základní část, 11. kolo
26.10.2010 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - NEC Nijmegen 1:1

Zřejmě to bude pro Rodu ztráta, nicméně Nijmegen asi opravdu po výhře nad Groningenem chytl druhý dech. Domácí se dostali do vedení pět minut po pauze a zdálo se, že Nijmegen jako obvykle při nepříznivém výsledku zkolabuje. Ovšem tentokráte našel recept na skvělou obranu soupeře necelých dvacet minut před koncem a cenný bodík si tak už pohlídal. V tabulce proto poskočil na prozatímní deváté místo, Roda je momentálně senzačně třetí.

Roda ale odmítla možnost probojovat se do průběžného čela tabulky alespoň do zítřejších zápasů, což by byl pro ní neskutečně slastný pocit. Jenže nakonec musí vzít za vděk alespoň jeden bod, i když byla v zápase mírně lepším celkem. První poločas byl co se týče brankových příležitostí velmi nezáživný. Hosté si dokonce nevypracovali žádnou vážnější možnost, ani domácí na tom nebyli o moc lépe

Za zmínku snad stojí pouze pokus Roba Wielaerta, který však branku Nijmegenu netrefil. Věci sezačali dít až v dějství druhém. Hned po pěti minutách totiž mohl stadion vybuchnout radostí. Na levé straně se totiž uvolnil Pa Modou Kah a nacentroval krásný balón do vápna, který zužitkoval mladý belgický útočník Rody Arnaud Sutchuin Djum. Ten totiž balón milimetrově nasměroval do dolního levého rohu branky strážce Jaspera Cillessena.

Hosté poprvé vypálili na branku domácích v 58.minutě, tedy po necelé hodině hry, což hodně vypovídá o velmi kvalitní obraně Kerkrade. Z dobrých dvaceti metrů se napřáhl Lasse Schone, jenže brankář Przemyslaw Tyton balón dokázal zachytit. V poslední půlhodině se hra na obou stranách více otevřela. Rihairo Meulens mohl navýšit stav po kombinaci s Modou Kahem, jenže na brankáře Cillessena si nepřišel.

Proto se zrodil na druhé straně trest necelých osmnáct minut před koncem. Z pravé strany tvrdě vypálil Bas Sibum, jeho ránu ale dokázala domácí obrana odrazit. Nicméně balón se dostal na kopačku Björna Vleminckxe a ten zařídil konečnou remízu. V příštím kole bude chtít Roda najet na sérii vítězství v domácím duelu s Tilburgem, Nijmegen se pokusí navázat na úspěšné období před vlastními fanoušky proti Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele