Ligue 1 - souhrn 4. kola

29.08.2009, 21:22, aktualizováno 30.08.2009, 22:57
Komentáře a souhrny
V zápase mezi Marseille a Bordeaux branka nepadla. Paříž přejela doma Lille, Valenciennes si veze všechny body z Toulouse. Lyon potvrdil formu a přehrál Nancy, Sochaux vyhrálo zásluhou Svěrkoše nad Monakem. Lens remizovalo s Rennes, nerozhodný výsledek byl vidět i v Boulogne. Vítězství zaznamenaly St.-Étienne a Montpellier...

FC Sochaux - AS Monaco 1:0

29.08.2009 19:00

Góly: 20. Václav Svěrkoš (pen.)

Doma dvě výhry, venku ani bod. Tak zatím vypadá sezona v podání knížecího Monaka. Po minulé výhře nad Lorientem nestačilo na Sochaux. Jedinou branku utkání vstřelil ve 20. minutě český útočník Václav Svěrkoš.

Výsledky Monaka jsou letos jako z matematické učebnice, konkrétně z kapitoly Sinus. Jako na sinusoidě si totiž musejí připadat fanoušci knížecího klubu - výhra střídá prohru, která střídá výhru a takto dál a dál. Tentokrát na matematickou funkci doplatili proti Sochaux. To mělo i veliké štěstí, jediný gól utkání vstřelil z penalty Svěrkoš.

V prvních patnácti minutách to vypadalo na jasný zápas pro Monako. Kromě šance Park Chu-Younga, jehož střela ale branku neohrozila, se hosté k žádné výraznější příležitosti neprobojovali. A tak to byli domácí borci, kteří se ujali otěží zápasu. Prvním varováním byla střela Martina Marvina, která pouze o pár centimetrů minula Ruffierovu branku. Druhé varování už ale bylo zároveň posledním a konečným. Charlie Davies se objevil v pokutovém území, to se ale příliš nelíbilo Sebastienu Puygrenierovi. Jeho nevybíravý zákrok ale nebyl tím nejlepším možným řešením. K pokutovému kopu se postavil český útočník Václav Svěrkoš, pětadvacetiletý kanonýr poslal brankáře na druhou stranu a s přehledem proměnil - 1:0.

Sochaux pokračovalo v dobrém výkonu. V solidní palebné pozici se objevil Ryad Boudebouz, mladý Francouz měl ale velikou smůlu, když trefil pouze břevno Ruffierovy svatyně. Na nedávný okamžik dal také vzpomenout nešťastný hrdina z 20. minuty - Sebastien Puygrenier. Nová posila klubu málem napálila míč do vlastní branky, naštěstí pro hosty šel ale odraz kousek mimo. Poté se připomněl Svěrkoš se svým útočným parťákem Daviesem. Druhý jmenovaný odvedl dobrou práci na pravém kraji a vyslal do skvělé příležitosti našeho forvarda. Ten si ale napodruhé neporadil s takovou lehkostí a mířil tentokrát nad. Ke konci poločasu se po dlouhé odmlce připomněli i střelci hostů. Nepříliš přesvědčivě se ale prezentoval Fréderic Nimani, jeho střelu dokázal Richert bez větších problémů chytit.

Souchax útočí, Monako v obraně. Takový obraz hry pokračoval i po změně stran. Aktivní Charlie Davies se objevil v další slušné příležitosti, ani tentokrát ale branku netrefil. Mnohem lépe si počínal o pár minut později Maurice-Belay - ten mířil pouze pár centimetrů mimo. Aktivita Sochaux s postupem času a stále jediným gólem na kontě ubývala. Monako se přesto do šancí nedostávalo. Snad jediným hráčem, kterého mohl kouč hostí po zápase chválit byl Nené, který dvakrát ke konci poločasu provětral obranu domácích. Trenér Sochaux naopak po zápase mohl vzývat obránce Puygreniera, který zavinil pokutový kop.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Grenoble Foot 38 1:0

29.08.2009 19:00

Góly: 23. Christophe Landrin

Před zápasem to byli dva ze čtyř týmů, které letos nezískali ani bod. Saint-Etienne ale nakonec svého soupeře přelstilo a zanechalo Grenoble na posledním místě. Bez jediného bodu. Nováčka minulé sezony tak může těšit pouze spoluúčast Valenciennes, to má ale o zápas méně.

Zeleno-bílí ještě před zápasem stihli posílit o dvě nové tváře - ofenzivně laděného záložníka Augusta Fernandeze a útočníka Bergessia. Ani jeden z nich nakonec gól nevstřelil, prosadil se ale jiný hráč - Christophe Landrin. Ten konečně přetrhl řetěz hrůzných výsledků svého týmu. Tým Allaina Perrina totiž v úvodních třech kolech nezískal ani bod, navíc vstřelil jen jednu branku. Jeho dnešní soupeř na tom byl "o poznání" lépe, měl na svém kontě dvě vstřelené branky.

Diváci se na Stade Geoffroy-Guichard nebavili fotbalem až do 14. minuty. To totiž první solidní šanci předvedl útočník Boubacar Sanogo. Nedávná posila z Werderu Brémy ale svým volejem trefila místo brány pouze dobře postaveného obránce. V následujících minutách to vypadalo, že se bojovný duch St. Etienne opět vypaří a objeví se až těsně po zápase. Nakonec ale bylo všechno jinak, gól z ničeho totiž uvařil Christophe Landrin. Žádný z obránců nedokázal odkopnout míč z pokutového území Grenoblu, k balonu se tak postavil Landrin a přízemní střelou poprvé v zápase a podruhé v sezoně rozjásal fanoušky.

Domácí vstřelený gól nakopl a hrnul se nadále do útočení. Další příležitost měl Kevin Mirallas, bývalý brankář St. Etienne Jody Viviani se po jeho střele jenom ohlédl; očima míč ale vytlačil na tyčku.

Ve druhé půli se hra více vyrovnala a Grenoble se snažil srovnat s domácími tempo. Zatímco Sanogo byl nejdůležitějším spojovacím článkem pro Les Verts, pro GF38 byl v tomto ohledu nenahraditelný Danijel Ljuboja. Srbský útočník se také dostal do první šance hostů - v 56. minutě střílel mimo branku. Domácí ale nadále hru kontrolovali a nepouštěli soupeře do zbytečných útočných manýrů. Druhý gól mohl dokonce přidat Dimitri Payet, jeho rána ale nakonec nebyla tak nebezpečná, jak se zdála býti. Na hřiště se podíval také mládežnický reprezentant Francie Baky Sako, který několikrát provětral obranu Grenoblu. Jeho nejnebezpečnější centr ale prolétl těsně nad hlavou několika útočníků. V nastaveném čase se ještě povedenou střelou prezentoval Tadić, místo aby ale míč zapadl pod břevno, jak si jistě přáli fanoušci hostů, tak zamířil na tribunu.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 0:3

29.08.2009 19:00

Góly: 4. Geoffrey Dernis, 49. Victor Montaño, 77. Lilian Compan

Šokujícím způsobem vyplenil nováček ligy Montpellier Stade du Ray, domovský stánek Nice. To svou prachbídnou hrou přímo vybídlo soupeře, aby si odvezl za suverénní výhru 3:0 všechny body. MHSC se dokonce dostal po čtyřech kolech na třetí místo a zatím ještě neprohrál, Nice je naopak až patnácté.

Hostům hodně pomohl rychle vstřelený gól. Celkově se Montpellieru začátek zápasu povedl na výbornou. Dernis už to na brankáře Ospinu zkoušel v první minutě, ale o tři minuty později už ho přece jenom překonal. Příšernou chybu udělal Mabiala a montpellierský veterán pak správně zachoval chladnou hlavu při koncovce.

Ačkoli mělo Nice v první půli vyšší procento držení míče, větší gólovku si proti soupeři nevytvořilo. Naopak na druhé straně Hugo Montaňo zabrnkal na nervy domácích fandů svou střelou z přímého kopu, která se zastavila až o horní konstrukci branky.

Domácí impotence pokračovala i ve druhé půli a Montpellier mohl udeřit podruhé. Montaňo si ve 49. minutě hezky pustil pas od Pitaua, aby se následně zbavil strážce Cida a pohodlně zavěsil. A to nebylo ze strany hostů všechno. V 77. minutě udělal opět hrubici Apam a Compan jí náležitě potrestal.

Jediným okamžikem, kdy snad Girardovi hoši byli trochu vystrašení, byla situace, kdy za stavu 0:2 musel vykopávat z brankové čáry až Džodič. Jinak měl zápas pod svými křídly. Devět minut před koncem navíc neudržel nervy na uzdě domácí Apam, hlavní hříšník třetí obdržené branky, po druhé žluté kartě se pakoval předčasně do kabin a podtrhl hodně nepovedený zápas nejen pro něj, ale pro celý tým.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Le Mans FC 1:0

29.08.2009 19:00

Góly: 63. Marama Vahirua

Lorient napravil zaváhání z dvou uplynulých kol a na svém hřišti porazil tím nejtěsnějším rozdílem Le Mans. Bývalí sousedé v tabulce se tak konečně rozdělili.

Diváci viděli poměrně zábavný zápas, přesto pouze jediný gól. O ten se po hodině hry postaral Marama Vahirua, který tak odčinil dva nepovedené výsledky z utkání minulých. Lorient se ve druhém kole trápil proti Montpellieru, nakonec vydoloval pouze bod za remízu 2:2; následovala dokonce prohra 0:2 s knížecím Monakem. Naopak Le Mans nenavázalo na skvělý výsledek proti Nancy a podruhé v sezoně prohrálo.

První šance zápasu přišla z kopaček Thorsteina Helstada. Jeho nepříliš tvrdou střelu ale Fabien Audard v bráně domácích bez problémů zlikvidoval. Byl to ale spíše Lorient, který měl v první půli více ze hry. Svou převahu ale nedokázal zúročit v útočné fázi, jedinou vážnější příležitostí domácích v první pětačtyřicetiminutovce tak byla nepřesná střela Kevina Gameira.

Lorient držel míč, Le Mans mělo zase šance. Tak nějak by se dal popsat celý dnešní duel. Nejinak tomu bylo po půlhodině hry. Nejprve se do branky netrefil Anthony Le Tallec, následně se ve skvělé střelecké pozici objevil úplně osamocený Grégory Cerdan. Obránce Le Mans ale ve stoprocentní příležitosti nepochopitelně zklamal.

Nudný úvod druhé půle narušil až po hodině hry záložník Lorientu Morgan Amalfitano. Mladý středopolař se snažil přehodit gólmana Ovona, jeho střela ale nakonec přelobovala i branku. Talentovaný Francouz ale nemusel dlouho smutnit, o dvě minuty později se totiž jeho tým přeci jen ujal vedení. Autorem gólu se stal Marama Vahirua, útočník s tahitskými kořeny se postavil k přímému kopu a nechytatelnou ranou vyhnal pavouky zpět na hrací plochu.

Hosté kontrovali přímým kopem Coutadeura, i jeho střela užuž letěla do brány, nakonec se ale zastavila na tyčce Audardovy branky. Šance následovala šanci. Tu další v dresu Le Mans promarnil útočně laděný obránce Cerdan. K další střele na bránu se mohl těsně před koncem zápasu pochlubit střídající Mathieu Dossevi, i tentokrát ale dokázal Audard vše vyřešit. V nastaveném čase mohl ještě na 2:0 zvýšit aktivní Gameiro, to by ale musela jeho dělovka letět směrem do branky...

Více informací k zápasu

US Boulogne - AJ Auxerre 0:0

29.08.2009 19:00

Góly: -

První bezbranková remíza v letošní sezoně. A kdo jiný u toho mohl být než Auxerre, které letos ještě nevstřelilo ani branku. To se nakonec nezměnilo ani na hřišti nováčka z Boulogne.

Stále žádný gól, přesto první bod. Tak by se dalo charakterizovat čtvrté vystoupení Auxerre v letošní sezoně. Tým Jeana Fernandeze tak ukončil lineární výsledky klubu - 0:1, 0:2 a následných 0:3. Zatímco tento zápas můžou hosté možná hodnotit pozitivně, pro domácí Boulogne to bude jistě zklamání. Nováček soutěže totiž v posledních týdnech svým soupeřům značně zatápěl a připsal si dokonce dvě výhry v řadě, nyní tak pouze pokračuje jeho neporazitelnost.

Zápas se odehrával za velice pomalého tempa, ani jeden tým nechtěl jako první udělat chybu. To tak znamenalo nudnou první půli s minimem šancí na obou stranách. Nezaujatý fanoušek přímý přenos raději vypnul, případně se na stadionu zaobíral nad něčím poutavějším. Lepším týmem byli domácí, svou převahu ale v žádnou příležitost neproměnili. V první vážnější šanci se naopak objevili hosté, konkrétně Benoit Pedretti. Jeho dalekonosný pokus ale branku minul.

Druhý poločas byl o poznání atraktivnější, do žádného velkého tempa se ale přesto nedostal. Byli to opět pouze hosté, kteří se dostali do vážnějších střeleckých pozic a šancí. Snad největším problémem pro brankáře Valverdeho v bráně Boulogne byla rána Daniela Niculaeho, která vlastně příliš nebezpečná nebyla. Následný projektil z pravačky Kamela Chafniho skončil vysoko nad brankou.

Bohužel, oba celky se po nadějném začátku poločasu opět zatáhly spíše do defenzívy a zápas tak opět ztratil náboj. Duel tak po nudných devadesáti minutách skončil "překvapivě" bez branek.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Rennes 2:2

29.08.2009 19:00

Góly: 21. Yohan Demont (pen.), 73. Issam Jemâa - 4. Ismaël Bangoura, 90. Asamoah Gyan

Vyrovnaný souboj skončil spravedlivou remízou 2:2. Na obou stranách padly dvě červené karty a oba celky rovněž vsítily dvě branky. Bod Rennes zachraňoval ghanský forvard Asamoah Gyan až v poslední minutě utkání. Lens už potřetí v řadě neprohrálo a překvapivě se jako nováček ligy drží v popředí tabulky.

Pro hosty nemohl zápas začít snad ani lépe, už ve čtvrté minutě vstřelili úvodní gól. Rennes, konkrétně Fanni, potrestal díru v defenzívě, nacentroval na skórujícího Bangouru, jenž na nic nečekal a rozvlnil síť. Tlak hostů pokračoval a Gyan střílel nebezpečně mimo, potom dokonce rozezvučel břevno.

Po sedmnácti minutách bylo srovnáno. Hansson fauloval ve vápně Jemau a z nařízené penalty vyrovnal Demont. Eduardo chtěl přidat o pár chvilek další branku do sbírky Lens, na druhé straně byl však pořád při chuti Gyan. Tak tak, že ho domácí do půle nakonec ubránili.

Lens postihla pět minut po přestávce velká nepříjemnost. Stále se zlepšující Rennes se hnalo ke třem bodům a on hrál dokonce o jednoho muže v poli méně. Druhou žlutou kartu totiž obdržel obránce Marco Ramos. Paradoxně to domácím pomohlo k větší ofenzivní aktivitě, Jemaaovu hlavičku musel krýt až brankář Douchez.

Počet hráčů se na hřišti srovnal dvacet minut před koncem, jelikož šel hostující M’Vila po obdržené červené kartě rovněž pod sprchy. Tři minuty na to se Lens dostalo do vedení. Dumont nacentroval na Jemaau, jenž se na bližší tyči hlavou nemýlil. Rennes si přesto odvezlo zasloužený bod, když v 90. minutě utkání předložil míč Hansson pro Gyana, který zkušeně srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine 3:1

29.08.2009 21:00

Góly: 36. Bafétimbi Gomis, 50. Lisandro López, 67. Michel Bastos - 56. Youssouf Hadji

Ofenzivní lyonské hody pokračovaly i ve čtvrtém kole Ligue 1. Za poslední čtyři zápasy vstřelil Olympique neuvěřitelných 14 branek a branky Gomise, Lisandra a Bastose mu pomohly k výhře 3:1 nad nevyzpytatelným Nancy. Alespoň do neděle se tak dostal do čela tabulky, Nancy je deváté.

Nancy, které na Stade Gerland naposledy zvítězilo před devíti sezónami, mělo první vážnější šanci utkání v 16. minutě. Feret vyslal hezkou střelu z přímého kopu směrem na gólmana Llorise, ten jí ovšem polapil. O dvě minuty později byl lyonský brankář znovu zaměstnán, Feretův rohový kop si našel hlavu Macalusa a Lloris opět dobře zakročil.

Na druhé straně napálil o pár chvilek později tyčku Gomis, ve 36. minutě již však měl na svědomí první branku utkání. Lisandro s Pjaničem týmově vytvořili dobrou pozici pro svého spoluhráče, který věděl, jak se v dané chvíli zachovat a poslal míč za záda brankáře Bracigliana.

Pět minut po přestávce se trefil Argentinec Lisandro, jenž obehrál Macalusa a střelou z vápna pěkně zavěsil. O šest minut později vrátil hosty do zápasu Hadji a Olympique se měl o co obávat. V největší možnosti vyrovnat na 2:2 byl Marange, ale Lloris levou nohou vytěsnil jeho pokus.

Vysvobození přišlo v 67. minutě. Makoun dodal míč Bastosovi, jehož pumelice levačkou málem protrhla síť. O to krásnější branka, že pro bývalého hráče Lille byla vůbec první v Ligue 1 v novém dresu. V 74. minutě mohl Lyon přidat ještě jednu trefu navíc, Lisandro našel Delgada, jenž se zbavil pohotově Lotiese, avšak Bracigliano jeho pokus pravačkou vychytal.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Valenciennes FC 0:1

30.08.2009 17:00

Góly: 87. Mahmadou Samassa

Valenciennes prolomilo černou sérii tří porážek v řadě, trochu překvapivě porazilo účastníka Evropské ligy z Toulouse.

Byl na hřišti pouze čtyři minuty, přesto stihl rozhodnout důležitý zápas. Řeč je o Mamadouovi Samassovi, útočníku Valenciennes. Na jediný a zároveň rozhodující gól zápasu mu totiž stačilo ani ne 240 vteřin. Svým druhým gólem v sezoně ukončil sérii tří proher v řadě, Valenciennes se tak s prvními body odpoutalo ode dna tabulky. Naopak Toulouse se příliš nedaří, tým sice postoupil v průběhu týdne do Evropské ligy, v lize mu to ale příliš nešlape. Ze čtyř zápasů dvakrát prohrál, ze tří bodů se radoval pouze jednou.

Paulo Machado zkraje zápasu prověřil pozornost náhradního gólmana Valenciennes Guye N'Dy Assembého. Nepříliš prudká střela ale Kamerunci problémy nenadělala. Toulouse bylo i nadále v zápase aktivnější. Do šancí se postupně dostal Braaten, Sissoko a opět Machado; ani jeden ale brankáře hostů nepřekonal.

VA se probrali z letargie až po půlhodině hry. Nejdříve nepřesně pálil Carlos Sánchez, následně se o úvodní branku pokoušel Johan Audel, který ve své bohaté kariéře vstřelil Toulouse již čtyři branky. Ani jeho hlavička ale mezi tři tyče nakonec nezamířila. Fanoušci domácích již začínali být netrpěliví, spasit je měl aktivní Paulo Machado. Jeho lob nakonec přeletěl všechny hráče hostů, stejně ale jako bránu za Assembého zády. Do další šance se dral zatím umlklý střelec Jean-Pierre Gignac, jeho pokus hlavou ale zablokoval obránce Biševać.

Po změně stran to byli opět domácí, kteří vypadali aktivněji. Na Assembého ale nevyzrál ani obránce Albin Ebondo. Po dlouhé době se poté připomněli i hosté, Johan Audel tentokrát pořádně vystrašil brankáře Blondela. Francouzský gólman měl se střelou svého krajana značné potíže. Ke konci zápasu začínalo být Toulouse nervózní, což se projevilo i na přesnosti střelby. Dvakrát se o úvodní branku snažil Mansaré a Cetto, obě střely ale skončily vedle branky.

Pak již přišel čas Mamadoua Samassy. Kmenový hráč Marseille, který je ve Valenciennes na ročním hostování, využil zaváhání domácí obrany. Zleva mu nacentroval Ben Khalfallah, mladý útočník si míč v klidu ukořistil a střelou k pravé tyčce poslal svůj tým do vedení 1:0. Brankář hostů musel ještě předvést dva kvalitní zákroky proti střelám Ebonda a Mansarého, na stavu se ale již nic nezměnilo a hosté si domů vezou cennou remízu.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 3:0

30.08.2009 17:00

Góly: 26. Jérémy Clément, 77. Péguy Luyindula, 90. Christophe Jallet

PSG pokračuje ve svém dobrém startu do Ligue 1 a díky třetí výhře v řadě se po čtvrtém kole nacházejí na druhém místě tabulky. Poraženým se v zápase stali fotbalisté Lille, kterým se zkrátka narozdíl od evropské scény na té domácí vůbec nedaří. S jedním bodem jsou dokonce v sestupovém pásmu.

Kouč domácích Kombouaré znovu připojil k nové posile v útoku Erdingovi Luyindulu, jelikož loni nejlepší střelec klubu se 17 brankami Guillaume Hoarau stále ještě není pořádně fit po problémech s přitahovačem. Dogy v Parku Princů nevyhrály od roku 1996 a ani tentokráte svou černou sérii v hlavním městě Francie nezlomily.

Přitom to bylo Lille, kdo se mohl dostat do vedení. V deváté minutě se dostal po dobré práci Hazarda do velké šance Cabaye, jenže proti byl silně brankář Coupet, jenž jeho pokus skvěle vyrazil. Coupet mohl mít plné ruce práce o dvě minuty později, Hazard nacentroval na Aubameyanga, ten na rozdíl od Cabayeho mezi tři tyče nezamířil a jeho rána šla vedle.

Domácí zareagovali až ve 25. minutě, pro Lille bohužel gólově. Rohový kop sice hosté odvrátili v celku do bezpečí za vápno, jenže tam se proti míči rozeběhl jako tank Clément a svou bombou vymetl pavouky v levé šibenici Butelleho branky. Na začátku druhé půle měl vyrovnání na kopačce Aubameyang, jenže dobrou spolupráci s africkým kolegou Gervinhem nevyužil gólově.

Druhá půle moc hezkého fotbalu nenabídla, Lille si moc příležitostí potřebných ke zvratu moc nevytvořilo. A když se Pařížanům podařilo v 77. minutě vsítit druhou trefu, hodně je to uklidnilo. Armandův centr špatně odvrátil kolenem Chedjou, Jallet si převzal míč a dodal ho Luyindulovi, jenž neměl problém překonat Butelleho podruhé. Jallet pak v nastavení přidal ještě třetí branku a pečetil zaslouženou výhru 3:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 0:0

30.08.2009 21:00

Góly: -

Šlágr kola mezi loňským prvním a druhým celkem Ligue 1 skončil bezbrankovou remízou. V zápase měla jak Marseille, tak Bordeaux spoustu šancí, ale ani jedna si nenašla cestu k síti. Když už hosté v 90. minutě zvedali ruce nad hlavu, zazněla píšťalka hlavního sudího na znamení faulu a gól Jussieho nebyl uznán. Girondins je stále první, ale ztratilo svou dosavadní stoprocentní bilanci.

Marseille mohla skórovat poprvé po standardce. Cheyroův přímý kop prodloužil hlavou Niang na M'Biu, proti němuž musel rychle zareagovat gólman Carrasso. Na druhé straně měli podobnou příležitost i hosté, brankář OM Mandanda musel zachytit hlavičku Diarry po Gourcuffově přímáku.

Po půlhodině hry se do dobré příležitosti dostal Chamakh, jenž skvěle hlavičkoval po centru Chalmeho a Mandanda jeho pokus vytěsnil až na brankové čáře. Dvě minuty na to marseillský Brandao přihrával na dělovku Cheyroua, která obrousila bordeauxskou tyč. A o tři minuty později Brandao levačkou trefil brankovou konstrukci podruhé. Minutu před koncem Carrasso zasahoval proti hlavičce domácího kapitána Nianga.

Les Girondins byli na začátku druhého dějství o něco lepším týmem. V 52. minutě to zkoušel z přímého kopu Wendel, nicméně Mandanda jeho střelu z 18 metrů pohodlně zlikvidoval. O devět minut později polapil Brazilcův pokus ještě jednou.

Olympique zahrozil ve druhé půli poprvé v 63. minutě Cheyrouem, pak hlavičkoval naproti dobře Gourcuff, avšak Mandanda stál na svém místě. V závěru se děly obrovské věci. Nejprve se Carrasso měl co ohánět proti Ben Arfovi a Cheyrouvi, v poslední minutě utkání Jussie usměrnil rohový kop Gourcuffa do branky, sudí Gautier však viděl faul Cianiho na Taiwa a oba týmy se nakonec přece jenom rozešly bez branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux431011:310
2.Paris Saint-Germain431010:410
3.Olympique Lyon43109:310
4.Montpellier HSC42208:38
5.Olympique Marseille42204:18
6.RC Lens42117:77
7.FC Lorient42115:57
8.US Boulogne42113:47
9.AS Nancy-Lorraine42029:66
10.Stade Rennes41307:46
11.FC Sochaux42024:56
12.AS Monaco42023:56
13.Toulouse FC41124:44
14.Le Mans UC 7241125:74
15.OGC Nice41123:84
16.Valenciennes FC41034:73
17.AS Saint-Étienne41032:63
18.Lille OSC40132:71
19.AJ Auxerre40130:61
20.Grenoble Foot 3840042:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svěrkoš mi vykopl prachy, je to borec

Reagovat
domingo

Hurá, bod!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uz ti pisu souhrn, jiste te potesi..

Reagovat
domingo

No já se v sebeobraně nedíval, tak jsem zvědavej. Muselo to být pošušňáníčko

Reagovat
smazaný uživatel

jo, myslim, ze si poctes. byl to velice zajimavy zapas..

Reagovat
domingo

Teda to musel být ale nátřesk. Hrál aspoň Pedretti něco? To je letos zatím jedinej, koho bych nenakopal do řitě, možná ještě s Chafnim, Coulibalym a občas Sorinem...

...jinak z celýho kola první report k zápasu AJA, to je pozitivní

Reagovat
smazaný uživatel

jo, mel sanci.. jako jeden ze tri hracu..

Reagovat
domingo

Tak Chafni dal v prvním kole neuznanej gól, kdo by řekl, že bude ještě na konci srpna nejlepším střelcem :) ale jinak chápu, že je v tom "fotbalu", co hrajem, těžký rozeznat hráče od sebe...možná ještě tak bílý od černých, ale to je beztak jenom díky dresům :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Tak to je úspěch vzhledem k tomu, že si předpovídal,že dostanete čtyrku...takže hodnotíš srpen úspěšně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

"Každý soupeř je nevyzpytatelný a každý bod dobrý. Zápasy se Sochaux a Lens byly nešťastné a Lyon je letos jasným favoritem celé ligy, tam jsme na body ani nepomýšleli. Dnes jsme se snažili vycházet především ze zabezpečené obrany, což se nám dařilo, obrana udržela čisté konto a za to jí patří velká pochvala. Celkově hodnotím srpen pozitivně, jelikož naše mužstvo je nezkušené a podávalo sympatické výkony, které se s návratem zraněných projeví i v produktivitě. Hráči do toho dávají srdíčko, ale chybí nám zatím štěstíčko."

Fernandez

Reagovat
božský John

To sis teď vymyslel ne? To by neřek ani Chosé Chovanec..

Reagovat
domingo

Ale kdepak. To jsem bleskově přelouskal z francouzštiny. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči do toho dávají srdíčko, ale chybí nám zatím štěstíčko. - jak je to francouzsky?

Reagovat
sosna

Venco doufám že ten gól zopákneš taky příští sobotu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

píská Ovrebo, takže v penalty doufat nemůžeme

Reagovat
didosh

To je super,gratulace Svěrkymu

Reagovat
smazaný uživatel

Bangoura

Reagovat
božský John

První bezbranková remíza v letošní sezoně. A kdo jiný u toho mohl být než Auxerre, které letos ještě nevstřelilo ani branku.

To mě rozbilo

Reagovat
domingo

( )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad největším problémem pro brankáře Valverdeho v bráně Boulogne byla rána Daniela Niculaeho, která vlastně příliš nebezpečná nebyla

Hezky Andulko

Reagovat
božský John

AJA je letos nebezpečný

Reagovat
božský John

..teda hlavně pro brankáře...vono 90 minut stát na místě a koukat, jednou dvakrát dojít pro balon a odkopnout ho..to je vo nastydnutí..

Reagovat
smazaný uživatel

jn, v srpnové Francii bych se toho fakt bál Auxerre se zvedne jak jim přijde Jeleň.

Reagovat
božský John

Když hrajou takhle večer,tak žádný vedro nebude...foukne vítr nebo může pršet a je průser jak mraky..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, přesvědčil jsi mě.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi povídej..teďkonc jsme byli na campu, a já spal každej večer u otevřenýho okna. Taková pohodička, v 5 ráno normálka procházka v tričku. Takhle to chodilo po 7 dní..poslední večer jsme šli spát, jako vždycky..ráno se probudím, okno dokořán otevřené, venku je tak 12 stupňů, chčije jak kráva a mě nějak bolí v krku...

Reagovat
domingo

Ti gólmani to tak hrozný nemaj... třeba takovej Lloris se zahříval efektníma robinzonádama proti všem asi třem střelám na bránu... jednou stál myslím Lejeune na vápně, zakopl o míč a předvedl něco jako tenisovej lob, kterej se velmi, velmi pomalu snášel k tyči...a Lloris, místo aby tam normálně došel, sebou třískl o zem... oni se zahřát umí :))

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevím... Jeleňovi to šlo v přítomnosti Kahlenberga, jenže ten už kope za Wolfsuburg... nemyslím si, že by se jeho návratem zase tolik změnilo...

Reagovat
domingo

Jenže 0 gólů po 4 kolech, za to nemůže absence Kahlenberga, ale totální neschopnost lemplovských útočníků. Kromě toho se vrátí i Licata, kterej by tam měl taky něco vymyslet...Jeleń dokáže dát gól, když to nejde, prostě to urvat. To je potřeba jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to sou rychlý prachy pro sázkaře..Auxerre bez Jeleňe je jako automat, kde nejde prohrát

Reagovat
božský John

Myslim,že už to leckdo prokouk..

Ale dneska to je dcoela podpásovka, že neprohráli...

Reagovat
domingo

Tak prohrát s Boulogne, to už by přestávala všechna legrace :)

Reagovat
smazaný uživatel

Charlie Davies se zatím jeví jako vynikající posila. Ve Švédsku byl jedním z nejlepších hráčů soutěže

Reagovat
smazaný uživatel

jo? myslim, ze posledni rok uz se mu prave nedarilo..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz prisel v sezone 2007 do Hammarby, mel byt jasnou volbou do zakladu, ale jaksi furt nic. Prvni ligovy gol dal snad az ke konci sezony (a hned hattrick). V sezone 2008 patril k hvezdam ligy, s bilanci pul golu na zapas. Tehdy si ho zacaly vsimat lepsi kluby. Letos v tom zdarne pokracoval, takze me potesil, trosku sem aj zavidel, ze ho nemame v Česku :) Sice to bylo asi jen 10 matchu, ale rozhodne hral na urovni..Pak vrazil nejakymu borci loket do pusy na hristi, a nez mu vyprsel trest, tak se ocitl ve Francii.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si rikala, ze ke konci uz moc nehral..

Reagovat
smazaný uživatel

Lens zatím dělaj radost

Reagovat
smazaný uživatel

ale hlavně Montpellier... kdo by řek, že budou na třetím místě?

Reagovat
smazaný uživatel

Caen bylo předloni to samé v bleděmodrém a kde jsou teď víme moc dobře. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. Když si to nijak zvlášť nepokazí, podle mě jako Caen neskončí.

Reagovat
Shevchenko

Bolougne taky jen o bod pozadu. Tomu jsem říká štěstí nováčků, viz Grenoble.

Reagovat
sosna

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Montpelier. PSG. Venca.

A pro velkou trojku Lyonu mám připravený stejný počet palců. Dělají mi zatím velkou radost. Akorát škoda, že jsem ten zápas včera nemohl vidět, derby Milánských bylo sice pěkné, ale priority mám jinde. :)

Reagovat
onze

PSG

Reagovat
fantomas

OT: 21:35 Coutadeur míří do Monaka

Už sem si řikal, že se Tour de France nepatrně protáhla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Kdo sleduje Lille mohl by mi říct jak hraje Aubameyang?Teď vidím,že byl o poločase střídán bylo to kvůli zranění nebo hrál blbě?

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, mě se teda proti PSG moc nelíbil... ale je to Afričan, měl by si na Ligue 1 ostatně jako skoro každý z černého kontinentu zvyknout...

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Bordeaux - Marseille skončil naštěstí nejlépe jak mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

tojo, ale tenhle vysledek se dal ocekavat (viz me salohdlouhe preview), kazdopadne bordeaux bylo lepsi.. (z toho, co jsem videla)

Reagovat
smazaný uživatel

že by se PSG letos nechystalo zbytečně ztrácet body doma s papírově slabšími soupeři ? no jako byl bych jenom rád . druhá trefa Jalleta..., asi si ho budu muset začít více všímat. jinak by mě zajímalo, kdy konečně uvidíme Gijóma s Erdingem bok po boku od začátku...

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě budou vedle sebe do dvou kol... jinak PSG až na úvodní kolo zatím klídeček a pohodička druhé místo

Reagovat
božský John

Ach jo, zbytečná ztráta...konečník docela

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele