je teď spasila od výprodeje, bych řek.

Reagovat
fantomas

No i ten Indi s Van Haarenem vlastně hrajou za U19, ale o těch ještě nikdo neví.

Reagovat
Godwinson

No, s tou sestavou být pod play-off by byla hrozná ostuda. I když ... s tou už mají své zkušenosti. No, jsem na tu situaci kolem nich zvědavej. PSV bude hledat náhradu za Affelaye

Reagovat
fantomas

No nevim, jestli někdo odpovídá Affelayovu profilu. Wijnaldum tam teď hraje spíš zkraje, i když pozici playmakera zvládne, Fer, De Vrij, El Ahmadi i Leerdam sou do defenzívy a ostatní zase spíš do útoku.

Reagovat
fantomas

*z kraje

Reagovat
Stiksxx

Reis je prostě nabitej!

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja mam z neho radost..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele