základní část, 11. kolo
27.10.2010 21:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo 3:0

Fotbalisté Feyenoordu si dokázali napravit reputaci a alespoň částečně obměkčili fanoušky na stánku De Kuip. Po zlepšeném výkon a konečně produktivním útoku zdolali hladce Venlo 3:0 a po delší době se dostali z bezprostředního ohrožení sestupové zóny. V tabulce se tým pod vedením kouče Mario Beena sice nějak nepohnul a je stále patnáctý, ovšem od barážové pozice se vzdálil na tři body. Venlo zůstává sedmnácté se šesti korálky.

Jeho situace tak začíná být vážná. Pravdou ale je, že mu nikdo moc na půdě Feyenoordu nevěřil. Domácí nakonec úplně jednoduchou situaci před sebou neměli a hodně dlouho se proti organizované obraně soupeře trápili. Hrdinou zápasu se stal Georgino Wijnaldum., který nejprve v polovině druhé půle otevřel stav a v nastavení upravil na konečných 3:0. Hosté by možná prohráli jen těsně, v závěru však byli nuceni otevřít svou obranu.

Feyenoord v první půli až zase tak moc vyložených šancí neměl. Teprve po dvaceti minutách vyslal první pokus Karim El Ahmadi, mířil ale nad. O deset minut později to zkusil Andre Bahia, avšak minul levou tyčku z deseti metrů. Tři minuty před pauzou vyslal hezký pokus ze třiceti metrů z přímého volného kopu Luigi Bruins, jenže gólman Dennis Gentenaar brilantně vytáhl balón z pravé šibenice.

Osm minut po pauze po rohovém kopu Tima de Clera hlavičkoval Wijnaldum a balón asi brankovou čáru překročil, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Nicméně v 65.minutě už dokázal skórovat Wijnaldum. El Ahmadi proběhl skrz vápno a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování šťastného střelce, který zavěsil pod břevno. Venlo se snažilo se stavem něco udělat, jenže sedm minut před koncem inkasovalo podruhé a bylo rozhodnuto.

Nejprve Gentenaar skvěle vychytal volej Diego Biseswara, po následném rohovém kopu Bruinse a hlavičce Bahiy však lovil balón podruhé ze sítě. Konečný výsledek zápasu stanovil v nastaveném čase Wijnaldum po centru Tima De Clera.V příštím kole jede Feyenoord na půdu Alkmaaru, kde ho nečeká nic lehkého, Venlo se pokusí v domácím prostředí o body obrat Groningen.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele