4. kolo
30.08.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes poprvé vyhrálo, o tři body okradlo Toulouse

Valenciennes prolomilo černou sérii tří porážek v řadě, trochu překvapivě porazilo účastníka Evropské ligy z Toulouse.

Byl na hřišti pouze čtyři minuty, přesto stihl rozhodnout důležitý zápas. Řeč je o Mamadouovi Samassovi, útočníku Valenciennes. Na jediný a zároveň rozhodující gól zápasu mu totiž stačilo ani ne 240 vteřin. Svým druhým gólem v sezoně ukončil sérii tří proher v řadě, Valenciennes se tak s prvními body odpoutalo ode dna tabulky. Naopak Toulouse se příliš nedaří, tým sice postoupil v průběhu týdne do Evropské ligy, v lize mu to ale příliš nešlape. Ze čtyř zápasů dvakrát prohrál, ze tří bodů se radoval pouze jednou.

Paulo Machado zkraje zápasu prověřil pozornost náhradního gólmana Valenciennes Guye N'Dy Assembého. Nepříliš prudká střela ale Kamerunci problémy nenadělala. Toulouse bylo i nadále v zápase aktivnější. Do šancí se postupně dostal Braaten, Sissoko a opět Machado; ani jeden ale brankáře hostů nepřekonal.

VA se probrali z letargie až po půlhodině hry. Nejdříve nepřesně pálil Carlos Sánchez, následně se o úvodní branku pokoušel Johan Audel, který ve své bohaté kariéře vstřelil Toulouse již čtyři branky. Ani jeho hlavička ale mezi tři tyče nakonec nezamířila. Fanoušci domácích již začínali být netrpěliví, spasit je měl aktivní Paulo Machado. Jeho lob nakonec přeletěl všechny hráče hostů, stejně ale jako bránu za Assembého zády. Do další šance se dral zatím umlklý střelec Jean-Pierre Gignac, jeho pokus hlavou ale zablokoval obránce Biševać.

Po změně stran to byli opět domácí, kteří vypadali aktivněji. Na Assembého ale nevyzrál ani obránce Albin Ebondo. Po dlouhé době se poté připomněli i hosté, Johan Audel tentokrát pořádně vystrašil brankáře Blondela. Francouzský gólman měl se střelou svého krajana značné potíže. Ke konci zápasu začínalo být Toulouse nervózní, což se projevilo i na přesnosti střelby. Dvakrát se o úvodní branku snažil Mansaré a Cetto, obě střely ale skončily vedle branky.

Pak již přišel čas Mamadoua Samassy. Kmenový hráč Marseille, který je ve Valenciennes na ročním hostování, využil zaváhání domácí obrany. Zleva mu nacentroval Ben Khalfallah, mladý útočník si míč v klidu ukořistil a střelou k pravé tyčce poslal svůj tým do vedení 1:0. Brankář hostů musel ještě předvést dva kvalitní zákroky proti střelám Ebonda a Mansarého, na stavu se ale již nic nezměnilo a hosté si domů vezou cennou remízu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele