základní část, 11. kolo
26.10.2010 20:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 4:1

Almelo opět potvrdilo, že jeho forma jde výrazně vzhůru. Bredu, kterou v posledních dvou letech fotbalisté Heraclesu pokaždé z domácího trávníku vyprovodili s debaklem, potupili i tentokrát. Bez větších problémů nastříleli čtyři branky, na konečných 4:1 nakonec korigoval hostující Luijckx až pět minut před koncem.

Úvodní třetina zápasu domácím borcům vyšla skutečně velmi dobře. Dá se říci, že víceméně rozhodli o své výhře. První gól přišel po pouhých dvou minutách hry. Armenteros si naskočil na centr Douglase a hlavou neomylně poslal míč za záda ten Rouwelaara.

Zanedlouho mohla většina příznivců na stadiónu jásat podruhé. Obrana Bredy si vybrala další slabší okamžik. Po rohovém kopu Overtooma totiž nechala úplně volného Fledderuse, který svou střelu poslal přesně do míst, kde jí nedokázal nikdo zastavit. Hosté se pochopitelně snažili za každou cenu snížit, nejvážnější střelecký pokus Luijckxe ale gólman Pasveer zlikvidoval.

Na místo toho nakonec Breda inkasovala ještě potřetí. Gábor Horváth si v pokutovém území vyšlápl na Overtooma a zařídil pro Heracles penaltu. Tu zatoužil proměnit samotný postižený. A s velkou jistotou ten Rouwelaara překonal.

Po změně stran se už v žádném velkém tempu nehrálo, jelikož obě strany cítily, že už je z větší části rozhodnuto. Přesto ale mělo Almelo zajímavé příležitosti ke vstřelení další branky. Ta nejvážnější z nich patřila Douglasovi, jeho střelu ale dokázala hostující brankářská jednička vyrazit. Na druhé straně se pro změnu musel Pasveer vyznamenat proti pokusu Leonarda.

Skóre se nakonec opět začalo měnit až v závěrečné desetiminutovce. Jako první mířil do černého domácí Plet, který využil centru Quansaha a svou pravačkou poslal míč neomylně do sítě. Breda ale dokázala alespoň snížit. Hlavou se prosadil Luijckx.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele