4. kolo
29.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Saint-Étienne poprvé vyhrálo, porazilo Grenoble 1:0

Před zápasem to byli dva ze čtyř týmů, které letos nezískali ani bod. Saint-Etienne ale nakonec svého soupeře přelstilo a zanechalo Grenoble na posledním místě. Bez jediného bodu. Nováčka minulé sezony tak může těšit pouze spoluúčast Valenciennes, to má ale o zápas méně.

Zeleno-bílí ještě před zápasem stihli posílit o dvě nové tváře - ofenzivně laděného záložníka Augusta Fernandeze a útočníka Bergessia. Ani jeden z nich nakonec gól nevstřelil, prosadil se ale jiný hráč - Christophe Landrin. Ten konečně přetrhl řetěz hrůzných výsledků svého týmu. Tým Allaina Perrina totiž v úvodních třech kolech nezískal ani bod, navíc vstřelil jen jednu branku. Jeho dnešní soupeř na tom byl "o poznání" lépe, měl na svém kontě dvě vstřelené branky.

Diváci se na Stade Geoffroy-Guichard nebavili fotbalem až do 14. minuty. To totiž první solidní šanci předvedl útočník Boubacar Sanogo. Nedávná posila z Werderu Brémy ale svým volejem trefila místo brány pouze dobře postaveného obránce. V následujících minutách to vypadalo, že se bojovný duch St. Etienne opět vypaří a objeví se až těsně po zápase. Nakonec ale bylo všechno jinak, gól z ničeho totiž uvařil Christophe Landrin. Žádný z obránců nedokázal odkopnout míč z pokutového území Grenoblu, k balonu se tak postavil Landrin a přízemní střelou poprvé v zápase a podruhé v sezoně rozjásal fanoušky.

Domácí vstřelený gól nakopl a hrnul se nadále do útočení. Další příležitost měl Kevin Mirallas, bývalý brankář St. Etienne Jody Viviani se po jeho střele jenom ohlédl; očima míč ale vytlačil na tyčku.

Ve druhé půli se hra více vyrovnala a Grenoble se snažil srovnat s domácími tempo. Zatímco Sanogo byl nejdůležitějším spojovacím článkem pro Les Verts, pro GF38 byl v tomto ohledu nenahraditelný Danijel Ljuboja. Srbský útočník se také dostal do první šance hostů - v 56. minutě střílel mimo branku. Domácí ale nadále hru kontrolovali a nepouštěli soupeře do zbytečných útočných manýrů. Druhý gól mohl dokonce přidat Dimitri Payet, jeho rána ale nakonec nebyla tak nebezpečná, jak se zdála býti. Na hřiště se podíval také mládežnický reprezentant Francie Baky Sako, který několikrát provětral obranu Grenoblu. Jeho nejnebezpečnější centr ale prolétl těsně nad hlavou několika útočníků. V nastaveném čase se ještě povedenou střelou prezentoval Tadić, místo aby ale míč zapadl pod břevno, jak si jistě přáli fanoušci hostů, tak zamířil na tribunu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 pro Saint-Etienne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele