Ligue 1 souhrn - 35. kolo

26.04.2008, 19:20, aktualizováno 27.04.2008, 22:59
Komentáře a souhrny
Olmypique Marseille znovu zabral v boji o Ligu mistrů, vyhrál v Monaku a dostal se na třetí místo před Nancy, které jen remizovalo ve Valenciennes. Na špici tabulky je vše při starém, Lyon sice jen remizoval s Caen, ale i Bordeaux získalo jen bod a nadále ztrácí na lídra čtyři body. Důležité tři body v boji o záchranu získali fotbalisté Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain - AJ Auxerre 3:1

26.04.2008 17:10

Góly: 3. Pauleta, 12. Amara Diané, 86. Amara Diané - 78. Jean-Pascal Mignot

Pařížané zvýšili svou šanci na záchranu v nejvyšší francouzské soutěži. Na domácím hřišti porazili Auxerre 3:1, dvěma brankami se blýskl Diané. Domácí tým na soupeře "vlétl" ve velkém stylu, ve 12. minutě už na ukazateli skóre svítilo 2:0. Auxerre sice deset minut před koncem snížilo na rozdíl jednoho gólu, ale v závěru Diané definitivně rozhodl o třech bodech pro PSG.

PSG se ujalo vedení hned ve třetí minutě, když se trefil Pauleta. Jeho přímý kop sice mířil do zdi, ale míč se k Pauletovi znovu vrátil a střelec PSG se podruhé už nemýlil. Neuběhlo ani deset minut a domácí vedli už o dvě branky. Rozhodčí ponechal po faulu výhodu, míče se zmocnil Diané a přizemní střelou z hranice šestnáctky upravil na 2:0.

Hosté měli za celý zápas tři dobré příležitosti ke skórování, dokázali ale využit pouze jedinou. Dvanáct minut před koncem prostřelil brankáře domácích Landreaua Mignot. Poslední slovo měl ovšem Diané, který jako by okopíroval Mignotovu gólovou střelu a stanovil konečné skóre na 3:1 pro PSG.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Lorient 1:1

26.04.2008 20:00

Góly: 81. Mevlüt Erdinç - 44. Yann Jouffre

Lorient šel do zápasu se Sochaux jako lépe postavený tým v tabulce, ale domácím se dařilo v poslední době o dost lépe. Přesto byli hosté blízko třem bodům, ale na branku z první půle Jouffrea dokázal devět minut před koncem odpovědět Erding.

Začátek utkání patřil jasně domácím a hlavně Sebastienu Graxovi. Ten nejprve po čtvrthodině hry nevyzrál chytrým lobem na Audarda a brankář hostů mu později vyrazil i jeho pěknou bombu z přímého kopu. Hosté se až pak začali vzpamatovávat, ale k brance Souchaux se dlouho nepřiblížili. Až ke konci poločasu. Střelu Hautcoeura ještě domácí golman Teddy Richert vyrazil, ale jen k nohám Jouffreho, který otevřel skóre - 0:1.

Druhý poločas znovu začali lépe domácí. Raketu Stephana Dalmata skvěle vyrazil Audard mimo a z následného rohového kopu trefil domácí bek Afolabi hlavou břevno. Přes velký tlak a neustálý pobyt na soupeřově polovině se domácím dlouho nepodařilo vyrovnat. Až v jednaosmdesáté minutě. Dalmat utekl hostům po křídle, nacentroval a jeho pěkný míč dopravil do sítě hlavou Erding - 1:1. Domácí mohli o vydřenou remízu ještě přijít, Rafik Saifi ale na konci utkání trefil břevno.

Sochaux ještě nemá záchranu úplně jistou, zato Lorient už jistě zapadá do průměru.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

26.04.2008 20:00

Góly: -

Bordeaux splnilo svůj cíl, který si dalo před utkáním. Zisk jednoho bodu za remízu 0:0 s Nice mu zajišťuje účast v miliónové Lize mistrů. Domácí tým se dostal do několika skvělých příležitostí ke skórování, ale žádnou z nich nedokázal využít a proměnit v gól i přesto, že od 31. minuty měl výhodu jednoho hráče v poli – červenou kartu totiž obdržel hostující Jeunechamp.

První šanci zápasu měli hosté, pozornost domácího gólmana z dálky vyzkoušel Ederson. Na druhé straně byl velmi blízko gólu Bellion, ale i brankář hostů byl na svém místě. Po půlhodině hry musel předčasně do kabin hráč Nice Jeunechamp, který velmi tvrdě fauloval Wendela a byl bez milosti vyloučen. O pár minut později se dobře v pokutovém území uvolnil Menegazzo, ale ani on na Llorise nevyzrál.

Dvacet minut před koncem druhé půle šel sám na branku Alonso, ale jeho střelu gólman hostí bravurně zlikvidoval. O osudu utkání mohl v samém závěru rozhodnout Cavenaghi, ale ani jeho pokus v síti neskončil. Oba týmy si tak na své konto připisují po bodu za bezbrankovou remízu.

Bordeaux sice má jistou Ligu mistrů, přesto ho může ztráta mrzet. V případě výhry se totiž mohlo dotáhnout pouhé dva body za vedoucí Lyon a ještě tak zdramatizovat boj o titul.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Saint-Étienne 0:1

26.04.2008 20:00

Góly: 47. Bafétimbi Gomis

Domácí Méty, již jistě druholigové, doma nezvládly zápas se Saint-Etienne a prohrály 0:1. Poslední výhru nad tímto týmem si domácí datují na rok 2001. Letos se o tři body pro hostující celek postaral Gomis.

Domácí však od začátku byli aktivnějším týmem. Neprve neuspěl Pjanič sám, o chvíli později připravil akci pro svého spoluhráče, Vincent Bessat však po jeho centru hostujícího golmana Vivianiho nepřekonal. Domácím to chuť nesebralo, ba naopak. O něco později hlavičkoval Gueye do tyče a hned nato těsně mimo střílel Bessat. Hosté si nevytvořili mnoho šancí, ale zato se předvedli téměř gólovou akcí. Dernis vyslal do úniku Gomise, jenže ten sólo zakončil střelou milimetry vedle.

Začátek druhého poločasu rozhodl o celém utkání. Dvě minuty po jeho startu Feindouno skvěle uvolnil Landrina, který nesobecky našel Gomise a ten volejem bez problémů otevřel skóre - 0:1. Gomis mohl o něco později navýšit vedení hostů, ale po sklepnutí Johana Benalouaneho jej na malém vápně vychytal Marichez. Deset minut před koncem měli obrovskou šanci na vyrovnání domácí. Bassong přeloboval hostujícího brankáře a míč zapadávající do sítě na čáře odhlavičkoval Blaise Matuid, čímž pro Saint-Etienne definitivně zajistil tři body.

Domácí si už jistě příští sezonu Ligue 1 nezahrájí, zatímco hosté jsou na pátém místě a vážně uvažují o pohárech.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Racing Strasbourg 3:0

26.04.2008 20:00

Góly: 33. Mickaël Pagis, 35. Fabien Lemoine, 45. Mickaël Pagis

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi Rennes a Štrasburkem. Domácí tým dokázal v závěru prvního poločasu nastřílet soupeři tři branky a s největší pravděpodobností "poslal" Štrasburk do druhé ligy. Dvěma brankami k tomu přispěl Pagis, který se trefil v rozmezí 12 minut.

Úvod zápasu nepřinesl žádnou zajímavou akci, zajímavé věci se začaly dít až po půlhodině hry. Domácí tým dokázal během několika málo minut vstřelit tři branky a tím vlastně rozhodl o osudu celého utkání. Ve 33. minutě poslal Danze perfektní přihrávku před branku a Pagis propálil vše, co mu stálo v cestě. Neuběhly ani dvě minuty a skóre se měnilo podruhé – Leroy zahrával nakrátko rohový kop, k míči se dostal Lemoine a z 15 metrů zajistil domácím dvougólové vedení. Definitivně do kolen poslal Štrasburk opět Pagis, který pár sekund před poločasovým hvizdem přidal třetí branku utkání. Agilní Pagis si vyměnil míč s Mbiou a chladnokrevně zavěsil.

Druhá půle se vysloveně dohrávala "z povinnosti", domácí s přehledem kontrolovali hru a hosté by se nejraději už viděli v kabině.

Fotbalisté Rennes stále bojují o evropské poháry, zatímco Štrasburk tápe – nevyhrál už osm zápasů v řadě a jeho účast v dalším ročníku Ligue 1 je značně nahnutá...

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 2:2

26.04.2008 20:00

Góly: 34. Karim Benzema, 54. Karim Benzema - 38. Juan Eluchans, 44. Lilian Compan

Vedoucí Olympique Lyon sice znovu nevyhrál, ale díky remíze Bordeaux stále vede ligu se čtyřbodovým náskokem. Tentokrát si cenný bod ze Stade Gerland odvezli hráči Caen.

Na začátku utkání podle očekávání určovali tempo domácí a měli i šance. Do těch prvních se dostali Benzema a Brazilec Juninho, ale oběma zmařil jejich gólové plány dobře se rozchytávající Vincente Plante. Hosté se spíše bránili a zůstavali vzadu v plné síle, což dlouho dělalo domácím problémy. Až ve 34. minutě se domácím podařilo probourat hradby postavené před brankou Stade Caen. Bodmer centroval, Grosso zkušeně prodloužil a našel volného Benzemu, který hlavou otevřel skóre - 1:0.

Domácí vycítili, že jim výsledek 1:0 do konce poločasu postačí a jakoby přestali hrát. Toho hosté rychle využili a čtyři minuty po Benzemově trefě se vrátili do zápasu. Yoan Gouffran lehce obehrál domácí obránce a pěkně přihrál volnému Eluchansovi, který v souboji jeden na jednoho nedal Coupetovi šanci - 1:1. A to ještě nebyl konec. Minutu před pauzou znovu Gouffran přihrával a tentokráte Compan volejem překonal Coupeta podruhé - 1:2. Po obdržené brance neudržel nervy na uzdě Grosso a po úderu do Gouffranova obličeje uviděl červenou kartu.

Druhý poločas nebyl zdaleka tak zajímavý jako ten první, ale přinesl rozuzlení. Ve čtyřiapadesáté minutě zahrával volný přímý kop Benzema a dnes už podruhé překonal Planteho - 2:2. Domácí i v deseti byli stále aktivnějším týmem a mohli se dočkat i tří bodů. Nejprve ještě Plante zlikvidoval další pokus Benzemy a po Kallstromově volném přímém kopu muselo za něj zaskočit břevno.

Domácí i přes ztrátu zůstávají první. Hostům o nic už nejde, jak k pohárům, tak i k sestupu má Caen daleko.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 3:2

26.04.2008 20:00

Góly: 30. Kevin Mirallas, 40. Michel Bastos (pen.), 42. Kevin Mirallas - 24. Nicolas Dieuze, 62. Fodé Mansaré

Zajímavá přestřelka byla k vidění v Lille. Zde domácí Olympique nakonec přestřílel hosty z Toulouse poměrem 3:2 a získal tak důležité tři body v boji o Evropu.

Domácí začali utkání o poznání aktivněji než hosté. Nejprve musel párkrát zasahovat Douchez a když nestačil ani on, zasáhla branková konstrukce. Na druhé straně hosté zahrávali standartní situaci, tu domáci napoprvé odvrátili jen k volnému Dieuzemu a ten dostal míč až do sítě - 0:1. Za pět minut na druhé straně střílel Mirallas a jeho střela prošla mezi nohama golmana hostí do branky - 1:1. Domácí nemuseli čekat dlouho a už vedli. Pět minut před pauzou fauloval Mansare Beriu a Bastos z nařízené penalty vstřelil vedoucí gól Lille. Minutu před koncem první půle se ještě jendou dostal ke slovu Mirallas a svým výstavním volejem zdvojnásobil vedení domácích - 3:1.

Domácí pokračovali v dobrém výkonu i ve druhém poločase a Mirallas mohl dokonat hattrick. Tentrokráte trefil břevno. O chvíli později Bastosovu parádní střelu ze třiceti metrů ještě lépe zlikvidoval hostující Douchez. Poté přišel i čas hostů. Johan Elmander našel volného Mansareho a ten dal Toulouse ještě naději v podobě snížení. Jenže v poslední půlhodině domácí pozorně bránili a Toulouse už k ničemu nepustili.

Po zápase zůstává vše jak před ním. Domácí bojují o Pohár UEFA, hosté o záchranu.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - RC Lens 3:2

26.04.2008 20:00

Góly: 20. Daisuke Matsui, 25. Daisuke Matsui, 48. Marko Baša - 33. Aruna Dindane, 84. Kévin Monnet-Paquet

Pětigólové drama bylo k vidění v Le Mans, šťastnějším týmem byli nakonec domácí, kteří dokázali zvítězit 3:2 nad fotbalisty Lens. Hlavní zásluhu na výhře Le Mans má Matsui, který se dokázal prosadit hned dvakrát.

Domácího brankáře vyděsil hned ve 13. minutě dalekonosnou střelou Boukari, gólman Pele nedokázal míč udržet, ale následná dorážka Monterrubia mířila mimo tři tyče. Fotbalisté Le Mans se do vedení dostali ve 20. minutě, střela Matsuiho zapadla přesně k levé tyči branky. O pět minut později přidal stejný hráč druhý přesný zásah, když si pohrál s obranou hostů a překonal bezmocného Runjeho. Hosté však dokázali na obdrženou branku najít odpověď a po půlhodině hry snížili zásluhou Dindaneho na rozdíl jediného gólu.

Dvoubrankový náskok zařídil hned ve třetí minutě druhého poločasu Basa, který využil drobného zaváhání hostující obrany. Hosté se snažili vyrovnat, ale do konce dokázali vstřelit jen jednu branku. Střídající Monnet-Paquet přeloboval brankáře Le Mans. Domácí tým už do konce utkání neinkasoval a na své konto si připsal tři body za těsnou výhru 3:2.

Hosté z Lensu zůstávají ohroženi sestupem, od zóny vypovězení je dělí pouze lepší skóre. Le Mans patří osmá příčka se ziskem 51 bodů.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 1:1

27.04.2008 18:00

Góly: 49. Johan Audel - 10. Pascal Berenguer

Nancy nedokázalo zvítězit ve Valenciennes a kleslo na čtvrtou příčku. Hosté sice od desáté minuty vedli, ale domácím se povedlo na začátku druhého poločasu vyrovnat na konečných 1:1.

Už ve druhé minutě se k pěkné kombinaci dostali hostující Berenguer s Malongou, ale druhý jmenovaný trefil pouze tyč. Spolupráce těchto dvou fotbalistů se opakovala o osm minut později, Malonga po rohovém kopu vyhrál hlavičkový souboj a pro Berenguera nebyl problém z bezprostřední blízkosti vsítit úvodní gól utkání. Po brance hostů začali na hřišti dominovat domácí. Slušné příležitosti zahodili Savidan s Audelem.

Domácí tým se přece jen dočkal vyrovnání hned v úvodu druhé půle, ve 49. minutě nedokázala obrana hostů odvrátit centr Savidana, míč se dostal k Audelovi, který z šesti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Nancy chtělo strhnout vítězství na svou stranu, ale pozorná obrana domácích jim to nedovolila a uhlídala si remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon35226770:3672
2.Girondins Bordeaux35208759:3568
3.AS Nancy-Lorraine351415639:2657
4.Olympique Marseille341510950:3855
5.AS Saint-Etienne351581242:3353
6.Olympique Lille351216742:3052
7.Stade Rennes351491240:3951
8.Le Mans UC 72351491243:4551
9.Olympique Nice351115930:2848
10.FC Lorient3511141029:3347
11.Stade Caen3512111241:4747
12.Valenciennes FC351291440:3445
13.AS Monaco341271535:4143
14.FC Sochaux3510131233:3943
15.AJ Auxerre351181630:4641
16.Toulouse FC358141332:3838
17.Racing Lens359111540:4838
18.Paris Saint-Germain359111533:4238
19.Racing Strasbourg35981830:4435
20.FC Metz35482323:5919
Zbývající zápasy
27.04. 20:55AS Monaco - Olympique Marseille

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG se musí zachranit !!!

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim ale ak sa im to podari tak tam musia prebehnut totalne cistky,maju najvacsi rozpocet po Lyone a Marseille a hraju o zachranu?taky slavny tim ...

PSG sa zachrani,verim tomu ...

Marseille pojde na 3 miesto

Reagovat
smazaný uživatel

ale je zaujímavé že o záchranu už hrajú nejaký ten rôčik....

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, kdes vzal...

Reagovat
smazaný uživatel

aj minulý rok hrali o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec však mali dobrý finiš a skončili 15.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG je nejbohatsi klub kdyz sem byl ve francii tak to psali v denik lequipe ale neumi ty prachy vubec vyuzit

Reagovat
smazaný uživatel

PSG fakt vyhrálo? překvapení kola

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy prehra a Marseille sa vrati na 3 miesto ...

Reagovat
smazaný uživatel

to bude Bordeaux mrzet, takova sance dotahnout

Reagovat
smazaný uživatel

jej to je škoda, že Bordeax nevyhráli!

Reagovat
smazaný uživatel

Hrali skoro cely zapas proti 10 a nedali gola!Asi se na to nejak tymove vybodli,jelikoz i pri strate Lyonu mohli byt teoreticky az do konce ligy hm za picu.Excuse me.

Reagovat
GEGE

Benzema pod do AC misto Drogby

Reagovat
smazaný uživatel

Karim zůstane v Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille pekne

Reagovat
smazaný uživatel

smrt marseille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele