základní část, 11. kolo
27.10.2010 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 3:1

Tentokrát Ajax další zaváhání nepřipustil. V utkání s nevyzpytatelným Heerenveenen hrál sice po poločase nerozhodně 1:1, ve druhé půli ale díky gólům El Hamdaouiho a Anity strhl vítězství na svou stranu.

Úvodní branku přinesla už jedenáctá minuta. Fanoušci byli svědky skutečně nádherné akce. Luis Suárez v pádu přiťukl míč nabíhajícímu El Hamdaouimu, ten si všiml vyběhnuvšího brankáře Ellegaarda a zpoza šestnáctky velmi chytrým lobem dánského gólmana přehodil.

Ajax se tak dostal do velmi rychlého vedení, které mohl po pár minutách navýšit záložník Enoh, který se zbavil hned dvou protihráčů a byl ve velmi dobré palebné pozici, avšak míč poslal nad.

Ke změně skóre nakonec došlo na druhé straně. Beerens utekl svým strážcům po pravé straně hřiště, nacentroval do šestnáctky, kde se dostal k hlavičce Bas Dost a přesně zakončil. Celou situaci podle všeho podcenil brankář Stekelenburg, jenž vyběhl, ale míč vyrazit nedokázal. V prvním poločase se mohl prosadit také kanonýr Suárez, proti ale byl gólman Ellegaard, jenž jeho střelecký pokus bravurně zlikvidoval. Do kabin se tedy šlo překvapivě za nerozhodného stavu.

Domácí hráči určitě o přestávce slyšeli z úst kouče Martina Jola dost rázný proslov, jelikož do druhého dějství vletěli skutečně po hlavě. Rozhodující gól celého střetnutí přidali už v 48. minutě. Enohův centr se snažil odvrátit Breuer, odkop mu ale nevyšel a z voleje vsítil další nádhernou branku El Hamdaoui.

Závěrečná část zápasu patřila pro změnu nevysokému obránce Vurnonu Anitovi. V 79. minutě sice trefil jen břevno, o několik okamžiků později už však mířil do černého. A ani třetí gól Ajaxu nebyl obyčejný. Anita se totiž míče zmocnil už na své vlastní polovině, následně předvedl zhruba šedesátimetrový sprint, poradil si s obráncem a přesně zakončil. Heerenveen už nic vymyslet nedokázal.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam ze jim naklepou, doufam ze to nedopadne jako moje 2 posledni sazky na Ajax proti Utrechtu a Exscelsioru

Reagovat
AjaxFans

Kurz jen 1.2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele