4. kolo
29.08.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorient vyhrál nad Le Mans 1:0

Lorient napravil zaváhání z dvou uplynulých kol a na svém hřišti porazil tím nejtěsnějším rozdílem Le Mans. Bývalí sousedé v tabulce se tak konečně rozdělili.

Diváci viděli poměrně zábavný zápas, přesto pouze jediný gól. O ten se po hodině hry postaral Marama Vahirua, který tak odčinil dva nepovedené výsledky z utkání minulých. Lorient se ve druhém kole trápil proti Montpellieru, nakonec vydoloval pouze bod za remízu 2:2; následovala dokonce prohra 0:2 s knížecím Monakem. Naopak Le Mans nenavázalo na skvělý výsledek proti Nancy a podruhé v sezoně prohrálo.

První šance zápasu přišla z kopaček Thorsteina Helstada. Jeho nepříliš tvrdou střelu ale Fabien Audard v bráně domácích bez problémů zlikvidoval. Byl to ale spíše Lorient, který měl v první půli více ze hry. Svou převahu ale nedokázal zúročit v útočné fázi, jedinou vážnější příležitostí domácích v první pětačtyřicetiminutovce tak byla nepřesná střela Kevina Gameira.

Lorient držel míč, Le Mans mělo zase šance. Tak nějak by se dal popsat celý dnešní duel. Nejinak tomu bylo po půlhodině hry. Nejprve se do branky netrefil Anthony Le Tallec, následně se ve skvělé střelecké pozici objevil úplně osamocený Grégory Cerdan. Obránce Le Mans ale ve stoprocentní příležitosti nepochopitelně zklamal.

Nudný úvod druhé půle narušil až po hodině hry záložník Lorientu Morgan Amalfitano. Mladý středopolař se snažil přehodit gólmana Ovona, jeho střela ale nakonec přelobovala i branku. Talentovaný Francouz ale nemusel dlouho smutnit, o dvě minuty později se totiž jeho tým přeci jen ujal vedení. Autorem gólu se stal Marama Vahirua, útočník s tahitskými kořeny se postavil k přímému kopu a nechytatelnou ranou vyhnal pavouky zpět na hrací plochu.

Hosté kontrovali přímým kopem Coutadeura, i jeho střela užuž letěla do brány, nakonec se ale zastavila na tyčce Audardovy branky. Šance následovala šanci. Tu další v dresu Le Mans promarnil útočně laděný obránce Cerdan. K další střele na bránu se mohl těsně před koncem zápasu pochlubit střídající Mathieu Dossevi, i tentokrát ale dokázal Audard vše vyřešit. V nastaveném čase mohl ještě na 2:0 zvýšit aktivní Gameiro, to by ale musela jeho dělovka letět směrem do branky...

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele